Chronisch ziek, Psychische Shit

Het Eindoordeel


Getagd: , , .

Het Eindoordeel

Gisteren was de afspraak met de bedrijfsarts voor de eindevaluatie. We zouden alle gegevens doornemen, het formulier medische gegevens aanpassen en de eindevaluatie invullen en ondertekenen. Daarna zou ik met de assistente de WIA-aanvraag invullen. Met de nadruk op zou.

Computers zijn te gek. Als ze werken. Die van de bedrijfsarts deed dat gisteren niet. We konden de eindevaluatie dus niet invullen en de gegevens die ik nog graag aangepast wilde hebben op het formulier Medische Gegevens konden niet aangepast worden. Gevolg daarvan was dat ik ook de WIA-aanvraag nog niet kon invullen. Zo ging ik redelijk onverrichter zaken weer naar huis. Nu werd het toch wel een beetje krap. De aanvraag én alle bewijsstukken moeten uiterlijk aanstaande maandag binnen zijn bij het UWV. Als nou alles digitaal aangeleverd kon worden, dan zou dat niet zo’n probleem zijn. Helaas moeten er ook nog een aantal stukken per post verstuurd worden.

Als ik vanochtend mijn computer aanzet en mijn mail open, zie ik daar al een mail van de bedrijfsarts. Twee bijlagen. Met een onrustig gevoel open ik ze. Tot op heden heb ik nog geen enkel correct ingevuld formulier van mijn werkgever ontvangen. Deze twee formulieren komen echter niet van mijn leidinggevende, maar van de bedrijfsarts. Een wereld van verschil. De formulieren zijn uiterst correct ingevuld. Alles wat ik aangegeven heb wordt benoemd. Ik kan direct een mail terugsturen dat ik akkoord ga. Rest mij nu enkel nog de WIA-uitkering aan te vragen, het formulier Medische Gegevens uit te printen en op te sturen naar het UWV en dan is het klaar. Dan heb ik rust. Er zal dan alleen nog een uitnodiging volgen van het UWV zelf voor een afspraak met de keuringsarts. Die zal ik uiterlijk 8 april a.s. gehad moeten hebben, want dat is de datum dat ik exact twee jaar in de ziektewet zit.

Het lijkt allemaal wonderbaarlijk mooi op elkaar aan te sluiten. Ik heb voor de komende 12 weken weer wekelijks een afspraak met mijn therapeute in Veenendaal. Ook heb ik voor de komende 12 weken weer een indicatie gekregen voor de dagbesteding. Gisteren heb ik de instelling gebeld waar ik graag mijn behandeling wil volgen. Het leek me wel handig om een beetje een richtlijn te hebben wat betreft de wachttijden. Je gaat het bijna niet geloven, maar die zijn ongeveer 12 weken op het moment. Het lijkt allemaal fantastisch mooi op elkaar aan te sluiten. Oké, de praktijk zal ongetwijfeld volledig anders uitpakken, maar voor nu geniet ik even van deze overzichtelijke planning in mijn hoofd. Rust.

Ik heb niet op iedereen persoonlijk kunnen reageren gisteren. Ik was echt helemaal op aan het einde van de middag. Ik ben om 16:00 uur op bed gaan liggen. Ik kon niet meer. Uiteindelijk kwamen daar dan ook de tranen. Geen tranen van verdriet, maar van opluchting. Alle spanning kwam eruit en dat was goed. Zo dadelijk ga ik naar de dagbesteding. Een uurtje tekenen en dan weer naar huis. Even uitrusten en dan hoop ik vanmiddag genoeg energie te hebben om toch even naar de verjaardag van mijn zus te kunnen.

Bedankt voor al jullie fijne, lieve en ondersteunende reacties. Hier op mijn blog, maar ook op instagram, facebook en via de mail. Echt, ontzettend bedankt. ♥

54 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s