Vuurwerk, oliebollen en Top 2000

fireworks

Morgen is het de laatste dag van het jaar. Mijn gevoel zegt dat het een hele happening is en dat het allemaal superleuk en zo gaat worden. In werkelijkheid is het gewoon een fucking irritante dag. Ik hou het nooit vol tot middernacht, dus ik ga gewoon om 19:00 uur naar bed. Om 23:00 uur gaat de wekker en vervolgens zal ik met een duffe en chagrijnige kop een uur tegen Peter aan gaan zitten staren.

Middernacht. Champagne zit er niet in dit jaar. Medicatie, hè? Gaat niet samen met een liter bubbels. Vuurwerk. Leuk! Siervuurwerk. Je moet je hier in allerlei bochten wringen om iets te kunnen zien. Bomen, flats, huizen. Je ziet geen flikker. Je hoort echter genoeg. De ene bom na de andere gaat af. Gisteravond begon het feest al. Kliko’s, putten, brievenbussen of nog erger…. Niets is veilig tegenwoordig.

Ik ben tegen geweld, maar als er ergens in Nederland één blaaskaakkutkindpuberofjongvolwassene iets met vuurwerk in combinatie met een onschuldig dier doet: bel mij! Ik meld me vrijwillig aan om het onmens in elkaar te meppen. Nogmaals, ik ben tegen geweld, behalve als het om dieren gaat. Ik schop je helemaal in elkaar. Oké, dat is niet waar. Ik ben tegen geweld, maar geloof me, ik maak je bang. Zo bang dat je nooit meer rustig zult slapen.

Dus dat is morgen. Vandaag is leuk! Vandaag is het tijd voor de oliebollenbakentop2000luistertraditie. Geen idee hoe lang mijn oom en tante dit al doen, maar vorig jaar was ik er voor het eerst bij en het was echt supergezellig! Alle benodigdheden worden de avond van tevoren al klaargezet. Er worden speakers tevoorschijn getoverd en die worden aangesloten op de zo’n heerlijk ouderwetse radio. Om 7:30 uur wordt het beslag gemaakt en om 10:00 uur gaan de eerste oliebollen in het vet. Als alles volgens schema loopt vallen rond 13:00 uur de eerste appelflappen in de frituur en zal het feest rond een uur of 16:00 uur afgelopen zijn. Dit laatste is een wilde gok hoor, want ik heb het nog nooit tot het einde volgehouden. Ik vrees ook dat dat vandaag niet zal lukken, maar we gaan het zien. Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in. Ik ben ontzettend dankbaar en blij dat ik eindelijk weer zover ben dat ik dit soort dingen zonder al te veel angst en spanning kan doen. Dat ik net als ieder ander kan genieten van een oliebol en een appelflap en van het samenzijn met mijn familie.

De afgelopen dagen hebben jullie, wellicht zonder het te beseffen, de nummers twee en drie van mijn persoonlijke Top 2000 voorbij zien komen. Rest mij niets dan vandaag mijn absolute nummer één met jullie te delen. Ik wens jullie allemaal een hele fijne één na laatste dag van het jaar! ♥

41 reacties op ‘Vuurwerk, oliebollen en Top 2000’

 1. Geniet van vandaag Marion. Zo’n traditie klinkt super leuk. Hier staat de tv aan, hard. Want Pip is super bang voor de knallen. Zo zielig, hij durft al niet meer buiten te lopen. Dat knallen mag van mij direct afgelopen zijn.

  1. Van mij mag die regel er komen dat er alleen nog maar siervuurwerk verkocht mag worden. Vind het zo zielig voor de dieren. Maar ja, dan krijg je al die illegale ellende weer…. X

 2. Hier wordt het morgen ook stressen! Morgenvoormiddag is het hier Nieuwjaarzingen, een jaarlijkse traditie waarbij kinderen van deur tot deur gaan om alle mensen een fijn Nieuwjaar te wensen door een liedje te zingen en in ruil krijgen ze een koekje/snoepje/fruit/centje in hun zakje. Daarna beginnen de buren hier met vuurwerk te knallen tot een uur of 2 ’s nachts 😥 Ik erger mij rot! 1. Omdat Lady bij haar vorige eigenaar mishandeld is en niet tegen luide knallen kan 2. Vuurwerk verboden is 3. Ik zelf geen rust vind voor de lange avond die nog moet komen 😥 Oud/Nieuwjaar zijn voor mij dus baaldagen 😦

 3. Blij dat nummer van Ralph McTell nog eens te horen en vooral blij met het einde van deze video. Hier zie en hoor je dat hij door de jaren gegroeid is met zijn muziek en zijn stem meer diepgang heeft gekregen. Het lied krijgt zo een nieuwe en betere uitstraling. Ook zijn commentaar is heel aangenaam. Ik ga deze versie zeker op Youtube opzoeken en bij mijn favorieten plaatsen.

 4. Je hebt een goede smaak voor mooie luisterliedjes. Ben wel benieuwd naar je nummer twee en drie, of heb ik die gemist?

  Wij kregen vroeger altijd van die bizar gevormde oliebollen als we ze zelf bakten 😱 Allemaal uitsteeksels enzo. Geen idee hoe je ze mooi rond krijgt. 😁

  Bak ze vandaag!

 5. Mmm, wat een lekkere traditie! Ik ga morgenavond eindelijk eens verdwijnen uit mijn boeken en heerlijk gourmetten haha. Maar ik heb ook steeds moeite met zo lang wakker te blijven, zeker nu mijn ritme tijdens het studeren helemaal veranderd is. Nuja, ik ga er toch van genieten en jij hopelijk ook! Heel veel liefs & tot volgend jaar waarschijnlijk 😉 xx

 6. Als je nog iemand nodig hebt om iemand in elkaar te meppen (voor de dieren he) dan mag je mij bellen! Als mij iets boos maakt is het dat wel. Ik hoop dat je een hele fijne dag hebt vandaag! Hij klinkt in ieder geval erg leuk en gezellig! 🙂

 7. Dat klinkt als een hele gezellige familietraditie Marion 🙂
  Ik wens je een hele fijne dag vandaag!

  Huisdieren en vuurwerk gaat slecht samen. Mijn hondjes hebben morgen weer de naarste dag van het jaar met al dat geknal. Wat dat betreft kan het niet snel genoeg gewoon weer januari zijn.

 8. Wat een leuke traditie! Hier ga ik niets doen met oud en nieuw. Vuurwerk is hier verboden en mijn vriend werkt in die nacht. Dus ga lekker een filmpje kijken en gewoon op tijd naar bed 🙂 Jij alvast heel veel plezier!

 9. De dag voor oudjaar klinkt bij jou veel leuker als oudjaar zelf! Geniet van die geweldige traditie! En niets forceren morgen. Wij gaan met z’n tweetjes genieten van een kaasplank en hondjestroosten morgen. Die houden helemaal niet van vuurwerk!

 10. Nee van dieren moeten ze zeker afblijven! Daar heb ik zo hekel aan! Maar het zal vast wel gezellig worden toch hihi. Alvast een fijne nieuwjaarswisseling! -x-

 11. De helft van de mensen lijkt voor knallen, de andere helft tegen (bij een ander). Ik ben resoluut tegen. Het is een beetje m’s-tu-vue gedoe. Laat het maar vlug 01/01/2016 09.00 zijn. CU next year ! Vlieg er aanvaardbaar uit, maar vooral vlieg er goed terug in en op naar een fijn 2016 !

 12. Morgen wordt onze kleine meid 3, dus dat is voor mij al een hele opgave. Vind het doodeng zo’n feestje en mensen op bezoek. De afgelopen 3 jaar heb ik de 12 uur ook niet gehaald hoor. Gewoon om 10 uur naar bed met oordoppen in en wachten tot het over is. Ik haat vuurwerk.
  Ik wens je een heel mooi nieuwjaar toe. Xx

 13. Hoop dat je een leuke dag hebt gehad vandaag bij het oliebollen en appelflappen 🙂
  Heerlijk nummer trouwens van Ralph McTell, heb ik ooit nog geprobeerd te spelen op gitaar 🙂
  Sterkte morgen, hoop dat je er toch nog een beetje van kan genieten!!

 14. Misschien niet het moment om te lachen maar ik heb gelachen om de laatste zinnen in de 3e alinea, vooral toen je over schoppen begon. Maar ik geef je groot gelijk Marion, onschuldige dieren iets aandoen met vuurwerk kan gewoon niet.

 15. Zoals te zien op social media heb je een prachtige dag gehad! Geniet morgen van de laatste dag van het jaar en tja al die knallen en zo laar opblijven hoeft voor mij ook niet! Ik hoop dat Louie het een beetje goed doet morgen 🙂

 16. Zo te zien op je intstagramfoto was het een leuke dag? Hihi, je ruikt nu vast naar oliebol 😉

  Prachtig nummer is dit en dit filmpje vind ik erg mooi!

  Ik zal de buurt waarschuwen als ze in de buurt van mijn hondje komen, dat ik iemand achter de hand heb 😉

  Slaap lekker

 17. Ik wens je morgen een hele fijne jaarwisseling Marion! Ik hoop dat je niet opgebeld wordt om iemand in elkaar te meppen. Hopen dat mensen gewoon eens een keer normaal doen met dat domme vuurwerk. Ik heb echt een hekel aan roekeloze mensen in combinatie met vuurwerk. Laat gemeentes gewoon een mooie vuurwerkshow organiseren en ik vind het helemaal leuk, maar dat achterlijke geknal: STOP IT!

 18. Ze knallen hier al dagen. Geld over denk ik ofzo. Naast dat ik er van schrik is het ook zwaar irritant vanwege de hond. Nadat ze vorig jaar een meter van haar af vuurweg neergooiden is ze echt bang geworden. Dus nu als ze naar buiten moet gaat ze bij me op schoot zitten. Heel lief.. maar ja, ze moet af en toe ook dr behoefte doen.

  Ik was er niet bij en achteraf is altijd te laat.. maar ik had die jongens graag een koppie kleiner gemaakt. Ik hoop dat t ooit overgaat.

  Doe mij maar een vuurwerkshow. Gecontroleerd lawaai en rotzooi. Lijkt me heerlijk.

  Wens je toch een goede dag toe. Liefs.

 19. Wat leuk dat er zo’n oliebollenbakkenonderhetgenotvandetop2000 is!
  Hier in de buurt geen vuurwerkoverlast. Om nog preciezer te zijn: helemaal geen vuurwerk. Ik heb in ieder geval nog niets gezien of gehoord. Echt zo onwijs jammer……. *kuch*
  Fijne laatste dag van 2015!

 20. Iedere keer als ik nu de deur uitstap met mijn pup gaat datzelfde door mijn hoofd: ‘de eerste de beste die ook maar in de buurt komt met vuurwerk flikker ik in een sloot.’ Maar het valt tot nu toe mee. Pup is rustig, ik ben rustig, katten zijn okay, we komen er wel doorheen.
  En om 7 uur naar bed gaan klinkt eerlijk gezegd op dit moment wel aantrekkelijk … 31 december is gewoon een saaie dag met een saaie avond. Maar .. gelukkig hebben we het allemaal zelf in de hand en we maken er wel wat van. Slaap lekker, glimlach ten minste één keer tussen 11 en 12, en morgen is een nieuwe dag. Sterker nog, een heel nieuw jaar!

 21. hahaha en heb je chagarijnig tegen Peter aan zitten kijken? 😉 En jouw nummer 1, is ook 1 van mijn topnummers! Prachtige song die ik nu lekker aan het luisteren ben 😀

  X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.