Loving Lazy Sundays #73

LLSsneeuw

Goedemorgen! De allereerste Loving Lazy Sundays van 2016! Dit blijft toch mijn favoriete artikel om te schrijven. Wat was er destijds met me aan de hand toen ik hiermee wilde stoppen? Het zullen de pillen wel geweest zijn. Gekke meid.

Sunday Sports
Het is winterstop. In Nederland en Duitsland tenminste. Vooral die Duitsers zijn een potje lui zeg. Die beginnen pas weer op 22 januari. Wij beginnen de 15e weer. Net als de Belgen. In Spanje zijn ze gisteren alweer begonnen en de echte bikkels wonen in Engeland. Daar doen ze niet aan een winterstop. Die voetballen gewoon door. Zelfs met de kerst. Gisteren liet Leicester een puntje liggen. Dat was jammer, anders had ik een leuk jackpotje van een paar honderd eurie binnen gesleept. Nu moest ik het doen met een lullige, maar toch nog leuke €44,-. Gestart met € 30,- is dat toch een leuke winst van € 14,- waar we vandaag weer verder mee gaan spelen. Voor vanavond zet ik in op Adrian Lewis. Ik weet het niet. Iedereen zegt dat Gary Anderson gaat winnen, en stiekem hoop ik daar ook op, maar toch… Ik ben bang dat de druk hem te groot wordt. Hij is tenslotte de regerend wereldkampioen. Ik ga vandaag voor de zogenaamde win-win situatie. Als hij wint ben ik blij. Als hij verliest ben ik ook blij, want dan win ik. Ik kon het ook niet laten om tegen Chelsea te gokken. Dat is dan weer volledig in strijd met mijn win-win strategie, maar ik heb zo de pleurespest aan die club. Ik moest het gewoon doen. Go Crystal Palace!

Happy Stuff
Even een weekje niets ♥ Wandelen ♥ Mediteren ♥ Oliebollen ♥ Appelflappen ♥ Familie ♥ Top2000 ♥ De eindejaarsquiz op de familie-app ♥ Instagram ♥ Nog een paar verlate kerstkaartjes ontvangen (Dank jullie wel, lieve Anita en Katrien) ♥ Thee ♥ Nog meer oliebollen ♥ Peter ♥ 1000 volgers op instagram ♥ Gelukkig Nieuwjaar ♥ Mijn vest om in te wonen ♥ Nieuwjaarswandeling in de mist ♥ Pizza eten ♥ Zelf nasi maken ♥ Een nieuw dekentje voor op de bank ♥ Een bos bloemen kopen ♥ Gewoon weer terug naar de winkel om een tweede te kopen, omdat de bos veel kleiner uitvalt in de vaas ♥ Ons huisje ♥

Edgar’s Mission: Cutest Moments of 2015
Zin in 2 minuten en 43 seconden onafgebroken een vette glimlach op je gezicht? Kijk dan dit filmpje.

Instalove
Ik heb geen idee wie de persoon achter dit account is, maar de foto’s zijn werkelijk fantastisch. Prachtige plaatjes van plekjes in Nederland. Gebouwen. Natuur. Grachten. Molens. Koeien. Noem maar op. Het account heet Hollander62 en als je houdt van mooie natuurfoto’s van ons eigen kikkerlandje, dan zou ik je zeker aanraden eens een kijkje te nemen. Klik hier voor een voorproefje.

Afgelopen week
De laatste dagen heb ik minder blogs gelezen en minder tijd doorgebracht op het eetstoornisforum. Het lukt me goed om naar mijn eigen behoeften te luisteren. Ik ben meer de deur uit geweest en heb vaker bij Peter op de bank gezeten en gelegen. Dat was zo fijn. Lekker praten en niets doen. Het leverde rust op in mijn hoofd en dat had ik nodig. Heb ik nodig. Het lijkt me dus verstandig om deze lijn door te zetten. Minder online. Meer naar buiten. Meer tijd met Peter doorbrengen.

Komende week
Er staat nog een redelijk rustige week op het programma. Ik moet het één en ander in orde maken voor de WIA-aanvraag. Nog een aantal bewijsstukken opzoeken en/of opvragen. Veder liggen er nog een aantal administratieve klusjes op me te wachten. Gewoon relaxt. Ik vind het niet erg om de administratie te doen. Woensdag wil ik weer voor het eerst naar de dagbesteding. Ik denk dat ik het deze week maar bij die ene keer hou. Misschien donderdag naar de yoga, maar dat laat ik afhangen van het moment zelf. Verder twee of drie keer wandelen, afhankelijk van hoe mijn lichaam het houdt. Het is toch opvallend dat als ik weinig doe, zoals afgelopen week, dat mijn lichaam het veel beter volhoudt. Dat ik langer op kan blijven, minder pijn heb en meer energie heb. Afgelopen week was echt heel erg fijn. Het ging allemaal precies goed zonder over mijn grenzen heen te gaan. Zodra volgende week de afspraken weer beginnen is dat weer voorbij. Ik geniet daarom nog maar even van deze week.

Music Maestro
I’m in a Ben Howard kinda mood…

Ik wens jullie allemaal een hele relaxte zondag toe. ♥

60 reacties Voeg uw reactie toe

 1. pluseenbeetjenl schreef:

  Mooi om te lezen dat het je lukt om te luisteren naar waar je behoefte aan hebt en het om te zetten in acties. Trots op je!

  Fijne zondag!

  X

  1. Marion schreef:

   Ja, daar ben ik ook echt blij om. Voelt goed. Jij ook fijne zondag. X

 2. weet je dat ik door jouw instagram pizza al een paar dagen nergens anders meer aan kan denken. die avond zelfs discussie met stef over wie het moest gaan halen. whaha! omdat we allebei te koppig zijn nu nog steeds geen pizza gehad 😀

  1. Marion schreef:

   Haaahahahahah! Ga lekker naar de winkel straks en haal een diepvriespizza!

 3. christine schreef:

  Fijne zondag Marion! Leuk dat je even in mijn boekje was! Liefs!

  1. Marion schreef:

   Jij ook, Christine!

 4. marielle schreef:

  En ik ben ook blij dat je met de “LLS” blogs doorgaat!
  Goed te lezen dat het lukt meer naar je behoeften te luisteren!
  Succes deze week!

  Dat vest is “awesome” (haha dat is niet echt een woord voor mij.

  Fijne zondag

 5. marielle schreef:

  ps wow die foto’s op instagram waarnaar je verwijst! Echt mooi, lijken wel ansichtkaarten

  1. Marion schreef:

   Mooi, hè! Instagram is leuk. Niks voor jou?

   1. marielle schreef:

    mijn digitale camera is stuk en ik daar kan ik wel foto’s mee maken en..oke..misschien ook lastig etc digibeet..haha
    Heb jij ook Pinterest overigens?

    1. Marion schreef:

     Heb je geen camera in je smartphone? Ik weet zeker dat jij het leuk zou vinden. En anders niet eens om foto’s erop te zetten, maar om te volgen. Maar ja, je bent ook een digibeet ja. Dat vergeet ik soms hihihi. Ik heb ooit wel een pinterest account aangemaakt, maar doe er al jaren niets meer mee.

    2. marielle schreef:

     dan gaat deze digibeet wat vragen, ik volg jou instagram wel eens maar veel accounts kan je niet in, kan dat wel als je lid bent of dan ook nog niet.
     (doet haar handen voor haar ogen ..hihi)

     1. Marion schreef:

      Je kan je instagram account op privé zetten inderdaad. Dat maakt dus niets uit of je lid bent of niet, maar als je zelf een account hebt kun je wel een volgverzoek indienen. Als diegene je verzoek accepteert, dan kan je dat account bekijken. (je mag weer kijken!)

 6. Ik heb ooit veel meer dan 1000 volgers gehad, neem nu de ie keer dat ik in Rotterdam in de file stond.

  1. marielle schreef:

   hahahaha lol..hihi, deze snap ik zelfs 😉

  2. Marion schreef:

   Lekker ding ben je toch 😀

   1. Ja, maar gezien mijn leeftijd enkel gekookt en met heel veel saus.

 7. BySilke schreef:

  Wat een leuk lijstje heb je weer gemaakt 😀 Ik besefte tot jouw blogpost nog niet dat het zondag was haha, nu ik constant moet studeren verlies ik alles een beetje uit het oog 😉 Je afgelopen rustig weekje klinkt heerlijk, ik ben blij voor je! Liefs 🙂

  1. Marion schreef:

   Oh gunst ja, het studeren begint ook weer. Succes, meis!

 8. Robin schreef:

  Tof filmpje. “Schat, ik ga even joggen met de schapen. Hark jij de varkens nog even?” 😁

  1. Marion schreef:

   Geheh, ik zou ervoor tekenen!

 9. Simplynspecial schreef:

  Goed zo! Fijn dat je luistert naar je behoeften 🙂 En meer tijd met je vriend is vast ook heel fijn! Lekker volhouden zo. Pizza lust ik ook wel… Misschien een idee voor vanavond. Geniet van je zondag. Liefs

  1. Marion schreef:

   De winkels zijn open!!! 😀

 10. Katrien schreef:

  Fijne zondag, Marion. Ik hou ook heel erg van je zondagse schrijfsels! Hoewel het sportgedeelte me niet veel zegt vind ik het gewoon heel fijn om toch te lezen door je leuke schrijfstijl. Ik zit dan vaak met een grote glimlach achter m’n laptop ;-). Geniet nog even van je rustige week en hopelijk kan je dit ontspannen gevoel een beetje meenemen naar volgende week. Groetjes

  1. Marion schreef:

   Zo’n lieve reactie! Dank je wel, hoor! X

 11. Rithika schreef:

  Wat een fijne happy stuff!! 🙂

 12. Sanne schreef:

  Mooie geluksmomentjes, wij doen niet zo aan oliebollen, eigenlijk jammer. Gefeliciteerd met je 1000 volgers. 🙂

  1. Marion schreef:

   Ik heb wel eens gehoord dat ze in België oliebollen op de kermis eten? Is dat zo? Dank je wel!

  1. Marion schreef:

   Lief, hè? Je kan Edgar’s Mission ook op fb volgen als je dat leuk vindt. Krijg je nog veel meer van die leuke filmpjes te zien. 🙂

 13. Els schreef:

  Ik hoop dat je sport voorspellingen uitkomen! Ik ga geen darten meer kijken nu de Nederlanders zijn uitgeschakeld. Ik denk dat het een avondje Divorce word :-).
  Dat filmpje is idd super schattig! Gefeliciteerd met je 1000 volgers Wow!!!!

  Fijne rustige volgende week :-).

  1. Marion schreef:

   De finale ga ik nog wel proberen te kijken, ondanks het ontbreken van de Nederlanders. Divorce, dat zegt mij weer niks. Zo maar even googelen. Thanks, Els. Jij ook een goeie week! X

 14. Saar schreef:

  Je bent dus al meteen begonnen met je goede voornemen voor meer rust en tijd voor jezelf! Mooi zo en fijn dat het zo goed voelt!
  Geniet nog van je zondag!

  1. Marion schreef:

   Ja, het voelt echt een stuk beter. Ik wil altijd zoveel mogelijk blogjes lezen. Zeker van de mensen die ook hier komen, maar het is gewoon niet meer bij te benen. Voor nu maar vooral interactie op mijn eigen blog en bijlezen wanneer ik er energie voor heb. Jij ook een fijne zondag, Saar. ♥

   1. Saar schreef:

    Zo doe ik het ook op momenten dat het moeilijk is om blogjes te gaan lezen. Aandacht op mijn eigen blog en de interactie daar. Ik heb niet de indruk dat mensen dat heel erg vinden! Kijk, je doet iets zonder teveel rekening te houden met anderen 😉

 15. Wat een vrolijke beestenboel! Makes me smile indeed. Oh heerlijk niets doen kan zalig zijn. Mss moet ik hier maar een goed voornemen van maken. Blijf jij maar lekker luisteren naar jezelf en genieten. Fijne zondag!

  1. Marion schreef:

   Oh zo heerlijk die filmpjes. Ik heb ‘m net nog een keer gekeken! 🙂

 16. Morgaine schreef:

  Wat goed dat je ook even wat minder internet tot je neemt, bij mij gaat dat nu als vanzelf zoals jij ook merkt, hahaha Dus, als je nog meer vrije tijd wil van internet, nodig ik je uit om een lesje haken te komen doen, en dan kun je los gaan op de bank, samen met Peter, met je haakwerk, eenmaal verslaafd en je stopt gewoon met bloggen, bijna dan, hahaha 😉

  Mooie winst, ik moest zo vreselijk lachen om mijn familie, ze bleken allemaal een lot te hebben voor de 30 miljoen… en allemaal 5 euro en 10 euro zoiets, maar wie het kleine niet eert! 😀

  Geniet van je zondag! ipv haken zometeen, ga ik zo even met dochter naar Intra tuin, mama mag mee om de plant uit te zoeken die blijft leven bij haar thuis, onder haar vingers, hahaha 😉

  Daarna staat een verse tomatensoep op het programma om te maken, alles is al in huis, dus dat komt ook goed!

  X

  1. Marion schreef:

   Ik denk dat het een beter idee is als Peter gaat haken en ik gewoon lekker blijf bloggen. Ja, dat lijkt me een beter plan 😀

 17. Anita | Mindjoy schreef:

  Heel graag gedaan Marion, ik had te weinig kaarten gemaakt dus vandaar wat verlaat maar niet minder gemeend. Wat fijn dat je een balans hebt gevonden afgelopen week, zet zo door!!

  1. Marion schreef:

   Dat weet ik hoor! Het was juist leuk om later nog een kaartje te krijgen. Dat zijn de kaartjes die je niet meer verwacht! 🙂

 18. altijdangelique schreef:

  O my ik heb echt een internet verslaving, waar ik me steeds bewuster van word. Goed dat je wat gas terugneemt op dat vlak. En is natuurlijk fijn om meer tijd met Peter door te brengen en naar je lichaam te luisteren. Fijne zondag nog! Xx

 19. Dina schreef:

  Wat een mooi instagramaccount inderdaad! 😀

 20. Jaixy schreef:

  Fijn dat je je lichamelijk zo goed gevoeld heb!!! Doet mij deugd!!
  Blijf vooral goed luisteren naar jou lichaam…. (Een ander kan en doet het niet)

 21. IngridMoorenBlogs schreef:

  Gadverdamme…precies op mijn verjaardag. Ze kunnen in de zomer toch weer beginnen met voetballen….

 22. Sabine schreef:

  1000 volgers op Instagram: gefeliciteerd dat is echt een behoorlijk aantal meid! 😉 De lijn die je volgt om minder online en meer offline te zijn lijkt me een heel goede. Wij zitten tussen twee Internetabonnementen in, dus op het moment hebben we beperkt Internet en mag ik dus alleen zo min mogelijk online zijn. En ik moet zeggen: dat bevalt me perfect 😀 (heel mooie song trouwens…)

 23. jackie schreef:

  Puber begint komende week ook weer met trainen, en trainingen geven, weer even schakelen qua eten vooral (en yeah, weer wat momenten voor mezelf)
  Oliebollen, appelflappen en top 2000 hoort echt bij het einde van het jaar ♥
  Goed dat je even tijd voor jezelf neemt en wat minder online bent, ik probeer dat in het weekend toch ook altijd wel een dag (meestal zaterdags soms ook nog zondag)
  Succes deze week met de papieren invullen

  xoxo

 24. Anne schreef:

  Op een lekker rustig weekje! Ik ga dinsdag weer naar huis (ben sinds 24 dec bij mijn ouders). En dan zal ik wel rustig aan moeten doen, want die feestdagen hakken er toch elke keer weer in. Dan heb ik pas zondag weer een activiteit van de muziek, dus genoeg rustige dagen. 🙂

 25. beaunino schreef:

  Ik ga voor Anderson hoor. Nou, we gaan het zien…;)

 26. Natasja schreef:

  Ow, dat filmpje… ❤

 27. De meeste mensen zijn totaal gesloopt na kerst en oud&nieuw.. behalve jij. Leuk bijzonder mens ben je. Ben benieuwd waardoor je deze week wel beter op je grenzen kon letten? Vanwege de feestdagen of gun je jezelf meer rust omdat je weet dat feestdagen druk zijn? Misschien kun je er voor jezelf wat uit ‘leren’ voor komende week, want ik gun je om dit vaker zo te ervaren.

  Anyway. Lekker bezig en mooie happypuntjes. Ik hoop dat je dagbesteding je goed zal doen. ❤

  1. Marion schreef:

   Vooral omdat ik geen therapie, dagbesteding of andere afspraken had. Dat vreet zoveel energie op het moment.

 28. chucky1012 schreef:

  Heerlijk om van die mooie momenten samen samen te zijn en te genieten van de buitenlucht.
  Tot rust komen.
  Ik wens je een fijne avond en goed begin van een nieuwe week!

  Xoxo

 29. leonieblogt schreef:

  I applaud you, voor het maken van een heel fijn blogbericht. Goede dingen, ware woorden (meer naar buiten, minder online, amen!), dieren om vrolijk van te worden en Ben Howard. Ja ja ja! Ik wens je een heerlijke, rustige week toe.
  Veel liefs!

 30. debby schreef:

  Hi ik neem weer deel aan die mooie blog wereld naar een paar dagen mijn laptop dicht te hebben gehad. Ik hou van je zondagsartikelen, dus nooit daarmee stoppen hoor 🙂

 31. Noirona schreef:

  Wat een heerlijke Loving Lazy Sunday’s weer, goed te horen dat je toegeeft aan wat je nodig hebt. En als dat (tijdelijk) minder lezen is, en meer wandelen en tijd met Peter doorbrengen, heerlijk toch!

  Het Instagram account van Hollander82 volg ik ook, inderdaad bijster mooie plaatjes van ons mooie Nederland.

  Wat een heerlijk dierenfilmpje ook, dank je wel voor het delen… ❤

  X.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.