Loving Lazy Sundays #72

LLSsneeuw

Slapen doen we enkel nog tussen 20:00 uur en middernacht. Dat komt goed uit voor de jaarwisseling. Dan kan ik fit en uitgerust aan het nieuwe jaar beginnen. Afgelopen nacht weer ieder uur op de klok gezien. Zo stond ik om 2 uur vannacht mijn kledingkast op te ruimen en luisterde ik om 4:00 uur naar het supersonische stemgeluid van Celine Dion. Je verzint het niet.

Sunday Sports
You lucky bastards. Geen voetbal vandaag. Maar niet getreurd, gisteren is er volop gespeeld in Engeland. Van Gaal verloor wéér en ook Chelsea liet punten liggen. Helaas verloor Arsenal ook en dat betekent dat Leicester City nog steeds koploper is van de Premier League. Morgen is de clash tussen Manchester United en Chelsea en dus ook de clash tussen Louis van Gaal en Guus Hiddink. Voor de fans van darten is het vandaag genieten. Er komen vier Nederlanders in actie. Van Barneveld zal het waarschijnlijk het lastigst krijgen tegen Stephen Bunting, de nummer 17 op de plaatsingslijst. Van Barneveld zelf is als 16e geplaatst. Ik hoop én verwacht dat het een geweldige partij gaat worden.

Happy Stuff
Kerst ♥ Eerste kerstdag met mijn familie doorbrengen ♥ Thee ♥ Nieuwe loopschoenen ♥ Onverwachts naar een verjaardag kunnen ♥ Plogvijfdaagse ♥ Beginnen in de Flow Agenda ♥ Kerstbrood eten ♥ Naar de kapper gaan ♥ De eiersalade van mijn moeder ♥ Een geurkaars cadeau krijgen ♥ Lieve cadeautjes krijgen voor kerst ♥ Heeeeeel veel kerstkaartjes krijgen ♥ Een ochtendwandeling maken ♥ De volle maan zien ♥ Al die sfeervolle plaatjes op instagram ♥ Koffie ♥ Het dagboek “Mijn Weg Naar Geluk” ♥ De Storytel app ♥

Instalove
Iedere week deel ik één van mijn favoriete instagram accounts met jullie. Deze week is dat die van de allerliefste Betty Thankenstein. I love helping people, but start with myself. I’m here to shine light and spread love. FLY First Love Yourself, the rest will fall into place. ♥ Geen idee sinds wanneer ik haar ben gaan volgen, maar er was meteen een klik, een band, een connectie. We hadden een aantal keer privécontact en sindsdien zijn we met elkaar verbonden. Zelden iemand ”ontmoet” die zo liefdevol is en zo’n groot hart heeft. Klik hier om haar account te bekijken.

Winacties
Gisteren bestond Mijn Kladblog twee jaar. De planning was om daar een leuke winactie aan te koppelen, maar door de drukte van afgelopen week kwam dat er niet van. De cadeautjes heb ik al een poosje in huis, maar ik moest er nog foto’s van maken én natuurlijk een artikel over schrijven. Het was me teveel en dus stelde ik het uit. Heerlijk dat ik dat tegenwoordig gewoon kan. Ik leg mezelf niet meer de verplichting op tóch een extra artikel te schrijven. Ik stel het simpelweg een paar dagen uit. Heerlijk!

Komende week
Deze week heb ik geen enkele verplichting op de agenda staan. Er zijn wel een aantal dingen die ik graag wil doen, maar het hoeft niet. Wat wil ik graag doen de komende week? Om de dag wandelen. Dat als eerste. Woensdag oliebollen bakken en Top 2000 luisteren bij een oom en tante van mij. Zij hebben deze traditie al jaren en ik ben vorig jaar voor het eerst geweest. Het was supergezellig toen, dus ik hoop dat ik me dit jaar ook weer goed genoeg voel om te gaan. Oudejaarsavond. Geen idee hoe ik dat ga doen. Ik denk dat ik van tevoren ga slapen en rond 23:00 mijn wekker zet. Vorig jaar heb ik geprobeerd wakker te blijven en toen ben ik uiteindelijk rond 22:30 uur in slaap gevallen op de bank. Dit jaar moet ik het dus anders aanpakken. Nieuwjaarsdag gaat de hele familie richting mijn ouders, maar aangezien ik die kant van de familie woensdag al zie, heb ik er geen moeite mee om die dag gewoon thuis te blijven. Ik vermoed dat het te vermoeiend voor me zal zijn, maar wie weet gaat ook dat nog wel lukken.

Top 2000
De kerstliedjes liggen weer achter slot en grendel voor een jaar. Het is nu tijd voor de Top 2000. De top 20 van die 2000 is meestal redelijk voorspelbaar. De meeste nummers staan er al jaren in en zullen er ook nooit uit verdwijnen. Bij sommige nummers krijg ik nog altijd kippenvel. Er zijn echter ook een aantal nummers waar ik echt braakneigingen van krijg. Oké, braakneigingen is lichtelijk overdreven, maar toch. Ik zap wel zo snel mogelijk weg als ze voorbij komen. Voorbeelden daarvan zijn Bohemian Rhapsody van Queen, November Rain van Guns & Roses en ook Nothing Else Matters van Metallica kan ik sinds een paar jaar niet meer verdragen. Begrijp me niet verkeerd, het zijn fantastisch goede nummers, absoluut. Toch ben ik er om één of andere reden helemaal klaar mee. Favorieten van mij zijn o.a. Piano Man van Billy Joel, Nights In White Satin van The Moody Blues en Old and Wise van The Alan Parsons Project.

Nu ben ik heel erg benieuwd: Wie staat er bij jou op nummer 1 in de Top 2000 en welk nummer kan jij echt niet meer horen? Heb je enige idee welk nummer er bij mij op 1 staat? Ik zal een hint geven: mijn volledige top 3 bestaat uit muziek die uitgebracht is toen ik nog niet geboren was.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag. ♥

35 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Robin schreef:

  Ben ik nou weer als eerste? Ik zweer het je, ik die het er niet om 😅

  Het hele oeuvre van de Rollling Stones en Pink Floyd mag in een keer uur de Top 2000 worden gekieperd wat mij betreft. Op één hoort natuurlijk Over de muur van Het Klein Orkest. Of Der Weg van Herbert Grönemeyer, dat mag ook.

  1. Robin schreef:

   Ik bedoel: in één keer. Damn autocorrect.

 2. Kijn schreef:

  Old and Wise is een prachtig nummer!! Ik zou geen top 3 kunnen maken… wel een top 5 😁 En dan nog vind ik dat lastig kiezen! Ook de positie vind ik lastig kiezen, want de ene keer is het ene nummer super favoriet en de andere keer een andet nummer.

  In willekeurige volgorde:
  – I’m still standing van Elton John
  – Black Star van Radiohead
  – Lover, you should’ve come over van Jeff Buckley
  – Evidence van Faith No More
  – School van Supertramp

  Heb ik toch een beetje gesteggeld met m’n 5 nummers 😉

  Fijne dag vandaag!! X

  1. Kijn schreef:

   Oh jeeee… bedenk me zojuist dat er écht nog heel veel nummers zijn die eigenlijk niet mogen ontbreken in het rijtje. Oftewel, een top 20 maken zou mij totaal geen moeite kosten haha 😁

  2. Marion schreef:

   Je hebt goede smaak, Kijn!!!! Radiohead, Jeff Buckley, Faith No More, Supertramp. Wij moeten samen naar Pinkpop!

   1. Kijn schreef:

    Yeah! Ik ben komend jaar weer van de partij hoor! Voor de zesde keer en hoop er nog minstens 30 edities achteraan te plakken 😁

 3. biancaronday schreef:

  Fijne zondag!! Je blogplanning, etc is in jou handen en je bent aan niemand wat verplicht. xoxo

 4. Fijn dat je geen verplichtingen hebt. Ik ook niet en dat vind ik best oké. Mijn favoriete liedje is Someone like you van Adele of eender welk liedje van haar. Hallelujah van Jeff Buckley vind ik ook wel een pareltje. En de Rolling Stones. Ja, weg ermee. Bleh… Fijne zondag Marion!

 5. IngridMoorenBlogs schreef:

  geen voetbal….hallelujah!!

 6. Hoe mensen naar een wedstrijd dart kunnen kijken is mij een raadsel :). Ik wed dat zelfs een wedstrijd tulpen plukken getoond wordt op de Nederlandse zenders. Of haar kammen, even boeiend, al mag ik niet meedoen gezien mijn kalende haardos.
  Ik vind https://www.youtube.com/watch?gl=BE&v=nR-OKKmAQmY een zeer mooie hit, die echter nooit op de eerste plaats komt te staan. Stom, de wereld is nog niet klaar voor echt mooie muziek.

 7. Inge schreef:

  Oehh ja darts! Zin in! 😀 Old & Wise is kippenvel en janken geblazen 😉

 8. Godelieve schreef:

  Wat fijn om te lezen dat je een fijne kerst hebt gehad Marion, samen met je familie 🙂
  Van de top 2000 heb ik dit jaar nog niets meegekregen, hier in huis hebben ze de tv aanstaan.

 9. Irene schreef:

  Leuk dat je olibollen gaat bakken! Ik ga t ook doen! Fijne zondag!! X

 10. Wanda schreef:

  Ik moet bekennen dat ik qua muziek nooit zo op de hoogte ben van alles, er staat altijd wel muziek op maar echt luisteren en onthouden wie wat zingt, lukt me nooit eigenlijk. Darts gaan we misschien ook wel even kijken, altijd wel leuk om de Nederlanders in actie te zijn, net als bij het schaatsen.

 11. Leuke update en fijn te lezen dat niet alles meer ‘moet’ Zo’n winactie kan ook prima later. Zolang je plezier maar blijft beleven aan bloggen, dat is het belangrijkste.

 12. Joehoe twee jaar, gefeliciteeeeeeerd!!!
  Bohemian Rhapsody was mijn oma haar lievelingsnummer en hebben we ook op haar crematie gedraaid, dus voor mij is dat juist een bijzonder nummer.

 13. Isolde schreef:

  Goed om te lezen dat je leuke plannen hebt zo voor de laatste dagen van het jaar, en om de dag wandelen, dat is een mooi streven!
  Qua top 2000. Imagine op 1 geloof ik, dat is wel fijn, hopelijk gaat de wereld in 2016 weer wat meer die kant op 🙂

 14. Jaixy schreef:

  Geniet van het niks moeten!! Maar van alles mogen

 15. marielle schreef:

  Prachtig nummer is dit (net als de piano man) Ik vind heel veel nummers mooi. De meesten zijn ook al vrij oud..

  Leuk dat je met je familie gaat bakken.

  Fijne zondag verder!

 16. chucky1012 schreef:

  Prachtige song!
  Leuk dat je deze week bij familie op visite zal gaan.
  Heerlijk om naar de TOP 2000 te luisteren 😉

  Mooie dag en alvast een fijne week Xoxo

 17. Je ‘klinkt’ opgewekt. Ik hoop dat je een beetje hebt kunt genieten de afgelopen dagen. Over muziek moet je me niks vragen. Ik ken nooit geen titels en bandnamen. Haha, ik voel me altijd zo’n Neanderthaler als het over muziek gaat

 18. Elise schreef:

  Een nummer 1 heb ik niet, het is beetje hoe mijn bui is wat ik leuk vind. Een goed nummer met een gitaarsolo, dat vind ik wel prettig als nr 1 denk ik. Van mij mag de hele top 5 van dit jaar eruit. Ben die nummer echt moe.
  Lekker weekje heb je voor de boeg, mijn agenda is ook leeg. Heerlijk gevoel. Geniet ervan!

 19. JaBu Standards schreef:

  Heel mooi nummer “Old and Wise” het zou mooi zijn als het ook waar zou zijn, dat naarmate je ouder wordt je ook wijzer wordt, soms twijfel ik daar wel eens aan 😉

  Top2000 betreft, uiteraard staan er nummers in die ik al (te) vaak heb gehoord. Het nummer wat ik persoonlijk niet meer wil horen is “Paradise By The Dashboard Light” van Meatloaf. Onuitstaanbaar, een draak van een song.

  Een persoonlijke top 3 samen stellen is een ondoenlijke opgave voor mij, daarvoor hou ik van te veel muziek.

  Proficiat met het feit dat Mijn Kladblog twee jaar bestaat en verder wens ik je een heel fijn begin van het nieuwe jaar.

 20. Eindelijk even tijd om te reageren. Wat een mooi nummer.. top 200 hou ik niet bij, ben slecht in onthouden van mooie nummers. Al als ik ‘m luister zijn het vaak wel mooie nummers. Vind het altijd zo bijzonder dat uit alle nummers er meerdere mensen op hetzelfde nummer stemmen en dat er zo een top 2000 kan ontstaan.

  Ik wens je een goede week toe.
  En succes met het plannen van je oudjaarsavond. ; )

 21. Rippling schreef:

  top 2000 hoort gewoon bij deze tijd van het jaar, heerlijk! old & wise vind ik ook zo mooi!! ook ik heb vannacht niet echt lekker geslapen, heb wat slaapsap genomen en toen heerlijk geslapen, wellicht ook wat voor jou? fijne jaarwisseling. x Julia

  1. Marion schreef:

   Wat voor slaapsap is dat? Zit daar alcohol in?

 22. Els schreef:

  Wat gezellig zo’n traditie op woensdag. Ik hoop dat het weer net zo gezellig wordt :-). Geniet van de komende week, X

 23. Wow zo laat je kast aan het opruimen, is het klaar nu?

 24. irenelouiseblog schreef:

  Fijne dag nog, en geniet van je week 🙂 X

 25. Sabine schreef:

  Ik ga nu niet zoveel meekrijgen van de top 2000 helaas, want ik vind dat altijd super leuk! Nothing else matters van metallica kan ik alleen ook niet meer aanhoren Hahaha. Ik ga eens kijken of er een top 2000 ofzo op spotify te vinden is 🙂

 26. Morgaine schreef:

  Zo de hakende spuit 11 komt ook nog even gezellig langs, en heeft genoten alsnog van jouw weekje en dagje in plogs. Heerlijk om te lezen zo, en waarom, is het eigenlijk meer geaccepteerd dat jij midden in de nacht wakker bent omdat je al geslapen hebt, en ik telkens van alles te horen krijg omdat ik pas ga slapen als jij soms wakker wordt, LOL… what’s de difference. En dat soort klusjes kan ik dan ook ineens in mijn kop halen, een kast leeghalen en opruimen of zo, liefst ramen lappen midden in de nacht, er was een tijd dat ik dat ook deed in de zomer vooral, hahaha

  En de Top2000 ik moet bekennen dat ik er nu iets minder mee heb dan voorgaande jaren, het heeft nog niet eens echt op gestaan, de nummers die jij noemt, zijn ook de nummers waar ik al nooit iets mee had, en pfffff wat kan ik echt niet meer horen… jeetje, ik zou het niet weten, er zijn zeker songs die ik zat ben, maar omdat ik ze wil vergeten weet ik het nu dus even niet zo. En mijn nummer 1 voor nu, wat ik erin zou zetten… Ook een top 10 op nummer 1? Of zo?

  Teveel prachtige nummers. Van oud tot modern. Ik denk Fleetwood mac, you make loving fun… 😀 Ja, die zou ik nu op nummer 1 zetten, die stem ik er al jaren in zo ondertussen ook 😉

  X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.