De Zelfrespect Tag

headeriamlove960

Op 10 december werd ik door Sytse van The S-Files getagd voor de Zelfrespect Tag. Deze tag is in het leven geroepen door de lieve Debby en vandaag vul ik ‘m met veel plezier in.

Noem 3 positieve punten over jezelf
– Ik ben zeer positief ingesteld
– Ik heb humor
– Ik ben zo trouw als een hond

Noem 3 dingen die je mooi vindt aan jezelf
– Mijn ogen
– Mijn nek en schouders
– Mijn enkels

Noem 3 dingen waar je trots op bent die je hebt bereikt
– Waar ik het meest trots op ben is Mijn Kladblog. Dat ik zoveel mensen zou bereiken met mijn verhalen, dat ik zoveel mensen (inclusief mijzelf) zou helpen met het schrijven van mijn artikelen, dat had ik echt nooit, maar dan ook nooit verwacht. Daar ben ik megatrots op.
– Dat ik al 20 jaar samen ben met Peter en nog maar 38 jaar ben. Als we allebei nog 50 jaar leven dan halen we gewoon de 70 jaar samen. Hoe cool is dat?
– Dat ik mijn eetstoornis overwonnen heb en nu ervaringsdeskundige ben op het eetstoornisforum.

In welke kleding voel jij je het mooist?
Ik voel me het meest prettig in een oversized sweater of een jurkje met een legging eronder en omdat ik me daar het prettigst in voel, voel ik me automatisch ook het mooist.

Wat zou je willen veranderen aan jezelf?
Niets. Ik ben zo lang bezig geweest met me aanpassen aan anderen. Ik ben er klaar mee. Vanaf nu is het what you see is what you get en als dat je niet bevalt, so be it.

Wat je nog zou willen bereiken?
Doordat ik chronisch ziek ben vind ik dit een lastige vraag. Wat zou ik willen en wat is haalbaar? Ik hou ervan om de boel realistisch te bekijken en op dit moment is hetgeen ik zou willen bereiken (voor zover je dat bereiken zou kunnen noemen) dat ik afgekeurd word. Dat klinkt heel gek, want ik wil dolgraag werken, maar het is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden dat dat niet haalbaar is voor mij. Zowel geestelijk als lichamelijk niet. Daarom zou ik afgekeurd willen worden, waardoor ik thuis kan blijven en ervoor kan zorgen dat ik niet meer de hele tijd ziek ben. Ik kan dan mijn tijd besteden aan het schrijven op mijn blog en daarmee anderen ondersteunen, motiveren en inspireren. Daarnaast zou ik meer rust krijgen in mijn hoofd en lichaam, waardoor ik weer actiever steun zou kunnen bieden op het eetstoornisforum. Als het lichamelijk dan ook weer wat beter met me gaat zou ik heel graag wat actiever daarin willen worden. Wat vaker aanwezig zijn bij workshops of dagen zoals de EBZ-Dag laatst in Amsterdam. Misschien zou ik zelf wel af en toe wat gaan organiseren als vrijwilliger.

Wat zullen jouw vrienden over je zeggen?
Dat ik lief en grappig ben.

Dan wil ik de tag graag doorgeven aan Marije van de blog Plus Een Beetje.

Fijn weekend allemaal! ♥

32 reacties op ‘De Zelfrespect Tag’

 1. Oooh zit ik met veel bewondering te lezen wat je over jezelf schrijft, zie ik ineens mijn naam 😮

  Je bent een lieve, mooie vrouw en ik ben blij dat ik je in mijn leven heb.

  Dank je wel voor de tag. Ik ga hem doen.

  Liefs!

 2. Ik hoop zo dat het allemaal lukt. Dat er een moment komt dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over alle druk die door de maatschappij wordt opgelegd. Maar dat je je in je eigen tempo kunt gaan inzetten voor mensen met een eetstoornis. We willen met z’n allen nog maar niet zien dat de waarde dáárvan, de maatschappelijke waarde, zoveel meer waard is dan die stomme rotcenten. Waarschijnlijk zorg jij met het openlijk delen van jouw verhaal al voor een enorme bezuiniging in de zorgkosten van anderen. Maar dat is niet te meten en we willen zo graag alles tot in de punt komma meetbaar hebben…

 3. Oh lieve Marion wat heb jij hem toch prachtig ingevuld zeg! Het punt van wat je wilt bereiken is zo ontzettend herkenbaar voor mij. Als het goed is ontvang jij vandaag of maandag iets in de bus 🙂

 4. Heel mooi wat jij nog wilt bereiken, en jullie samen die 70 jaar halen, ja dat zie ik wel gebeuren 😀 Dat zou uniek zijn voor onze leeftijdscategorie, hahaha Maar het kan nog steeds!

  Ik heb hem ook nog staan geloof ik, wie weet kan ik van het weekend wat uitwerken voor de komende tijd, nu komt kerst en Yule wel heel dicht bij, wie weet.

  X

 5. Mooie tag. Heel erg belangrijk om stil et staan bij de mooie en goede kanten van jezelf. Wat goed om te horen dat je eigenlijk niets meer aan jezelf wilt veranderen. Ik denk dat er maar heel weinig mensen zijn die er zo instaan als jij!

 6. Wat mooi ingevuld. Ik hoop echt dat je alles gaat bereiken wat je opnoemt. Wat mooi dat je anderen zoveel mogelijk wilt helpen als je kan! Ondanks je eigen ziekte. X

 7. Je mag zeker trots zijn op jezelf en op je blog. Dit heb je toch maar mooi even gedaan. En zoveel mensen die hier iets aan hebben, good job! Ik vind jou ook lief en grappig.

 8. Dit vind ik echt een van de leukste tags die ik tot nu toe ben tegen gekomen. Ik vind dat iedereen deze tag wel een keer zou moeten invullen! -x-

 9. Wat een leuke tag en wat mooi te lezen dat je al die positieve (en hele ware)dingen kan zeggen over jezelf!

  Je lay out is ook anders geworden!

  Fijne avond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.