Persoonlijk

Mijn wensen voor 2016


Getagd: , , , , , , .

headerwater

Ieder jaar is het weer een vraagstuk. Goede voornemens. Doe ik er wel of niet aan? Wil ik het eigenlijk wel? Is het niet onzin om dat precies op 1 januari te doen? Aan de andere kant, waarom niet? Wel? Niet? Wel? Niet? In eerste instantie neig ik naar niet. Als je iets wilt veranderen in je leven, dan moet je dat gewoon doen. Op welke datum dan ook. Wij mensen hebben echter vaak een motivatie, een stimulans nodig. Dat extra zetje in de rug. 1 januari kan dat extra zetje zijn.

Zonder de beslissing te nemen of ik nu wel of niet aan goede voornemens doe, moet ik mij misschien eerst de vraag stellen: Heb ik ze eigenlijk wel? Natuurlijk kan ik er wel een paar uit mijn mouw schudden. Gezonder eten, meer bewegen, minder geld uitgeven. Ik geef je nu al op een briefje dat ik die niet vol ga houden. Ik heb daar namelijk helemaal geen zin in.

Gezonder eten
Ik heb 25 jaar lang ongezond gegeten. Tijdens mijn eetstoornis heb ik vaak geleefd op yoghurt, fruit, sla, augurken en droge crackers. Klinkt gezond, maar geloof me, dat is het niet. Je komt zoveel voedingsstoffen te kort. Je kan nog beter iedere week patat, pizza, shoarma en chinees eten. Geloof me, dan ben je een stuk gezonder bezig. Tegenwoordig ontbijt ik iedere dag. Eet negen van de tien keer fijn volkoren brood. Eet iedere dag twee stuks fruit. Eet geen vlees. Rook niet. Drink niet zelden. Het enige aandachtspuntje zijn groenten. Ik vind het gezegend.

Meer bewegen
Dat gaat wel goed komen op mijn nieuwe hippe sneakers. Een voornemen gaat het echter niet worden. Want wat als ik volgende week weer een ontsteking krijg? Heb ik dan meteen gefaald? Of als ik straks vier dagen per week in dagbehandeling ben? Geen idee of ik er dan nog wel aan toekom. Gaan we dus niet doen. Ik wandel wanneer ik zin heb, wanneer ik het kan en wanneer ik tijd heb.

Minder geld uitgeven
Mijn inkomen gaat zeer waarschijnlijk nog verder omlaag het komende jaar. We zullen bijna op hetzelfde niveau uitkomen als iemand die in de bijstand zit inclusief de reguliere toeslagen waar wij niet voor in aanmerking komen. Sparen zit er niet in en ik moet zeggen dat ik daar ook niet echt een voorstander van ben. Je leeft maar één keer. Geniet ervan.

Wensen of doelen 
Tijdens het schrijven van dit logje hak ik de knoop door: ik doe niet aan goede voornemens. Er zijn een aantal dingen die ik graag zou willen, maar ik weet niet of ik dat kan of ik dat volhoud en of het überhaupt wel haalbaar is voor me. Dan lijkt het me beter er geen goede voornemens van te maken. Wensen is misschien een betere term om te gebruiken.

Wat zijn mijn persoonlijke wensen voor het jaar 2016?

  • Een WIA-uitkering krijgen, zodat ik verder kan werken aan mijn herstel.
  • De juiste behandeling krijgen, ook al is dat een voltijd dagbehandeling waar ik vreselijk tegenop zie.
  • Me losmaken van de valkuil extreme aanpassing die tot op de dag van vandaag mijn leven beheerst.

Ik denk dat dat het wel zo ongeveer samenvat. 2016 gaat dus volledig in het teken staan van mijn herstel.

But I could have told you, Vincent, this world was never meant for one as beautiful as you.

63 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s