Geloof, hoop en liefde

GHLI#

De woorden geloof, hoop en liefde zijn afkomstig uit de Bijbel. Paulus schreef ooit in een brief aan de kerk: ‘Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde’.

Ik geloof in liefde. In liefde op het eerste gezicht. In liefde voor altijd.
Ik geloof in trouw. In houden van. Tot in de eeuwigheid.
Ik geloof in natuurgeweld, in de kracht van de natuur. 

Ik geloof in heling van lucht, aarde, water en vuur.

Ik geloof in tolerantie en in verdraagzaam zijn.
Ik geloof dat liefde altijd sterker is dan pijn.
Ik geloof in hoop. Dat hoop doet leven. 
Ik geloof in een dag, een uur, heel even.

Ik geloof in weten. Vergeten. Niet weten willen.
Ik geloof dat liefde verwarmt, de honger kan stillen.
Ik geloof dat hoop het leven zin geeft als het zinloos raakt.
Ik geloof dat liefde hoop en geloven mogelijk maakt. ♥

21 reacties op ‘Geloof, hoop en liefde’

  1. Daar ga ik weer. Gisteren moest ik om je lachen, nu denk ik weer: oei, geen artikel maar een gedichtje. Een prachtig gedicht hoor, maar betekent het dat Marion een slechte dag heeft? Hoe dan ook: het gedicht past helemaal bij jou en ik gun je het allerbeste.

  2. Wat mooi ❤

    Die bijbeltekst heb ik trouwens in mijn semicolon-tatoeage verwerkt zitten. Geloof: hoe alleen ik me ook voel, God is bij me, ik hoef het niet alleen te doen. Hoop: er komt ook weer een moment dat ik me wat beter voel. Liefde: er zijn zoveel mensen die om me geven, en die ik helemaal niet wil missen. Met die drie dingen weet ik me vaak weer vooruit te slepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.