Winactieverwarring, signaleringsplan en twitterterror

bneeuw

Gisteren schreef ik een leuke winactie uit. Tenminste, dat vond ik zelf. Ik ben namelijk gek op muziek en ik wilde graag een maand Spotify Premium aan iemand cadeau doen. Vanochtend vroeg kreeg ik echter een tip van een lezer dat er op dit moment een actie loopt bij Spotify waarbij je drie maanden Spotify Premium kan uitproberen voor maar € 0,99 cent! Dat zou mijn winactie een beetje overbodig maken.

Het probleem is alleen dat ik die actie nergens kan vinden. Wat ik wel kan vinden is een actie voor een familieabonnement waarbij je de eerste drie maanden maar € 9,99 per maand betaald. Ik zie de aankondiging van de actie van € 0,99 wel, maar als ik erop klik kom ik uit bij het hiervoor genoemde familieabonnement. Als iemand meer info heeft, laat het alsjeblieft weten in een reactie. Het zou zo zonde zijn om € 9,99 te betalen als er een actie is voor € 0,99!

Gisteren had ik therapie. Het ging heel goed, maar het was wel confronterend. We hebben het signaleringsplan afgemaakt. Een signaleringsplan is een hulpmiddel voor mezelf om beter te kunnen inschatten hoe het met je gaat. Voor mij is dat erg prettig, want ik maak mijn eigen problemen altijd minder erg. Met dit signaleringsplan kan ik zien hoe mijn stemming is en wat voor actie ik moet ondernemen. In fase “Groen” is alles oké. Dat wil zeggen in mijn huidige staat van depressief zijn. Ik functioneer redelijk. Kan de telefoon opnemen, ga af en toe naar mensen toe, eet en slaap goed, ga naar de dagbesteding, ben actief, enzovoorts. Ik code “Oranje” neemt dat allemaal af. Ik neem de telefoon niet meer op. Ga soms nog wel naar de dagbesteding, maar kom daar uitgeput vandaan. Slaap minder goed. Eet onregelmatig. Hoe dieper ik in het oranje kom, hoe meer ik me terugtrek. Ik ga vaker alleen de natuur in, ga wandelen op het kerkhof en lig meer op bed dan anders. Ik voel me steeds somberder worden en het nadenken over de zin van het leven neemt ernstige vormen aan. Code “Rood” is riskant. Riskant in de zin van dat ik dan dusdanig somber ben dat ik geen enkele interesse meer in anderen heb en zeer onverschillig ben. Laatst was zo’n voorbeeld toen ik op de snelweg reed en ik nog wel over mijn schouder keek, maar het me eigenlijk niet veel interesseerde of er nu wel of geen auto aankwam. Dat betekent dat ik diep in het oranje zat, misschien al wel in het rood. daarom ben ik nu ook met de ophoging van mijn medicatie bezig. Dat zijn gevaarlijke situaties die niet voor mogen komen. Als ik in code rood zit is de afspraak dat ik niet meer in de auto stap en dat ik contact opneem met mijn therapeute.

Het was behoorlijk confronterend om dit schema te maken, maar ik ben blij dat we het gedaan hebben. Het is voor mij een heel handig hulpmiddel om te bepalen hoe het nou écht met me gaat en dat ik op papier kan zien wat ik moet doen. Ik hoef niet te gaan wikken en wegen in mijn hoofd. Enige nadeel is dat we hier zo lang mee bezig zijn geweest, dat we de afspraak die ik voor volgende week had afgezegd, nu toch door moeten laten gaan. Dat betekent dat ik volgende week op maandag, dinsdag én donderdag een afspraak heb bij de GGZ. Drie afspraken in vier dagen. Dat is een record.

Ondertussen gaan de ontstekingen ook rustig door. Gisteren was het raak en knapte er één. Ja, lekker verhaal op de vroege ochtend, maar zo is het nou eenmaal. Voordeel is dat ik dan wel van de pijn af ben. Het is nu een kwestie van de wond verzorgen en hopen dat het niet opnieuw gaat ontsteken. Maar niet getreurd. hoor! Elders komt alweer een nieuwe opzetten. Ja, lekker cynisch, maar ik ben er wel weer even helemaal klaar mee. Vorige week was het ook al dusdanig slecht dat ik niet naar de dagbesteding kon en nu heb ik ook weer afgezegd voor deze week. Morgen dus niet tekenen en overmorgen geen yoga. Hopelijk kan ik vrijdag wel op kraamvisite. Omdat ik volgende week drie afspraken heb voor therapie, heb ik de dagbesteding voor volgende week ook maar meteen helemaal afgezegd. Het enige wat ik deze week hoop te kunnen doen is even naar de Primark in Arnhem. Even snel heen en weer voor met name wat goedkope leggings. Vrijdag hoop ik dan eindelijk op kraamvisite te kunnen, maar verder echt zoveel mogelijk rust, rust, rust, rust, rust.

Twitterterror! Ik kreeg van sommige mensen de vraag waarom ik ze ontvolgd had op Twitter. Heel simpel; het was me veel te veel. Ik kon het niet meer bijbenen. Ik vind twitter zo gigantisch chaotisch. Veel mensen volg ik op instagram, twitter, bloglovin’ én facebook. Ik heb daarom best veel mensen ontvolgd, zodat niet alles dubbel binnenkomt in mijn brein. Hoe minder input, hoe beter. Vandaar. No worries. Geen persoonlijke dingen of zo. Het werd me gewoon een beetje teveel.

Donderdag begint de lente en ik wens jullie allemaal een hele blije dinsdag! ♥

34 reacties op ‘Winactieverwarring, signaleringsplan en twitterterror’

 1. Huh wat gek zeg van dat Spotify abonnement. Misschien weten ze zelf ook nog niet zo goed wanneer ze dat proefabonnement in willen laten gaan? 😛
  Confronterende therapiesessies zijn zwaar, maar ik denk dat je hier zeker wat aan hebt. Het geeft in ieder geval weer genoeg stof om over na te denken.

 2. Ja, zo’n signaleringsplan kan echt heel helpend zijn. Fijn dat het bij jou ook zo is. En wat een gedoe met Spotify. Misschien kan je contact met ze opnemen? Wel een leuke winactie. Ik had hem nog niet eens gezien.

 3. Volgens de actiesite van Spotify is deze actie alleen geldig als je nog niet eerder Spotify Premium (gehad) hebt. Ik vermoed dat dat de reden is dat je na het aanklikken van de actie op het gewone abonnement uitkomt.

    1. Super! Dank je wel voor het uitproberen. Als ik op jouw link klik kom ik weer bij de Family abonnementen uit en dat zal dus inderdaad ermee te maken hebben dat ik al een abonnement heb. Tof, dank je wel!

 4. Zo’n signaleringsplan lijkt me heel goed ga ik morgen ook eens voorleggen want ik zwak het ook telkens af. Gisteren ook weer aan de telefoon met mijn hulpverlener dan doe ik t af alsof t niets is. Gelukkig had ze wel mijn blog gelezen en wist ze wel dat t niet niks was. Maar ik kan dus nog steeds heel goed dat masker opzetten.. Stom stom stom!

 5. Zo’n signaleringsplan heb ik ook eigenlijk. Maar dan zelf gemaakt zodat ik mezelf kan controleren en ook kan reflecteren. Ik vind het erg prettig en hoopt dat het voor jou ook goed gaat werken. Beterschap en sterkte gewenst xxx

 6. Neem je rust en hoop dat je door de medicatie grotendeels uit het rode gebied kan blijven. Was het maar zo dat de lente donderdag komt hihi maar het is toch echt meneertje winter die aan de beurt wil zijn. Dat het maar goed koud wordt: ik ben niet zo’n koukleum dus kan er tegen maar vooral voor jouw ontstekingen. Hou je taai en dikke knuffel.

 7. Dat klinkt als een schitterend goed idee, zo’n signaleringsplan!
  Ik heb onlangs ook eens ontdubbeld, want inderdaad, iemand volgen via FB, Twitter, Bloglovin’ en Instagram is te veel van het goede 🙂

 8. Mijn vriend zei dat spotify in Colombia goedkoper is dan in Nederland. Ga dus ook even kijken want ik heb de Colombiaanse versie 🙂 Wil t graag op mijn telefoon zonder te veel data gebruik.

 9. Wat fijn dat je het signaleringsplan af hebt! Ik ben er met m’n psycholoog nog steeds mee bezig, misschien dat hij over een aantal jaar wel een keertje af is. ; ) Ik hoop dat het mij ook die duidelijkheid gaat geven en daarmee meer rust brengt. & overigens wel goed dat je de afspraak toch door laat gaan, je kunt het altijd volgende week nogmaals herzien of het dan nog wel nodig is of dat je je energie beter ergens anders in kan steken op dat moment.

  Anyway, ik wens je sterkte met die ontstekingen. Ik vind het echt vervelend dat ze op blijven komen, ik hoop dat het weer wat rustiger wordt op en onder je huid.

   1. Signalen benoemen vind ik heel lastig. Begrippen zoals ‘meer’ en ‘minder’ zijn best lastig te gebruiken (voor mij). Daarnaast zijn we ook bezig met welke acties er dan voor kunnen zorgen dat t beter gaat vanuit mezelf, maar ook vanuit de omgeving. Heb jij dat ook al besproken? Vind t best leerzaam ook.

    En mn psycholoog heeft inderdaad nog wel eens de neiging om af te dwalen en er dieper op in te gaan. Therapeutisch wel prima, voor t plan wat minder. 😉

    1. Ik merk dat ik op zo’n moment het allemaal soort van zakelijk kan benaderen. Ik heb ook heel helder wat mij helpt en wat niet. Wellicht dat dat het makkelijker maakt. Mijn therapeute is ook best to the point. Goede combi in dit geval.

 10. Wat goed dat je een signaleringsplan hebt gemaakt. Ik heb er ook één maar vraag me wel af hoe ik die als ik bij mijn man ga wonen, ga implementeren. In fase “rood” kan ik nl. niet veel meer zelf doen om de crisis af te wenden. Klinkt wel eng die actie (of gebrek eraan) in de auto. Goed da tje meer medicatie krijgt. Hopelijk helpt dat snel.

  1. Dan moet je misschien fase rood aanpassen en de crisis voor zijn? In mijn plan is ook een gedeelte opgenomen wat Peter moet/kan doen. Misschien is dat voor jou ook nog een optie?

 11. Wel sneu dat je Spotify actie zo rommelig uitpakt. Maar als ik je een beetje ken zul je ook hier wel weer om kunnen lachen. Je kunt nu 10 abonnementen weggeven en dan hou je nog een duppie over! Als je uit de reacties van gisteren tenminste kunt opmaken wie er nu wel en niet meedoet 🙂

  Is je plan om vóór donderdagavond naar de Primark te gaan? Ik zoek nog zo’n foute kersttrui maat XL met een eland of sneeuwpop er op. Misschien kun je er één voor me verstoppen ergens in de winkel? Ben bang dat ze anders uitverkocht zijn. Ik hoor je bijna lachen, maar ik ben serieus. Dus.

  1. Ja, ik vind dit inderdaad juist weer supergrappig. Kan alleen bij mij dit soort chaos 😀 Die trui!!! Hahaha, ik was er vanmiddag. Er liggen echt heeeel veel foute truien. Komt vast goed.

 12. Goed dat je je signaleringsplan af hebt gemaakt. Het klinkt als een bruikbaar hulpmiddel. Heel goed Marion! Jezelf lekker verwennen door eventjes te winkelen bij de Primark in Arnhem is een goed idee. Wil je nog een fijne winkel binnen wandelen waar alles geen zak kost? Neem het straatje dat ongeveer schuin tegenover de Primark zit, daar zit de Prijsmepper. Echt een ware feestwinkel. Ze hadden er laatst ook hele fijne panty’s! Geen idee of ze er nog steeds zijn.

 13. Wat is er weer veel gaande, hopelijk trek je het een beetje, ook op langere termijn! Van je ontstekingen is inderdaad geen lekker verhaal. Maar je moet weten dat ik net nog kotsend boven de plee hing (buikgriep, wat een feest) en niet meteen weer hoefde te rennen. 😉

 14. Hey Marion
  Wat goed dat je dit plan gemaakt hebt!! Hoe confronterend ook.

  Hierbij even een digi knuffel (voor jou maak ik een uitzondering 😉 )…veel sterkte!!

  x

 15. Ja dat Twitter he… ik heb exact hetzelfde, ik heb het nu, omdat men zegt dat moet als je in het nu een blog hebt, maar ik vind het zo chaotisch, snap er soms de ballen van, en dus deel ik meestal alleen mijn blogposts en verder kom ik er amper tenzij iemand mij genoemd heeft… ontvolgen doe ik dus niet, krijg er een paar bij, maar meer volgen… ik zie wel, ik ben even met pauze.

  Van spotify, geen idee, ik heb toen ik overstapte naar de KPN weer een gratis account gekregen, blijkt gewoon premium te zijn welke gewoon loopt, tenminste, je zet mij aan het denken… of dat nog wel zo is, hmmm 😉

  X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.