Loving Lazy Sundays #75

LLSsneeuw

Er ligt sneeuw. Een heel ieniemieniepieperig dun laagje, maar er ligt sneeuw. Niet op de grond overigens. Alleen op de blaadjes, op de auto’s en op de kliko. Wandelen in de sneeuw zit er dus nog niet in. Dat is wel zo fijn voor mijn buuf. Die kan dan tenminste nog met haar rollator naar buiten. Moeder Natuur heeft het mooi opgelost voor ons beiden. Ik een beetje sneeuw en zij kan nog steeds naar buiten. Ideaal.

Sunday Sports
Jawel, het voetbal is weer begonnen en hoe! Twente moest orde op zaken stellen en dat deden ze gelukkig ook. Ze wonnen vrijdagavond in de oostelijke derby met 4-0 van Heracles. Mijn eigen clubje won gisteren uit bij Cambuur. Ik heb de wedstrijd niet gezien, dus of het een verdiende overwinning was durf ik niet te zeggen, maar we staan nu stevig op de vierde plek. Met stevig bedoel ik dat daar dit weekend niemand meer overheen kan. Vanmiddag om 12:30 beginnen we met ADO – Ajax en om 14:30 uur is de topper Feyenoord – PSV. In Engeland staat ook een prachtige wedstrijd op het programma. Om 15:05 uur wordt er afgetrapt op Anfield waar Liverpool het opneemt tegen het Manchester United van Louis van Gaal. Chelsea? Gatverdamme. Gatverdegatverdamme. Wie de wedstrijd gisteren tegen Everton gezien heeft weet precies wat ik bedoel. Bah. Bah bah bah. Sneaky bastards. Bah.

Happy Stuff
Ja zeggen tegen het voorstel om in dagbehandeling te gaan ♥ De WIA-aanvraag afronden ♥ Naar de verjaardag van mijn zus ♥ Een tekening maken van Paddington ♥ Mediteren ♥ Twee keer taart eten ♥ Opruimen ♥ Narcissen ♥ Huilen van opluchting ♥ Regen op het dakraam ♥ Genieten van een mooie zonsondergang ♥ Om mezelf lachen ♥ Instagram ♥ Luisterboeken ♥ Mensen voor de gek houden ♥ Mandarijnen ♥ Nieuwe waxxies ♥ Bloemen ♥ Beginnen in het boek UP van Myrthe van der Meer ♥

Instalove
Vandaag deel ik weer één van mijn favoriete accounts op instagram met jullie. Deze keer is dat het account van medeblogster Elise. Zij maakt werkelijk prachtige foto’s van de mooiste settings met kaarsen, tarotkaarten en edelstenen. Echt ontzettend mooi. Puur genieten. Tenminste, voor mij. Je moet natuurlijk wel een beetje into dat soort dingen zijn. Je kan haar op instagram vinden onder de naam dyona_mooncrystals, maar je kan ook even hier klikken.

Afgelopen week
Wat een week. Ik hakte een enorme knoop door en ging akkoord met het voorstel om in dagbehandeling te gaan. Indirect gaf ik daarmee mijn vaste baan op. Dat is een behoorlijk heftige beslissing, want ik ben kostwinner thuis. Peter is huisman, heeft geen afgeronde opleiding, heeft ernstige rugproblemen en een concentratiestoornis. Toen hij acht jaar geleden zijn baan kwijtraakte en afwijzing op afwijzing kreeg bij sollicitaties, besloten we dat hij beter thuis kon blijven. Ik had als ambtenaar een verdomd goed salaris waar we prima van konden leven. Daarnaast was het fijn als hij overdag rustig het huishouden kon doen, zodat ik met mijn chronische ziekte, naast mijn werk, niets meer hoefde te doen. We dachten de ideale oplossing gevonden te hebben. Wie had nou kunnen voorzien dat we ooit in deze situatie terecht zouden komen? Nou, ik niet in ieder geval.

Naast de beslissing die ik maandag nam, had ik dinsdag het eindgesprek met de bedrijfsarts. Woensdag ging ik ’s ochtends naar de dagbesteding en ’s middags naar de verjaardag van mijn zus. Donderdagochtend vulde ik digitaal de WIA-aanvraag in en ’s middag ging ik weer naar de dagbesteding. Vrijdagochtend werd ik wakker met pijn in mijn lies. Ik moest echter nog naar mijn ouders om bewijsstukken voor het UWV uit te printen en op te sturen. Dat gin allemaal nog maar net. De pijn nam snel toe en na het printen ging ik direct naar huis. Thuis begonnen ook mijn darmen op te spelen en was het klaar. Dit was even too much.

Komende week
Rust! Komt dat even goed uit. Voor morgen heb ik therapie afgezegd en een afspraak gemaakt bij Patricia voor een massage. Alweer? Yep, alweer. Zoals jullie wellicht gemerkt hebben kwam er deze maand geen Share Some Happiness online. Ik had deze instorting al een beetje verwacht en daarom besloot ik de € 50,- die ik iedere maand van mijn zus krijg, deze maand voor mijzelf te gebruiken. Ik beken, dat kostte me enigszins wat moeite, maar het is gelukt. De rest van de week enkel de twee dagen dagbesteding en vrijdag ga ik weer gezellig op bezoek bij mijn (binnenkort oud) collega Janekijn in Utrecht. Alleen maar relaxte dingen die geen of weinig energie kosten. Dat gaat helemaal goed komen.

Music Maestro
I’m learning to fly, but I ain’t got wings
Coming down is the hardest thing

Geniet van deze ijskoude zondag! ♥

28 reacties Voeg uw reactie toe

 1. christine schreef:

  fijne zondag meis! liefs

 2. koekjesenthee schreef:

  Fijne zondag! Hier ligt er spijtig genoeg niets van sneeuw. Had het graag anders gezien.
  Dappere stap van die dagbehandeling!

 3. altijdangelique schreef:

  Fijne zondag en week Marion! Ik hoop dat je lekker bijtankt. Xx

 4. Morgaine schreef:

  Hahaha, ja de sneeuw, ik ben net wakker, nou ja, klein uurtje nu, maar hier ligt dus ook wat ‘rijp’ eerder zo hier en daar, zo oogt het vanaf 1 hoog, wel een ander gezicht meteen, maar toch? het mag wel ietsje meer zijn.

  Een turbulente week en wat jij zegt over, wie had dit ooit gedacht, ik niet… dat heb ik al ruim 23 jaar… wie had dit ooit gedacht, ik niet. 😉 Alles sal reg komme, zegt mijn beste vriend dan.

  X

 5. joorloveswriting schreef:

  Zo ja je week was behoorlijk druk! Maar goed afgehandeld!!! Fijn dat je komende week rust heb en heerlijke en afspraak hebt gemaakt bij Patricia!!!
  Geniet er van!! En ik wens je zelf ook een fijne zondag! 🙂

 6. marielle schreef:

  Wat een bewogen week Marion! Veel gedaan, veel gebeurd, belangrijke beslissingen…die rust is meer dan verdiend! Ik hoop dat je kan genieten van de massage, het geld is voor een goed doel deze week!

  Sterkte en fijne zondag!

 7. happyhipsterblog schreef:

  Dit blijft echt een leuke serie! Veel gedaan zeg x

 8. IngridMoorenBlogs schreef:

  Goed zo…nu iedere maand die 50 euro voor jezelf gebruiken. Je bent het waard Xx

 9. Isolde schreef:

  Fijne zondag! Geniet van het zonnetje 🙂

 10. Anita | Mindjoy schreef:

  Up is net als paaz een mooi boek, heb hem toevallig afgelopen week uitgelezen 🙂 En geen moeite hebben van het spenderen van die €50,- aan jezelf, jij bent het ook waard!! Geniet van je massage, ik mag die ook wel eens in gaan plannen want alles zit onwijs vast 😦

 11. frolijkmetfre schreef:

  Leuk de happy dingen in een week ook te zien. Dat geeft aan dat hoe je je ook voelt er toch goede dingen zijn geweest. Drukke week, neem genoeg rust! Reflecteren en tot mezelf komen om de tijd helpt vaak tegen de wat mindere dagen

 12. Robin schreef:

  Ik ben echt trots op hoe je het afgelopen week hebt gedaan. Je hebt volop je verantwoording genomen maar ook lekker kunnen genieten. Call me stupid, maar je tranenmoment vond ik eigenlijk het mooist om te lezen. Denk dat je wel snapt wat ik bedoel.

  Financieel lijkt me goed om samen te kijken wat Peter wel/niet kan. Ik weet natuurlijk niet of hij is afgekeurd. Ik heb veel ongeschoolde collega’s waarvan een aantal beperkt belastbaar zijn. Er zijn echt mogelijkheden.

  Geniet lekker van UP komende tijd. Ik vond ‘m nog indrukwekkender dan Paaz!

 13. Simplynspecial schreef:

  Groot gelijk meis, je hoeft je echt niet schuldig te voelen dat je het geld zelf heb gebruikt. Was blijkbaar nodig, dus dat zit wel goed 😉 Geniet van je zondag en van je rustige week! Heerlijk.

 14. Anne schreef:

  Lekker een rustig weekje in het vooruitzicht, fijn! Voor mij wordt de tweede helft van de week een uitdaging. Donderdag komt mijn schoonzusje naar Nederland. Ik haal haar op van Schiphol, de avond zijn we bij mijn ouders en ’s nachts slapen we samen in het huis van mijn broer. Vrijdag komt hij thuis en heb ik de serieuze taak de hereniging vast te leggen op de gevoelige plaat. Zondag is hij jarig, iedereen zal hem wel willen zien, dat wordt een drukke verjaardag.

 15. chucky1012 schreef:

  Hier was het spekglad maar geen sneeuw.
  Heerlijk om zo vaak taart te eten.

  Fijne dag Xoxo

 16. Katrien schreef:

  Geniet van je welverdiende massage en maak er een mooie rustige week van. Ik heb voor kerst een massage-arrangement gekregen en ga die ook eens inplannen voor een van de komende weken. Je brengt me op ideeën ;-).

 17. Sabine schreef:

  Hier geen sneeuw 😉 Lijkt me een verdomd lastige situatie waar jullie in komen. Maar jullie zijn sterk, hebben al zoveel samen doorstaan. Ook hiervoor komt een oplossing. Ik ziet hier bijna letterlijk weg te smelten in de auto zo warm…

 18. Elise schreef:

  Wat goed allemaal!! ♡ Nu lekker een rustig weekje, met alleen meer leuke dingen. Goed van die 50euro. Aan anderen denken is super, maar jij zelf staat op de allereerste plaats. Thanks voor de instalove xxx

 19. Carlijn schreef:

  Wat fijn zo’n rustige week in het vooruitzicht. Dat heb je verdiend hoor! Geniet nog van je zondag en ik ben benieuwd wat je van Up vindt. Kunnen we een review verwachten?

 20. Susie schreef:

  Wat goed van je om nu enen voor jezelf te kiezen. Geniet van je welverdiende massage.

 21. Wat een heerlijk vooruitzicht zo’n week. Ik word ook echt gelukkig van een lege agenda. Word er steeds beter in om niet alles vol te plannen. En super besteed hoor je € 50,-. Hopelijk lukt dat een volgende keer zonder moeite. Je bent het zo waard!

 22. De bent de voorbije week een halve meter gegroeid. Figuurlijk, dan wel…

 23. Wendy schreef:

  Lekker hoor dat je even rust hebt de komende week. En goed dat je even voor jezelf hebt gekozen.

 24. Falderie schreef:

  Dappere stap die je hebt gezet. Het zal zeker niet gemakkelijk zijn, maar je komt er wel! x

 25. jackiedeklerk schreef:

  2x taart, lekker..
  Heb al weken zin in taart, met zelf gemaakte slagroom..
  Ik heb puber helemaal niet over voetbal gehoord, vreemd eigenlijk..
  Heerlijk een rustige week, geniet van je massage

 26. Wanda schreef:

  Af en toe moet je gewoon eerst echt even aan jezelf denken Marion! Ik snap dat zoiets moeilijk is maar probeer je daar niet te lang schuldig over te voelen. Wat de sneeuw betreft… bij ons ligt er helaas meer dan mij lief is maar als ik de voorspellingen mag geloven, zou het eind deze week beter gaan worden, dus duimen maar!

 27. Anneke Schrijft schreef:

  Goede stap die je gezet hebt je komt er wel 🙂 Veel succes toegewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.