Het eerste dilemma van 2016

2016

Gisteren wenste ik mijn medebloggers massaal een fijne jaarwisseling en alvast de beste wensen voor het komende jaar. Gisteravond iets na middernacht knalde ik een nieuwjaarsgroet op instagram en facebook. Op de app wenste ik mijn familie een heel mooi jaar toe. Vanochtend werd ik wakker, keek op mijn telefoon en zag toen een overdosis aan nieuwjaarswensen. Wat nu?

Moet ik nu al die logjes wéér één voor één openen en een reactie schrijven? Moet ik nu onder iedere foto op facebook en instagram wéér de woorden gelukkig nieuwjaar schrijven? Ik begon eraan, maar gaf het al vrij snel op. Nee, dit is gekkenwerk. Natuurlijk wens ik iedereen een prachtig mooi en gelukkig 2016 toe, bij deze, maar het is een onmogelijke opgave om dit aan iedereen persoonlijk, op instagram, facebook of hun blog doen. Ik ga dus gewoon lekker een logje schrijven over Oud & Nieuw.

Oud & Nieuw. Je bent al door de war met de dagen dankzij kerst. Komt dit er ook nog eens bovenop. Vorige week zaterdag voelde aan als zondag en nu voelt vandaag, vrijdag, wéér aan als zondag.

Oud & Nieuw. Ik heb een brakke kop en dat terwijl ik geen druppel alcohol heb gedronken. Ik keek vanochtend in de spiegel en schrok me rot. Ieder jaar hetzelfde. Te moe om mijn make up te verwijderen. Als ik ergens de pest aan heb is het met mijn make up nog op mijn gezicht wakker worden. Bah.

Oud & Nieuw. Ik heb het trouwens iedere keer over vanochtend, maar het voelt meer als vanmiddag. Ik sta graag voor 7:00 uur op. Vandaag gaf de klok 10:43 uur aan toen ik beneden kwam. Getverdemme. Hele dag naar de klote. Hij is voor mijn gevoel al praktisch voorbij. Om nog maar te zwijgen over die verrekte koppijn. BAM! Ja, steek er nog maar één af.

Oud & Nieuw. Je koopt maar weer een staatslot, want ja, het moet toch een keer lukken om miljonair te worden. Ach, een halfje is ook wel genoeg. Ik keek net op teletekst voor de uitslag en zag enkel het woord mini voorbij komen. Heb ik dan toch gezopen gisteravond? Nee. Kennelijk geven ze een heleboel mini’s weg dit jaar. Wtf? Ik wil helemaal geen mini! Sterker nog, ik pas niet eens in een mini. Ik heb ooit een Daihatsu Cuore gehad. Dat was al hilarisch. Mijn knieën kwamen aan beide kanten boven het stuur uit.

Oud & Nieuw. Heerlijk! Het was een mooi jaar hoor, 2015. Een zwaar, maar mooi jaar. Gelukkig kunnen we het nu afsluiten en morgen beginnen we met een schone lei.

Oud & Nieuw. Het is morgen en er is niets verandert. Fuck it.

Oud & Nieuw. Is er dan niets leuks aan Oud & Nieuw? Ja, maar natuurlijk wel. Oliebollen. Appelflappen. Familie. Vrienden. Siervuurwerk. Even stilstaan. Beseffen dat je ouder wordt. En wijzer. Vooral wijzer. ♥

PicsArt_12-31-06.57.34

 

 

47 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Je hebt helemaal gelijk!
  Het is super saai vandaag.
  Net als een zondag.
  Heerlijk al die lekkernijen.
  Maar daar heb ik ook genoeg van.

  Fijne dag Xoxo

 2. Misschien tijd om een vrolijk Pasen toe te wensen 🙂

 3. eigenwijsje2014 schreef:

  Bij mij voelt elke dag als een zondag.. ook niet fijn eigenlijk hoor. Maar goed dat zal komen omdat ik toch maar thuis zit te niksen 😉
  Ik lees wel een hoop van die blogs, ook omdat ik er zelf eentje online heb gezet haha. En omdat ik vandaag toch niks anders wil doen…

 4. IngridMoorenBlogs schreef:

  Vooral ouder…en dat is ook mooi 😉

 5. Anne schreef:

  Hihi, ja zo gaat dat. Ik voelde me heel rot de eerste uren van het jaar, maar nu gaat het goed. Er verandert natuurlijk niks en toch verwacht ik dat altijd op de een of andere manier. Stom. Vandaag gaan we gewoon door met oliebollen en appelflappen eten en doen we alsof we helemaal niet ontregeld zijn. En staat er zo wéér familie op de stoep. Laten we zeggen dat 2016 al vertrouwd voelt. 😉

 6. Hahaha hilarisch geschreven en ik ben het dan ook volmondig met je eens 😀
  En weetje… 31-12-2016 en 1-1-2017 denken we dat weer opnieuw 😉

  1. Marion schreef:

   Absoluut ja! We trappen er ieder jaar weer in 😀

 7. Inge schreef:

  Haha, het is inderdaad precies zoals je zegt. Lastig met al die dagen, ik ben het ook helemaal kwijt. Geniet (ondanks het late opstaan) toch van vandaag!

 8. Anita | Mindjoy schreef:

  Vandaag val je inderdaad nogal in herhaling met de beste wensen en verder was de straat ontzettend uitgestorven afgezien van het vuurwerk wat mensen niet opgeruimd hebben. Snap dat niet, ruim je rommel toch eens zelf op! Ik ben blij dat Louie het goed heeft gedaan en vanavond gaan we chinees eten bij schoonfamilie.

 9. Robin schreef:

  Gelukkig heb je geen Mini gewonnen 😜 Ik heb ook niets gewonnen en zo hoort het eigenlijk ook. Dit is hoe nieuwjaarsdag hoort te zijn. Beetje brak. Mistig. Koude oliebollen. Maar ook: skischansspringen en darten!

  Fijne ‘zondag’!

 10. Deborah Hamar schreef:

  haha inderdaad. Ik ben er ook mee opgehouden. Leuk hoor maar om nu 100x iedereen het zelfde te wensen… Dat is reageren en plaatsen om het reageren en plaatsen.
  Van mij mogen we weer over op de normale gang van zaken. 🙂
  Ik wens je, zoals altijd, een fijne dag toe 🙂

 11. Elise schreef:

  Eigenlijk he… eigenlijk ben je nu gewoon heel normaal. Beetje brak, duffe dag, make-up nog op na een avondje.. Dat is heel normaal. Heel veel mensen hebben zo’n eerste dag van het jaar. Geniet ervan 😉 (je begrijpt wel hoe ik het bedoel hè hihi)

  1. Marion schreef:

   Zucht… Ik wil helemaal niet normaal zijn 😀

   1. Elise schreef:

    Haha. Dat is pas een dilemma!

 12. Evelyne Vergote schreef:

  Allereerst m’n beste wensen voor ’t nieuwe jaar! (ja, klinkt zo cliché, ‘k weet ’t 😉 )
  Ja, vandaag voelt aan als zondag terwijl ’t vrijdag is & morgen het weekend begint. Mijn haren liggen nog half in de war, m’n eten draait nog in m’n maag & ‘k loop hier in een rode jogging rond. Dat word mij wellicht vergeven, net als bij iedereen vandaag 😉 Geniet van je relax-dagje vandaag

 13. altijdangelique schreef:

  T voelt altijd zo leeg 1 januari. Zoals iemand hierboven ook zegt. Schone lei, maar eigenlijk verandert er natuurlijk niets. Tenzij je actie onderneemt.

  Fijn 2016 Marion. En over een week mag t niet meer toch, zijn we ook weer van dat gezeik af 😉

 14. Sabine schreef:

  Ik ben ook al dagen door de war met de dagen. Ik heb trouwens een heerlijke jaarwisseling gehad. Echt fantastisch. Om 22.45 lag ik in bed om pas om 6.45 weer wakker te worden. Echt, nog nooit zo goed geslapen :p

 15. Sanne schreef:

  Ik kan er ook niet zo goed tegen. Om half drie mijn bed in en om 11u werd ik wakker. Ik baalde een beetje omdat mijn dag al om is. Vandaag nog naar familie en dan lekker relaxen. 🙂 Als het je niet lukt om overal gelukkig nieuwjaar op te zeggen, dan is dat niet zo erg. 🙂 Ik wens je fijne dag vandaag. 🙂

 16. Jaixy schreef:

  Dat is het ook hoor.. Beetje gezelligheid. Verder is het een gewone dag… Net als gister… Net als morgen 😘

 17. En ik de hele dag maar denken dat het zaterdag is

  1. Marion schreef:

   Hahaha! 😀 Heb je morgen lekker nog een zaterdag, lieve Ciska! X

 18. Idem brakke kop en ook niks gedronken. Ik wou dit jaar perse het vuurwerk gaan fotograferen en moest dus een nuchtere kop hebben. Daarvoor sloten koffie gedronken met als gevolg geen oog dichtgedaan. Maar wel mooie foto’s gemaakt! En ja naar mijn gevoel is het ook zondag. Maar het zal niet beteren want volgende week is mijn verjaardag. Help, ik wil NIET meer verjaren 😀

 19. jannekeluijsterburg schreef:

  Ik heb ook echt een gevoel van dat het zondag is, en het voelt ook raar. De dag naar oud en nieuw voel ik me vaak raar en in de war..

 20. Ben schreef:

  Ik heb heel erg moeten lachen om jouw hilarische teksten. Maar het is allemaal zo herkenbaar. Ben ik nu een ouwe zeur of zeikert als ik zeg dat ik blij ben dat alles weer “normaal” is. (ik hoef geen bevestiging) En voor 2016,wil ik alleen maar zeggen: Marion, zet ,m op!!

  1. Marion schreef:

   Hahaha, Ben, dat verbaast mij niets dat dit herkenbaar is voor jou. En daarmee bevestig ik niets. Juist niet 😉 En bedankt! Ik zou tegen jou ook willen zeggen: Zet ‘m op, maar bij jou krijg ik daar dan toch meteen weer hele andere ideeën bij.

 21. beaunino schreef:

  Ik heb het gevoel dat ik in 2014 en ’15 samen tien jaar ouder ben geworden.
  En wijzer. Ja, dat gelukkig ook;-)

  1. Marion schreef:

   Dat kan ik me voorstellen. Dit jaar maar even flink wat ontspanning erin gooien voor jou.

 22. kaardawn schreef:

  Heerlijk! Ja, ik had vooral stress omdat ik dit jaar de ganse bende mocht ontvangen. Maar weet je? Het was een heerlijke avond. Vannacht om 3u15 (ofzo) in bed, vanmorgen om 9 uur er terug uit (iets met een thuisverpleging die nogal ene luide stem heeft). Vandaag wat gelummeld, een visionboard voor 2016 gemaakt, zo meteen nog wat knippen en ohja, vanavond restjes eten – mijn schoonbroer (die kok van opleiding is) heeft gisteren een heerlijk menu gekookt… ECHT, ik kijk er alweer naar uit ❤

 23. Els schreef:

  Het gaat snel weer verder waar we gebleven waren. Ik heb vandaag genoten :-). Heerlijk aan mijn blog gewerkt :-). Niks speciaals gedaan :-). Heerlijk.

 24. bentenge schreef:

  Verschrikkelijk veeeeel wijzer !

 25. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Het 1 januari gevoel. Bleeehh.

  Ik stond een uur later brak naast mijn bed…zo schiet het dan ook wel op met 1 januari.

 26. k heb gisteravond bij mn zus op de bank al liggen pitten. lag om 1 uur al in mijn bed en ben nu nog te lamlendig om te checken of ik miljonair geworden ben 😀

 27. Linda schreef:

  Wat een heerlijk artikel weer! Ik vond alles ook nogal overrated dit jaar, lag met mijn jetlag na een glaasje champie en een bol ook al in bed. Heerlijk. En vanmorgen toen ik wakker werd was het ook gewoon 2016. Heerlijk. Zonder alle drukke verplichtingen gaan de dagen ook gewoon voorbij 😉 dat had ik eerder moeten weten, ha!

  En de beste wensen voor jou lieve Marion!

 28. marielle schreef:

  De beste wensen en veel liefde, kracht, geluk en wijsheid
  kus

 29. Morgaine schreef:

  Ja, dat dilemma, ik heb een vaste tekst geschreven om onder de blogs neer te zetten vanmorgen, ben eraan begonnen maar het gaat ook weer niet op omdat er ook weer persoonlijke verhalen tussen zitten, hahaha maar dit is de mijne 😛

  Even een standaard tekst omdat iedereen nu met de beste wensen komt, en ja, het is ook gemeend, anders kom ik de volgende woorden niet bij jou brengen 😉

  Ik wens iedereen een fijn NIEUWJAAR toe! Dat alle wensen die jij of jullie ook maar hebben, uit mogen komen of in elk geval, gezaaid zijn of mogen worden. Want ik wens iedereen heel veel liefde, licht, gezondheid, rijkdom, weelde en geluk toe in 2016, maar ook ver daarna! ❤

  dilemma voor op een blog opgelost, dat kun je ook doen voor Fb, maar instagram, ja…. lastige of je moet via je pc/laptop gaan, dan kan het weer wel 😀

  X

 30. Noirona schreef:

  Het was vandaag een prima dag voor een grote schoonmaak. In mijn huis en in mijn hoofd. Zo was het huis ook op orde voor als ze van de postcodeloterij zouden komen. Wil ik een keer dat er bezoek komt, komen ze niet.

  Jammer maar helaas 😂

  Ik kan niet wachten tot het maandag is begint eindelijk het ‘normale’ leven weer. En ik gok maar zo dat dat voor jou ook geen straf zal zijn.

  X.

 31. Lichtophethart schreef:

  De beste wensen nog voor 2016 Marion
  Eerste Dilemma mooi opgelost dus ! Daar is bijna niet meer aan te beginnen.Goed gedaan .
  Groetjes van Diana

 32. Katrien schreef:

  Even een paar blogjes van de voorbije dagen moeten inhalen maar heb er ontzettend van genoten opnieuw. Ik blijf je ook in 2016 met stip volgen en wens jou een héél mooi jaar toe. Ik heb een leuke week gehad maar ben toch ook blij dat alles terug zijn normale gangetje zal beginnen gaan.

  1. Marion schreef:

   Fijn dat je zo genoten hebt van de feestdagen! X

 33. Madeleine schreef:

  HAHAHA ja erg he. Ik was enorm in de war met de dagen. Ben toch wel weer blij als alles normaal is vanaf maandag 🙂 Lekker back to the basic! Ik wens je alle goeds voor 2016 en ik blijf je op de voet volgen 🙂 ❤ X

 34. Op nieuwjaarsdag heb ik standaard elk jaar weer het gevoel dat ik in een soort van dipje zit. Al leuke feestdagen zijn voorbij. De kerstspullen worden weer opgeruimd, nergens geen gezellige lichtjes meer en in Januari is er nergens meer iets leuks te doen….

  1. Marion schreef:

   Januari is inderdaad echt zo depressieve maand ja. Ik lees dat meer mensen daar last van hebben. Stug weer lekker veel lichtjes en kaarsjes in huis halen! Heb ik ook gedaan!

 35. Wanda schreef:

  Hoi Marion, groot gelijk hoor! Je kunt echt niet op elke mailtje of berichtje op Instagram, Twitter of Facebook reageren. Daar ben ik ook mee gestopt. Gewoon weer klaar voor een nieuw (blog)jaar en in ons geval met hopelijk een podiumplek voor Verstappen!

 36. Jenn schreef:

  Volgend jaar gewoon lekker mee naar de sauna 😀 Leuk geschreven, en je hebt helemaal gelijk hoor.
  Ik vind de eerste dagen van januari altijd een beetje raar, leeg ofzo, geen feestdagen meer, geen drukte meer, het normale leven weer terug. Is dat nou dat gat waar mensen wel eens in vallen :P?

 37. Sammie schreef:

  Gelukkig nieuwjaar Marion! De beste wensen voor 2016 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.