Mijn wensen voor 2016

headerwater

Ieder jaar is het weer een vraagstuk. Goede voornemens. Doe ik er wel of niet aan? Wil ik het eigenlijk wel? Is het niet onzin om dat precies op 1 januari te doen? Aan de andere kant, waarom niet? Wel? Niet? Wel? Niet? In eerste instantie neig ik naar niet. Als je iets wilt veranderen in je leven, dan moet je dat gewoon doen. Op welke datum dan ook. Wij mensen hebben echter vaak een motivatie, een stimulans nodig. Dat extra zetje in de rug. 1 januari kan dat extra zetje zijn.

Zonder de beslissing te nemen of ik nu wel of niet aan goede voornemens doe, moet ik mij misschien eerst de vraag stellen: Heb ik ze eigenlijk wel? Natuurlijk kan ik er wel een paar uit mijn mouw schudden. Gezonder eten, meer bewegen, minder geld uitgeven. Ik geef je nu al op een briefje dat ik die niet vol ga houden. Ik heb daar namelijk helemaal geen zin in.

Gezonder eten
Ik heb 25 jaar lang ongezond gegeten. Tijdens mijn eetstoornis heb ik vaak geleefd op yoghurt, fruit, sla, augurken en droge crackers. Klinkt gezond, maar geloof me, dat is het niet. Je komt zoveel voedingsstoffen te kort. Je kan nog beter iedere week patat, pizza, shoarma en chinees eten. Geloof me, dan ben je een stuk gezonder bezig. Tegenwoordig ontbijt ik iedere dag. Eet negen van de tien keer fijn volkoren brood. Eet iedere dag twee stuks fruit. Eet geen vlees. Rook niet. Drink niet zelden. Het enige aandachtspuntje zijn groenten. Ik vind het gezegend.

Meer bewegen
Dat gaat wel goed komen op mijn nieuwe hippe sneakers. Een voornemen gaat het echter niet worden. Want wat als ik volgende week weer een ontsteking krijg? Heb ik dan meteen gefaald? Of als ik straks vier dagen per week in dagbehandeling ben? Geen idee of ik er dan nog wel aan toekom. Gaan we dus niet doen. Ik wandel wanneer ik zin heb, wanneer ik het kan en wanneer ik tijd heb.

Minder geld uitgeven
Mijn inkomen gaat zeer waarschijnlijk nog verder omlaag het komende jaar. We zullen bijna op hetzelfde niveau uitkomen als iemand die in de bijstand zit inclusief de reguliere toeslagen waar wij niet voor in aanmerking komen. Sparen zit er niet in en ik moet zeggen dat ik daar ook niet echt een voorstander van ben. Je leeft maar één keer. Geniet ervan.

Wensen of doelen 
Tijdens het schrijven van dit logje hak ik de knoop door: ik doe niet aan goede voornemens. Er zijn een aantal dingen die ik graag zou willen, maar ik weet niet of ik dat kan of ik dat volhoud en of het überhaupt wel haalbaar is voor me. Dan lijkt het me beter er geen goede voornemens van te maken. Wensen is misschien een betere term om te gebruiken.

Wat zijn mijn persoonlijke wensen voor het jaar 2016?

 • Een WIA-uitkering krijgen, zodat ik verder kan werken aan mijn herstel.
 • De juiste behandeling krijgen, ook al is dat een voltijd dagbehandeling waar ik vreselijk tegenop zie.
 • Me losmaken van de valkuil extreme aanpassing die tot op de dag van vandaag mijn leven beheerst.

Ik denk dat dat het wel zo ongeveer samenvat. 2016 gaat dus volledig in het teken staan van mijn herstel.

But I could have told you, Vincent, this world was never meant for one as beautiful as you.

63 reacties Voeg uw reactie toe

 1. … waarbij ik blijf supporteren voor je! Het lukt, dat voorspel ik je nu reeds. Of beter dat wens ik je toe.

 2. Elise schreef:

  Goedemorgen! Die wensen gaan vast helemaal goed (uit)komen. Je bent er immers hard voor aan het werk. Ik ga ook eens nadenken over mijn wensen voor 2016. Ik vind wensen leuker dan voornemens.

 3. christine schreef:

  Goed gezegd, iets wat je echt waar kunt maken Marion! Ik blijf je volgen hoor! Fijne dag vandaag!

 4. altijdangelique schreef:

  Lijken mij hele redelijke wensen! Ik gun het je dat ze uitkomen. Dikke 😘

 5. annapastor schreef:

  En ik wens jou een mooi nieuwjaar toe Marion, met geluksmomenten tussen het harde werken (of misschien tijdens) aan herstel door.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, lieve Anna.

 6. eigenwijsje2014 schreef:

  Wat je zegt klopt wel, 1 januari is vaak een houvast maar het mislukt ook vaak. Zelf doe ik niet aan voornemens maar wel aan wensen en doelen in 2016.. Ik neem me dus niet voor om “elke week 2x te sporten” maar wel is het mijn doel om af te vallen in 2016.. Het is een lang jaar dus ergens moet dat toch wel lukken 😝

 7. chucky1012 schreef:

  Heel veel goeds wens ik jou toe in het nieuwe jaar!

  You go girl Xoxo

  1. Marion schreef:

   Jij ook een heel mooi jaar gewenst! X

 8. jackiedeklerk schreef:

  ik post ook net een blog met wat cliché goede voornemens…
  Eigenlijk doe ik er niet aan, zijn het veranderingen die ik vanaf vandaag (of morgen, of volgende week) al toe wil passen….

 9. beaunino schreef:

  Veel succes in 2016 Marion. Lees niet meer zo vaak bij je, maar ik hoop van harte dat het je gaat lukken hoor. X

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Narda! X

 10. bentenge schreef:

  Dit is een heel rechtuit logje. En ik wens je dat de wens uitkomt ! Telkens ik hier kom lezen merk ik dat hier een sterke dame achter zit. Dat komt dus goed. En dat van niet sparen omdat je maar één keer leeft… dat ga ik ook een klein beetje meer toepassen, dus dank je wel.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Bentenge. Geniet van het leven. Al staat het voor jou nu misschien nog even stil.

 11. Ik wens ook dat jouw wensen uitkomen! Mooi nummer is dat he van Don McLean! Fijne dag vandaag xx

  1. Marion schreef:

   Ik had de lp van Don McLean en heb die helemaal grijs gedraaid vroeger op mijn platenspeler toen ik klein was! 🙂

 12. joorloveswriting schreef:

  Succes in het nieuwe jaar Marion!!! Je kan het !!! 🙂 En wat fijn om toch wat op te schrijven over 2016.. Haha die voornemens doe ik zelf niet maar ik schrijf juist doelen op wat ik wil bereiken in het nieuwe jaar… Je nieuwe sneakers zijn erg tof!!! Ik wens je alvast een hele fijne en goeie 2016 !!! 🙂

  1. Marion schreef:

   Jij ook, lieve Joor! Een heel mooi, gezond en gelukkig 2016!

 13. Jenn schreef:

  Mooie wensen, veel succes!

 14. Ik gun t je van harte. Het is al een hele stap om jezelf niet op te zadelen met (onbereikbare) doelen, zo goed dat je op die manier rekening houd met jezelf en

 15. niet in de valkuil stapt. Zonder bizarre doelen is het ook goed.. want als je iets echt wilt veranderen en daar gemotiveerd voor bent had je dat al eerder gedaan. Ik hoop dat je het komende jaar de hulpverlening meezit en je aan je herstel kunt werken. Dat ben je waard en dat gun ik je..

  Ps: het ging mis met mn verzendknop. Sorry.

  1. Marion schreef:

   Lief van je. Dank je wel, meis. X

 16. tommie345 schreef:

  En ik voeg er dan stiekem aan toe dat je blijft bloggen en naar jezelf luistert. Maar daar heb ik je al een beetje in zien groeien dit jaar en daarom ben je ook zo’n waar voorbeeld.

  Ik gun het je onwijs, respect :).

  1. Marion schreef:

   Zal ik zeker doen. Dank je wel. X

 17. Northflix schreef:

  Mooie doelen, Marion! Ik hoop dat je ze haalt! Aan jou en je instelling zal het vast niet liggen!

 18. Inge schreef:

  Ik hoop dat al je wensen mogen uitkomen! Het is je van harte gegund!

 19. Isolde schreef:

  Dat zijn mooie wensen voor een mooi nieuw jaar. Ik hoop dat 2016 je brengt wat je zoekt 🙂

 20. Simplynspecial schreef:

  Mooie wensen Marion, ik hoop dat je over een jaar een artikel schrijft over hoe het is gegaan en dat je positief terug kijkt op 2016. Het is je zo gegund. You can do it 🙂

 21. Kim schreef:

  Ik vind het zo krachtig van je dat je hier vol voor gaat. Er bewust voor kiezen betekent mentaal al zoveel. Ik hoop voor je dat je volgend jaar wat meer het balans en rust gaat vinden. Veel liefs!

 22. Deborah Hamar schreef:

  Heel mooi weergegeven!
  Ik wens jou een fijne start van het jaar en een heel mooie voortzetting hiervan in de weken en maanden die hierop volgen. En met jouw krachtige kijk op het leven ga jij er zeker iets fantastisch van maken.
  X

 23. Saar schreef:

  Daar heb je goed over nagedacht en je hebt gelijk ook! Goede voornemens kan je elke dag van het jaar maken en dat moet niet per 1 januari. Zelf vind ik het wel altijd leuk om even een evaluatie te maken van het afgelopen jaar en te kijken wat ik graag wil voor het komende jaar, maar het werken met maanddoelen levert mij daarbij enorm veel op. En ik doe gewoon waar ik op dat moment dus zin in heb 🙂

  Ik vind het wel mooi dat er meteen een soort ‘woord’ is voor 2016. Ga er maar lekker mee door, volgens mij ben je zeker niet op het verkeerde pad. Het is alleen wat langer dan eerst gedacht.

 24. Anita | Mindjoy schreef:

  Hele mooie wensen Marion! Voor jezelf kiezen en je herstel is ook het allerbelangrijkste 🙂

 25. Mariska schreef:

  Mooie wensen en goed over nagedacht. Je herstel is belangrijk! Ik wens je een goed en mooi nieuw jaar!

  1. Marion schreef:

   Thanks! Jij ook, Mariska!

 26. Sabine schreef:

  Ik heb ook nooit echt goede voornemens. Die term vind ik ook misleidend eigenlijk. Want een voornemen is zo passief toch? Ik noem het ook liever een plan of een wens. Ik heb wel wat dingen in mijn hoofd daarvoor. Moet het alleen nog uitwerken 🙂

  1. Marion schreef:

   Precies! Voornemen…. Zo’n plan wat je bij voorbaat al niet te serieus hoeft te nemen. Zo voelt het een beetje. 😉

 27. ikwordvrolijkvan schreef:

  Wensen klinkt inderdaad beter dan voornemens! Alvast een fijn 2016 gewenst!

  1. Marion schreef:

   Aaah thanks! Jij ook!

 28. Waarom goede voornemens als je al zo goed bezig bent? Je hebt al super mooie stappen gemaakt 🙂 Ik hoop dat 2016 een fijn jaar voor je gaat worden.

  1. Marion schreef:

   Daar heb je wel een goed punt 😉

 29. irenelouiseblog schreef:

  Klinkt als een heleboel goede voornemens! En ik weet zeker dat je er ver in zult komen 🙂 X

 30. Jaixy schreef:

  Ik wens jou ook een goed 2016 toe! Dat je goed mag herstellen!

  1. Marion schreef:

   In jouw geval kan ik dubbel en dwars eensgelijks zeggen!

   1. Jaixy schreef:

    Daar gaan we voor!! We hebben beide wat hobbels te nemen. Ieder onze eigen weg naar herstel

 31. AroundSan schreef:

  Ik hoop zo erg dat 2016 voor jou een mooi jaar gaat worden waarin jouw wensen uitkomen! Dat verdien je. Je werkt er keihard voor en daar heb ik echt respect voor Marion. 🙂

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, lieve San! X

 32. marielle schreef:

  Mijn wens voor jou is dat deze wensen uitkomen.
  Daarnaast hoop ik dat er ook lichtpuntjes mogen zijn, ook al is het zwaar.
  Ik weet dat jij altijd wel iets positiefs weet te zien en dat je dankbaar bent…maar ik wens je toe dat het beter mag gaan. Je knokt zo hard!

  Voornemens doe ik ook niet echt aan. Ik heb wel plannen en wat (onmogelijke? ) wensen.

  Wacht; ik maak een uitzondering. Mijn voornemen is om ook dit jaar (dv) je blog te blijven volgen!

  ♥♡♥

  1. Marion schreef:

   Altijd blijven hopen. Altijd blijven wensen, meis. En dank je wel!

 33. Godelieve schreef:

  Ik wens dat al jouw wensen uitkomen lieve Marion, en dat het in de toekomst weer veel beter met je gaat 🙂

 34. Evelyne Vergote schreef:

  Mensen hebben snel de neiging om je uit te vragen over wat je voornemens voor ’t nieuwe jaar zijn. Elk jaar krijg ‘k wel van iemand te horen dat mijn voornemen wel zal zijn dat ‘k een lief zal zoeken. Terwijl ‘k liever niet gepushed word in die dingen. Let me be, right? 😉
  Ik hoop althans dat jouw wensen mogen uitkomen.

  1. Marion schreef:

   Vragen of iemand goede voornemens heeft vind ik nog tot daaraan toe, maar ze vervolgens voor iemand invullen? Nee. Liever niet, nee. Thanks!

 35. Gelijk heb je wat betreft devoornemens hoor. Ik hoop wel oprecht dat je wensen voor het nieuwe jaar uit zullen komen. Dat verdien je!

 36. loenaaraya schreef:

  Dat je wensen mogen uitkomen meisje, het zijn de gekste of slechtste echt nog niet. Het is je echt gegund ❤

 37. Madeleine schreef:

  Ik geloof in je ❤ Stap voor stap komt alles goed 🙂

 38. Nina schreef:

  Heerlijk, die nuchterheid 🙂 Ik wens je het tienvoud toe van wat je voor jezelf wenst, je verdient het zo hard. Een heel mooi 2016 meisje! xxx

 39. Noirona schreef:

  Mooi geschreven! Ik hoop dat 2016 je brengt wat je graag zou willen.

  X.

 40. Morgaine schreef:

  Hahaha ja, dat zeg ik ook al jaren, als je iets wilt, waarom op 1 jan. morgen kan ook of soms zelfs NU. Direct, no matter what. Als het om een simpel iets gaat, maar wat is simpel, oh hier kun je zo leuk over bomen in je eentje alleen al. hahaha

  Jouw wensen zijn hele mooie wensen, zelf heb ik er ook een paar, maar die zijn denk ik nog makkelijker te verwezenlijken? Ik weet het niet, ik kan slechts hopen. En sparen, als ik dat kon doen, deed ik het wel, maar dan als een back up, voor als er een apparaat stuk gaat en vervangen moet worden dat het er is… of een vakantie, iets wat jij dan weer niet doet, maar daar zou ik wel voor willen sparen, dat laatste vooral.

  Ik ga met jou mee wensen dat jouw wensen uit zullen komen, wat ik wel denk. 😀

  X

 41. Diana schreef:

  Mooi wat je schrijft Als je iets wilt veranderen in je leven, dan moet je dat gewoon doen. Op welke datum dan ook.! Helemaal mee eens Verandering is Beginnen!
  Ik hoop dat al deze wensen voor je uitkomen . Ik wens je alvast een heel mooi 2016.
  groetjes Diana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.