Plogs & Shoplogs

Plogvijfdaagse: The Christmas Final


Getagd: , , , , , , .

IMG_20151225_043333

Kan het nog gekker? Nou, dit was de tijd dat ik eruit ging. Ik was al zeker een uur wakker en heb ook ieder uur op de klok gezien. Slapen was niet aan de orde afgelopen nacht. Dommelen, veel verder kwam ik niet. Gelukkig is het kerst en staan er geen zware activiteiten op het programma. 

IMG_4637

We beginnen de dag met het branden van een kaarsje, een kop koffie en een kort … hoe moet je het noemen? Het lijkt het meest op bidden. Ik spreek mijn wensen en hoop uit die ik heb voor anderen en mijzelf in deze wereld. Ik geloof niet echt dat er dan een God is die daar naar luistert en dat voor mij gaat regelen. Ik geloof wel in de kracht van positief denken en in de wet van de aantrekkingskracht.

IMG_20151225_072503 (1)

Rond 7:00 uur besluit ik mijn nieuwe sneakers aan te trekken en een rondje te gaan wandelen. Als ik de wijk uitloop, de straat oversteek en vervolgens de weg richting het park oploop, zie ik daar in volle grootte de maan laag aan de hemel staan. Wauw. Ik blijf stokstijf staan en geniet. Puur genieten. Wat ben ik blij dat ik naar buiten ben gegaan. Dit had ik niet willen missen.

PicsArt_12-25-07

Op de terugweg loop ik eens langs de huizen die wij nu, dankzij het verwijderen van de heg, de hele dag kunnen zien. Eén van die huizen is deze. Over kerstversiering gesproken…..

IMG_4645

Na een half uur wandelen is het tijd voor ontbijt. Kwark met appel-kaneel smaak. Te lekker.

IMG_4650

Als het een beetje licht aan het worden is ga ik mijn nagels lakken. Perfect kleurtje voor de kerst.

IMG_4653

Mijn moeder maakte onlangs voor de grap de opmerking dat ze nog nooit een kerstpakket had gehad. Dat lieten mijn zus en ik ons geen twee keer zeggen, dus maakte we voor mijn moeder een traditioneel kerstpakket gevuld met allerlei lekkers.

IMG_4658

Voor mijn oom en tante maakte we er natuurlijk ook één, want tenslotte vieren we bij hen thuis kerst. Ik kon het niet laten om ook nog wat voor mijn zus, zwager en nichtje te kopen.

IMG_4662

Rond 11:00 uur stap ik in de auto en rij ik voor de vijfde dag op rij naar Veenendaal.

IMG_4665

Er is nog één klein stukje appeltaart. Of ik dat bij de koffie wil. Ja, maar natuurlijk wil ik dat graag bij de koffie! Maar uh…. een stukje appeltaart? Ik vind de woorden “stukje appeltaart” lichtelijk overtrokken voor dit … dit … tsja, hoe moet je dit eigenlijk noemen?

IMG_4669

Het schaaltje met overheerlijke chocolaatjes maakt veel goed.

IMG_4672

Dan is het tijd voor de cadeautjes. Deze twee mokken kocht ik voor mijn zus en zwager. Mijn zus was er dolgelukkig mee. Mijn zwager was… Hoe zal ik het zeggen? Enigszins content dekt de lading denk ik wel.

IMG_4677

Mijn moeder nam een sfeervol glaasje tokkelroom met slagroom.

IMG_4684.JPGbeen

Het is bijna niet te zien, maar check hoe mijn nichtje zich thuisvoelt; hangend in een stoel met één been over de leuning van de bank en één voet op de leuning van de bank. De jeugd van tegenwoordig.

kerstklok

Kerstsfeer!

dorp2

Mijn oom en tante hebben ieder jaar een prachtig kerstdorp staan. Vorig jaar maakte ik een heleboel sfeerfoto’s van het dorp. Dit jaar hield ik het rustig en zoomde ik een beetje in op de details.

dorp3

dorp4

dorp5

dorp1

Wat een details! Prachtig.

IMG_4696

We aten heerlijke salades met stokbrood.

IMG_4698

Mijn moeder maakte haar beroemde ei-aardappelsalade. Ze maakte extra veel, zodat ik, net als vorig jaar, een bakje mee naar huis kon nemen voor Peter en mij.

kerstterg

Na een gezellige en hele fijne dag weer terug naar huis.

IMG_4748

Thuis kijk ik traditiegetrouw samen met Peter naar WATTS op Eurosport. Net als vorige jaar eet ik de meegenomen eiersalade van mijn moeder met zes minikaasbroodjes. Echt geweldig om te zien hoe deze kerst een kopie was van de kerst van vorig jaar. Ik hou daarvan.

Ondertussen is het Tweede Kerstdag. De dag waarop ik twee jaar geleden mijn eerste artikel schreef en online zette. Twee jaar geleden, toen ik al wanhopig van mijn eetstoornis af wilde, maar er nog lang niet vanaf was. Tweede Kerstdag 2013, de dag waarop ik moest compenseren, omdat ik de avond daarvoor een pizza had gegeten. Twee jaar geleden op Tweede Kerstdag werd Mijn Kladblog geboren, begon ik met herstellen van mijn eetstoornis en kreeg ik langzaam aan, één voor één, de touwtjes weer in handen. Tot op de dag van vandaag komt daar nog steeds iedere keer een touwtje bij. Twee jaar geleden op Tweede Kerstdag begon de ommekeer. Vanaf dat moment werd het leven langzaam aan weer van mij. ♥

55 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s