Plogvijfdaagse: Dag 3

on

IMG_20151223_050359

Nu hoor ik je denken: “Jij sneaky bastard! Je hebt gewoon dezelfde foto als gisteren gebruikt!” Maar nee, echt niet. Het is dezelfde tijd, maar een andere foto. Echt waar, je kan het verschil zien. Ja, check maar. Wacht, ik zal het je makkelijk maken. Hier is de link naar het artikel van gisteren: klik hier. Zie! Anders! Ik ben gewoon exact op dezelfde tijd opgestaan als gisteren. Hoe freaky is dat!?!

IMG_4460

Vandaag heb ik vrij. Geen afspraken. Geen verplichtingen. Helemaal niks. Het enige is dat ik misschien even naar Veenendaal moet om iets te ruilen. Ik heb een cadeautje gekocht en daar is iets niet goed aan. Ik kan niet zeggen wat, want degene die het cadeautje krijgt leest mee. Nu ben ik morgenochtend natuurlijk ook weer in Veenendaal, maar dan heb ik het evaluatiegesprek. Ik weet niet of ik zin heb om direct daarna de stad in te gaan. Nou, ik zie het straks wel gewoon. Eerst maar eens even de plog van gisteren in elkaar knallen.

Ondertussen zijn op de familie-app de voorbereiding voor de jaarlijkse eindejaarsquiz in volle gang. De familie app bestaat uit alle neven en nichten (plus aanhang, al zijn die allemaal wat minder actief) van mijn moeders kant. Geen idee hoe de quiz ooit is begonnen, maar ondertussen is het een traditie geworden. Neef Roel gaat standaard voor de poedelprijs. Vorig jaar was dat een briljant kookschort. Dit jaar een badeend. Zelf heb ik vorig jaar de quiz gewonnen. Geheel onverwachts, want ik had maar heel weinig vragen goed. Ik had echter de bonusvraag goed en dat leverde mij een nipte overwinning op. Dit jaar organiseert nicht Berte de quiz. Een aantal van jullie zullen haar misschien wel kennen van haar blog Vrouw In Riyadh. Berte is op dit moment ontzettend druk met alle regels aan ons voor te leggen. Ja ja, dit is niet zomaar een quizje wat even tussen neus en lippen door gedaan wordt. Dit is serieuze shit. Ik zal jullie even laten zien hoe serieus het eraan toe gaat.

Screenshot_2015-12-23-07-19-07

Kijk, dat bedoel ik!

IMG_4468

Op naar Veenendaal om het cadeautje te ruilen. Ik ga lekker vroeg, want zo weet ik meteen hoe laat ik morgenochtend weg moet. De vorige keer dat ik een afspraak had om 9:00 uur was ik te laat. Het is namelijk op dat tijdstip veel drukker op de weg dan rond het middaguur.

IMG_4505

Zul je altijd zien. Ik ben nog nooit in zo’n rap tempo naar Veenendaal gereden. Het is nu 8:35 uur en ja, de winkel zit natuurlijk nog potdicht. Wat nu dan???

IMG_4499

Rondje lopen dan maar. En dan zie je dit! Een weeswantenwand. Nog nooit eerder gezien!

plog

Fotootje maken van de kerstversiering in de passage. De oplettende lezer herkent mijn header. Ja, ik kon het niet laten. Ik vond enkel zwarte letters toch ook wel een beetje erg saai voor de tijd van het jaar.

IMG_4506

En weer terug naar Wageningen. ALL I WANT FOR CHRISTMASSSSSSSS IS YOUOUOUOUOUOU!!!!

IMG_4510

Even ontbijten.

En toch maar de mailbox geopend. Jawel, een mail van mijn werk. Gestuurd vanuit huis. Ambtenaren mogen dan een naam hebben dat ze lui zijn, ze checken wel hun werkmail in de vakantie. Ik kreeg overigens geen mail van mijn leidinggevende hoor, maar van iemand van personeelszaken. De datum in de formulieren klopt, omdat dat de datum is dat ze ontslag kunnen gaan aanvragen. Nu heb voor de zekerheid toch maar even het UWV gebeld. Blijkt dat die datum alleen ingevuld wordt als er hoe dan ook volledig ontslag aangevraagd gaat worden. Dat kan dus ook wanneer iemand maar gedeeltelijk afgekeurd wordt. Dát was nieuw voor mij! Dus als je 36 uur werkt en het UWV bepaald dat jij nog 24 uur kan werken, mag de werkgever tóch je volledige dienstverband beëindigen. Vreemd, maar ik heb het twee keer gevraagd en ze bleef het bevestigen. Normaal gesproken stelt de werkgever de werknemer daar wel van tevoren van op de hoogte. Dat is bij mij niet gebeurt en dat is op zijn zachtst gezegd niet zo netjes. Ik heb maar een mail teruggestuurd met de vraag wat ze gaan doen bij gedeeltelijke afkeuring. Ik ga er vanuit dat ze hoe dan ook een ontslagvergunning aan gaan vragen voor het volledig aantal uren. En geef ze eens ongelijk. Wie zit er nou te wachten op een chronisch zieke medewerker met psychische klachten? Niemand toch? Laten we daar maar gewoon heel eerlijk in zijn.

IMG_4518

De zon schijnt. De kerstboom kan weer uit en ik ga mijn bloeddruk verlagen door een flinke wandeling te maken en daar heb je goede schoenen nodig. Ik zag deze New Balance Nike’s met 50% korting. Ik kon ze niet laten staan. Ze lopen zo ontzettend lekker. Mooie motivatie om vaker die wandeling te gaan maken. Er speelt ook heel veel angst mee om ziek te worden. Ja, ik word snel ziek, maar hoe groot is het stukje angst en vermijding? Ik ga het eens een maand uitproberen en dan kunnen we meteen zien of de bloeddruk naar beneden is. Dat is toch best belangrijk.

IMG_4515

Meteen maar een rondje park doen.

IMG_4530

Jazeker, Wageningen heeft gewoon een eigen kasteel.

IMG_4528

Check it out!

IMG_4532

Bij thuiskomst nuttig ik een appeltje en een mandarijn. Ondertussen maak ik een boodschappenlijstje. Appels. Stoomaardappeltjes (onze nieuwe favoriet). Spruitjes. Rijst. Velderwtjes. Groene thee. Kaas. Pizza. Wokgroenten. Shag. Tampons. I know. Too much information. Ik ga wel gewoon naar de winkel.

IMG_4536

Dan is het tijd om te liggen. Zo’n rondje wandelen is prima te doen, maar eigenlijk net teveel als ik eerder op de dag al iets gedaan heb. Het is met mijn lichaam zo verrekte lastig inschatten. Een half uur te lang bezig zijn kan funest zijn. Krijg je echter door dat het teveel is en je wandelt nog in het park en moet nog helemaal terug naar huis lopen, dan ben je dus direct de spreekwoordelijke Sjaak. Vandaag ging het net goed denk ik, maar voor de zekerheid duik ik wel mijn bed in. Ik lees wat en vermaak me met instagram.

IMG_4552

Tijd om eten te gaan maken. Ik maak lasagne en als dat in de oven staat verveel ik me. Ik maak van zo dichtbij mogelijk een foto van één van mijn sneeuwpoppetjes. Ja, wachten is saai.

Ik ben moe. De spanning voor het gesprek van morgenochtend neemt toe. Ik ken de persoon met wie ik het gesprek heb niet. Dat vind ik op zich altijd wel prettig. Toch ben ik nerveus. Dat heeft met name te maken omdat ik niet goed kan inschatten wat het vervolg van de behandeling gaat zijn. Ach, gelul! Zelfs op mijn eigen blog hou ik mezelf voor de gek. Ik weet dondersgoed welke kant we opgaan, namelijk die van de ontwijkende/vermijdende persoonlijkheidsstoornis en schematherapie. Ik heb daar een klein stukje van mogen proeven en ik heb de deur keihard dicht gesmeten. Die kant wil ik niet op. Het is echter wel de kant die we opgaan en ook op moeten gaan wil ik niet weer stagneren in mijn behandeling.

IMG_4555

De lasagne is klaar. Het ziet er een beetje raar uit. Vooral die berg in het midden. Alsof ik het al heb geproefd, het niet lekker vond en… Nou ja, laat maar. Ik moet het tenslotte nog opeten.

Beetje saaie plog. Ik heb bijna de hele middag op bed gelegen, maar goed, dat hoort er ook bij. Ik sluit deze plog af, want na het eten ga ik douchen en duik ik mijn bed weer in. Dat doe ik zonder jullie. Bedankt voor het lezen en bekijken van de derde plog. Ik zie jullie morgen weer! ♥

39 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Elise schreef:

  Succes vandaag Marion. Liefs xx

 2. chucky1012 schreef:

  Zulke prachtige sneakers!
  Heerlijk is het buiten en net alsof het voorjaar is.
  Ik werd al vroeg wakker door het gezang van de vogeltjes…..

  Fijne dag Xoxo

  1. Marion schreef:

   Ja, de vogeltjes zijn er soms al vroeg bij ondanks dat het nog donker is. X

 3. Een familie-app met dt-fout in regel negen :).
  Een saaie plog? Waar haal je het??? Zeer grappig, opnieuw!

  1. Marion schreef:

   Who cares! Het gaat om de fun 🙂

 4. pluseenbeetjenl schreef:

  Succes vandaag lieve Marion. Laat je niet gek maken!

  En je schoenen 😍

 5. BySilke schreef:

  Je hebt er weer een leuke plog van gemaakt hoor, helemaal niet saai! Grappig dat je op hetzelfde moment opstond als gisteren. Heel veel succes vandaag met je gesprek! Liefs 🙂

  1. Marion schreef:

   Dank je wel hoor! X

 6. loenaaraya schreef:

  Sterkte Marion, en een super lief sneeuwmannetje 😉

 7. altijdangelique schreef:

  Heel veel sterkte met je gesprek. De ontkenning is erg herkenbaar 😉.
  Je maakt mooie dagen hoor. Xx

 8. jackiedeklerk schreef:

  die wantenwand, die zou ik thuis met sokken kunnen maken, hahahaha…

 9. Anne schreef:

  Dat van de hoge bloeddruk, kan dat niet puur toeval zijn of witte jassen hoge bloeddruk? Mijn bloeddruk is erg wisselend. Toen ik voor het eerst bij de internist kwam was het te hoog, een paar weken later dacht de huisarts in opleiding dat het te laag zou zijn, toen was het normaal. Bij mijn eigen metingen verschilt het erg, maar ik weet niet hoe betrouwbaar die zijn.

 10. HosteSarah schreef:

  Je sneakers zien er zo leuk uit! Als ik ze ergens had zien staan met die 50% korting had ik ze sowieso ook niet kunnen laten liggen!

 11. Morgaine schreef:

  Ik vraag me af of ik ooit bij dat kasteel in de buurt ben geweest, mijn moeder heeft ooit heel lang geleden in hst rusthuis De Leemkuil gezeten, ken jij dat? Wageningen-Hoog viel dat onder, en ik was toen 9 hoor, zoiets toen ze daar zat, dus echt heel lang geleden, hahaha Ben er ook maar een paar keer geweest om haar te bezoeken, ik was afhankelijk natuurlijk of mijn vader mij mee nam, meer niet dan wel.

  Ondanks weinig gedaan en lekker op bed, toch nog een aardige plog geworden. Ik wens je succes en sterkte voor vandaag!

  X

  1. Marion schreef:

   Dat is tegenwoordig een AZC, maar Wageningen Hoog ligt een eind bij het kasteel vandaan, dus vermoed van niet.

   1. Morgaine schreef:

    Dan denk ik het ook niet, meer en eerder boswandelingen, een midgetgolf staat nog op de foto, hahaha Maar daar was ik niet bij… En ergens in een dorp met een wit hek op een hoek, terras waar we wat gedronken hebben, dit weet ik alleen, omdat er nog foto’s van zijn 😉

 12. Sofie schreef:

  Hahah wat schrijf je toch leuk!
  Die schema therapie is waar ik nu mee gestart ben. Het is inderdaad best lastig maar ik heb er al veel inzicht van gekregen.. het is wel de moeite waard.
  Heel veel succes vandaag!
  Liefs, Sofie

 13. Katrien schreef:

  Succes vandaag en daarna lekker genieten van vakantie!! Groetjes

 14. Wanda schreef:

  Wat een leuke manier om ons zo een inkijkje in je dagelijkse leven te geven! Je houdt het ook knap vol hoor om dit elke dag deze week te doen! Ik denk er ook weleens maar vergeet dan de helft van de tijd om foto’s te maken! Dat Wageningen een kasteel heeft, wist ik niet eens joh! Leer ik ook nog weer wat!

 15. Jenn schreef:

  Succes met je gesprek! Leuke schoenen heb je gekocht, en wat een grappig idee, die wantenwand.

 16. Inmiddels heb je het gesprek al achter de rug. Ik hoop dat het oké is gegaan.

 17. Simplynspecial schreef:

  Ik vind de lasagna er wel lekker uitzien hoor 😉 niets mis mee! Wees wanten wand haha, hoe hebben ze het bedacht. Ik vond het geen saaie plog, genoeg kijk- en leesvoer gehad zojuist!

 18. Inge schreef:

  Je sneakers zijn wel lekker vrolijk hoor! Een kasteel in Wageningen, wat grappig dat wist ik niet. Hopelijk is alles goed gegaan vandaag met je gesprek en zo 🙂

 19. ikwordvrolijkvan schreef:

  Haha degene die de weeswantenwand heeft bedacht verdient een prijs! Geniaal!

 20. Els schreef:

  Die quiz is echt heel leuk en ja, soms is het belangrijk om de regel duidelijk te stellen ;-). Ik hoop dat je gesprek goed is gegaan, x

 21. Anita | Mindjoy schreef:

  Hele gave header en ik was afgelopen week ook heel vroeg op plaats van bestemming. Kerstvakantie zorgt echt voor minder verkeer op de weg 🙂 Hopelijk is het gesprek je meegevallen!?

 22. Tuurlijk heb ik beide foto’s over bekeken. Haha.. wonderbaarlijk.

  Fijne plog weer. Vind dat je t dapper doet!

 23. Ik zie die nieuwe header dus helemaal niet. En als je morgen nog om exact 5.06 wakker wordt dat zou echt wel freaky zijn. Fijne kerstavond! x

 24. marielle schreef:

  Spannend dat gesprek, het zit er nu op.
  Leuke schoenen.
  WAt grappig zeg die quiz!! Ik heb gelijk even op de blog van je nichtje gekeken.

  Fijne kerstavond

 25. hetlevenvanalledag schreef:

  Wauw mooie schoenen!

 26. Robin schreef:

  Aha, het krachtenspel tussen vrouwen, schoenen en korting. Was er eerst het idee om te gaan wandelen of zag je als eerste de afgeprijsde schoenen? Eerlijk zeggen! 😀

  1. Marion schreef:

   Eerst wandelen, dan schoenen kopen, mazzel met sale. Ik ben niet zo van de vrouwenlogica. 😀

 27. Sabine schreef:

  Haha ja ik ben ook altijd op dezelfde tijd wakker! Ik hoef eigenlijk mijn wekker niet eens te zetten… maar voor de zekerheid doe ik dat toch altijd maar wel 😛 Fijne kerst! x

 28. Die sneakers! ❤
  Hopelijk heb je een prettig gesprek gehad. Fijne Kerstdagen in ieder geval!

 29. Jaixy schreef:

  Nee niet netjes van je werkgever…
  Verdrietig allemaal dat gedoe.

  Erg leuk een plog! Absoluut niet saai.
  Hele fijne feestdagen. En ik hoop dat je evaluatie goed gegaan is

 30. joorloveswriting schreef:

  wauw die schoenen zijn echt geweldig!!! 😀 Je plog is echt niet saai!!!! En wat toevallig dat je op dezelfde tijd wakker werd als de dag ervoor… 🙂

 31. Noirona schreef:

  Lieve Marion,

  Ik als OPS-er moest vreselijk lachen om deze zin.

  Ik weet dondersgoed welke kant we opgaan, namelijk die van de ontwijkende/vermijdende persoonlijkheidsstoornis en schematherapie. Ik heb daar een klein stukje van mogen proeven en ik heb de deur keihard dicht gesmeten. Die kant wil ik niet op.

  Niet omdat het zo grappig is maar zo enorm herkenbaar is. Het weten/ willen maar tegengehouden worden door het niet kunnen/durven of ook willen. Is voor mij echt de spagaat waar de OPS me in dwingt. En die dan ook nog vaak wint.

  Ik gun je het beste en ik hoop dat het linksom of rechtsom wat makkelijker voor je wordt.

  Knuf,

  PS. Je schoenen zijn prachtig 😍

 32. Sammie schreef:

  Veel foto’s heb je weer gemaakt! Ik heb het hele kerstweekend niet zoveel foto’s gemaakt.. Ben een waardeloze blogger op het moment hihi.
  Gave schoenen heb je gescoord trouwens en die quiz die jullie met de familie doen vind ik zo leuk, ga eens kijken of ik mijn familie er voor kan porren volgend jaar 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.