Loving Lazy Sundays #74

LLSsneeuw

Het is koud, maar nog niet koud genoeg voor sneeuw. Woensdag gaan we in de buurt komen geloof ik. Ik kan niet wachten. Ik heb zo ontzettend veel zin om mijn laarzen aan te trekken en in de vroege ochtend, als alles buiten nog stil is, een flinke wandeling te maken. In de sneeuw. Niet nu op het droge, grijze asfalt. Pleur op.

Sundays Sports
Geen Nederlander vanavond in de finale van Lakeside. Helaas. Verder echt helemaal niets bijzonders wat mij betreft. Het enige wat nog zou kunnen gebeuren is dat Chelsea vanmiddag verliest van derdeklasser Scunthorpe. Die kans is echter zo klein, daar ga ik mijn zuurverdiende centen niet op inzetten. Wat zou de quotering eigenlijk zijn? Toch even piepen. 1 op 16,50. Dat zegt al hoe onwaarschijnlijk het is. Verder weet ik niet wat voor sport er is. Volgens mij voetballen ze in Italië en Spanje ook alweer, maar dat volg ik op het moment niet. Ik ben niet zo in de sportstemming vandaag.

Happy Stuff
Mijn ouders die koffie kwamen drinken ♥ Op de thee bij Patricia ♥ Op de koffie bij de buurvrouw ♥ Weer twee keer naar dagbesteding geweest ♥ Een nieuwe hanger van bergkristal ♥ Kaarsen ♥ Wandelen in de regen ♥ Mumu Cow ♥ Nieuwe blogs ontdekken ♥ Schone ramen ♥ Minder lezen, meer schrijven ♥ Mediteren ♥ De geur van verse bloemen ♥ Mijn dagboek ♥ Meer rust in mijn hoofd ♥

Meer en minder
Afgelopen twee weken ben ik minder online geweest en dat bevalt uitstekend. Ik ben een stuk selectiever geworden in de artikelen die ik lees. Las ik voorheen ieder artikel op mijn favoriete blogs, tegenwoordig pik ik alleen de onderwerpen eruit die mij interesseren. Daarnaast lees ik alleen als ik daar voldoende energie voor heb. Dat bevalt goed. Het geeft veel meer rust en ruimte in mijn hoofd. Wellicht dat ook dát een rol gespeeld heeft in het feit dat het zo ontzettend goed ging afgelopen week. Hoe gek het ook klinkt, lezen kan soms een heleboel energie kosten.

Instalove
Hi again. Dutch. iPhone 6 only.
Als zij er verder geen woorden aan vuil maakt, doe ik dat ook niet.
Justmarielle_

Afgelopen Week
Wat ging het fantastisch afgelopen week! Sinds ik in juli 2014 begon met therapie en antidepressiva, heb ik me nog niet zo goed gevoeld als de afgelopen week. Ik ging twee keer onverwachts op bezoek, nodigde mijn ouders uit op de koffie en ging twee dagen achter elkaar naar de dagbesteding. Ik ben nu vier weken onderweg met de verhoogde dosis paroxetine en ik heb echt de indruk dat het zijn vruchten afwerpt. Maar er is nog iets wat vermoedelijk meespeelt: Ik heb sinds 21 december geen therapie meer gehad en vanaf kerst heb ik helemaal geen verplichting meer gehad rondom therapie of ziek zijn. Ik had even rust. Ik hoefde even niet te graven. Ik hoefde mezelf even niet te pijnigen. Ik hoefde even de confrontatie niet aan te gaan. Ik kon gewoon even helemaal tot mezelf komen en dat heeft me verdomd goed gedaan.

Komende Week
Morgen therapie. Als het goed is gaan we dan bespreken hoe de vervolgbehandeling eruit gaat zien. Dinsdag heb ik een afspraak bij de bedrijfsarts. We gaan de boel afronden. De WIA gaat aangevraagd worden en er zal een eindbeoordeling plaatsvinden. Het is klaar. Ik ga de WIA in en ik ga mijn baan kwijtraken. Bizar en heel erg heftig. Toch sta ik er achter. Ik kan niet aan blijven rommelen en ziek blijven worden. We hebben gezien tot welk punt me dat gebracht heeft. Verder woensdag en donderdag weer dagbesteding. Woensdag is mijn zus trouwens ook jarig, maar dat vieren we wel een ander keertje samen. Tussendoor ook nog even naar een verjaardag gaan is me echt teveel. Dan hoop ik dat er vrijdag een pak sneeuw ligt hier in Gelderland. Even heerlijk een uurtje door de sneeuw lopen. Ik teken ervoor.

Music Maestro
Now no more smiling mid crestfall
No more managing unmanageables
No more holding still in the hailstorm

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag. ♥

34 gedachten over “Loving Lazy Sundays #74

 1. Wat fijn te lezen dat het zo goed ging afgelopen week en wat super voor je dat die onverwachte bezoekjes enz. ook goed gingen!

  Deze week dus weer veel spannende dingen heel veel sterkte en succes ermee en ik hoop dat je ook hierbij de werking van de medicatie terug zal zien!

  Fijne zon(nige)dag vandaag!!

  ps die foto’s op instagram die je noemt zijn prachtig

 2. Wil de sneeuw bij jullie houden alstublieft. Je kent de grens België-Nederland? Welnu, dààr moet de sneeuw ophouden. Post gerust plaatsjes van alle winterpret, die kan ik smaken. Als ik kou en vriestoestanden wil, steek ik mijn kale kop wel eens in de diepvrieskast 🙂 🙂 !!

 3. Minder tijd online heeft mij ook al vaak genoeg even laten rusten. Ik snap je volledig en ben zelf ook wat selectiever gaan lezen, maar vooral ook selectiever gaan reageren. Dat geeft ook al een hele hoop rust. Succes morgen met therapie en alle andere dingen komende week, gaat druk worden maar niet te druk, in ieder geval, dat hoop ik voor jou. Ik wil trouwens ook sneeuw, het liefst nu! 😉 Xoxo

 4. Wandelen in de krakende sneeuw, yes! Leuk dat je een heel geslaagde week had met allemaal dingen waar je kon van genieten.
  Ik ga vandaag een moeilijk gesprek aan met een dierbaar iemand die me gekwetst heeft vorig jaar. Maar ik wil niet in stilzwijgen verder dus ga ik een van mijn voornemens van dit jaar in de praktijk brengen: het gesprek aangaan en zien of we onze band op een andere, nieuwe manier kunnen invullen. Door jouw blog heb ik op het vlak van dingen bespreekbaar maken én uitspreken zoveel geleerd. Ondere daardoor lukt het mij nu ook om deze stap te zetten. Dankjewel! Fijne zondag en een fijne week, Marion. Groetjes

  1. Ik wens je heel veel succes, Katrien. Dat zijn geen makkelijke gesprekken, maar ze zijn vaak heel verhelderend en luchten meestal enorm op. Ik hoop dat dat voor jou ook zo gaat uitpakken. Daarna mag de sneeuw komen en kunnen we lekker wandelen! Fijne dag. X

  1. Ik ook! Eerst dacht ik: een uurtje therapie in de week, wat stelt dat nou voor? Ik ben er echter de dag daarvoor al mee bezig. Dan de dag zelf. Die is helemaal gericht op dat ene uur. Ik kom er gesloopt vandaan. De dag daarna moet ik bijkomen, schrijf ik erover en doe ik eventueel mijn huiswerk. Drie dagen druk in je hoofd voor één uurtje therapie. Nu ik er zelf zo midden in zit begrijp ik het wel

 5. Dankzij het haken ben ik ook gaan elimineren omdat ik automatisch dankzij dat gehaak minder online ben, ik vergeet alles of denk, na de volgende toer, 10 toeren verder denk ik, oh ja! hahahaha En dat is inderdaad heel rust gevend. Heerlijk dat je dat doet dus dat elimineren want mensen hebben vaak niet door hoeveel energie het kan kosten om andere blogs en vooral persoonlijke verhalen te volgen, daarom volg ik er maar een paar en de rest, meestal fun 😉 Ik zoek vooral de fotografie en de humor op, liefst gecombineerd en jij valt voor mij onder de categerie, humor, en dat meen ik.

  Geniet van deze zondag, en van de sneeuw, JA, dat hoop ik met je mee, en dan zonnig, en blauwe lucht, lekker foto’s maken, dat schiet er nu ook een beetje bij in met dat grijze asfalt.. lang zo leuk niet.

  X

 6. Fijn dat het zo’n goede week geweest is. Even rust van therapie kan inderdaad deugd doen. Ik ben ook waarschijnlijk mijn baan kwijt door mijn ziekte, maar heb besloten er toch voor te vechten. Ik kan me dus voorstellen hoe heftig het moet zijn. Take care!

 7. Ik ben zo blij om te lezen dat het de afgelopen week fantastisch met je ging! Zó goed! 😀
  Vind dat je groot gelijk hebt om alleen de artikelen te lezen die je interesseren. Dat doe ik zelf de laats te een tijd ook meer. Het kost inderdaad óók energie, en als dat al beperkt is dan kun je het beter steken in iets wat je leuk vindt.
  Succes deze week en ga vooral zo door!

 8. Fijn dat je er voor kan kiezen om dat minder blogjes te lezen, Marion! Dat kan zo veel rust geven! Blij dat je een goede week hebt gehad. En ik ga aan je denken volgende week.
  Heel veel liefs, Sofie ♥

 9. Minder online is ook mijn streven en niet zomaar alles willen lezen maar alleen waar ik blij van wordt. Heel veel succes morgen bij therapie en moeilijk om de knoop door te hakken mbt werk/uitkering. Denk dat het je goed zal doen als je weet waar je aan toe bent en niet steeds incorrecte formulieren van baas krijgt!

 10. Wat fijn om te lezen kanjer! En euhm hoewel ik ook onwijs kan genieten van sneeuw, moet ik hiermee echt even met je onderhandelen. Vrijdag heb ik mijn intake in Lunteren en volgens mij heeft de NS niet zo goede verstandhouding met sneeuw. En daarbij, wat mij heel erg helpt is hardlopen, dat gaat niet als er sneeuw ligt. Hoe komen we hieruit? Misschien een onwijze dooiaanval in de middag en iedere ochtend weer verse sneeuw?!

  1. Hier kunnen we wel snel een deal over maken. Ik was namelijk vergeten dat ik met mijn buurvrouw afgesproken had dat het helemaal niet zou gaan sneeuwen dit jaar. Ze is 96 en het enige wat ze nog heeft is haar uitstapje naar de supermarkt hier op de hoek. Als er sneeuw ligt kan ze echter niet naar buiten. Veel te gevaarlijk. Geen sneeuw dus dit jaar. Wellicht de komende vier jaar nog niet, want ze wil 100 worden en tegen die tijd ben jij allang uitbehandeld. Goeie deal? 😉

 11. Fijn dat het zo fijn gaat deze week. Ik heb ook nog nooit zoveel koffie drinken, thee drinken bij enzovoorts bij Happy stufs zien staan :-).

  Oh ja, ik wil ook sneeuw!

 12. Ik moet elke keer even lachen als ik Mumu Cow lees/zie. Alanis is en blijft goed joh.

  Ik vind sneeuw gaaf alleen ga ik nu met mijn gevoel richting het voorjaar en past sneeuw even niet in dit beeld en gevoel wat ik heb. Het mag best een paar dagen goed koud worden want die stomme muggen leven nog steeds hier.

 13. Jeej Marion 🙂 Wat fijn dat het zo goed ging. Hopelijk blijft dit gevoel voorlopig hangen! Veel blogs lezen kan idd vermoeiend zijn, herken ik wel. Geniet nog van je stukje zondag, ga ik ook doen. Eindelijk weekend hihi.

 14. Fijn dat je veel leuke uitjes had gehad!
  Ik heb de weersverwachtingen voor de komende wk gezien….
  Wil niet dat het gaat sneeuwen en vriezen of dat het spekglad wordt.

  Liefs en groeten…. Xoxo

 15. Of het nu door de pillen komt of door je ‘therapievakantie’, het gaat echt veel beter dan een maand geleden. Toen schreef je over je gedachtes aan de dood, een crisisplan en ‘kotsend de kerst door’. Pas een maand geleden Marion!

  Eerst maar eens naar therapie morgen. Ik weet niet of je al een knoop moet doorhakken over de dagbehandeling, maar ik wens je sowieso veel kracht bij het kiezen wat voor jou het beste is.

  Sneeuw ga ik regelen voor zondag, zodat je buuf en Thomas er geen last van hebben. Gewoon voor één dag als afsluiting van een belangrijke week 😉

 16. Mooi lied van Alanis Morrissette. Ik ben haar een beetje uit het oog verloren, geloof ik. Ik snap de rust die het lezen van minder blogs geeft. Ook ik heb daarin een stapje terug gedaan. Dus ik reageer niet meer op elk blogje dat ergens online komt. Wel scroll ik, zodra ik een blog bezoek, altijd de berichten door om de artikelen die me het meest interesseren te lezen. En voor wat betreft de sneeuw: ik hoop dat die wegblijft. Anders heb ik nog meer files!

 17. Die sneeuw mag in jouw deel van GLD blijven wat mij betreft. Het is prachtig om te zien natuurlijk en ik wandel ook best graag door ongerepte sneeuw, maar ik kan me al zo slecht warm houden… Zie erg op tegen écht winterweer. Ik moet zo fietsen en het is een graad of 2 – 3, dat zal op het randje zijn qua onderkoeling.

 18. spannend begin van deze week, succes met therapie straks…
  Ik ben sinds ik weer terug online ben ook selectiever, en nog steeds minder online en dat bevalt me eigenlijk heel erg goed… (hoe graag ik ook alles wil lezen en reageren)
  Ik vind het vandaag koud, sneeuw mag best maar dan graag pas in het weekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.