Plogvijfdaagse: Dag 4

IMG_20151224_050158

Oké dan! Twee minuten eerder dan gisteren. Best een steady ritme dacht ik zo. Vandaag nog even naar de Appie om stoomaardappeltjes te halen, maar eerst zo dadelijk naar het evaluatiegesprek over de afgelopen drie maanden therapie. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat zal gaan.

IMG_4562

We beginnen zoals gewoonlijk met koffie en blogjes lezen. Vandaag ook veel vlogs online, onder andere die van het eeuwige komische duo van Little Wonderworld.

IMG_4565

Daarna snel een boterham naar binnen kieperen. Ja, zo snel ben ik. Je zag het niet eens of wel?

IMG_4569

Onderweg naar Veenendaal.

IMG_4571

Weer zo’n snelle actie! Ik ben er in een recordtijd. Het is echt gruwelijk rustig op de weg. Nou, here we go. Op naar het evaluatiegesprek. Tot zo.

IMG_4572

Nou, dat was een zeer verhelderend gesprek. Dusdanig verhelderend dat ik het nog even moet laten bezinken. Ik dacht dat ik al best een eindje op weg was, maar wat blijkt? Je kan je eigen klachten ook gewoon ontkennen en je daar absoluut niet van bewust zijn. Daar ben ik een held in. Dat ineens beseffen… Sterker nog, ik denk dat het nog niet helemaal tot me doordringt. 11 januari de nabespreking. Tegen die tijd ben ik besproken in het team en dan zal ik een voorstel krijgen voor het vervolg van de behandeling. Voor nu laat ik het heel even rusten. Wat ik zeg, het dringt nog niet helemaal tot me door.

IMG_4582

Ik ben net thuis. Kerstboom aan. Kop thee zetten. Nadenken.

IMG_4579

Nou, eeuwig nadenken heeft ook geen zin. Tenminste, nu even niet. Ik ga een rondje wandelen op mijn fijne sneakers. Als ik terugkom zie ik overal kerstballen hangen. De jeugd van Het Pantarijn, een middelbare school hier in de buurt, heeft aan alle voordeuren een kerstbal met een kaartje erbij gehangen. En niet alleen aan de deuren, ook in de bomen, zoals je ziet!

IMG_4595

Om mijn gedachten te verzetten ga ik maar vast de cadeautjes voor morgen inpakken. Mijn zus en ik hebben voor de lol twee kerstpakketten in elkaar geflanst voor mijn oom en tante en onze ouders. Uh, even om teleurstelling bij mijn moeder en tante te voorkomen: dit zakje zit NIET in jullie kerstpakket. Het stond alleen zo feestelijk op de foto.

Het lukt me niet om te ontspannen. Ik moet het huis uit. Ik ga naar de kapper. Even een momentje voor mezelf. Het is wel grappig: altijd als ik me echt klote voel ga ik naar de kapper. Dat is overigens echt een zwaar compliment aan Hizi Hair Wageningen. Die meiden kennen ondertussen mijn hele verhaal en altijd als ik er weer vandaan kom voel ik me stukken beter. Ze zijn allemaal zo lief en gezellig daar.

IMG_4610

Deze leave in cream heb ik al een hele poos niet meer gekocht. Hij is erg duur, maar oh zo fijn. Het is de enige crème die mijn haar zacht en glad maakt. Kerstcadeautje voor mezelf.

IMG_4612

Lucky me! Bij aankoop van een Kérastase product krijg je een supermooie en lekkere geurkaars cadeau.

Ik ben weer thuis en ik denk dat ik deze plogdag maar aan de wilgen hang, mensen. Ik ben even helemaal klaar met vandaag. Het feit dat ik niet eens op mijn eigen gevoel, mijn eigen ideeën, mijn eigen inzicht kan vertrouwen, trek ik even niet. Ik dacht dat ik mijn angsten aan was gegaan. Dat ben ik ook, maar veel minder dan ik dacht. Hoe is het mogelijk dat ik zelf niet zie dat ik dingen aan het vermijden ben? Hoe kan het dat ik me daar niet van bewust ben? Was. Ik kan er niet bij met mijn kop. Natuurlijk heb ik al een heleboel bereikt, maar het is gewoon een klap als je denkt dat je op 50% of zit en dan ineens blijkt dat je nog maar rond de 20% zit. Het moet landen. Het moet zakken.

Goed, voorstel gaat zijn schematherapie in de vorm van groepsbehandeling. Dat zal dan waarschijnlijk vier volledige dagen per week zijn. Zeer intensief dus. Daar is een wachtlijst voor. Hoe lang die wachtlijst is weet ik niet. Wil ik niet eens weten. De tussenliggende periode zal ik verder gaan werken aan mijn angsten, maar ook het vermijden aanpakken. Zo ga ik bijvoorbeeld het WIA-gesprek voorbereiden in plaats van er niet over nadenken en maar zien wat er gebeurt tegen de tijd dat het zover is.

Ook de brief van het UWV binnen gehad. De WIA-aanvraag moet vóór de 18e binnen zijn. Dat sluit dus allemaal goed op elkaar aan. 11 januari nabespreking therapie. 12 januari voorbereiding WIA-aanvraag met de bedrijfsarts en aansluitend de WIA-aanvraag samen invullen met de assistente van de bedrijfsarts. 13 januari me een gat in de kraag zupen op de verjaardag van mijn zus. 14 januari in bed liggen met een kater en net doen of dit allemaal niet gebeurt is. Staaltje vermijding van het hoogste niveau.

Lieve lezers,
Ik wil jullie allemaal hele fijne kerstdagen wensen. Geniet van en wees dankbaar voor de mensen om je heen. Heb je niemand om je heen, trek je jas aan. Ga de natuur in. Zie de pracht van eenvoud. Geniet van de rust. Luister naar de geluiden om je heen. Voel de wind en wellicht de regen. Kan je niet naar buiten? Steek dan een kaarsje aan. Er branden vele kaarsjes op dit moment over de hele wereld. Hier brandt er ook één. Voor jou, voor mij, voor elkaar.  Dus onthou goed, je bent nooit helemaal alleen. Fijne dagen! ♥

30 reacties op ‘Plogvijfdaagse: Dag 4’

 1. Hey Marion
  Heftig allemaal, de therapie!

  Ik hoop dat je ondanks alles fijne Kerstdagen hebt!

  En ook een jubileum toch, of is dat morgen? zo ja, dan feliciteer ik je morgen.

  Lieve groetjes

 2. Lieve Marion, dat is nogal een teleurstelling die je te verwerken krijgt, ik hoop dat je het allemaal rustig kunt laten bezinken, om er dan vanaf januari weer op soms volle kracht, soms iets minder volle kracht (maar hoe dan ook, vooruit) ervoor te gaan. Ik wens je hele mooie Kerstdagen en wil je bedanken voor het delen van één van de mooiste Kerstliedjes wie ik ooit gehoord heb xxx Knuffel van Benthe!

 3. Heftig Marion. Als het gaat om angst en vermijden.. ja dat ken ik denk ik een beetje. Maar het lijkt me ronduit ‘heel vervelend’ (ik typte eerst een ander woord) om te horen dat je minder ver bent. Maar het hoort er misschien wel bij, jezelf voor de gek houden. Je gaat je leven indelen naar angsten en dan ga je vermijden en dat zie je als gewoon. Maar ey, nu eerst kerst. En al die andere dingen en dan weer verder zien 😉 liefs xx

 4. Die laatste paragraaf is zeer mooi, zeg dat Thomas Pannenkoek dit gezegd heeft.
  Jammer dat ik niet (meer) naar de kapper kan als het me even tegen gaat. Mij haardos is zodanig uitgedund dat mensen me vaak vragen of ik een gat in mijn muts heb…

 5. Wat een prachtige song, die ik nog niet kende. Wat je vertelt komt mij niet vreemd voor, dat is eigenlijk ook altijd mijn vraag aan mijzelf, hoe weet ik hoever ik ben met iets, verwerken, leren of wat dan ook. Het antwoord lijkt er nooit te zijn, niet echt, en je gaat maar door, tot hopelijk ooit die dag komt, dat je de dingen klaar hebt. Daarom denk ik van mijzelf dat ik hier ook een ster in ben.

  Voor nu lieve Marion, wens ik jou hele fijne dagen toe, geniet ervan en de rest komt vanzelf ❤

  X

 6. Poeh.. wat moet je daar nou op zeggen. Laat het rustig bezinken en geniet van de kerstdagen! Ik zit even rustig bij de kerstboom bij mijn ouders thuis. Zij zijn naar de kerk (en mn vader daarvoor ook al met een ensemble bij het verzorgingstehuis). Ik heb een rondje gefietst vanochtend, anders word ik gek in de loop van de dag. Zo lekker krentenbrood eten en dan is het echt kerst. Fijne dagen!

 7. Ben een beetje stil van je therapie advies. Zelf heb ik ook een voorstel gekregen waar ik een beetje van ‘schrok’ omdat ik dacht al verder te zijn ofzo. Laat het rustig even landen.

  Geniet van de komende dagen. Wens je veel plezier met t geven van de cadeautjes. ❤

 8. Ik hoop dat je toch wat van de kerstdagen kunt genieten ipv na te denken over de therapie & dergelijke. Je slaat er jezelf wel doorheen, met vallen & opstaan. Maar af & toe eens die knop op off zetten kan geen kwaad 😉 Fijne kerstdagen

 9. Op mijn werk waren de cijfers lang geen 20% beter dan vorig jaar hoor! Toch kregen we een bescheiden bonus en een kerstpakket. Kun je nagaan wat jij verdiend hebt! Heb jij al je ‘snipperdagen’ al opgenomen van afgelopen jaar? Je werkt er hard genoeg voor!

  Bedankt voor je mooie kerstgedachte ❤

 10. Vermijden is een reactie die je zelf inbouwt omdat het effect anders te groot is,…of de shock,……laat alles in stadia gebeuren, het duurt langer, maar het resultaat is hetzelfde,…..fijne feestdagen en geniet van je eerste kerst :-),…..

 11. Tears are running down my face na het lezen van de laatste alinea en het horen van het meest prachtige liedje dat ik ooit gehoord heb. Nogal een moeilijke kerst voor mij. Ik hoop dat het jou lukt om al je zorgen even opzij te zetten.

 12. Hoop dat het onder tussen een beetje een plaatste heeft gekregen…
  Je komt er wel, je bent al van zover gekomen… Blijkbaar is er gewoon nog meer waar jij nog helemaal geen idee van hebt 😉 (positief denken)

  xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.