Hyperdehyp, kraamvisite en een plogvijfdaagse

kerst1

Nou, het feest kan beginnen. Nee, niet het kerstfeest, maar het grote ”Oh jee! Welke kant gaan we nu weer op?”-feest. Ik merkte het gisteren al. Ik werd hyper in de loop van de dag. Ik begon te lullen als Brugman, ik at allemaal lekkere dingen en in mijn hoofd heb ik al zes keer een marathon gelopen. Het is dat dat lichamelijk niet haalbaar is, maar anders….

Rollercoaster
Bovenstaande rollercoaster komt niet door de medicatie. Tenminste, ik denk van niet. Ik heb dit namelijk iedere keer. Dan ben ik heel somber geweest en schiet vervolgens volledig door naar de andere kant. Het voelt nu alsof ik aan een elastiek vastzit. Ik wil heel hard vooruit, maar dat elastiek houdt me tegen. Vreselijk vermoeiend, maar we doen het ermee. We zullen zien hoe lang het deze keer gaat duren.

Kraamvisite
Straks is het dan zover; ik ga op kraamvisite. Laat ik er maar meteen bij zeggen dat ik niets met baby’s heb. Nee, ook niet een klein beetje. Ik zal mijn best doen om straks enigszins overtuigend een ”ach, wat een poepie” uit mijn strot te krijgen, maar bij mijzelf denk ik over het algemeen “God allemachtig… Nou, succes ermee! Is de koffie al klaar?”. Ja, niet zo netjes, maar wel eerlijk. Ik heb zelf niet voor niets geen kinderen. Ik vind het gewoon echt tien keer helemaal niks. Wel een leuke aangelegenheid om mijn neef en zijn vrouw weer eens op te zoeken. Ze zijn dus nog best ergens goed voor die kids.

Plogvijfdaagse
Ja, ik ga weer ploggen! En ik heb er zo’n zin in! Ik ben wel verstandig deze keer. Vijf dagen en niet een hele week. De ervaring leert dat ik het na een dag of vijf echt zat ben en dat komt nu ook redelijk goed uit. De vijfde plogdag is namelijk Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag is Mijn Kladblog jarig, dus heb ik al een ander artikel op de planning staan. A.s. maandag is de kick off van de plogvijfdaagse. Zucht. Kiek mij interessant doen zeg. Doe effe normaal.

Koffie
Koffie. Ik ga even koffie zetten. Uno momento. Laatst was de Senseo in de aanbieding. 1+1 gratis. Het was het enige wat ik nog bij de Aldi moest halen, koffiepads, en omdat ik ze nu bij de Appie voor deze prijs zag liggen, nam ik ze mee. Zo bespaarde ik me een ritje naar de Aldi Γ©n had ik een keer koffiepads van een goed merk. Nou, voortaan weer gewoon naar de Aldi voor koffiepads. Die zijn echt het allerlekkerst. Moreno heet dat merk geloof ik en ik heb dan de Medium Dark Roast. The best!

Meditatiekussen
Wauw, wat is dat een topaankoop geweest zeg! Echt! Mediteren wordt een stuk prettiger, omdat je lichaam in een goede en actieve houding blijft. Als ik in de lotushouding ga zitten, of een poging daartoe doe en na zes keer mijn ene been weer over het andere te hebben getrokken en het vervolgens maar opgeef en er als een zak aardappelen bij hang, dan heb ik toch de neiging om mijn schouders wat naar voren te laten hangen. Op het meditatiekussen word je gedwongen rechtop te zitten, maar het kost geen enkele moeite. Heel erg fijn. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Blogverjaardag
Volgende week zaterdag bestaat Mijn Kladblog twee jaar. Wauw, wat is het snel gegaan en wat is er belachelijk veel gebeurt in die twee jaar zeg. Ik ben hersteld van mijn eetstoornis. Ik moest mij volledig ziek melden. Ik werd depressief. Ik ging in therapie. Ik ging medicijnen slikken. Ik kocht mijn eerste setje engelenkaarten. Ik durfde steeds vaker voor mezelf op te komen. Ik durfde vaker mijn mening te geven. Ik schreef over dingen waarvan ik nooit had gedacht dat ik daarover zou kunnen, willen en durven schrijven. Als ik mijn blog toch niet had gehad….

Nou, ik ga nu het kraamcadeautje inpakken. Die ligt al een poosje klaar. In een pedaalemmerzak. Kan er geen stof en zo bij. Maar ja, je kan een kraamcadeau niet echt geven in een pedaalemmerzak. Of wel? Nee, dat kan echt niet. Even inpakken. Ik heb nog inpakpapier. Zwart inpakpapier. Ook weer zoiets. Wie heeft er nou zwart inpakpapier? Wij. Nou goed, ik heb nog wel wat leuke strikjes en lintjes en dingetjes om erop te plakken. Als ik het een beetje slim aanpak oogt het zo dadelijk vet hip en modern.

Nog even volhouden, mensen. Het is bijna weekend! Enjoy your day! β™₯

69 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Zoveel leuke dingen in het vooruitzicht!
  Fijn dat je op kraamvisite gaat.
  Leuk dat je gaat ploggen en zo lang bestaat je blog de komende week.

  Een fijne en gezellige dag Xoxo

 2. Altijd leuk je logjes lezen als het elastiek deze richting kiest.
  Baby’s. Ik ben wel zo’n gast die smelt als hij op kraamvisite gaat. Om te beginnen alleen al het symbolische aan dat nieuw leven. Twee mensen doen leuke dingen aan bedsport (of keukensport, woonkamersport, tuinsport, zeesport,…) en uit hun liefde ontstaan zo’n klein boeletje dat je langzaam aan ziet groeien tot een echte mens met goede en slechte kanten, met humor,… OK, het plast en schijt de eerste jaren pampers vol, het weent, het valt vaak, het kotst de bank onder,… maar dat neem je erbij :).

  1. Marion schreef:

   Ik heb het twee keer gelezen. Serieus… Een klein boeletje? Die stoppen wij hier anderhalve minuut in de magnetron en eetsmakelijk! Gelukkig zijn er ook nog mensen zoals jij die smelten πŸ™‚

   1. Dat taalverschil :). Een ‘klein boeletje’ is een babytje πŸ™‚ – op de handleiding staat dat je die nooit in de magnetron (bij ons: de microgolf) mag stoppen.

    1. Marion schreef:

     Moet ik die handleiding er toch nog eens bij pakken. πŸ˜€

    2. Ik zou zeggen ‘boeleke’. Het is grappig om een dialectwoord opeens in een nette -tje-vorm te zien. Maar misschien is het regionaal anders.

 3. Joram schreef:

  Haha, ik lach me kapot hier, helemaal omdat ik degene ben die zo de kraamvisite mag ontvangenπŸ˜‚ je bent de eerste die eerlijk zegt wat ie er werkelijk van vindtπŸ˜€ koffie staat geheel voor je klaar Marion, dan hou je je kop koffie maar stevig vast en kan je later zeggen dwt je in ieder geval iets stevig vast hebt gehouden wat warm en lekker was πŸ˜‰ we kijken er naar uit om je even te zien, succes met de weg naar Hamelen, ehh Heteren!

  1. Marion schreef:

   Waahahaha, helemaal niet aan gedacht dat jij gewoon mee kan lezen. Hysterisch leuk dit! Tot straks! X

 4. debby schreef:

  Och Marion, hoe grappig dat stuk over die baby’s en zo herkenbaar. Hahahah. Ik kijk uit naar je plogs

 5. Hahaha heel herkenbaar met dat pakpapier…. ik heb zo’n rol met bruin papier erop weet je wel, waar weinig mee gedaan is? Dat het lijkt alsof ze zo die bruine boom in plakjes hebben geschild en opgerold. Maar toch ook juist dat bruine papier kan mega hip ogen met bv een folietje eromheen en een lintje of zo’n bruin touwtje en een kaartje eraan. Jajaja. Hee en Marion, ik weet dat ik lang eruit ben geweest met bloggen, dusseh: wat is ploggen!? Help me out please! hihi

  1. Marion schreef:

   Ploggen is het meest irritante woord in blogland en het staat voor photo-log. Dus ik ga vijf dagen lang foto’s maken van alles wat ik doe en dat ga ik een weekje met jullie delen. Niet dat dat zo boeiend is, maar het is altijd wel supertof om te doen!

   1. Ohhhhh oke thanks, duidelijk! Veel plezier dan. En is voor je lezers/kijkers vast ook leuk toch?

    1. Marion schreef:

     Ik mag hopen van wel πŸ˜€ Thanks!

     1. Superwoman op sloffen schreef:

      Ik ben blij dat ik niet de enige ben die niet wist wat ploggen was *bloos* Scheelt mij weer een vraag om rode wangen van te krijgen πŸ˜€

 6. Oh ja en sterkte zo! Ken dat heel goed hoor, kraamvisite, vreselijk. Alleen bij mn broertje en beste vriendin was het leuk en bijzonder, maar verder kan ik er niks mee en forceer ik ook complimenten. Leuk om een mede-kinderwensloze te ontmoeten van vrouwelijke kant, dat zijn er toch niet heeeeel veel merk ik, nu bij velen die klok echt op knallen staat, of al is ontploft.

 7. Dorien schreef:

  Het cadeautje ligt in een pedaal emmerzak dan komt er geen stof bij, best slim eigenlijk! Wat heerlijk dat je zo eerlijk bent, ik denk dat er wel meer mensen niets met kraamvisite hebben maar er niet zo open voor uit durven te komen!

 8. Elaintje schreef:

  Ik kende die hele etiquette niet voor kraamvisites. Over dat je iets leuks moet zeggen over de baby. Ik zeg dat alleen als dat op dat moment zo voelt, maar heb het denk ik ook vaak niet gedaan. Oeps! Betekent verder overigens niet dat ik de baby dan niet leuk vind hoor.

 9. Rithika schreef:

  Yeah! Super leuk dat je weer gaat ploggen. Ik hou van je plogs. En succes met de kraamvisite..haha, niets mis mee dat je er niets mee hebt toch? Vind het altijd zo gek dat mensen verwachten dat iedereen kinderen wil/leuk vind etc. Zo krijg ik al de raarste opmerkingen als ik uitspreek dat wij het wellicht wel bewust bij 1 kind willen houden. Het zou zielig zijn, en wat als een van ons ziek wordt etc? Dat lijkt mij overigens geen reden om nog een 2e kindje te krijgen. Of nu ik zwanger ben, wanneer gaan jullie trouwen??… ehe.. misschien wel niet πŸ˜‚

 10. Dat klinkt best vermoeiend. En als je bijvoorbeeld een half uur zou gaan hardlopen, word je dan rustiger?

 11. altijdangelique schreef:

  Hahahahahaha, ik had ook helemaal niks met kinderen en toch heb ik een kind, huh? Watskeburt??? Vroeger (4,jaar terug) maakte ik en mijn beste vriendin nog grapjes over kinderen, maar nu kan ik een babietje ook helemaal cute vinden. Mijn vriendin vindt ze nog steeds verschrikkelijk en ik gein nog net zo hard met haar mee hoor.
  Dat stuiterbaleffect blijft vreemd. Heb je al een paar X gehad toch? Ik denk niet dat het aan de meds ligt. Misschien hoort het bij je.

  Fijne dag. X

  1. Marion schreef:

   Ja, heb ik iedere keer die wisselingen. Hoort denk ik bij mij πŸ˜‰

 12. Elise schreef:

  Hahahaha. Ik heb ook niks met baby’s, pas als ze ouder worden begin ik het een beetje leuk te vinden. Veel plezier vandaag xx

  1. Marion schreef:

   Peuters vind ik helemaal te gek!!! πŸ™‚

 13. aroundsan schreef:

  Leuk dat je gaat ploggen! Ik ben benieuwd. Vorig jaar kende ik je blog namelijk nog niet, dus toen heb ik er niets van meegekregen. Leuk in ieder geval dat je dit gaat doen! πŸ™‚
  Dat je stemming ineens omvliegt en dat je het gevoel hebt dat je aan een elastiek vast zit herken ik van de tijd dat ik ook in therapie zat. Zo’n vaag gevoel vond ik dat. Ik hoop dat je snel een beetje een balans kunt vinden! Fijn weekend Marion. Liefs!

 14. Jenn schreef:

  Hahaha, ik moest lachen om het stukje over baby’s en je kraamcadeau, geweldig, heerlijk eerlijk!

 15. joorloveswriting schreef:

  YESS! ik ben echt dol op je plogs!!! πŸ˜€ Super leuk dat je het weer gaat doen!!!
  En leuk dat je op kraambezoek gaat ook al heb je niks met baby’s !! Succes! En veel plezier!!! En wat gaat de tijd hard! 2 jaar alweer!!! super leuk!!

  Fijn weekend!!

  1. Marion schreef:

   Hahaha, heerlijk zo enthousiast! X

 16. Wilma schreef:

  Zeer vermoeiend, dat schieten van het ene uiterste naar het andere uiterste. Wel heel herkenbaar hoor!
  Zelf begin ik in zo’n periode altijd aan allerlei impulsieve dingen, om vervolgens weer af te moeten haken.
  Zeer frustrerend, alles of niets:-(

  Ik kijk uit naar je plogvijfdaagse, leuk om al die foto’s te bekijken.
  Je blog is geweldig Marion, niet alleen voor jezelf, maar voor heel veel mensen/lotgenoten.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel! Dat is fijn om te horen!

 17. dansenindestorm schreef:

  Toch veel plezier met op kraamvisite gaan πŸ™‚

 18. Leuk, weer ploggen! Sterkte en veel plezier met je gestuiter.. en de kraamvisite. πŸ™‚

 19. Lucy schreef:

  Dan heb je op de EBZ toch heel goed je baby aversie weten te verhullen πŸ˜‰
  Overigens heb ik ook zwart inpakpapier en maak ik daar loeihippe cadeaus van met lint en kaartjes. Dus no worries daar.
  Fijne dag!

  1. Marion schreef:

   Hahaha, ja oefening baart kunst, Lucy πŸ˜‰

 20. Isolde schreef:

  Je blogpost komt ook helemaal stuiterig over! Nouja, het is in elk geval afwisselend moet je maar denken πŸ˜‰
  Ik ben trouwens in een boek begonnen wat ik denk ik ook wel wat voor jou is; Handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel. Een soort mix van geschreven meditatie/zelfinzicht/fantasie.

  1. Marion schreef:

   Oeh dat klinkt zeker interessant. Laat je weten wat je ervan vindt?

 21. Simplynspecial schreef:

  Jeej ze gaat ploggen πŸ™‚ dat vind ik leuk! Geniet van je weekend, ik heb al weekend sinds gisteren middag. Lovely. Vandaag gaat jouw pakketje op de post. Doe er nog wat extra’s bij πŸ˜‰

  1. Marion schreef:

   Oh zoooo tof dat ik gewonnen heb! Thanks. Ik wacht vol spanning af πŸ™‚

 22. Sabine schreef:

  Haha die babies :p Gaat je vast lukken wat leuks te zeggen πŸ˜‰ Ik kijk uit naar je plogweek! Altijd leuk!

 23. zomersproetje84 schreef:

  Hihi hoi stuiterbal. Ik snap het wel hoor denk dat je niet de enige zal zijn zonder kinderwens die er zo over denkt. Ook vind ik niet alle babies even leuk, buurjongen van hiernaast bijvoorbeeld daar heb ik maar weinig mee denk omdat die de hele dag huilt (is nu negen maanden zo dat eindelijk een keer klaar zijn)… Wat heb je trouwens veel bereikt in twee jaar! Is het cadeautje inpakken gelukt en yeaaaaah stuiter ff met je mee plog plog!!! Fijn weekend.x

 24. IngridMoorenBlogs schreef:

  Een pedaalemmerzak of zwart inpakpapier….ik zou voor de pedaalemmerzak gaan.

 25. Sara schreef:

  Wat leuk dat je blog bijna twee jaar bestaat Marion. Echt ontzettend gaaf dat je door je blog zo veel dingen hebt bereikt/doorbroken/ervaren/gedaan. Super knap hoe je dit doet! Keep up the good work girl!

 26. Northflix schreef:

  Jemig, ik dacht dat jij al veel langer aan het bloggen was! (Zie dit als een comliment)
  Veel plezier op kraamvisite en ik wens je ook alvast fijne feestdagen! (Voor het geval ik hier niet meer binnen kom vallen)

  1. Marion schreef:

   Dank je wel! En jij ook fijne feestdagen πŸ™‚

 27. Femke Steketee schreef:

  Oh wat heerlijk, ik vind baby’s ook echt niet om aan te zien…..en als ik ze moet vasthouden gaan ze altijd net spugen of boeren of…..Mij niet gezien. X

  1. Marion schreef:

   Deze poepte naast zijn luier! Gelukkig niet toen hij bij mij op schoot zat πŸ˜€

 28. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Deze madre van twee heeft ook niks met baby’s. Sommigen zijn wel lief maar eerlijk ik moet vaak aan een aardappel denken, behalve bij mijn kinderen dan hahaha.

  Fijn weekend Marion!

 29. Anne schreef:

  Ik zie in de sidebar een Instagram foto van beschuit met muisjes. Dat is wel zo’n beetje het enige leuke aan baby’s/op kraambezoek gaan. Mijn beste vriendin heeft een zoontje van 9 maanden, echt wel een lief en leuk jochie, maar om nou te zeggen dat ik rammelende eierstokken krijg. Neuh. Als de kinderen wat ouder zijn (een jaar of 7/8) vind ik het wel weer leuk.

 30. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat heerlijk een plog vijfdaagse πŸ™‚ Kijk er al naar uit!

 31. kaardawn schreef:

  Ik heb alvast heerlijk gegniffeld met dit blog. Ik had ook wel zo’n “laat-dit-maar-snel-voorbij”-zijn dagje. Met vriendlief naar spoed gemoeten, omdat de wonde het niet zo goed deed, na de operatie. Nu alles toch in orde blijkt te zijn, ga ik zo meteen maar met een theetje en een boek in de zetel verdwijnen. Vrijdag… BlΓ¨h πŸ˜‰

  1. Marion schreef:

   Oeh dat klinkt niet lekker. Morgen een betere dag! X

 32. Natasja schreef:

  Leuk, ik kijk uit naar je plog-vijfdaagse!

 33. Robin schreef:

  Leuk! Dat zullen een hoop fotos worden als je gaat ploggen in hypermode.

  Ik zit trouwens klaar in vak 118

 34. marielle schreef:

  Wat een leuke blog, Marion, echt ik kan zoveel lol hebben (in mijn eentje) om je blogs.
  hoe was het bezoek?
  WAt gaaf dat je blog al twee jaar bestaat en …ik volg je al twee jaar! Dus…ga zo door :-).

  Heb ook even je instagramfoto’s bekeken, erg leuk om af en toe langs te lopen.

  Fijn weekend en ik kijk uit naar de plogvijfdaagse!

  1. Marion schreef:

   Het bezoek was fijn. Ging goed gelukkig. Bedankt. Jij ook fijn weekend x.

 35. Oh blog je bijna alweer 2 jaar?! Tijd gaat hard en wat volg ik je dan eigenlijk alweer een lange tijd.. Ik lees hierboven dat het bezoek leuk was, fijn dit te lezen!

 36. Ik word blij van dit blogje! Ik hoop dat de kraamvisite gezellig is geweest. Hoe gaaf dat jouw blog bijna twee jaar bestaat inmiddels en dat het je zoveel gebracht heeft. Mooi om te lezen.

 37. Madeleine schreef:

  Ik kijk uit naar je plogs πŸ™‚ Oeh wat leuk dat je blog bijna 2 jaar bestaat. Ik moest eigenlijk wel weer lachen met je zwarte inpakpapier voor een kraamcadeau.

 38. Morgaine schreef:

  hahaha ik vind het eigenlijk wel een heel origineel idee van dat zwarte inpakpapier, wat je dan zelf er verder mee doet valt dan ook weer heel mooi op en valt sowieso op tussen al die witte, zoet roze of blauwe papiertjes, een verademing misschien wel!

  Ik wens jou een heel fijn weekend toe alvast!
  x

  1. Marion schreef:

   Jij ook goed weekend!

 39. Deisy schreef:

  Hahaha moest zo lachen om dat stuk met kinderen “waar blijft de koffie”. Krijg je trouwens vaak reacties/vragen van mensen over het kinderloos zijn? Ook omdat het in de maatschappij er ingebakken zit dat de volgende stap trouwen en kinderen krijgen is? En leuk dat je gaat ploggen: eigenlijk heb ik er vrij weinig mee, maar bij jou vind ik het echt heel leuk.

  1. Marion schreef:

   Valt eigenlijk best mee wat die kinderen betreft. Denk dat iedereen in mijn omgeving ondertussen wel weet: Ain’t gonna happen!

 40. Haha, ik heb ook niks met baby’s. Ook niet met zwanger zijn heb ik ontdekt πŸ˜€
  Dat eerste jaar is ook echt niet iets waar ik naar uit kijk of zo. Ik weet dat het echt not done is om dat hardop te zeggen, maar het is wel zo. Maar als ze iets ouder zijn vind ik ze zo leuk! De oudste van mijn zus is nu drie en ik ben zo gek op dat joch! Zo mooi om te zien hoe die de wereld aan het ontdekken is.
  Maar als iemand me tijdens het kraamschudden een baby in mn handen drukt, vind ik dat echt zwaar ongemakkelijk. Alleen al hoe ipsig ik zo’n baby vasthoud. En dat enge nekje! Iewwww!!

  1. Marion schreef:

   Dat nekje ja!!! Ja dat is freaky shit! Ik ga nog liever … Nee, nu ga ik overdrijven. We begrijpen elkaar. πŸ˜‰

 41. Els schreef:

  Haha, weer een echt Marion artikel :-). Ik heb ook niks met baby’s en/of kinderen. Soms zijn we wel leuk hoor. Maar dan voor een paar uur ;-). En zwart inpakpapier kan best. Laatst nog een rol gekocht. Ik vind dat wel chic.

 42. Vandaagismooi.nl schreef:

  Super leuke dingen zeg en gefeliciteerd met je 2 jaar πŸ˜€

 43. Kim schreef:

  Wauw 2 jaar. En je hebt al zoveel mensen weten te bereiken en te inspireren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s