Stappen

cropped-headergroot.jpg

Stappen. Ik maak stappen. Stappen vooruit. Ik moet altijd alles plannen. Weten waar ik aan toe ben. Als ik ’s ochtends mijn ogen opendoe, wil ik meteen weten wat mij die dag te wachten staat. Dat is heel erg nuttig wanneer je een erg druk schema hebt. Zit je echter in de ziektewet en heb je twee, hooguit drie afspraken in de week, dan is dat helemaal nergens voor nodig.

Het gaat al een stuk beter met deze controledrift. Zo heb ik geen weegschaal meer in huis. Stond ik vroeger minimaal vier keer per dag op dat ding, de afgelopen twee jaar heb ik mij slechts één keer gewogen. Ik hoef niet meer voor 7:00 uur op te staan. Mijn dag is niet naar de klote als dat niet lukt. Mijn blogpost hoeft niet voor 8:00 uur online te staan. Ook niet voor 9:00 uur. Zelfs niet voor 10:00 uur. Ik hoef geen meerdere opties voor het avondeten in huis te hebben. Ik kan zelfs twee dagen achter elkaar hetzelfde eten als dat zo uitkomt. Mensen kunnen gewoon bellen en langskomen zonder dat ze dit drie dagen van tevoren moeten aankondigen. Ik kan spontaan gaan wandelen als ik daar zin in heb, zonder dat ik de avond daarvoor al een tijdstip gepland moet hebben voor die wandeling. Ik raak niet meer in paniek als de telefoon gaat. Ik raak niet meer in paniek als de deurbel gaat. Ik raak niet meer in paniek als mijn ouders de telefoon niet opnemen. Ik geef Peter niet meer iedere keer een zoen als ik ergens naartoe ga, omdat dat wel eens de laatste keer zou kunnen zijn dat we elkaar in levende lijve zien.

Gisteravond stuurde ik een appje naar Patricia. Ja, die van die van de massages, ja (*stopt agenda vast in haar tas*). Of ze zin had om weer een keer een kop thee te doen en even bij te praten. Vanochtend kreeg ik een appje terug. “Ik kan vandaag wel!” Tot mijn stomme verbazing stuurde ik enthousiast terug: ”Ik ook!” Zomaar, spontaan, ga ik dus vandaag om 11:00 uur een kop thee drinken bij Patricia.

It’s one small step for man, one giant leap for Marion. ♥

58 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lauriëtte schreef:

  Super goed! ❤ Zo'n 'controledrift' leer je niet zomaar van de een op de andere dag af. Je mag trots zijn, super trots zelfs! Veel plezier straks, geniet van je kopje thee en je gezelschap!

 2. pluseenbeetjenl schreef:

  You can do this! Kijk wat een ongelovelijke stappen je maakt.

  Mag je trots op zijn!

  Liefs

 3. loenaaraya schreef:

  Veel plezier Marion. Maak er iets leuks van met jullie tweetjes! ❤

 4. Ik zeg; Goed bezig!! You go Girl!

 5. Elise schreef:

  Veel plezier! ♡

 6. altijdangelique schreef:

  Goed zeg!

 7. Robin schreef:

  Ik zie het ook, Marion. Het gesprek met die oude man op straat laatst, het bezoek aan je buuf. Gewoon stapje voor stapje die spontane, humoristische, sociale Marion die we hier zien er uit blijven peuteren, want het zit allemaal in je! ❤

 8. jackiedeklerk schreef:

  de spontaanste dingen zijn het leukst..
  Ik heb 1 vriendin waarmee ik soms eerst een uur aan de telefoon zit en dan opeens zullen we naar de stad, uit eten, naar de ikea, ergens anders ver weg..
  Ik hou er van

 9. Deisy schreef:

  Wat prachtig om te lezen Marion: zo kun je inderdaad zo goed zien hoeveel jij bent gegroeid als persoon zijnde. Ik wens je zometeen heel veel plezier en hoop dat je een leuke dag tegemoet gaat.

 10. Dina schreef:

  Je leert zoiets ook niet zomaar af natuurlijk, dat heeft veel tijd nodig. Ook al lijkt het een kleine stap, eigenlijk is het best een grote! 😀

  1. Marion schreef:

   Het is the leap, Dina! The leap! 😉

 11. Wilma schreef:

  Daar word je toch helemaal blij van!!!
  Veel plezier vandaag en alvast een fijn weekend:-)

  1. Marion schreef:

   Jij ook, Wilma. Dank je wel!

 12. Sammie schreef:

  Mooie stappen 🙂 Veel plezier bij Patricia!

 13. Madeleine schreef:

  Heel goed 🙂 ❤ geniet vandaag!

 14. tommie345 schreef:

  Ik dacht dat het over keihard uitgaan zou gaan :p. Maar verder top Marion!! En hoe awesome dat je hier Alanis bij tagt. Ik snap de tag nog niet helemaal, maar ben er nu al helemaal mee eens.

  1. Marion schreef:

   Die tag! Die ben ik vergeten weg te halen. Ik had eerst het nummer Guardian onder het artikel geplaatst, maar toen dacht ik: Ach, dat luistert toch niemand.

   1. tommie345 schreef:

    Ik wel! Ja, het is weekend voor me. Dus ga ik zo weer lekker hard opzetten na deze zware week! Knappe stapjes vooruit btw hoor Marion!! 🙂

 15. dansenindestorm schreef:

  Veel plezier vandaag! 🙂
  Zo fijn om dit allemaal te lezen. ❤

 16. Jaixy schreef:

  Super super goed!! Geniet van de gezelligheid. ( vandaag wel met appeltaart?)

  1. Marion schreef:

   Nee! Weer geen appeltaart! Wel zelfgemaakt … geen idee wat het was. Soort brokken met havermout, honing, cranberry’s, enz. Superlekker!

   1. Jaixy schreef:

    Haha mooie compensatie voor de appeltaart

 17. Kijn schreef:

  Goed man!! Alleen dat gedag zoenen is toch niet een slecht iets? (Jouw achterliggende gedachte is iets minder leuk inderdaad, maar als er hier thuis geen zoen meer gegeven wordt bij het weggaan, dan wordt er nog maar bar weinig gezoend haha en da’s eigenlijk ook wel jammer…)

  1. Marion schreef:

   Dat zoenen niet nee, maar ik deed het ook als ik even naar de supermarkt ging. Of als ik uit bed ging en daar werd hij dan weer wakker (en chagrijnig) van. De gedachte erachter is niet goed en dat was eigenlijk waar ik op doelde. Maar, Kijn, dan moet je echt meer gaan zoenen hoor! Wij geven elkaar hier toch zeker wel 5 of 6 keer per dag een knuffel of zoen. Niet dat vieze zoenen van toen we puber waren hoor! Bah. 😀

   1. Marion schreef:

    Oh tering, ik zie nu pas hoe kneuterig dit klinkt….

 18. Goed bezig Marion! Erg grappig ook, ik herken dit namelijk echt enorm! Maar ik stond er nooit zo bij stil, mooie eye-opener voor mij, dank je!

  1. Marion schreef:

   Succes dan ook voor jou. Het zal de ene keer makkelijker gaan dan de andere keer.

 19. Sofie schreef:

  Zo goed! Dat zijn stuk voor stuk mooie stappen en dat is het fijn dat je daar ook echt resultaat van ziet!
  Goed bezig Marion! Liefs, Sofie ♥

 20. Sabine schreef:

  Wat heerlijk Marion! Dat je de spontaniteit weer terug hebt! Super goed! En veel plezier natuurlijk 🙂

 21. Elske schreef:

  Ik blijf me verbazen over het feit dat de dingen waar jij over schrijft, vaak precies de dingen zijn die mij bezighouden 🙂 Ik snap zo goed waarom het een grote stap is. En spontaner is moeilijk, maar ook zoveel fijner!

  1. Marion schreef:

   Achteraf besef ik wel dat het fijner is, maar alleen het idee al van iets spontaan doen… Dáár schiet ik pas van in de stress hahaha. De omgekeerde wereld is dat. X

 22. Ik ben apetrots op je!
  Maar ondertussen ben ik nog altijd aan het toeren met die verd… appeltaart 😦

  1. Marion schreef:

   Oh mijn god…. Ben je een beetje kalig en heb je een blauwe jas aan?

   1. Een béétje kalig? Het lijkt eerder alsof een schaap mijn schedel heeft leeggevreten. Neen, geen blauwe jas, eerder een groenige.

 23. Myriam schreef:

  Fantastisch Marion 🙂 fijn om te lezen!!

 24. B schreef:

  Wauw, zo mooi om dit te lezen. Ik weet dat juist deze dingen eigenlijk hele grote stappen zijn.

 25. IngridMoorenBlogs schreef:

  Fijn Marion. Speelt de ophoging van de medicijnen daar ook een rol in denk je?

  1. Marion schreef:

   Het zou heel goed kunnen. Toen ik begon met de paroxetine namen mijn angsten ook een stukje af, dus wellicht…. Zou mooi zijn.

   1. IngridMoorenBlogs schreef:

    Waar zit je nu op als ik vragen mag? Ik zit op 20 maar schrik nog steeds van de telefoon,de bel en mensen,baal er af en toe zo van.

    1. Marion schreef:

     Ik zit nu op 30 en ga als het goed is nog door naar 40.

     1. IngridMoorenBlogs schreef:

      Ga ik het in maart toch eens met mijn huisarts bespreken…

 26. Anne schreef:

  Kijk, dat is tof! 😀 Ik plan me ook rot. Voor vandaag had ik bedacht dat ik om 8.30 uur zou gaan wandelen. Maar toen deed mijn laptop vreemd en daar heb ik eerst iets aan gedaan. Daarna was het al 9.00 uur. Ai. Ik heb overwogen om thuis te blijven. Maar ik dacht al snel: Hallooooo, heb je wel gezien hoe lekker weer het is?! 😀

 27. marielle schreef:

  Super dit te lezen!
  Wat fijn dat je dit nu losser kan laten!

  Hebben jullie het gezellig gehad?

  1. Marion schreef:

   Ja, heel gezellig!

 28. Joyce schreef:

  Ow wat moet dit een eind fijner voelen 🙂 Gewoon kunnen genieten van de spontane momenten in het leven 🙂

 29. Katrien schreef:

  Leuk dat je zomaar hebt kunnen afsppreken vandaag. Voelt zeker en vast goed aan. Ik wens je nog meer van deze stapjes toe.

 30. Wat een heerlijk positief blogje! Zo fijn om te lezen dat het steeds beter met je gaat! Stap maar lekker verder

 31. Anita | Mindjoy schreef:

  Zo onwijs mooi om te lezen Marion! Hele grote stappen maak je 🙂

 32. Michelle schreef:

  Goed zeg! Kan me voorstellen dat het eng is om je controle los te laten of te verminderen. Ik weet ook graag wanneer ik wat ga doen en hoe laat etc. Maar net wat jij schrijft, sinds ik hele dagen thuis ben boeit het mij minder. Ik kan nu ineens uitslapen ( wat ik eerder niet kon, ik vind het soms alleen nog wel eens zonde van me ochtend maarja) of uren aan mijn layout prutsen.. Keep up the good work!

 33. Sara schreef:

  Wauw Marion, dat klinkt als een vrijer leven. Wat ontzettend lekker om dingen te doen omdat je er zin in hebt of omdat je het op die manier prima vindt, zonder dat het geforceerd of stresserig aanvoelt. Lekker hoor!!

 34. chucky1012 schreef:

  Prachtig…..
  Fijn om zo te kunnen genieten en een leuk uitje te hebben 😉

  Xoxo

 35. Morgaine schreef:

  Oh wat goed, al heb ik natuurlijk ook net al je stuiterbal verhaal gelezen… Erg lastig, maar ook leuk, gezelligheid, en ik zou graag zien dat dit blijvend is vanaf nu ❤ Dat is echt mijn wens voor jou! In stapjes, kleine stapjes en dan blijvend.

  X

 36. Nina schreef:

  Dat zou voor mij ook een gigantische stap zijn! Zelfs na 3 jaar thuis had ik nog steeds het gevoel dat ik het leven/het huishouden/… niet onder controle kreeg omdat IEMAND OOIT GEWOON TE WEINIG UREN IN EEN DAG HEEFT GESTOPT! 🙂 🙂

 37. joorloveswriting schreef:

  WAUW! Marion wat super goed van je!!! Wat een hele grote stap!!! Super ik ben echt trots op je meid!!! 🙂 Hopelijk hebben jullie het gezellig gehad vandaag 🙂

 38. Jenn schreef:

  Mooi om te lezen, goed zeg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.