Bladieblablog #34

Bladieblabla

Wat was dat ook alweer? Een bladieblablog? Ik moest het zelf ook even opzoeken. Ik ben er destijds mee gestopt, omdat de term ”bladieblabla” me zo stoorde. Ondertussen stoort de term me helemaal niet meer, dus ik dacht, laten we er gewoon weer lekker mee doorgaan. Here we go!

ijspegels

Het is koud vandaag. Er staat hier op dit moment -6 graden op de teller. Het weerbericht belooft ons dat de temperatuur vandaag niet boven het vriespunt uit gaat komen. Koud dus. Heel erg koud. De ideale dag voor een hotstone massage. Wat een perfecte timing zeg. Om 10:00 uur lig ik namelijk 90 minuten plat met een berg kanonhete stenen op mijn lijf. Heerlijk!

Voor ik het vergeet! Even een vraagje aan jullie over mijn blog. Het afgelopen jaar heb ik een klein bedrag betaald aan WordPress om ervoor te zorgen dat er geen reclames op mijn blog te zien waren. Vorige week heb ik dit stopgezet en mijn vraag aan jullie is natuurlijk: Zien jullie verschil? Is er sinds vorige week reclame te zien op mijn blog en zo ja, wat zien jullie precies? Zouden jullie mij dit willen laten weten in de comments? Thank you very much!

Screenshot_2015-12-22-19-05-25

Luisterboeken. Heel erg handig, alleen kost het verrekte veel geld. Nu kon ik de app Storytel een maand lang gratis uitproberen. Ik luisterde PAAZ van Myrthe van der Meer, Blauwe Maandag (hoe toevallig) van Nicci French en ben nu net begonnen met het luisteren naar een boek van Stephen Fry. De proefperiode loopt tot 21 januari a.s. en ik heb het toch stopgezet. Het is heerlijk, absoluut, maar het kost € 9,99 per maand. Dat vind ik teveel voor het uurtje per dag dat ik ernaar luister. Daarnaast kan ik de komende drie maanden nog via de dagbesteding luisterboeken lenen. Die hebben namelijk sinds het begin van dit jaar ook een abonnement op een luisterbibliotheek.

Spotify Premium, ook € 9,99 per maand, ook opgezegd. Ik merkte dat ik meestal één en dezelfde afspeellijst luisterde. Ik heb besloten om die nummers gewoon te kopen via Google Play. Zelfde systeem als ITunes, maar dan via Google. Werkt perfect en het scheelt weer in de maandelijkse kosten. Die paar keer dat ik naar Spotify luister doe ik dat wel met reclame tussendoor.

gthee

Thee. Groene thee. Ik weet niet meer wat ik daarover wilde zeggen.

Het schijnt vandaag Blue Monday te zijn. Dé dag waarop heel veel mensen zich heel erg depressief zouden voelen. Ik zeg: Mooi zo. Weten jullie ook een keer hoe het voelt. lachende smiley

Het zal de meeste niet ontgaan zijn dat ik onlangs mijn telefoon terug naar de fabrieksinstelling heb gezet. Oh ja, dat vond ik zooooo ontzettend tof om te doen één keer in de zoveel tijd. Nou, dit kan wel eens de laatste keer zijn geweest. Buiten het feit dat ik ineens een compleet ander telefoon nummer bleek te hebben, zaten er ook ineens andere instellingen op mijn telefoon. Zo kon ik eerst alleen mijn toestel vergrendelen door het knopje aan de zijkant van mijn telefoon in te drukken. Nu is dat echter zo’n touchdingetje op mijn display geworden. Ik denk dus nu ongeveer 30 keer per dag: “Verdomme, waarom… Oh ja.” Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ik aan deze nieuwe instellingen gewend ben.

fietsTuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut. Ik kijk er niet eens meer van op. Iedere dag is het feest hier op het kruispunt. Chinese studenten op de fiets zijn niet zo thuis in onze verkeersregels (breek me trouwens de bek niet open over hun zwemkwaliteiten….). Ze steken hun arm uit op het moment dat ze links of rechts afslaan. Dus niet zoals wij, kijken, arm uitsteken en gaan als het kan. Nee, arm uitsteken en gaan. Alsof hun arm op dat moment verandert in zo’n stok die Mozes bij zich had toen ze de Rode Zee met z’n allen gingen oversteken. Alsof de hele wereld in één keer voor hen in het niets oplost en ze zonder enige vorm van alertheid kunnen oversteken. Ongelooflijk. Ik .. echt … Nee, laat maar.

Nou, om maar even in de blauwe stemming te blijven…

Fijne Blauwe Maandag allemaal! ♥

47 reacties op ‘Bladieblablog #34’

 1. Haha jouw zin over blauwe maandag.. Dat is dus precies wat ik dacht toen ik weer de zoveelste “10 tips om blauwe maandag te overleven” blog tegenkwam hahaha..

  En heerlijk, over een uur lig jij onder de hete stenen… Geniet ervan!

 2. Ik bladiebla maar even terug: het is inderdaad verrekte koud buiten. Net gechecked toen ik naar de POH moest. Lekker op de fiets. Ik heb haar eindelijk Paaz uitgeleend (de ouderwetse papieren versie). Ben benieuwd wat ze er van vindt. Blue monday was ik vergeten, ik voel me dus prima! 😀

  De reclame die ik zie is voor Instagram, Bloglovin’, Twitter, Ik ook van mij en Myrthe vd Meer. Verder niets 😉

 3. Hier ook geen reclame voorbij zien komen op je blog! Zoveel dagen met zoveel namen en gebeurtenissen, ik kijk er nooit naar. Geniet van de massage 🙂

 4. Haha lach me rot om die Chinezen :p Ik lees je berichten via de wordpress reader dus ik zie nooit reclame. Ik heb trouwens onlangs een spotify premium genomen en ben er helemaal weg van Haha

 5. Altijd leuk om even over ditjes en datjes te lezen. Vandaag op Blue Monday is ook het depressiegala, wist je dat? 😉 ik heb hier onlangs een blogpost over geschreven, zo een evenement kan ik dan wel weer waarderen!

 6. Ik zie ook nergens reclame.
  En die nummers kan je die niet gewoon ‘gratis’ downloaden of gaat dat tegen je principes in?
  Ik hoop dat je massage fijn was! Xx

 7. Die opmerking over ‘Blue Monday’ ga ik onthouden vandaag. Pept de dag toch weer op! 🙂

  Heerlijk zo’n bladibla-blogje te lezen. Heeft wel iets gezelligs ofzo. Ik hoop dat je genoten hebt van je massage!

  *geen reclame gezien verder. Denk dat ze het vergeten zijn ofzo. 😉

 8. Leuk een bladiebla!
  Nou ik vind het tot op heden meer een sunny monday..geweldig die zon!
  (lol…die smiley)

  Hoe was de massage, ben benieuwd hoe dit voelt, die warme stenen.

  Uh…als de studenten hier al niet kunnen fietsen hoe gaat dat dan in het overvolle China 😉

  Fijne dag vandaag
  ps. geen reclame gezien of jij moet het nieuwe gezicht zijn van een of andere campagne 😉

 9. Happy blue Monday. Zelf ben ik niet van de luisterboeken, maar Paaz wil ik zeker nog lezen. Ik vind haar zo’n mooi en bijzonder mens. Haar optreden in 24uur met was geniaal.

  1. Ik lees normaal gesproken ook liever zelf. Heb de boeken PAAZ en UP hier ook gewoon in de papieren versie staan, maar door die stomme depressie kan ik me niet lang concentreren. Vandaar de luisterboeken. Ja, 24 uur met! Was met Theo Maassen of niet? Was inderdaad mooi om te zien.

 10. Ik heb nog geen reclame op je blog gezien eigenlijk. Maar misschien kijk ik ook niet goed, haha!
  Oh, Belgische studenten fietsen trouwens ook zo hoor. Je mag van geluk spreken dat die Chinese hun arm nog uitsteken. Hier gaan ze gewoon over zonder teken te geven. En dan mag jij lekker hard op jouw rem gaan staan…

 11. hahahaha moest heel erg lachen om je grapje over blue monday met die smilie erbij 😀 en je laatste stukje.. whahaha kom niet meer bij! Luisterboeken lijken me nou helemaal niks, geef mij maar gewoon een boek.

 12. Haha, ik vind bladiebla leuk! En je hebt er weer een mooi stukje van gemaakt met allemaal random dingen. Die vergelijking met de chinezen en de stok van Mozes vond ik geniaal!

 13. Ik hou van deze blogjes, altijd lekker veel verschillende dingetjes, hihi. Leuk dat je je massage hebt! Ik zag de foto ook al op Instagram voorbijkomen, hopelijk heb je er van genoten! Ik vind het echt grappig dat je gsm nieuwe functies krijgt doordat je hem eens opnieuw installeert, zo heb je precies altijd een beetje een nieuwe mobiel 😉 liefs!

 14. Het was dat ik erover hoorde op de radio maar anders had ik echt niet geweten dat het vandaag Blue Monday was. Ach ja, ze geven tegenwoordig overal maar een naam aan, maar goed… ik vind gewoon de hele maand januari weinig aan, vooral nu met die sneeuw, ondanks de mooie plaatjes. Enne, ik zie geen reclame trouwens…

 15. Ik zie geen reclame en jouw opmerking over Blue Monday is geweldig ik moest hardop lachen. Gooi wat hete stenen deze kant op.

 16. Whahahahahahaha ik lig helemaal krom hier om dit hele blog bladiebla geleuter, geweldig! Reclame, nee die zie ik niet, maar ik gebruik sowieso adblock, dus ik zie dat amper tot niet bij niemand niet. 😉

  En dan die Chinezen, hahahahaha echt… ik zie ze hier niet zozeer denk ik, maar hier zijn ze kampioen is gewoon niets uitsteken en gaan, erg irritant, echt mijn nummer 1 irritatie punt op de fietspaden van Almere. En dan kijken ze ook nog of jij gek bent omdat jij wel je arm uitsteekt en rond kijkt voor je gaat.. pffffff

  En de Blue Monday, oh ja, dat is vandaag dus, nou uhm ik ben tegeovergesteld vandaag, haakwerk is klaar, mijn huisje is bijna aan kant, badkamer ruikt naar zwembad, net gedouched, ja uhm, making a murder gestart gisteravond, had ik NIET moeten doen, hahaha

  En nu ga ik zo heerlijk een turkse pizza maken met verse sla en feta 😀

  Ik wens je een fijne avond toe, ennuh, die -6, mag nog wel lager zelfs, even goed al die beestjes dood laten vriezen 😀

  X

 17. Zie geen reclame hoor, alleen helemaal onderaan staat dit: Blog op WordPress.com. | Het Purpose thema.
  Maar wellicht was dat altijd al. Stoort helemaal niet, dus lekker niet meer betalen. Beter dat opsparen en jezelf nog es op zo’n massage trakteren!

 18. Ik was vanmorgen bijna bevroren op mijn fietsje richting het werk, brr. Wat was het koud. En wat had ik ook graag zo’n hot stone massage gehad hihi. Lijkt me HEERLIJK!

 19. Yaaay bladiebla is back. Heerlijk. Ik vond het vandaag allesbehalve een blue monday, de zon scheen heerlijk 🙂 Pfffff chinezen, die weten alles van technologie, business en geld verdienen. Zwemmen en fietsen HO MAAR. Ze doen mij denken aan het programma van net5, bondi rescue. Daar meoten chinezen altijd gered worden omdat ze niet kunnen zwemmen. De reddingsbrigade wordt soms boos en hun maar lachen en geen dankjewel zeggen als ze gered zijn. Goeie tv.

 20. Ik zie geen reclame hoor.
  En wijs dat je je abo’s even onder de loep genomen heb. Even kritisch kijken wat je er van gebruikt.
  En ik hoop dat je genoten heb van je massage

 21. Nou, bij mij geen blue monday. Of ik moet die doorgelekte poepluier op mijn werk mee tellen waardoor ik uiteindelijk een kwartier later naar huis kon. Nee, dat vond ik echt niet zo erg. Kan gebeuren. 😉 En reclame? Ik zie geen reclame. 🙂

 22. Hahahah wat je zie over blue monday. Ik vind het echt zo’n onzin die dagen waar een naam aangegeven wordt. Ik zie niet veel verschil op je blog, ik heb alleen het idee dat je site wat sneller laat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.