Mijn wensen voor 2016

headerwater

Ieder jaar is het weer een vraagstuk. Goede voornemens. Doe ik er wel of niet aan? Wil ik het eigenlijk wel? Is het niet onzin om dat precies op 1 januari te doen? Aan de andere kant, waarom niet? Wel? Niet? Wel? Niet? In eerste instantie neig ik naar niet. Als je iets wilt veranderen in je leven, dan moet je dat gewoon doen. Op welke datum dan ook. Wij mensen hebben echter vaak een motivatie, een stimulans nodig. Dat extra zetje in de rug. 1 januari kan dat extra zetje zijn.

Zonder de beslissing te nemen of ik nu wel of niet aan goede voornemens doe, moet ik mij misschien eerst de vraag stellen: Heb ik ze eigenlijk wel? Natuurlijk kan ik er wel een paar uit mijn mouw schudden. Gezonder eten, meer bewegen, minder geld uitgeven. Ik geef je nu al op een briefje dat ik die niet vol ga houden. Ik heb daar namelijk helemaal geen zin in.

Gezonder eten
Ik heb 25 jaar lang ongezond gegeten. Tijdens mijn eetstoornis heb ik vaak geleefd op yoghurt, fruit, sla, augurken en droge crackers. Klinkt gezond, maar geloof me, dat is het niet. Je komt zoveel voedingsstoffen te kort. Je kan nog beter iedere week patat, pizza, shoarma en chinees eten. Geloof me, dan ben je een stuk gezonder bezig. Tegenwoordig ontbijt ik iedere dag. Eet negen van de tien keer fijn volkoren brood. Eet iedere dag twee stuks fruit. Eet geen vlees. Rook niet. Drink niet zelden. Het enige aandachtspuntje zijn groenten. Ik vind het gezegend.

Meer bewegen
Dat gaat wel goed komen op mijn nieuwe hippe sneakers. Een voornemen gaat het echter niet worden. Want wat als ik volgende week weer een ontsteking krijg? Heb ik dan meteen gefaald? Of als ik straks vier dagen per week in dagbehandeling ben? Geen idee of ik er dan nog wel aan toekom. Gaan we dus niet doen. Ik wandel wanneer ik zin heb, wanneer ik het kan en wanneer ik tijd heb.

Minder geld uitgeven
Mijn inkomen gaat zeer waarschijnlijk nog verder omlaag het komende jaar. We zullen bijna op hetzelfde niveau uitkomen als iemand die in de bijstand zit inclusief de reguliere toeslagen waar wij niet voor in aanmerking komen. Sparen zit er niet in en ik moet zeggen dat ik daar ook niet echt een voorstander van ben. Je leeft maar één keer. Geniet ervan.

Wensen of doelen 
Tijdens het schrijven van dit logje hak ik de knoop door: ik doe niet aan goede voornemens. Er zijn een aantal dingen die ik graag zou willen, maar ik weet niet of ik dat kan of ik dat volhoud en of het überhaupt wel haalbaar is voor me. Dan lijkt het me beter er geen goede voornemens van te maken. Wensen is misschien een betere term om te gebruiken.

Wat zijn mijn persoonlijke wensen voor het jaar 2016?

 • Een WIA-uitkering krijgen, zodat ik verder kan werken aan mijn herstel.
 • De juiste behandeling krijgen, ook al is dat een voltijd dagbehandeling waar ik vreselijk tegenop zie.
 • Me losmaken van de valkuil extreme aanpassing die tot op de dag van vandaag mijn leven beheerst.

Ik denk dat dat het wel zo ongeveer samenvat. 2016 gaat dus volledig in het teken staan van mijn herstel.

But I could have told you, Vincent, this world was never meant for one as beautiful as you.

63 gedachten over “Mijn wensen voor 2016

 1. Goedemorgen! Die wensen gaan vast helemaal goed (uit)komen. Je bent er immers hard voor aan het werk. Ik ga ook eens nadenken over mijn wensen voor 2016. Ik vind wensen leuker dan voornemens.

 2. Wat je zegt klopt wel, 1 januari is vaak een houvast maar het mislukt ook vaak. Zelf doe ik niet aan voornemens maar wel aan wensen en doelen in 2016.. Ik neem me dus niet voor om “elke week 2x te sporten” maar wel is het mijn doel om af te vallen in 2016.. Het is een lang jaar dus ergens moet dat toch wel lukken 😝

 3. Dit is een heel rechtuit logje. En ik wens je dat de wens uitkomt ! Telkens ik hier kom lezen merk ik dat hier een sterke dame achter zit. Dat komt dus goed. En dat van niet sparen omdat je maar één keer leeft… dat ga ik ook een klein beetje meer toepassen, dus dank je wel.

 4. Succes in het nieuwe jaar Marion!!! Je kan het !!! 🙂 En wat fijn om toch wat op te schrijven over 2016.. Haha die voornemens doe ik zelf niet maar ik schrijf juist doelen op wat ik wil bereiken in het nieuwe jaar… Je nieuwe sneakers zijn erg tof!!! Ik wens je alvast een hele fijne en goeie 2016 !!! 🙂

 5. niet in de valkuil stapt. Zonder bizarre doelen is het ook goed.. want als je iets echt wilt veranderen en daar gemotiveerd voor bent had je dat al eerder gedaan. Ik hoop dat je het komende jaar de hulpverlening meezit en je aan je herstel kunt werken. Dat ben je waard en dat gun ik je..

  Ps: het ging mis met mn verzendknop. Sorry.

 6. En ik voeg er dan stiekem aan toe dat je blijft bloggen en naar jezelf luistert. Maar daar heb ik je al een beetje in zien groeien dit jaar en daarom ben je ook zo’n waar voorbeeld.

  Ik gun het je onwijs, respect :).

 7. Mooie wensen Marion, ik hoop dat je over een jaar een artikel schrijft over hoe het is gegaan en dat je positief terug kijkt op 2016. Het is je zo gegund. You can do it 🙂

 8. Ik vind het zo krachtig van je dat je hier vol voor gaat. Er bewust voor kiezen betekent mentaal al zoveel. Ik hoop voor je dat je volgend jaar wat meer het balans en rust gaat vinden. Veel liefs!

 9. Heel mooi weergegeven!
  Ik wens jou een fijne start van het jaar en een heel mooie voortzetting hiervan in de weken en maanden die hierop volgen. En met jouw krachtige kijk op het leven ga jij er zeker iets fantastisch van maken.
  X

 10. Daar heb je goed over nagedacht en je hebt gelijk ook! Goede voornemens kan je elke dag van het jaar maken en dat moet niet per 1 januari. Zelf vind ik het wel altijd leuk om even een evaluatie te maken van het afgelopen jaar en te kijken wat ik graag wil voor het komende jaar, maar het werken met maanddoelen levert mij daarbij enorm veel op. En ik doe gewoon waar ik op dat moment dus zin in heb 🙂

  Ik vind het wel mooi dat er meteen een soort ‘woord’ is voor 2016. Ga er maar lekker mee door, volgens mij ben je zeker niet op het verkeerde pad. Het is alleen wat langer dan eerst gedacht.

 11. Ik heb ook nooit echt goede voornemens. Die term vind ik ook misleidend eigenlijk. Want een voornemen is zo passief toch? Ik noem het ook liever een plan of een wens. Ik heb wel wat dingen in mijn hoofd daarvoor. Moet het alleen nog uitwerken 🙂

 12. Mijn wens voor jou is dat deze wensen uitkomen.
  Daarnaast hoop ik dat er ook lichtpuntjes mogen zijn, ook al is het zwaar.
  Ik weet dat jij altijd wel iets positiefs weet te zien en dat je dankbaar bent…maar ik wens je toe dat het beter mag gaan. Je knokt zo hard!

  Voornemens doe ik ook niet echt aan. Ik heb wel plannen en wat (onmogelijke? ) wensen.

  Wacht; ik maak een uitzondering. Mijn voornemen is om ook dit jaar (dv) je blog te blijven volgen!

  ♥♡♥

 13. Mensen hebben snel de neiging om je uit te vragen over wat je voornemens voor ’t nieuwe jaar zijn. Elk jaar krijg ‘k wel van iemand te horen dat mijn voornemen wel zal zijn dat ‘k een lief zal zoeken. Terwijl ‘k liever niet gepushed word in die dingen. Let me be, right? 😉
  Ik hoop althans dat jouw wensen mogen uitkomen.

 14. Hahaha ja, dat zeg ik ook al jaren, als je iets wilt, waarom op 1 jan. morgen kan ook of soms zelfs NU. Direct, no matter what. Als het om een simpel iets gaat, maar wat is simpel, oh hier kun je zo leuk over bomen in je eentje alleen al. hahaha

  Jouw wensen zijn hele mooie wensen, zelf heb ik er ook een paar, maar die zijn denk ik nog makkelijker te verwezenlijken? Ik weet het niet, ik kan slechts hopen. En sparen, als ik dat kon doen, deed ik het wel, maar dan als een back up, voor als er een apparaat stuk gaat en vervangen moet worden dat het er is… of een vakantie, iets wat jij dan weer niet doet, maar daar zou ik wel voor willen sparen, dat laatste vooral.

  Ik ga met jou mee wensen dat jouw wensen uit zullen komen, wat ik wel denk. 😀

  X

 15. Mooi wat je schrijft Als je iets wilt veranderen in je leven, dan moet je dat gewoon doen. Op welke datum dan ook.! Helemaal mee eens Verandering is Beginnen!
  Ik hoop dat al deze wensen voor je uitkomen . Ik wens je alvast een heel mooi 2016.
  groetjes Diana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.