Plogvijfdaagse: The Christmas Final

IMG_20151225_043333

Kan het nog gekker? Nou, dit was de tijd dat ik eruit ging. Ik was al zeker een uur wakker en heb ook ieder uur op de klok gezien. Slapen was niet aan de orde afgelopen nacht. Dommelen, veel verder kwam ik niet. Gelukkig is het kerst en staan er geen zware activiteiten op het programma. 

IMG_4637

We beginnen de dag met het branden van een kaarsje, een kop koffie en een kort … hoe moet je het noemen? Het lijkt het meest op bidden. Ik spreek mijn wensen en hoop uit die ik heb voor anderen en mijzelf in deze wereld. Ik geloof niet echt dat er dan een God is die daar naar luistert en dat voor mij gaat regelen. Ik geloof wel in de kracht van positief denken en in de wet van de aantrekkingskracht.

IMG_20151225_072503 (1)

Rond 7:00 uur besluit ik mijn nieuwe sneakers aan te trekken en een rondje te gaan wandelen. Als ik de wijk uitloop, de straat oversteek en vervolgens de weg richting het park oploop, zie ik daar in volle grootte de maan laag aan de hemel staan. Wauw. Ik blijf stokstijf staan en geniet. Puur genieten. Wat ben ik blij dat ik naar buiten ben gegaan. Dit had ik niet willen missen.

PicsArt_12-25-07

Op de terugweg loop ik eens langs de huizen die wij nu, dankzij het verwijderen van de heg, de hele dag kunnen zien. Eén van die huizen is deze. Over kerstversiering gesproken…..

IMG_4645

Na een half uur wandelen is het tijd voor ontbijt. Kwark met appel-kaneel smaak. Te lekker.

IMG_4650

Als het een beetje licht aan het worden is ga ik mijn nagels lakken. Perfect kleurtje voor de kerst.

IMG_4653

Mijn moeder maakte onlangs voor de grap de opmerking dat ze nog nooit een kerstpakket had gehad. Dat lieten mijn zus en ik ons geen twee keer zeggen, dus maakte we voor mijn moeder een traditioneel kerstpakket gevuld met allerlei lekkers.

IMG_4658

Voor mijn oom en tante maakte we er natuurlijk ook één, want tenslotte vieren we bij hen thuis kerst. Ik kon het niet laten om ook nog wat voor mijn zus, zwager en nichtje te kopen.

IMG_4662

Rond 11:00 uur stap ik in de auto en rij ik voor de vijfde dag op rij naar Veenendaal.

IMG_4665

Er is nog één klein stukje appeltaart. Of ik dat bij de koffie wil. Ja, maar natuurlijk wil ik dat graag bij de koffie! Maar uh…. een stukje appeltaart? Ik vind de woorden “stukje appeltaart” lichtelijk overtrokken voor dit … dit … tsja, hoe moet je dit eigenlijk noemen?

IMG_4669

Het schaaltje met overheerlijke chocolaatjes maakt veel goed.

IMG_4672

Dan is het tijd voor de cadeautjes. Deze twee mokken kocht ik voor mijn zus en zwager. Mijn zus was er dolgelukkig mee. Mijn zwager was… Hoe zal ik het zeggen? Enigszins content dekt de lading denk ik wel.

IMG_4677

Mijn moeder nam een sfeervol glaasje tokkelroom met slagroom.

IMG_4684.JPGbeen

Het is bijna niet te zien, maar check hoe mijn nichtje zich thuisvoelt; hangend in een stoel met één been over de leuning van de bank en één voet op de leuning van de bank. De jeugd van tegenwoordig.

kerstklok

Kerstsfeer!

dorp2

Mijn oom en tante hebben ieder jaar een prachtig kerstdorp staan. Vorig jaar maakte ik een heleboel sfeerfoto’s van het dorp. Dit jaar hield ik het rustig en zoomde ik een beetje in op de details.

dorp3

dorp4

dorp5

dorp1

Wat een details! Prachtig.

IMG_4696

We aten heerlijke salades met stokbrood.

IMG_4698

Mijn moeder maakte haar beroemde ei-aardappelsalade. Ze maakte extra veel, zodat ik, net als vorig jaar, een bakje mee naar huis kon nemen voor Peter en mij.

kerstterg

Na een gezellige en hele fijne dag weer terug naar huis.

IMG_4748

Thuis kijk ik traditiegetrouw samen met Peter naar WATTS op Eurosport. Net als vorige jaar eet ik de meegenomen eiersalade van mijn moeder met zes minikaasbroodjes. Echt geweldig om te zien hoe deze kerst een kopie was van de kerst van vorig jaar. Ik hou daarvan.

Ondertussen is het Tweede Kerstdag. De dag waarop ik twee jaar geleden mijn eerste artikel schreef en online zette. Twee jaar geleden, toen ik al wanhopig van mijn eetstoornis af wilde, maar er nog lang niet vanaf was. Tweede Kerstdag 2013, de dag waarop ik moest compenseren, omdat ik de avond daarvoor een pizza had gegeten. Twee jaar geleden op Tweede Kerstdag werd Mijn Kladblog geboren, begon ik met herstellen van mijn eetstoornis en kreeg ik langzaam aan, één voor één, de touwtjes weer in handen. Tot op de dag van vandaag komt daar nog steeds iedere keer een touwtje bij. Twee jaar geleden op Tweede Kerstdag begon de ommekeer. Vanaf dat moment werd het leven langzaam aan weer van mij. ♥

55 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Robin schreef:

  Yesss, first! Gefeliciteerd met 2 jaar Mijn Kladblog en alles wat het je gebracht heeft! 🎉🎭

  1. Marion schreef:

   Ik hoop niet dat je daar vanaf 7:00 uur op hebt zitten wachten 😉 Dank je wel!

 2. Gefeliciteerd!
  En ik heb ook zo’n moeder die van die vurrukkullukke slaatje maakt! Denk dat we vandaag nog even terug gaan om te kijken of er nog over is… 😀

  1. Marion schreef:

   Doen! Slaatje is na een dag nóg lekkerder!

   1. Gedaan! Hele avond last van gehad, pffff 😀

 3. Anita | Mindjoy schreef:

  Zo te lezen heb je een heerlijke eerste kerstdag gehad! En wat lief dat kerstpakket voor je moeder EN oom en tante! Toppers 🙂

  1. Anita | Mindjoy schreef:

   En natuurlijk gefeliciteerd met je 2-jarig jubileum van je blog!!

   1. Marion schreef:

    Dank je wel, Anita! X

 4. BySilke schreef:

  Wowie, zo vroeg wakker! Heel erg leuk dat je de maan zo mooi kon zien, dat moet echt een leuk gevoel geweest zijn. Die foto’s van dat kerstdorp zijn zo mooi, wowie. En dat been van je nichtje, hihi. Liefs!

  1. Marion schreef:

   Gelukkig was ik vanochtend bijna 5 uur later! Dank je wel!

 5. Katrien schreef:

  Wat een leuk artikel met heel veel mooie foto’s. Gefeliciteerd met je blog en met alle stappen die je sinds twee jaar hebt gezet. Doe zo verder!! Wij hebben ook bij mijn ouders gevierd gisteren en eten vandaag de restjes op, die ook overheerlijk zijn ;-). Leuk he op die manier!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel! Ja, heerlijk die restjes. Ik ga zo weer aan de eiersalade!

 6. Morgaine schreef:

  Al met al een heerlijke dag ook, en dan is het heerlijk om zo je bed in te kunnen duiken, dat je dan om het uur wakker bent is minder. Die nachten heb ik ook weleens, zo’n crime eigenlijk 😉 Maak er een mooi rustig dagje van, en wat die jeugd betreft, hahahaha zo was ik ook vroeger 😛 Dus of het van tegenwoordig is? 😉

  Mooie plog vandaag weer, van a tot z!

  X

  1. Marion schreef:

   Zo heerlijk dat Peter dat ook geen probleem vindt. Ik ben de hele dag weg en dan ook om 19:00 uur mijn bed induiken. Doet ‘ie geen moment moeilijk over. Vandaag was heerlijk rustig. Hoop dat jij ook een goeie dag hebt. X

   1. Morgaine schreef:

    Een hele mooie dag gisteren, ontzettend gezellig en heerlijk eten en drinken, lachen vooral en ik heb leren haken! En voor jou ook fijn dat Peter er geen probleem van maakt. X

 7. joorloveswriting schreef:

  Wauw meis!! Wat gaat de tijd hard!!! Gefeliciteerd met je twee jaar bestaan van je blog! Je bent echt verandert sinds je bent begonnen! Ga zo Door marion! 🙂

  En wat lief dat jij en je zus kerstpakketten maakten! 🙂

  1. Marion schreef:

   Wat gaat het snel, hè? Twee jaar is zo voorbij. Dank je wel, Joor!

 8. Gefeliciteerd met je tweejarig bestaan en natuurlijk alle stappen die je gezet hebt in die twee jaar. Wat fijn dat je weer van eten kan genieten en het niet zo negatief geladen meer is.

  En die foto’s van t dorpje zijn errrug mooi!! Gezellig.

  Fijne tweede kerstdag gewenst. 😘

  1. Marion schreef:

   Dank je, Sam. Het is fantastisch om gewoon kerst te kunnen vieren zonder al die beladenheid. X

 9. chucky1012 schreef:

  Gefeliciteerd met het 2-jarig bestaan van je blog 😉
  Fijn dat je heerlijk genoten had van de gezelligheid…..

  Fijne dag Xoxo

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, lieve Chucky. Ook voor al je lieve en trouwe berichtjes. X

 10. Evelyne Vergote schreef:

  Gefeliciteerd met het 2-jarig bestaan van je blog! & Met de weg die je ondertussen al hebt afgelegd 😉

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Evelyne! X

 11. altijdangelique schreef:

  Gefeliciteerd met de tweede verjaardag van je geesteskind. 💕

 12. marielle schreef:

  Kersr 2013…alweer twee jaar. ..lastig terug te denken daaraan.

  Van harte gefeliciteerd met je jubileum maar vooral met de “touwtjes” waarover je schrijft.

  Je kerst klinkt fijn

  Ik hoop nog lang van je blog te kunnen genieten!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel! Heel lief van je. X

 13. Simplynspecial schreef:

  Ik krijg van al dat lekkers hihi, die ei aardappelsalade ziet er goed uit ❤ Gefeliciteerd met je blogjaardag! En wat lief van jou en jouw zus dat jullie een kerstpakket hebben samengesteld.

 14. Gefeliciteerd met je blogverjaardag!

 15. Wil je zo’n beetje eiersalade verloten? Pleasssssseee ??? En breng je het dan naar Brugge, Schele Kamielstraat 4 ??

  1. Marion schreef:

   Oeps, ik heb net het laatste beetje opgegeten. Echt serieus hahaha!

 16. Jeetje, heb je mijn tas weggeven. Ha, just kidding. Heb toevallig juist dezelfde cadeau gekregen. En van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag. Best idea ever! En trust me, er komt een dag dat je de touwtjes terug stevig in handen heb. Just keep the faith!

  1. Marion schreef:

   Dat is zeker toevallig! 🙂

 17. Natasja schreef:

  Gefeliciteerd met het tweejarig bestaan van je blog, en vooral met alles wat je in die twee jaar bereikt hebt!

 18. kaardawn schreef:

  Proficiat met je twee jaar. Oh wat een heerlijke kerst. Hier ook liefhebber van traditie en kerstdorpjes. ❤

 19. Noirona schreef:

  Gefeliciteerd met het tweejarige bestaan van je kladblog. En in hoeverre ik het mee gelezen heb mag je enorm trots zijn op jezelf!

  Ik vond het heel erg leuk om en plogvijfdaagse te zien en te lezen.

  X.

 20. Jaixy schreef:

  Gefeliciteerd!! 2 jaar!! Je krijgt het voor elkaar hoor!! Kijk eens wat je in 2 jaar bereikt heb!! Wees daar trots op

 21. Inge schreef:

  Klinkt als een hele leuke dag! En gefeliciteerd met je blogverjaardag 😀 Wat fijn, Marion!

 22. Liliane schreef:

  Woah, die sneeuwpop in die tuin!
  Gefeliciteerd met de 2 jaar!

 23. Wat lief dat je zoveel kerstpaketten gemaakt hebt!
  En wat een mooi kerstdorp!
  Fijn dat je in 2 jaar tijd al zover gekomen bent.

 24. Nicole Orriëns schreef:

  Het lijkt wel of je nieuwe schoenen licht geven zeg! Ze lijken me fijn comfortabel.

  En ik vind het een prachtig begin van de dag.

 25. Sabine schreef:

  Gefeliciteerd met je Kladblog! Echt heerlijk geschreven dit. Die mokken vind in echt fantastisch! 😀

 26. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Congrats Marion! Kladblog is 2 jaar.

  Wat gaaf dat je de dag wandelend en genietend begint.

 27. Wij pikken na de het eten met kerst altijd de appelmoes van mijn oma mee naar huis, als die over is. Nog van harte gefeliciteerd met je blog! Hopelijk mogen er nog vele jaren volgen 😉 Xoxo

 28. rachelkromdijk schreef:

  De close up van het kerstdorp erg mooi en wat een lekkere chocolade dingetjes allemaal hihi! liefs en een liefdevol 2016 en van harte meid!

  1. Marion schreef:

   Thanks, meis. Ik hoop dat 2016 jouw jaar wordt. X

 29. Lena schreef:

  Gefeliciteerd met je 2 jarig jubileum. En met alle touwtjes doe je terugpakt. Ik hoop dat je nog heel veel jaren blijft schrijven!

 30. jackiedeklerk schreef:

  Damn, in die tijd kwam ik net het café uit, hahaha…
  Ziet er uit als een heerlijke kerstdag, leuk idee zo’n kerstpakket voor je moeder..

 31. Sammie schreef:

  Oehh die salade van je moeder ziet er heerlijk uit! Heb gelijk honger nu 🙂
  Klinkt als een gezellige kerstdag!

 32. Nina schreef:

  Ik ben niet zo van de kerstdecoratie, maar dat dorpje ziet er toch echt geweldig uit! Gefeliciteerd met de 2 jaar!

 33. Anneleen schreef:

  Nog een dikke proficiat Marion, met het 2jarig bestaan van je blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.