Plogs & Shoplogs

Plogvijfdaagse: Dag 4


Getagd: , , , , , , .

IMG_20151224_050158

Oké dan! Twee minuten eerder dan gisteren. Best een steady ritme dacht ik zo. Vandaag nog even naar de Appie om stoomaardappeltjes te halen, maar eerst zo dadelijk naar het evaluatiegesprek over de afgelopen drie maanden therapie. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat zal gaan.

IMG_4562

We beginnen zoals gewoonlijk met koffie en blogjes lezen. Vandaag ook veel vlogs online, onder andere die van het eeuwige komische duo van Little Wonderworld.

IMG_4565

Daarna snel een boterham naar binnen kieperen. Ja, zo snel ben ik. Je zag het niet eens of wel?

IMG_4569

Onderweg naar Veenendaal.

IMG_4571

Weer zo’n snelle actie! Ik ben er in een recordtijd. Het is echt gruwelijk rustig op de weg. Nou, here we go. Op naar het evaluatiegesprek. Tot zo.

IMG_4572

Nou, dat was een zeer verhelderend gesprek. Dusdanig verhelderend dat ik het nog even moet laten bezinken. Ik dacht dat ik al best een eindje op weg was, maar wat blijkt? Je kan je eigen klachten ook gewoon ontkennen en je daar absoluut niet van bewust zijn. Daar ben ik een held in. Dat ineens beseffen… Sterker nog, ik denk dat het nog niet helemaal tot me doordringt. 11 januari de nabespreking. Tegen die tijd ben ik besproken in het team en dan zal ik een voorstel krijgen voor het vervolg van de behandeling. Voor nu laat ik het heel even rusten. Wat ik zeg, het dringt nog niet helemaal tot me door.

IMG_4582

Ik ben net thuis. Kerstboom aan. Kop thee zetten. Nadenken.

IMG_4579

Nou, eeuwig nadenken heeft ook geen zin. Tenminste, nu even niet. Ik ga een rondje wandelen op mijn fijne sneakers. Als ik terugkom zie ik overal kerstballen hangen. De jeugd van Het Pantarijn, een middelbare school hier in de buurt, heeft aan alle voordeuren een kerstbal met een kaartje erbij gehangen. En niet alleen aan de deuren, ook in de bomen, zoals je ziet!

IMG_4595

Om mijn gedachten te verzetten ga ik maar vast de cadeautjes voor morgen inpakken. Mijn zus en ik hebben voor de lol twee kerstpakketten in elkaar geflanst voor mijn oom en tante en onze ouders. Uh, even om teleurstelling bij mijn moeder en tante te voorkomen: dit zakje zit NIET in jullie kerstpakket. Het stond alleen zo feestelijk op de foto.

Het lukt me niet om te ontspannen. Ik moet het huis uit. Ik ga naar de kapper. Even een momentje voor mezelf. Het is wel grappig: altijd als ik me echt klote voel ga ik naar de kapper. Dat is overigens echt een zwaar compliment aan Hizi Hair Wageningen. Die meiden kennen ondertussen mijn hele verhaal en altijd als ik er weer vandaan kom voel ik me stukken beter. Ze zijn allemaal zo lief en gezellig daar.

IMG_4610

Deze leave in cream heb ik al een hele poos niet meer gekocht. Hij is erg duur, maar oh zo fijn. Het is de enige crème die mijn haar zacht en glad maakt. Kerstcadeautje voor mezelf.

IMG_4612

Lucky me! Bij aankoop van een Kérastase product krijg je een supermooie en lekkere geurkaars cadeau.

Ik ben weer thuis en ik denk dat ik deze plogdag maar aan de wilgen hang, mensen. Ik ben even helemaal klaar met vandaag. Het feit dat ik niet eens op mijn eigen gevoel, mijn eigen ideeën, mijn eigen inzicht kan vertrouwen, trek ik even niet. Ik dacht dat ik mijn angsten aan was gegaan. Dat ben ik ook, maar veel minder dan ik dacht. Hoe is het mogelijk dat ik zelf niet zie dat ik dingen aan het vermijden ben? Hoe kan het dat ik me daar niet van bewust ben? Was. Ik kan er niet bij met mijn kop. Natuurlijk heb ik al een heleboel bereikt, maar het is gewoon een klap als je denkt dat je op 50% of zit en dan ineens blijkt dat je nog maar rond de 20% zit. Het moet landen. Het moet zakken.

Goed, voorstel gaat zijn schematherapie in de vorm van groepsbehandeling. Dat zal dan waarschijnlijk vier volledige dagen per week zijn. Zeer intensief dus. Daar is een wachtlijst voor. Hoe lang die wachtlijst is weet ik niet. Wil ik niet eens weten. De tussenliggende periode zal ik verder gaan werken aan mijn angsten, maar ook het vermijden aanpakken. Zo ga ik bijvoorbeeld het WIA-gesprek voorbereiden in plaats van er niet over nadenken en maar zien wat er gebeurt tegen de tijd dat het zover is.

Ook de brief van het UWV binnen gehad. De WIA-aanvraag moet vóór de 18e binnen zijn. Dat sluit dus allemaal goed op elkaar aan. 11 januari nabespreking therapie. 12 januari voorbereiding WIA-aanvraag met de bedrijfsarts en aansluitend de WIA-aanvraag samen invullen met de assistente van de bedrijfsarts. 13 januari me een gat in de kraag zupen op de verjaardag van mijn zus. 14 januari in bed liggen met een kater en net doen of dit allemaal niet gebeurt is. Staaltje vermijding van het hoogste niveau.

Lieve lezers,
Ik wil jullie allemaal hele fijne kerstdagen wensen. Geniet van en wees dankbaar voor de mensen om je heen. Heb je niemand om je heen, trek je jas aan. Ga de natuur in. Zie de pracht van eenvoud. Geniet van de rust. Luister naar de geluiden om je heen. Voel de wind en wellicht de regen. Kan je niet naar buiten? Steek dan een kaarsje aan. Er branden vele kaarsjes op dit moment over de hele wereld. Hier brandt er ook één. Voor jou, voor mij, voor elkaar.  Dus onthou goed, je bent nooit helemaal alleen. Fijne dagen! ♥

30 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s