Plogvijfdaagse: Dag 1

IMG_20151221_065834

7:00 uur. Toen was ik er klaar mee. Gisteravond in slaap gevallen rond een uur of negen en om middernacht was ik weer wakker. Klaarwakker. Na veel draaien en doen even naar beneden geweest. Wat gedronken en weer liggen. Niks. Nakkes. Nada. Wakker. Lezen. Muziek luisteren. Nog meer draaien. Rond vier uur ben ik ingedommeld. Om vijf uur was ik weer wakker. Om zeven uur was ik er klaar mee. Eruit.

IMG_4376

Lekker douchen. Ik maakte deze douchecrème en body lotion op. Een heerlijke lijn van de Hema, maar vooral een aanrader voor in de lente en de zomer. Dit is een hele lichte en zachte geur.

IMG_4365

En zo ziet het er beneden in de ochtend uit. Kopje koffie erbij. Heerlijk rustig wakker worden. Ik kan merken dat ik gisteren onverwachts weg ben geweest. Ik heb veel pijn in mijn lies en ook op andere plekken voel ik de onrust onderhuids. Vandaag maar even wat extra rust pakken. Tijdens het koffie drinken ga ik aan de slag met de winactie. Ik voer alle namen in en laat de app een winnaar kiezen. Lieve Kim is de winnaar. Daarna ga ik het artikel schrijven over de plogvijfdaagse, de winactie en stuur ik Kim een mailtje. Ik fröbel wat op instagram, drink nog een kop koffie en ga dan even mediteren.

IMG_4382

Na het mediteren is het tijd voor ontbijt. Ik drink een kopje thee en eet twee crackers met kaas.

IMG_4375

Check mijn outfit dan! Trui, legging, rokje en daar witte sportsokken en Spaanse sloffen onder. Fouter dan dat kan bijna niet. Zoals jullie links op de foto zien zijn wij heel erg goed in het scheiden van afval. Glas. Plastic. Allemaal netjes apart. Rechts kunnen jullie zien dat we wat minder goed zijn in het schoonmaken tussen oven en aanrecht. Mijn god zeg, wat een bende. Zo maar even deze foto aan Peter laten zien.

IMG_4435

Yes! Degene die de Flow agenda hebben gekocht voor volgend jaar hebben waarschijnlijk hetzelfde genietmomentje gehad als ik. Deze agenda begint namelijk op 21 december 2015 en jawel, dat is het vandaag (gisteren als jullie dit lezen). De agenda kan dus in gebruik genomen worden. Zo fijn!

IMG_4391

Daarna is het tijd om blogjes te lezen. Daar ben ik altijd wel een uurtje of anderhalf zoet mee.

IMG_4393

Dan krijgen we in ene een hoosbui van hier tot Tokio over ons heen. Op deze foto kan je ook meteen goed het resultaat zien van de heg die weg is. Bovenaan die helling aan de overkant van het water stond dus eerst een heg. Nu zit je dus gezellig bij de overburen naar binnen te kijken. Echt fucking balen nog steeds! Maar goed, ik ga me er maar niet druk om maken. Er zijn belangrijkere dingen in het leven.

collkerst

Zon. Regen. Zon. Regen. Kerstboom uit. Kerstboom aan. Kerstboom uit. Kerstboom aan.

IMG_4401

Ik eet nog twee crackers met eiersalade. Dit is de eiersalade van de Aldi. Die koop ik één keer per jaar en potverdorie wat is die lekker. Hij moest vandaag op, dus ik kon me uitleven.

IMG_4438

Dan komen mijn zus en nichtje even langs. Mijn nichtje vergeet vervolgens haar dopper. Dat komt goed uit, want ik had er nog geen één. Nee hoor, meis, geintje. Ik neem ‘m vrijdag weer voor je mee.

IMG_4440

Dan is het tijd voor therapie. Rond 13:30 uur rij ik richting Veenendaal. Ik voel me behoorlijk goed, ondanks de pijn die ondertussen al flink is toegenomen. Ik zie absoluut niet op tegen het gesprek van vandaag. Maar als in drie kwartier de afgelopen achttien maanden de revue passeren, is het gedaan. Het ziek melden, het depressief zijn, de start met CGT, de intakes, de wachtlijsten, de medicatie, het vechten, het vallen, het opstaan, de angst, de overwinning, het benoemen, het accepteren, het nogmaals vallen en opstaan en proberen weer door te gaan. Alles komt voorbij. Binnen een kwartier ben ik helemaal op. Er is niets, maar dan ook niets meer over van het enthousiasme waar ik de dag mee begon.

IMG_4445

Na het gesprek ga ik naar buiten en loop met moeite richting de auto. Ik dwing mezelf wat eten te halen, want het is ondertussen al bijna 15:30 uur. Ik koop een croissantje. Zie daar, toch weer een vooruitgang in. Een jaar geleden durfde ik nog niet in de auto te eten. Een half jaar geleden lukte dat, maar moest het wel iets gezonds zijn. En nu? Nu ligt er gewoon een croissantje op mijn dashboard. Dat zijn de kleine stappen vooruit die ik allemaal extra benadruk, zodat ik toch mijn optimisme vast kan houden. Want ik ben kapot. Ik ben op. Als ik thuiskom gooi ik het er allemaal uit bij Peter. Ik ben op. Ik kan niet meer. Hoe lang nog? Hoe lang nog therapie? Hoe lang nog vechten? Hoe lang nog niet weten waar ik aan toe ben? Hoe lang nog en hoe lang hou ik dit nog vol? 

Peter is echt een moordgozer. Als ik zo negatief praat en even de kop laat hangen, dan zegt hij niet dat het morgen wel weer beter gaat. Dat heb ik hem overigens wel moeten leren hoor, want je kan ook overdreven zorgeloos en optimistisch in het leven staan. Hij dus. Ik zeg tegen hem dat hoe negatief ik ook ben nu, dat hij zich echt geen zorgen hoeft te maken. Dat over het algemeen partners van mensen met een depressie ook hulp krijgen. Dat dat mij al meerdere keren aangeboden is. Hij weet het. Het hoeft niet. Hij maakt zich geen zorgen. Hij vertrouwt mij blindelings en godallemachtig, wat is dat fijn om te horen.

IMG_4454

Ik pak een schaaltje druiven en zet de computer weer aan. Nog even lezen op het eetstoornisforum. Dat is van korte duur, want dan komt er een mail binnen van mijn leidinggevende. De mail klinkt goed. Ik ben hoopvol. Bijgevoegd is het laatste formulier, de eindevaluatie. Na de vorige, vrij boze mail die ik haar heb gestuurd, hoop ik dat dit laatste formulier dan een keer correct ingevuld gaat zijn. Alle formulieren die ik in de afgelopen anderhalf jaar heb ontvangen waren allemaal incorrect. Ik open de bijlage en … oh man NEEEEEEEEEE!!!! ”Is de einddatum van het dienstverband bekend? Bijvoorbeeld bij een tijdelijk contract.” Antwoord: “Ja 08-04-2016”. Die datum is de dag dat ik twee jaar in de ziektewet zit. Dat is echter niet de einddatum van mijn contract. Dat is de datum waarop ik een WIA keuring moet hebben (gehad). Dat is de datum waarop de werkgever na twee jaar ziekte een ontslagvergunning kan aanvragen. Dat is de datum waarop ik bezwaar kan maken tegen de uitkomst van de WIA-keuring of ik nu wel of niet afgekeurd ben. Er kan van alles gebeuren op die datum, maar het is NIET de einddatum van mijn arbeidscontract. Ik heb een vaste aanstelling. Vaste aanstellingen hebben géén einddatum.

Nu ben ik behoorlijk goed op de hoogte van al deze info omdat ik zelf bij het UWV gewerkt heb, maar dit moeten zij toch ook weten? Dit lijkt wel…. Nou laat ik dat maar voor me houden. Peter was ook echt woedend. Die ziet wat dit iedere keer met mij doet. Er is nog geen enkel formulier geweest wat ik niet voor correctie terug heb moeten sturen in al die twee jaar dat ik nu ziek ben. Ongelooflijk. Ik hou er maar over op en ga een hapje eten maken en naar bed.

IMG_4449

Op de dagen dat ik therapie heb eet ik altijd makkelijk. Ik ben dan vaak zo ontzettend moe. Vandaag ga ik dit product De Vegetarische Slager uitproberen. Ik kook wat rijst, bak wat groenten en warm het Indonesisch Stoofvleesch op. Lekker makkelijk en het smaakt heerlijk. Daarna ga ik naar bed. Ik ben op. Ik ben het zat. Ik ben echt helemaal klaar met deze dag. ♥

61 reacties op ‘Plogvijfdaagse: Dag 1’

 1. Wat vervelend dat het systeem om goed de juiste papieren in te vullen en naar iemand correct toe te sturen 9 van de 19 keer fout gaat.
  Heerlijk die serene stilte ’s morgens vroeg in huis.
  Nou zeg wat een hoosbuien waren er geweest.
  Vandaag is het niet veel beter.
  Zo een productieve dag had je gehad.

  Sterkte en beterschap…. fijne dag en liefs Xoxo

 2. Wat een rollercoaster van emoties, een tycoon bijna. Jongedame, je moedig gevecht tegen de negatieve dingen die op je neer komen gedonderd is bewonderenswaardig.

  Tussen al die kak-zaken door lees ik toch wat positiviteit. Het gevecht van (hoe noemt de vrouwelijke versie van David?) Marion tegen Goliath. Wrrrrooaaaahhh! Zalig opnieuw, die foto’s en de af en toe hilarische commentaar. Ik heb ook medelijden met Peet die het aanrecht moet kuisen. Waarom mag de man nooit eens lui in de kerstboom hangen, denk ik dan. Of mag hij dat wel? Ik weet het allemaal niet meer. Mijn banaan is binnen, ik pak mijn boterhammen in en trek richting O., waar mijn klanten op mij zitten te wachten, aan beide oren een kerstbal en een denneboom op hun hoofd. “Stille Nacht, Heilige Nacht” zingend in koor. Eén ervan heeft een trompet bij, en speelt ondertussen het lied “Bamboo lightnin’ ” van Sting.

  1. Medelijden? Medelijden? Hij heeft nog nooit een supermarkt van binnen gezien, dus hij mag best het aanrecht van dichtbij bekijken. Maak je om hem maar geen zorgen. De rollen zijn hier uitermate goed verdeeld 😉

 3. Wat stom zeg van je werkgever. Helpt niet bij je genezingsproces 😦

  Eten ziet er lekker uit.

  Lieverd, je kan dit en je kan hier uit komen. Niet je koppie laten hangen al weet ik hoe zwaar het is. Hoop dat je vandaag een betere dag hebt.

  Liefs!

 4. hey hoi
  Dank je voor de eerste plog! Erg leuk om te lezen, ik heb vanmorgen er bewust de laptop voor aangezet.
  Pffff die papieren en helemaal na een zwaar therapiegesprek en dat er dan nog bij…zucht.

  De heg is inderdaad jammer zeg! Met deze foto snap ik dat helemaal.

  HOe voelde je je vanmorgen?

  Take care en fijne dag vandaag

 5. Dat kan ik mij in the end helemaal voorstellen dat je het zat was en bent. Ik hoop toch echt dat het nu een keertje snel goed zal gaan met al die formulieren. En de ochtend was dan weer fijn, dat jij dan nog ene poging doet om te gaan slapen als je wakker bent. Dat doe ik zelf dus niet, meestal ga ik gewoon op en kijk wat tv, of zit op de laptop of ga lezen of zo, of zelfs wat rommelen in huis, maar wel zo dat mijn buren er geen last van hebben 😉

  X

   1. lol, zie instagram, ik moet uwv verlengen voor 31 dec, Picasso zeilt ze net terwijl ik dacht, even envelop schrijven zo van tafel af, hahaha 😉 Ik hoop echt, dat dit laatste stukje goed gaat nu, zelfs ik ben er klaar mee nu :O 😉

 6. Jeetje wat een verhaal. Ik had gemist dat je een eetstoornis hebt gehad , en dan geef ik je chocolade …. oeps.
  Wel leuk zijn plog trouwens

 7. Zo mooi als de dag leek te beginnen.. vervelend zo’n stapeling. Ik hoop dat je nu even gehad hebt en dat je vandaag een fijne dag zult hebben.

  De plog is weer leuk. De kerstboomfoto heb je mooi neergezet. Je hebt echt een gave betreft schrijven. Zo leuk om je plog te lezen.

  Fijne dag. ♡

 8. Kijk uit naar deze plog week..
  Wat een nacht, maar wat heerlijk om de ochtend zo relaxed te beginnen (dan neem ik me ook iedere keer voor, maar elke ochtend is het weer haasten)
  Echt he, die leidinggevende van jou o.O die verdient heel die functie niet eens als je niet eens een formuliertje kan invullen

  Fijne dag vandaag
  xoxo

 9. Wat ontzettend frustrerend dat ze die formulieren steeds verkeerd invult! Aaargh!
  En dat van die heg blijft jammer.
  Begrijpelijk dat je er na die therapie even helemaal geen zin meer in had. Zoveel dingen overlopen op korte tijd, erg confronterend toch wel. Al die nare dingen, het vallen en weer opstaan en dan weer vallen,… Veel sterkte!

 10. Wat enorm leuk een dag uit het leven van Marion te zien, en dat dan een week lang!

  Je schrijft heerlijk en met foto’s erbij is het dubbel feest. Al was jouw dag niet helemaal een feestje. Zo frustrerend als de formulieren niet goed zijn. Zo veel nutteloze energie die je dan (eventueel) daar weer in moet stoppen. En dat dan ook nog net na zo’n zware therapie sessie. Ik kan me heel goed voorstellen dat je behoorlijk klaar was met gisteren.

  Hopelijk gaat het vandaag iets beter.

  Knuffel.

 11. Jeuh voor je nieuwe agenda, mijne begon al op de 10e! Ja die heg is inderdaad super balen en poeh ik zou ook schrikken als ik die datum op de brief zou zien staan.

 12. Balen van die heg, nu zit je niet echt privé meer in je eigen tuin.. Jammer, maar weinig aan te doen vrees ik. Wat leuk om je agenda al in het oude jaar te beginnen. Ik weet dat ik nooit kan wachten met beginnen haha.

 13. Ik maak de Flow agenda open als kerstcadeau. Dus nog even wachten. Ik ben zo benieuwd. Vervelend die laatste brief. Natuurlijk ben je boos, het is je werkgever. Dan verwacht je dat het secuur gaat. Zoals jijzelf ook werkte. Ik herken het, ik was ook zo boos. Ik wist ook niet zo goed hoe ik dat moest doen zonder boos te worden. Nu is het jaren later en kijk ik erop terug als een vervelende tijd. Maar de emotie er rond heen is weg. Gelukkig maar.

  1. Het is nu al zo vaak misgegaan, dat ik het al vrij snel weer los kan laten, maar de teleurstelling iedere keer als het wéér niet goed is. Maar goed, zennnnn! Veel plezier met je Flow agenda straks!

 14. Zo stom dat ze alwéér met je voeten spelen. Gelukkig kan je zo goed terecht bij Peter! Volgens mij verdient die man een standbeeld hihi, ik ben ontzettend blij dat je zo op hem kan steunen. Hopelijk is vandaag een fijnere dag! ❤

 15. Leuk om te zien hoe je dag was. Wel heftig, alles zo bij elkaar! Ik hoop dat er vandaag alleen aangename verrassingen zijn. (of dat alles simpelweg volgens plan gaat, ook wel lekker).

 16. Ik vind een plog heel leuk en jij laat goed ziet hoe jouw dag eruit ziet. Heftig. Ik hoop dat het snel geregeld is met het papierwerk.

  Nu mag ik wel zeggen dat je een leuke agenda hebt toch? Dit ging de vorige keer niet goed 😉

 17. Zelfs ik raak gewoon gefrustreerd van het feit dat je leidinggevende die formulieren gewoon niet een keer meteen goed kan invullen. Jeetjemina.
  Het was een dag vol emoties zo te lezen, heftig meid. Je hebt er wel een mooie plog van gemaakt.

 18. Kerstboompje ziet er heel sfeervol uit zo in het donker! Leuke plog, ben benieuwd naar alle dagen die nog komen 🙂
  Maar mennn, weer dat formulier niet goed.. Zou bijna denken dat die persoon die het invult geen hersenen heeft..

 19. Oeh, die eiersalade koop ik wel vaker dan één keer per jaar 😋. Altijd weer een feestje als ik iets op brood heb wat anderen ’s avonds op een toastje doen. Brie is ook lekker!

  Jammer dat de dag een beetje in een neerwaartse spiraal verliep. Maar goed, dit was pas de 1e plogdag…

 20. Leuk om met je mee te kijken! (Al was het einde wat minder leuk voor je)
  Toevallig heb ik laatst het schap van de vegetarische slager ontdekt en ik was stomverbaasd over het aanbod! Zelfs biefstukjes! Ik heb er nog niets van getest.

 21. Wat een fijne plog. Leuk om op deze manier een kijkje te mogen nemen in je leven. Wat ontzettend vervelend dat je telkens formulieren terug moet sturen omdat het telkens fout gaat. Ik kan me voorstellen dat je hier soms echt van gaat koken!

 22. Poeh wat een intense dag zeg. Wat een eikels met dat formulier, ik zou daar ook echt niet tegen kunnen als dat elke keer zo is! Maar toch lees ik ook een aantal positieve dingen en de stappen die je toch weer hebt gezet. Krachtig hoor! ❤️

 23. En op zo’n momenten is een goede partner goud waard. Ik dacht dat op gebied van administratie alleen België zo slecht scoorde,….wat maken ze er toch een zooi van,….veel sterkte met de administratieve kant, maar ook met de therapie,…….

 24. Wat balen van je werkgever! Het lijkt ook wel of zoiets nooit goed kan gaan. Wat ik trouwens niet snap!

  Leuk zo’n plog :-). Gelukkig waren er nog genoeg leuke dingen. Ik vind het ook zo fijn om in iets nieuws te beginnen als een agenda :-).

 25. Die ochtendfoto van je kerstboompje en poppetjes is zo mooi! Wat een serene sfeer. Als ik jouw beschrijvingen en foto’s van de ochtenden steeds zie, zou ik het zelf ook fijn vinden om een ochtendmens te zijn of vroeg op te kunnen staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.