Chronisch ziek, Psychische Shit

Soms zit het mee …


Getagd: , , , , .

IMG_20160110_1146511

… en soms zit het tegen. Vannacht zat het tegen. Mijn darmen rolden alle kanten op en ik rolde gezellig met ze mee. Nondeju, wat kan die verrekte PDS toch onverwacht uit de hoek komen. Daarnaast zit er weer een prachtige, maar zeer pijnlijke zwelling in mijn lies. Deze doet op dit moment zijn uiterste best om de promotie van zwelling tot abces te maken.

Gelukkig heb ik een bed. Een bank. Een dekentje. Een laptop. Een smartphone. Wifi. Een verwarming. Koffie. Een waterkoker. Thee. En natuurlijk Peter. Ik geniet van de foto’s die ik vorige week maakte tijdens mijn uitstapje naar De Blauwe Kamer. Er staat nog een kliekje boerenkool in de koelkast. We hebben vegarookworsten. Instagram is mijn beste vriend. Ik heb drie luisterboeken klaar staan van Stephen Fry; Moab Is My Washpot, More Fool Me en The Fry Chronicles. Hij leest ze nog eens zelf voor ook. Het mag dan soms een beetje tegenzitten, echt slecht heb ik het nou ook weer niet.

Voor degene die nu denken: Who the fuck is Stephen Fry?

Stephen Fry is een Britse komiek, schrijver, documentairemaker, acteur en televisiepresentator. Hij is o.a. bekend van het duo Fry & Laurie. Hij speelde in Blackadder en had een gastrol in The Young Ones. In de serie Stephen Fry in America gaat hij naar de VS en bezoekt Harvard, Ben & Jerry’s, een heks, een duikboot, gevaarlijke gangsters en Jimmy Wales, de oprichter van Wikipedia. Ook was hij één van de allereerste beroemdheden die gebruik maakte van Twitter. Ik ben al lange tijd bekend met het werk van Stephen Fry, maar ik viel definitief voor hem nadat ik zijn documentaire The Secret Life of the Manic Depressive had gezien. Deze documentaire is eigenlijk een onderzoek naar hoe het is om met een bipolaire of manisch-depressieve stoornis te leven. Fry is zelf manisch-depressief, neemt dus zijn eigen ervaringen mee in dit onderzoek en interviewt daarnaast diverse andere manisch-depressieve beroemdheden, zoals Star Wars-actrice Carrie Fisher, Hollywoodster Richard Dreyfuss en zanger Robbie Williams. Als je dit onderwerp interessant vindt, dan is deze documentaire echt een aanrader. Hieronder kan je de trailer bekijken. ♥

26 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s