Terug naar fabrieksinstelling: Deel II

Smartphone

In mijn artikel van vanochtend konden jullie lezen dat ik het ontzettend leuk vind om mijn smartphone regelmatig compleet op te schonen en terug te zetten naar de fabrieksinstelling. Ik begon hier vanochtend om 5:30 uur mee en het is ondertussen 12:00 uur geweest. Je gaat niet geloven waar ik zonet achterkwam: Ik heb een compleet ander telefoonnummer dan ik dacht.

Wat? Ik hoor het je denken. Sterker nog, ik hoor het je hardop zeggen. Ja serieus, ik heb gewoon een heel ander telefoonnummer dan ik dacht. Dat kan toch niet, Marion? Nou, dat dacht ik ook, maar het kan dus wel. Ik snapte er eerst geen zak van, maar ondertussen is er wel iets gaan dagen. Een paar maanden geleden heb ik een ander prepaid abonnement genomen. Ik kon gewoon mijn eigen nummer behouden, ik zou hetzelfde blijven betalen, maar ik kon vanaf dat moment gebruik gaan maken van het 4G netwerk. Top! Dat wilde ik wel. Ergens moet er dus iets fout zijn gegaan. Of ik heb verkeerd begrepen dat ik mijn eigen nummer kon houden óf er is iets misgegaan met het omzetten.Ik kreeg destijds een nieuw simkaartje, deed die in mijn telefoon, toetste de pincode in, kreeg een sms dat mijn abonnement geactiveerd was en ik kon weer verder waar ik gebleven was. Ik kon bellen, sms-en, appen, internetten. Er was niets veranderd. Totdat ik vanochtend mijn telefoon ging terugzetten naar de fabrieksinstelling. Toen was het ineens over, klaar, uit.

Ik kwam er pas achter toen ik what’s app ging installeren. Hij herkende mijn nummer niet. Hoe kan dat nou? Nog een keer proberen. Weer niet. Ik pakte de vaste telefoon, belde mezelf en wachtte tot ik het onlangs aangepaste voicemailbericht hoorde. “Met Wilfred.” Ik schrok zo erg dat ik spontaan weer ophing. What the fuck! Hoe kan dit? Wie was dat? Wie is Wilfred? En wat doet hij in godsnaam met mijn telefoonnummer? Oh nee toch…. Ik legde de vaste telefoon op tafel, pakte mijn mobiel en belde nogmaals mezelf, maar deze keer belde ik naar de huistelefoon. Er verscheen een nummer in beeld wat ik nog nooit eerder had gezien. Mijn nummer.

Dit ga je toch niet geloven! Ik heb al maanden een ander telefoonnummer! Omdat what’s app het gewoon bleef doen en ik zelden sms, heb ik niets doorgehad. Mijn ouders, zus en andere familieleden hebben mijn vaste nummer en bellen me daar altijd op. Instanties, bedrijven, vrienden en kennissen hebben echter allemaal mijn mobiele nummer. Wat een idioterie. Het is maar goed dat ik die rare tic heb dat ik mijn telefoon af en toe terugzet naar de fabrieksinstelling. Wie weet hoe lang het anders nog had geduurd voordat ik erachter was gekomen dat ik een ander telefoonnummer heb!

Als eerste maar eens even mijn nieuwe nummer doorgeven aan mijn therapeute, de dagbesteding, de huisarts en de apotheek. Enige voordeel is wel dat ik meteen van al die bedrijven af ben die je te pas en te onpas bellen om een nieuw contract aan te smeren. Arme Wilfred. ♥

39 gedachten over “Terug naar fabrieksinstelling: Deel II

 1. Je bent inderdaad gelukkig af van al die gekke bedrijven, maar die vinden je wel terug. En gelukkig bellen de belangrijke mensen op je vaste lijn. Alleen die instanties, dat is wel even raar dat die nooit wat opgemerkt hebben!
  Nu het goede nummer aan iedereen doorgeven en weer lekker verder gaan 🙂

 2. Moest toch wel even gniffelen. Ik zie je al staan. “WIE DE F IS WILFRED?!”
  Afijn, meestal is het met nieuwe abonnementen met nummerbehoud zo dat je dat wel nog even om moet laten zetten. Dat moest ik in ieder geval wel. Dus dat zou je nog even kunnen controleren! Of dus inderdaad Wilfred lekker laten dealen met de verkooppraatjes, hihi.
  Veel liefs!

 3. Hahaha ja arme Wilfred 😛 Doordat de whats app het inderdaad gewoon blijft doen merk je helemaal niets! Wel een stunt dit zeg… volgende keer maar even controleren dus 😛

 4. Hihi Wilfred toch! Wel gek eigenlijk dat ze die nummers dan gewoon doorgeven! Stel je voor bij wie je terecht was gekomen haha, of dat diegene effectief had opgenomen! Liefs 😀

 5. Hahahaha ik heb gelachen! Ik kan het me heel goed voorstellen, want al dat regelen is zo ingewikkeld! Zou mij ook kunnen overkomen, hopelijk heb je geen belangrijke belletjes gemist, maar dan zou je dat alvast gehoord hebben haha!

 6. Oh wat erg! Ergens ook ontzettend komisch, ik zie het dan zo, instanties bellen die misschien jou hebben geprobeerd te bereiken en dan doodleuk zeggen, sorry, ik wist niet dat ik een nieuw nummer had… hahahaha

  Daarom heb ik het dus eigenlijk andersom, die mensen hebben dus mijn vaste nummer, ben ik dus niet thuis, hebben ze pech. 😉

  Alleen mijn familie en vrienden hebben mijn mobiele nummer dus, en sinds enige tijd ook een aantal bloggers 😀

  X

 7. What?! Dat lijkt me echt een enorme mindfuck! Wilfried die altijd naar Marion gevraagd wordt, jij denken bereikbaar te zijn. Gek dat hij t ook gewoon bleef doen.. Welke provider zit je bij? Het is grappig om te lezen, maar ik denk dat het voor jou wat minder grappig was haha.

 8. Oei dan gaat die wilfried veel telefoontjes hebben gehad; Ik vind het eigenlijk wel grappig maar ach het kan gebeuren. Een nieuw nummer, is een nieuwe start?

 9. Oh… er is nog een deel twee.

  Sorry, ik moest stiekem wel een beetje lachen…

  Wie weet heeft Wilfred je baas, de bedrijfsarts, je therapeute, de kapper, tandarts, apotheek (wie hebben we nog meer) wel te woord gestaan 😉

 10. Oké, dit heb je echt hilarisch geschreven! Inderdaad, arme Wilfred… hahaha. Wel goed dat je hier nu weet van hebt, al is het wel heel raar dat je nummer niet is meegenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.