Kladbloggen

Terug naar fabrieksinstelling: Deel II


Smartphone

In mijn artikel van vanochtend konden jullie lezen dat ik het ontzettend leuk vind om mijn smartphone regelmatig compleet op te schonen en terug te zetten naar de fabrieksinstelling. Ik begon hier vanochtend om 5:30 uur mee en het is ondertussen 12:00 uur geweest. Je gaat niet geloven waar ik zonet achterkwam: Ik heb een compleet ander telefoonnummer dan ik dacht.

Wat? Ik hoor het je denken. Sterker nog, ik hoor het je hardop zeggen. Ja serieus, ik heb gewoon een heel ander telefoonnummer dan ik dacht. Dat kan toch niet, Marion? Nou, dat dacht ik ook, maar het kan dus wel. Ik snapte er eerst geen zak van, maar ondertussen is er wel iets gaan dagen. Een paar maanden geleden heb ik een ander prepaid abonnement genomen. Ik kon gewoon mijn eigen nummer behouden, ik zou hetzelfde blijven betalen, maar ik kon vanaf dat moment gebruik gaan maken van het 4G netwerk. Top! Dat wilde ik wel. Ergens moet er dus iets fout zijn gegaan. Of ik heb verkeerd begrepen dat ik mijn eigen nummer kon houden óf er is iets misgegaan met het omzetten.Ik kreeg destijds een nieuw simkaartje, deed die in mijn telefoon, toetste de pincode in, kreeg een sms dat mijn abonnement geactiveerd was en ik kon weer verder waar ik gebleven was. Ik kon bellen, sms-en, appen, internetten. Er was niets veranderd. Totdat ik vanochtend mijn telefoon ging terugzetten naar de fabrieksinstelling. Toen was het ineens over, klaar, uit.

Ik kwam er pas achter toen ik what’s app ging installeren. Hij herkende mijn nummer niet. Hoe kan dat nou? Nog een keer proberen. Weer niet. Ik pakte de vaste telefoon, belde mezelf en wachtte tot ik het onlangs aangepaste voicemailbericht hoorde. “Met Wilfred.” Ik schrok zo erg dat ik spontaan weer ophing. What the fuck! Hoe kan dit? Wie was dat? Wie is Wilfred? En wat doet hij in godsnaam met mijn telefoonnummer? Oh nee toch…. Ik legde de vaste telefoon op tafel, pakte mijn mobiel en belde nogmaals mezelf, maar deze keer belde ik naar de huistelefoon. Er verscheen een nummer in beeld wat ik nog nooit eerder had gezien. Mijn nummer.

Dit ga je toch niet geloven! Ik heb al maanden een ander telefoonnummer! Omdat what’s app het gewoon bleef doen en ik zelden sms, heb ik niets doorgehad. Mijn ouders, zus en andere familieleden hebben mijn vaste nummer en bellen me daar altijd op. Instanties, bedrijven, vrienden en kennissen hebben echter allemaal mijn mobiele nummer. Wat een idioterie. Het is maar goed dat ik die rare tic heb dat ik mijn telefoon af en toe terugzet naar de fabrieksinstelling. Wie weet hoe lang het anders nog had geduurd voordat ik erachter was gekomen dat ik een ander telefoonnummer heb!

Als eerste maar eens even mijn nieuwe nummer doorgeven aan mijn therapeute, de dagbesteding, de huisarts en de apotheek. Enige voordeel is wel dat ik meteen van al die bedrijven af ben die je te pas en te onpas bellen om een nieuw contract aan te smeren. Arme Wilfred. ♥

39 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s