Terug naar fabrieksinstellingen

Smartphone

“Weet u het zeker?” vraagt mijn telefoon. “Moet u niet eerst een back up maken? Dat raad ik u echt aan hoor! Alle gegevens die in of op uw telefoon staan gaan zonder meer verloren. Weet u echt heel erg zeker dat u dat allemaal kwijt wilt raken?” Ja, telefoon, dat wil ik. Dat weet ik zeker. Now, get on with it!

Terug naar fabrieksinstellingen. Ik weet niet of ik de enige ben die dat heeft, maar ik vind dat ontzettend leuk om te doen. Alles van mijn telefoon afgooien en helemaal opnieuw beginnen. Ik doe het ieder jaar wel een keer en het maakt me iedere keer weer blij. Deze keer ben ik echter wel zo slim geweest om alle mobiele nummers in mijn agenda op te schrijven. Oh ja, en ik heb mijn wordfeud wachtwoord even aangepast, want de vorige keer wist ik die niet meer. Vervolgens vertikte wordfeud het om mij een nieuw wachtwoord te geven en dus moest ik een nieuw account aanmaken. Was ik al mijn wordfeudmatties kwijt. Dat gaat me niet nog een keer gebeuren.

Om 4:55 uur spring ik enthousiast mijn bed uit. Vandaag is de dag. Ik ga mijn telefoon helemaal opschonen en opnieuw instellen. Ik spring onder de douche, kleed mij aan en knal mijn telefoon terug naar fabrieksinstellingen. Opnieuw opstarten. Wachtwoord wifi. Het wachtwoord van de wifi staat in het boekje van de UPC en het boekje van de UPC ligt in het laatje van het kastje waar de tv op staat. Oké, lag in het laatje van het kastje waar de tv op staat. Waar ligt het nu? Mijn geheugen is echt dramatisch, maar in een flits zie ik het UPC boekje in het ladekastje naast mijn bed liggen. Zou het? Waarom in vredesnaam zou het boekje daar liggen? Omdat ik vorig jaar last van slapeloosheid had en een keer midden in de nacht mijn telefoon teruggezet heb naar fabrieksinstellingen. Juist. En jawel, het boekje ligt er.

Ik toets het wachtwoord in en mijn telefoon zegt dat hij nieuwe updates moet installeren. Prima. Ik klik op oké. Dat was rond 5:30 uur. Het is nu 7:15 uur. Op mijn scherm staat “Update 46%”. Nou, dat kan nog wel even duren. Ik ben ondertussen helemaal kwijt waar ik heen wilde met dit verhaal.

Dan maar even over gisteren. Gisteren ben ik naar mijn zus geweest. Die was jarig en ik voelde mij goed genoeg om even langs te gaan. Superfijn om dit soort dingen weer te kunnen doen. Het was wel heel erg vermoeiend, maar het was het waard. Op de verjaardag ontmoette ik zelfs nog een medeblogger; Miranda. Zij blogt op het moment zelf even niet, maar ik heb haar artikelen altijd met heel veel plezier gelezen en zij leest nog steeds hier op  mijn blog mee. Zo ontzettend grappig om elkaar dan ineens in het echt te ontmoeten. Alsof je elkaar al veel langer kent. Je praat zo een eind weg samen. Je weet natuurlijk ook al heel veel van elkaar en dat vind ik zelf altijd heel erg prettig.

Het is  8:00 uur. Ik ga zo mijn WIA-aanvraag doen. Vanmiddag om 13:00 uur ga ik naar de dagbesteding voor een uurtje mediteren. De updates staan nu op 66%. Ik weet nog steeds niet waar ik heen wilde met dit artikel, dus ik stel voor dat we een muziekje gaan luisteren. Let’s Marvin Gaye and get it on.

 

29 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jaixy schreef:

  Fijn dat je het zo gezellig gehad hebt bij je zus. Hihi en de telefoon opschonen doe ik eigenlijk nooit meer. Vroeger wel hoor. Maar nu is het niet nodig. Hij loopt nooit vast. Dit is erg fijn.
  Fijne meditatie sessie vanmiddag. En succes met de WIA aanvraag.

  1. Marion schreef:

   Bij mij is het ook niet nodig! Dat is het erge. Mijn telefoon is super, maar het is een gekke tic denk ik. Ik word er gewoon blij van hihih! 🙂 Dank je wel. Ik ga nu aan de bak. X

 2. pluseenbeetjenl schreef:

  Hahahah .. ik zou nu dus compleet in de stress zijn als dat mijn telefoon was. Misschien moet ik ook een keer opschonen want dat doe ik eigenlijk nooit.

  Maak er een mooie dag van!

  X

  1. Marion schreef:

   Nou, dat ging dus ook allemaal niet zo soepel als ik had gedacht. Ik heb je ondertussen een berichtje gestuurd met mijn nieuwe telefoonnummer! XX

 3. zomersproetje84 schreef:

  Leuk dat er een ‘bekende’ zat bij je zus, gezellig! Mijn telefoon wordt als het goed is morgen verkocht. Ik krijg dan die van Ruud en hij heeft een nieuwe. Dat doen we iedere twee jaar als mijn abonnement bijna verlopen is. En ja dan moet ik hem wel opruimen mijn telefoontje. Moet zeggen wanneer 8000 mails verwijderd zijn (ik vergat telkens de prullenbak te legen) en de foto’s op de pc staan dat toch een fijn gevoel geeft. Als een nieuwe start. Dus geen gek idee. Nu nog de telefoonnummers overschrijven en niet binnen een maand zorgen dat ik weer een overvolle mailbox heb (kwestie van meteen weggooien wat ik gelezen heb oeps)… Heerlijk een uurtje mediteren vanmiddag ! Veel plezier.x

  1. Marion schreef:

   Ik gooi alles wat ik niet nodig heb meteen weg! Ben daar heel rap in. Heb meestal maar een stuk of 10 foto’s in mijn telefoon staan en mijn mail behandel ik eigenlijk altijd op de computer. Volgens mij doen de meeste mensen veel meer met hun telefoon dan ik doe. Mediteren was weer heerlijk. Dank je wel. X

 4. Nina schreef:

  Ja heerlijk, alle oude bagage weg en hoppa, weer een schone lei om mee te (her)beginnen! Ik verwacht elke keer dat mijn telefoon daarna ook minder gaat wegen maar zo werkt het helaas niet, haha!

 5. Jenn schreef:

  Haha, ik schoon eigenlijk nooit op… moet ik misschien ook eens gaan doen.

 6. Sammie schreef:

  Fijn dat je nog even naar de verjaardag van je zus bent geweest en wat toevallig dat je daar dan weer een blogger ontmoet! Leuk!
  Telefoon terug naar fabrieksinstellingen? Dat doe ik nooit, ik wil echt niet alles kwijt zijn 🙂 Hecht te veel waarde aan alle foto’s, berichtjes enz die er op staan 🙂

 7. Robin schreef:

  Hoe symbolisch. Een telefoonreset als een soort van nieuw begin Toen ik die foto van je zag in je auto gisteren, toen wist ik dat het goed zat.

  Maakt je keuze voor dagbesteding nog uit voor evt. WIA of uitkering trouwens? Ik bedoel, je bent daardoor niet meer beschikbaar voor werk. Beetje zakelijk vraag maar wel belangrijk.

  Mediteer ze vandaag. Misschien kom je wel los van de grond nu je je een paar kilo lichter voelt 😀

  1. Marion schreef:

   Als je een uitkering hebt moet de dagbesteding onderdeel van je behandeling zijn. Dan kan je vrijstelling krijgen voor dat aantal uren. Of dat in de WIA ook zo is durf ik niet te zeggen.

 8. Manon schreef:

  Ik krijg paniek bij het idee dat al het vertrouwde van mijn mobiel af is. Dat jij dat zo kan vind ik eigenlijk best knap haha! Ookal is er niks zo fijn als een nieuwe, verse telefoon.. Heel veel succes vandaag met WIA en dagbesteding 🙂

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Manon! De WIA aanvraag was zo gepiept. Dat was wel fijn. Het mediteren ook trouwens 🙂

   1. Manon schreef:

    Kei fijn om te horen :)!

 9. marielle schreef:

  haha, wat een leuk artikel weer, dat opschonen heb ik nog nooit gedaan, sla jij je foto’s altijd ergens anders op?

  Leuk dat je naar de verjaardag gegaan bent en die tekening, wow…jij kan goed tekenen!

  Succes met de aanvraag en fijne middag.

  X

  1. Marion schreef:

   Ik bewaar foto’s eigenlijk nooit. Ik maak ze, gebruik ze voor mijn blog of zet ze op instagram en dan verwijder ik ze weer. Wat dat betreft ben ik niet zo’n bewaartype. Thanks!

 10. jackiedeklerk schreef:

  opschonen, dat zou ik dood eng vinden…
  mijn foto’s check ik wel elke week op wat weg kan, en elke maand zet ik zo ook op mijn pc

 11. Sabine schreef:

  Haha dat heb ik dus echt nog nooit gedaan. Best een goed idee eigenlijk. Is er wellicht meteen een hoop troep af.

 12. Saar schreef:

  Ik heb het in oktober ook nog gedaan, omdat mijn telefoon weigerde om sommige dingen nog goed te doen. Het werkte wel en nu kan hij weer een tijdje meegaan! Heel fijn om met een schone lei te beginnen. Bij mij zijn mijn telefoonnummers gekoppeld aan mijn e-mailcontacten, dus ik kan ze zo weer synchroniseren om ze weer in mijn telefoon te hebben. Heel handig!

  Leuk dat je bij je zus kon gaan gisteren en dat je dan ook nog eens een medeblogger ontmoet. Dat zijn fijne dingen! En ik hoop dat je telefoon gauw weet hoe het zit!

  1. Marion schreef:

   Ja, was echt leuk die ontmoeting gisteren. Ik wist ook niet dat ze zou komen (en andersom) dus het was echt een verrassing.

 13. Simplynspecial schreef:

  Oh weet je, dat ga ik binnenkort ook doen. Even mijn hele telefoon opschonen. Lijkt me zo heerlijk. Alles staat ram en ramvol en moet ik iedere paar weken weer een beetje legen..

  1. Marion schreef:

   Uh …. lees vooral ook even mijn volgende artikel. Bereid je goed voor voordat je begint!

 14. frolijkmetfre schreef:

  lijkt me erg geinig zo een medeblogger in het echt te zien en te ontmoeten inderdaad! Fijn dat het verder goed is gegaan, naast gedoe met technologie (maar wie heeft dat niet 😉 )

  1. Marion schreef:

   Is echt heel erg tof! Ik heb nu een stuk of vijf bloggers ontmoet en het is iedere keer weer even leuk!

 15. Inge schreef:

  Oh ik vind dat ook altijd prettig om een keer te doen. Op mijn laptop ook, maar daar doe ik het maar zelden, teveel belangrijke zaken. Wat goed dat het mediteren fijn is geweest! 🙂

 16. Morgaine schreef:

  hahahahaha nou gewoon, ons even mee laten genieten waarom we niet terug moeten naar fabrieks instellingen 😉

  Ik feliciteer je nog een keer en wat goed dat je gewoon lekker bent geweest, dat je kon gaan, en leuk dat je Miranda dan werkelijk ontmoette, ja dat is helemaal waar, je kent elkaar al door het lezen van elkaar als je elkaar eenmaal gaat ontmoeten, gaat het veel makkelijker 😀

  X

 17. Flavie schreef:

  Terug naar fabrieksinstellingen… o jeetje… dat zou ik niet durven!! Ik word er zelfs een beetje zenuwachtig van 😉

 18. Ik heb toevallig pas geleden mijn telefoon geheel leeg gehaald, net als mijn pc. Heerlijk even helemaal clean!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.