Soms zit het mee …

IMG_20160110_1146511

… en soms zit het tegen. Vannacht zat het tegen. Mijn darmen rolden alle kanten op en ik rolde gezellig met ze mee. Nondeju, wat kan die verrekte PDS toch onverwacht uit de hoek komen. Daarnaast zit er weer een prachtige, maar zeer pijnlijke zwelling in mijn lies. Deze doet op dit moment zijn uiterste best om de promotie van zwelling tot abces te maken.

Gelukkig heb ik een bed. Een bank. Een dekentje. Een laptop. Een smartphone. Wifi. Een verwarming. Koffie. Een waterkoker. Thee. En natuurlijk Peter. Ik geniet van de foto’s die ik vorige week maakte tijdens mijn uitstapje naar De Blauwe Kamer. Er staat nog een kliekje boerenkool in de koelkast. We hebben vegarookworsten. Instagram is mijn beste vriend. Ik heb drie luisterboeken klaar staan van Stephen Fry; Moab Is My Washpot, More Fool Me en The Fry Chronicles. Hij leest ze nog eens zelf voor ook. Het mag dan soms een beetje tegenzitten, echt slecht heb ik het nou ook weer niet.

Voor degene die nu denken: Who the fuck is Stephen Fry?

Stephen Fry is een Britse komiek, schrijver, documentairemaker, acteur en televisiepresentator. Hij is o.a. bekend van het duo Fry & Laurie. Hij speelde in Blackadder en had een gastrol in The Young Ones. In de serie Stephen Fry in America gaat hij naar de VS en bezoekt Harvard, Ben & Jerry’s, een heks, een duikboot, gevaarlijke gangsters en Jimmy Wales, de oprichter van Wikipedia. Ook was hij één van de allereerste beroemdheden die gebruik maakte van Twitter. Ik ben al lange tijd bekend met het werk van Stephen Fry, maar ik viel definitief voor hem nadat ik zijn documentaire The Secret Life of the Manic Depressive had gezien. Deze documentaire is eigenlijk een onderzoek naar hoe het is om met een bipolaire of manisch-depressieve stoornis te leven. Fry is zelf manisch-depressief, neemt dus zijn eigen ervaringen mee in dit onderzoek en interviewt daarnaast diverse andere manisch-depressieve beroemdheden, zoals Star Wars-actrice Carrie Fisher, Hollywoodster Richard Dreyfuss en zanger Robbie Williams. Als je dit onderwerp interessant vindt, dan is deze documentaire echt een aanrader. Hieronder kan je de trailer bekijken. ♥

26 reacties op ‘Soms zit het mee …’

 1. Het ziet ernaar uit dat de stress van de laatste maanden eruit komt, nu twee dingen tegelijk, dit is tenminste mijn ervaring na stress, dat ik dan juist ook even heel veel last krijg van wondjes en ja, ook van die beginnende abcessen, en vooral in de lies natuurlijk. Niet zoals jij, dat dan net niet. Gelukkig voor mij, bij mij, krijg ik jeukplekken, kleine wondjes omdat je het open krabt, ook al wil je niet, bla… nou goed… ziek goed uit, heel veel Beterschap!

  Ik hoop dat het snel allemaal weg trekt!

  X

 2. Stephen Fry is super goed! Ik heb de luisterboeken van Harry Potter, ingesproken door hem, echt super lekker!

  Wel naar dat het lichamelijk weer even niet lekker gaan Marion! Hoop dat je je snel weer beter voelt!

 3. Je hebt mijn interesse gewekt voor Stephen Fry. Ik had zijn naam precies wel al eens gehoord maar ik ga het filmpje zeker eens bekijken. Veel beterschap, doe rustig aan, niets forceren. Groetjes

 4. Hier ook wat tegenvallers. Ik vroeg me net af hoe ik in vredesnaam de rest van de dag door moest komen. Toen bedacht ik me ineens dat vanavond Wie is de Mol weer is. Dat betekent dat ik alleen nog maar de periode tussen nu en 20.30 uur moet zien te overbruggen. Zal wel lukken toch? En morgen zit het vast weer (een beetje) mee!

 5. Stephen Fry is geweldig. En a bit of Fry and Laurie nog beter. Heb Moab is my Washpot gelezen en vond het wel ok, maar het is nogal moeilijk door de moeilijke woorden. En dat terwijl ik normaalgezien gemakkelijk Engels lees. Toch veel plezier ermee! Ben benieuwd naar jouw ervaringen.

 6. Stephen Fry samen met Hugh Laurie (dr House)!!! Epic duo. Nooit geweten dat Fry manisch-depressief is, al schijnt dit onder komedianten/cabaretiers wel veel voor te komen. Ben wel benieuwd naar de docu.

 7. Blackadder en the Young Ones – allebei briljant. En dan Carrie Fisher en Robbie Williams. Dank voor de aanrader, ik ga eens opzoeken waar ik deze documentaire kan gaan kijken! *schrijft verwoed titel op* Doe rustig aan, oke?
  Veel liefs!

 8. Nou, alles tegelijk. 😦 Niet leuk. Hopelijk knap je snel weer op. Al moet ik zeggen dat het eigenlijk helemaal niet verkeerd klinkt zoals je nu je tijd door brengt. 😉 Maar dat dan natuurlijk liever als je je gewoon helemaal goed voelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.