Het Eindoordeel

on

Het Eindoordeel

Gisteren was de afspraak met de bedrijfsarts voor de eindevaluatie. We zouden alle gegevens doornemen, het formulier medische gegevens aanpassen en de eindevaluatie invullen en ondertekenen. Daarna zou ik met de assistente de WIA-aanvraag invullen. Met de nadruk op zou.

Computers zijn te gek. Als ze werken. Die van de bedrijfsarts deed dat gisteren niet. We konden de eindevaluatie dus niet invullen en de gegevens die ik nog graag aangepast wilde hebben op het formulier Medische Gegevens konden niet aangepast worden. Gevolg daarvan was dat ik ook de WIA-aanvraag nog niet kon invullen. Zo ging ik redelijk onverrichter zaken weer naar huis. Nu werd het toch wel een beetje krap. De aanvraag Γ©n alle bewijsstukken moeten uiterlijk aanstaande maandag binnen zijn bij het UWV. Als nou alles digitaal aangeleverd kon worden, dan zou dat niet zo’n probleem zijn. Helaas moeten er ook nog een aantal stukken per post verstuurd worden.

Als ik vanochtend mijn computer aanzet en mijn mail open, zie ik daar al een mail van de bedrijfsarts. Twee bijlagen. Met een onrustig gevoel open ik ze. Tot op heden heb ik nog geen enkel correct ingevuld formulier van mijn werkgever ontvangen. Deze twee formulieren komen echter niet van mijn leidinggevende, maar van de bedrijfsarts. Een wereld van verschil. De formulieren zijn uiterst correct ingevuld. Alles wat ik aangegeven heb wordt benoemd. Ik kan direct een mail terugsturen dat ik akkoord ga. Rest mij nu enkel nog de WIA-uitkering aan te vragen, het formulier Medische Gegevens uit te printen en op te sturen naar het UWV en dan is het klaar. Dan heb ik rust. Er zal dan alleen nog een uitnodiging volgen van het UWV zelf voor een afspraak met de keuringsarts. Die zal ik uiterlijk 8 april a.s. gehad moeten hebben, want dat is de datum dat ik exact twee jaar in de ziektewet zit.

Het lijkt allemaal wonderbaarlijk mooi op elkaar aan te sluiten. Ik heb voor de komende 12 weken weer wekelijks een afspraak met mijn therapeute in Veenendaal. Ook heb ik voor de komende 12 weken weer een indicatie gekregen voor de dagbesteding. Gisteren heb ik de instelling gebeld waar ik graag mijn behandeling wil volgen. Het leek me wel handig om een beetje een richtlijn te hebben wat betreft de wachttijden. Je gaat het bijna niet geloven, maar die zijn ongeveer 12 weken op het moment. Het lijkt allemaal fantastisch mooi op elkaar aan te sluiten. OkΓ©, de praktijk zal ongetwijfeld volledig anders uitpakken, maar voor nu geniet ik even van deze overzichtelijke planning in mijn hoofd. Rust.

Ik heb niet op iedereen persoonlijk kunnen reageren gisteren. Ik was echt helemaal op aan het einde van de middag. Ik ben om 16:00 uur op bed gaan liggen. Ik kon niet meer. Uiteindelijk kwamen daar dan ook de tranen. Geen tranen van verdriet, maar van opluchting. Alle spanning kwam eruit en dat was goed. Zo dadelijk ga ik naar de dagbesteding. Een uurtje tekenen en dan weer naar huis. Even uitrusten en dan hoop ik vanmiddag genoeg energie te hebben om toch even naar de verjaardag van mijn zus te kunnen.

Bedankt voor al jullie fijne, lieve en ondersteunende reacties. Hier op mijn blog, maar ook op instagram, facebook en via de mail. Echt, ontzettend bedankt. β™₯

54 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Jeetje dat is een lange wachttijd!
  Gefeliciteerd met je zus en een fijne dag……

  Xoxo

  1. Marion schreef:

   Helaas valt die wachttijd enorm mee. De vorige keer was het 7 maanden! Maar goed, we kunnen alleen maar hopen dat dat in de toekomst gaat veranderen. Dank je wel voor de felicitaties!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel,Anne Mieke.

 2. Noirona schreef:

  Wat fijn dat met een omweg de aanvraag toch verstuurd kan worden. En wat goed dat vooralsnog alles redelijk op elkaar aan lijkt te sluiten. Ik ben blij voor je dat voor nu de spanning plaats heeft gemaakt voor opluchting en ik gun je de rust.

  Veel plezier op de dagbesteding vandaag en vanmiddag op de verjaardag van je zus. Gefeliciteerd!

  X.

  1. Marion schreef:

   Rust. Daar was ik echt aan toe na twee jaar. Ik neem het er even van. Dank je wel. X

 3. Robin schreef:

  Ik ben gewoon plaatsvervangend opgelucht voor je. Kan dat? Geniet ervan vandaag en niet te hard stuiteren πŸ˜‰

  1. Marion schreef:

   Volgens mij kan dat! πŸ™‚ Bedankt!

 4. Manon schreef:

  Wat fijn dat nu alles zo goed als geregeld is. Lijkt me ook maar een hoop stress, overal achteraan lopen met formulieren. Gefeliciteerd met je zus en een fijne dag!

  1. Marion schreef:

   Ik ga hier ook echt nog wat mee doen. Hoe weet ik nog niet, maar het kan gewoon niet dat een werkgever zo slecht omgaat met formulieren die voor een werknemer zo belangrijk zijn. Dank je wel! X

 5. Nina schreef:

  Aah, die opluchting wanneer al die losse eindjes eindelijk aan elkaar geknoopt kunnen worden! Leuke nieuwe profielfoto!

  1. Marion schreef:

   Ja, heerlijk! En dank je wel. Die foto, dat moment was puur genieten. Ik word al blij als ik ernaar kijk!

 6. Het lijkt nu je de knopen door hebt gehakt dat alles op een goede manier begint te rollen. Wat fijn. Fijn om te merken na zo’n lastige dag als gisteren dat t allemaal toch op zich goed lijkt te komen. Beetje wind in de rug bij dit soort situaties is niet verkeerd. β™‘

  Fijn dat je nog een paar weken dagbesteding houd en dat dat zo mooi aansluit bij de dagbehandeling. Alsof t zo moest zijn. Ben blij voor je dat de wachttijd niet zo lang is voor de dagbehandeling. Ik slaap er nu al slecht van en de wachttijd is hier zo’n 6/8 maanden. Al is de intake alwel eerder gelukkig. Kan me voorstellen dat jij ook niet helemaal rustig zit met de vooruitzichten, dus des te beter dat de wachttijd meevalt. 12 weken om aan t idee te wennen. ; )

  Doe rustig aan vandaag.
  Ben echt blij voor je dat t allemaal even meezit. Ook met de bedrijfsarts.

  β™‘β™‘

  1. Marion schreef:

   De wachttijd viel mij ook enorm mee. Had eigenlijk ook op een maand of 6 gerekend. Ja, het lijkt allemaal precies mooi in elkaar te vallen. Wie weet pakt het ook echt zo uit. Dat zou mooi zijn. Ik ga zo dadelijk de aanvraag invullen, morgen het formulier voor de medische gegevens erachter aan en dan ben ik klaar. Voor maandag een massage gepland. Ik ga even echt een time out nemen nu. X

 7. Morgaine schreef:

  Ik ben zo blij dat jij die opluchting nu voelt, en dat je op was, wist ik al, een gevoel, logisch, zo logisch, omdat ik het zelf ook ervaren heb. Rust, ga voor de rust, en geniet van vanmiddag als je gaat, van harte gefeliciteerd met jouw zus vandaag!

  Weet dat ik aan je denk, ook als ik er even niet ben, juist als ik zit te haken op de bank, ja dat is zo, en aan meerderen natuurlijk, jij, en zij die in mijn hart zitten. ❀

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Morgaine. Vandaag de aanvraag eruit, morgen de laatste papieren en dan is het klaar. Even volledige time out. Heerlijk!

   1. Morgaine schreef:

    ❀ ❀ ❀ Bijna πŸ˜‰ Ik geniet met je mee!

 8. Sammie schreef:

  Het klinkt allemaal bijzonder goed, ik hoop dat het ook allemaal zo zal uitpakken en je niet steeds weken hoeft te wachten. Gefeliciteerd met je zus!

  1. Marion schreef:

   Ik hoop het ook heel erg. Dank je wel, Sam!

 9. Jaixy schreef:

  Meis, het gaat goedkomen! Echt waar….
  Veel plezier bij je zus later vandaag!

 10. Madeleine schreef:

  Wat fijn. πŸ™‚ Van harte met je zus. En veel plezier!

 11. altijdangelique schreef:

  Heerlijk die tranen van opluchting. Zorg goed voor jezelf.
  Gefeliciteerd met je zus!
  Xx

 12. dansenindestorm schreef:

  Fijn dat alles nu goed lijkt te lopen. Heel veel succes. ❀
  En gefeliciteerd met je zus!
  Liefs

 13. Sabine schreef:

  Eindelijk is dat papierwerk klaar! En dat zo alles zo mooi op elkaar aansluit is heerlijk. Dat geluk heb je wel verdiend!

 14. Anita | Mindjoy schreef:

  Zo fijn dat alle formulieren meteen goed zijn en de aanvraag weg kan! Of het zo moet zijn dat alles op elkaar aansluit, ik duim heel hard dat de inschatting van de wachttijd ook klopt! Gefeliciteerd met zus ook nog trouwens! X

 15. YuStSoMe schreef:

  Fijn om te lezen, mij gaf het destijds ook zoveel rust.
  Geniet van deze uitkomst, hoe gek dat ook klinkt.
  Fijne dag!

  1. Marion schreef:

   Ik begrijp je helemaal. Genieten doe ik er zeker van! X

 16. Lena schreef:

  Tranen van opluchting, wat fijn. En al die lieve reacties, die verdien je gewoon. Ik wens je een mooie dag (ondanks de regen).

 17. IngridMoorenBlogs schreef:

  Gefeliciteerd met je zus. En anders ga je niet…alles mag,niets moet xx

 18. pluseenbeetjenl schreef:

  Hopelijk zal dit je een hoop rust geven en gaat het herstel beter.

  You can do this!

  Liefs

 19. joorloveswriting schreef:

  Allereerst gefeliciteerd met je zus! & geen dank meid!:) je bent een topper!! πŸ™‚ Fijn dat het geregeld is! Is meteen ook wat stuk rustiger in je hoofd! Succes en sterkte meid verder!! xx

 20. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Gefeliciteerd met je zus!

  Fijn dat het geregeld is en ik hoop dat je met rust in de hoofd verder kunt.

 21. Anne schreef:

  Dat het eerst tegenzit en de volgende dag zit het mee. Dat is extra fijn. Ik hoop dat je je goed genoeg voelde om nog even naar de verjaardag te gaan. Xx

 22. Saar schreef:

  Alsof het allemaal een beetje zo hoort te zijn. Fijn!

  1. Marion schreef:

   Dat denk ik wel πŸ™‚ β™₯

 23. ikwordvrolijkvan schreef:

  12 weken wachttijd voor een dagbehandeling valt alles mee, fijn dat alles zo aansluit en uiteraard gefeliciteerd met je zus!

  1. Marion schreef:

   Ik had inderdaad gerekend op minimaal 6 maanden, dus dit valt heel erg mee! Dank je!

 24. Even een korte reactie van mij. Heel erg fijn dat je deze dingetjes weer los kan laten en voor nu opgelucht bent. Wel heftig allemaal hoor. Knuffel!

 25. marielle schreef:

  Eindelijk goed ingevulde papieren !! πŸ™‚

  Veel sterkte met alles!

  Gefeliciteerd met je zus!

 26. Eindelijk loopt alles gesmeerd. Het heeft dan ook lang genoeg geduurd die stress met de papieren. Peace at last. Nog een fijne avond!

  1. Marion schreef:

   Peace at last! Die hou ik erin!! πŸ˜€

 27. Berte schreef:

  Hei Marion! Ik heb al even niet meer gereageerd maar leef daardoor niet minder met je mee! Wat moedig om die stap te zetten voor dagbehandeling dat lijkt me geen makkelijke opgave! Ik wens je alle goeds ook tijdens het wachten de komende tijd. En wat fijn dat die papieren nou eindelijk eens goed zijn daar heb ik me vanuit hier zo kapot aan geΓ«rgerd als daar weer wat over kwam. Een hele dikke knuffel en xx uit Riyadh

  1. Marion schreef:

   Dat weet ik hoor, lieve Berte! Ik ben blij dat je genoten hebt van je tijd hier in NL en ook fijn dat je nu weer terug bent bij Mark. Ja, die formulieren…. Hou op. Ik ga daar nog wel wat mee doen hoor! Dit kan je als werkgever gewoon echt niet maken. XXX

 28. Katrien schreef:

  Tranen van opluchting… zo mooi. Goed dat je ze toelaat. Ik hoop dat je een fijne middag bij je zus hebt gehad.

 29. Els schreef:

  Wat enorm fijn om te lezen. De opluchting leest er vanaf. Fijn dat alles nu geregeld is en duidelijk. Dikke knuffel x

 30. resaarcle schreef:

  Zo’n administratieve rompslomp, dat kan een mens best wel missen in zo’n situatie.

  1. Marion schreef:

   Nou, zeg dat wel. Daar denken ze voor de makkelijkheid maar even niet bij na.

 31. Sara schreef:

  Wat ontzettend fijn dat de bedrijfsarts het wel allemaal correct heeft ingevuld. Dat scheelt weer een hele hoop frustratie en energie. Fijn dat je opgelucht bent Marion!

 32. AroundSan schreef:

  Wat fijn dat alles op elkaar aansluit. Ik ben heel blij voor je dat dit achter de rug is en dat alles geregeld is nu! Hopelijk heb je nog een fijne middag gehad en ben je nog langs je zus geweest. Liefs!

 33. jackie schreef:

  12 weken gaan hier als een rode draad door je verhaal…
  Fijn dat de papieren nu zonder nog extra gedoe de deur uit kunnen…
  Kan me goed voorstellen dat je hierdoor (wat) gesloopt bent..
  Voor nu rust qua deze papieren

  xoxo

 34. Liess schreef:

  Fijn om te lezen dat je goed nieuws hebt gehad. Der is niets fijners dan duidelijkheid.. iig theoretisch gezien.

 35. mylinda50 schreef:

  Leven met een chronische aandoening is niet te onderschatten. Ik ben nu bijna 8 jaar op ziekteuitkering en het is vaak nog spartelen, letterlijk en figuurlijk. Volg je eigen ritme. succes ; Liefs Linda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.