En toen stond er ineens een collega op de stoep

IMG_4658

Het is dinsdag, de dag voordat het vuilnis opgehaald wordt. Rond 17:30 uur zet ik altijd de kliko van onszelf en de buurvrouw aan de kant van de weg. Om 17:27 uur gaat de bel. Waar ik normaal eerst even stiekem door het keukenraam gluur om te kijken wie er voor de deur staat, loop ik nu zonder twijfel naar de voordeur. Dat moet de buurvrouw zijn die wil vragen of ik nog wat voor haar in de kliko wil doen. Ik doe de deur open en … daar staat niet mijn buurvrouw, maar een collega.

Had je mij dit scenario in de ochtend voorgelegd, dan was mijn dag volledig anders verlopen. Dan was ik doodzenuwachtig geweest, in de loop van de dag steeds angstiger geworden en had ik waarschijnlijk Peter de deur open laten doen en hem laten zeggen dat ik ziek op bed lag. Nu verliep het heel anders. Ik deed de deur open, zag mijn collega en was oprecht blij verrast. Ja, dat verbaasde mij ook. Mijn mond viel helemaal open van verbazing toen ik haar zelfs uitnodigde om binnen te komen. Oké, het was een lichte opluchting toen ze nee zei, maar toch, ik bood het wel aan en voor mij is dat een mega overwinning.

Er zijn een aantal collega’s waar ik me goed en vertrouwd bij voel en zij is er daar één van. Dat is de reden waarom ik gisteren zo kon reageren als ik deed. Had mijn leidinggevende of een andere collega op de stoep gestaan, dan was mijn reactie volledig anders geweest. Wat verder ook scheelt, is dat zij weet wat ik doormaak. Toen op mijn werk duidelijk werd dat ik een depressie had, kreeg ik een kaartje van mijn collega’s en de collega die nu voor mijn neus stond had daarop geschreven: ”Heel veel sterkte met wat je allemaal tegen gaat komen.” Uit die woorden kon ik opmaken dat zij begreep waar ik doorheen ging.

Wat bracht haar naar mijn voordeur? Op het werk hadden de kerstpakketten in een hoek op een grote tafel gestaan. Eén voor één verdwenen de kerstpakketten mee naar huis. Op één kerstpakket na. Dat kerstpakket stond er na de kerst nog en ook in het nieuwe jaar bleef de doos er eenzaam en alleen staan. Dag in, dag uit. Ze ergerde zich er kapot aan, maar vertikte het om er iets van te zeggen. Gisteren had ze een etentje hier in Wageningen en toen was ze het zo zat, dat ze het kerstpakket zonder iets te zeggen van de tafel griste en in haar fietstas stopte. Ze zocht mijn adres op en besloot hier aan te bellen. Ik ben blij dat ze dat gedaan heeft. Niet om het kerstpakket, maar om haar te zien én om te ervaren dat mijn reactie volledig anders was dan ik van tevoren had gedacht. Dat geeft me weer een dosis zelfvertrouwen en nóg meer hoop voor de toekomst. Ze vroeg nog of ik zin had om een keer bij te praten. ”En je kan ook gewoon afzeggen vlak van tevoren. Ik weet hoe het is.” Ik gaf haar mijn mailadres en we namen afscheid.

Dan het kerstpakket. Ik had weinig hoop op iets leuks, maar het thema bleek groen te zijn. Groen! Ik hou van groen! Er zat een groene Dopper in, een groene knijpkat, een groen boodschappenasje, geurstokjes met een ”groene” geur, een groene fitband, een zaadje in een houten boxje waar een groen plantje uit gaat komen als je er goed voor zorgt en een doorzichtige dressingshaker. Een dressingshaker? Ja, een dressingshaker. Beetje jammer dat ‘ie niet groen is. ♥

79 reacties Voeg uw reactie toe

 1. JaBu Standards schreef:

  Een aangename verrassing. Fijn gevoel als er aan je gedacht wordt

 2. pluseenbeetjenl schreef:

  Wat ontzettend lief van je collega ♡

 3. Oh wat goed van je zeg! En erg lief idd van je collega.

 4. Miriam schreef:

  Wat een fijne blog!! Zo herkenbaar, de verwondering als je jezelf opeens dingen ziet doen die je nooit voor mogelijk had gehouden! Vind t altijd zo fijn als je opeens merkt dat er mensen zijn die al die tijd nog aan je denken en dat ze dan ook nog eens precies snappen waar je doorheen gaat (Nouja, ongeveer precies 😂). En wat een fijn kerstpakket! Lieverd, ik wens je een mooie dag!

  1. Marion schreef:

   Ja, jezelf verbazen is echt supertof 🙂 Jij ook een fijne dag! X

 5. hetlevenvanalledag schreef:

  Wat goed en lief van die collega!

 6. wat lief dat ze het kwam brengen. en jouw reactie helemaal fantastisch. je komt er wel!

 7. Kijn schreef:

  Ahhh wat lief en wat een verrassing! Dat kerstpakket staat hier nog onaangeroerd haha!

  1. Marion schreef:

   Die stokkies staan heel goed op het toilet 😀

 8. Nicetobeout schreef:

  Wat mooi dat het zo gelopen is! En wat een lieve collega.

 9. christine schreef:

  Wat ging dat goed!! En wat lief van je collega!! Zo zie je maar, er wordt nog aan je gedacht!! Fijn voor je meis, geniet ervan! liefs en een goeie dag vandaag!

 10. debby schreef:

  Wat lief van je collega en wat een leuk pakket. Mel had ook een dopper erin zitten, die nu van mij is. Een rode dopper, en ik hou van rood

 11. Rithika schreef:

  Wat lief van je collega!

 12. Inge schreef:

  Ah wat ontzettend leuk Marion! En wat goed van je!
  Zo zouden meer mensen op de wereld moeten zijn, zoals je collega..

 13. Robin schreef:

  Er zullen echt wel meer collega’s aan je gedacht hebben en dat pakket hebben zien staan. Typisch groepsgedrag dat iedereen denkt: dat zal iemand anders wel doen. Als je in de gracht valt dan wordt je gered als er één persoon op de kade staat. Als er een hele groep staat dan kijkt iedereen naar elkaar en verzuip je gegarandeerd. Bekend fenomeen.

  De schroom om ineens na zoveel tijd ineens op de stoep te staan bij een collega (met psychische problemen ook nog, jakkes!) zal ook wel meespelen. Hulde dus voor je collega en fijn om te voelen je niet meer in de paniek schiet. Mooi succesmoment!

  1. Marion schreef:

   Ik vind mijn collega echt een held inderdaad dat ze dit heeft gedaan. Het was voor haar wellicht de perfecte aanleiding en voor mij precies wat ik nodig had.

 14. Nicole Orriëns schreef:

  Wat een lieve collega zeg! Super dat ze het kerstpakket zo kwam brengen. En ook fijn dat je merkte dat je eigenlijk positief verrast was door haar bezoek.

 15. Hilde schreef:

  Wat een ontzettend mooi gebaar van die collega!! 🙂 En heel fijn dat het je zo’n zelfvertrouwen boost gaf!! 🙂

 16. zoals je het verteld, voel ik gewoon wat jij voelt, zo herkenbaar

 17. altijdangelique schreef:

  Hulde voor je collega en een cheerlead dansje voor jou met groene pompons!

 18. jackiedeklerk schreef:

  wat ontzettend lief dat ze hem naar jouw kwam brengen..
  wat vreselijk dat niemand aan jouw heeft gedacht toen het bijna kerst was, vind het echt een stukje wanbeleid en egoïsme

  1. Marion schreef:

   Mijn collega’s neem ik verder niets kwalijk, maar ik vind het werkelijk wanbeleid van mijn leidinggevende en/of het afdelingshoofd. Zoiets moet je toch regelen? Maar goed, ik ben wel wat gewend. Ik ben in juli jarig en kreeg in november een kaartje voor mijn verjaardag …

   1. jackiedeklerk schreef:

    Collega’s kunnen er idd niets aan doen.. En hoe niet leuk het voor een werkgever is dat iemand ziek is, een werknemer is een werknemer en behandel je gelijk.. (Maar okay, ik verbaas me steeds meer over andere werkgevers, begin bijna te denken dat ik te lief voor onze werknemers ben)

 19. Madeleine schreef:

  Wat lief. Zelf zou ik dat ook hebben en kerstpakket gewoon langs brengen. ❤ Wat goed van je dat je weer hebt overwonnen 🙂 Ik ben trots op je lieve Marion ❤ Wat kunnen mensen toch eigenlijk wreed dat als je ziek bent gewoon vergeten wordt. 😦

  1. Marion schreef:

   Ik vraag me af of het vergeten is. Simpelweg de moeite niet nemen. Dan vind ik overigens nog veel erger. Je bent lief! XXX

 20. Wat mooi! Lief ook dat je ondanks alles daar nog meetelt. Blijkbaar heb je een goede onuitwisbare indruk achtergelaten. ♡

 21. Anne schreef:

  Wat stoer van jou en wat lief van je collega. Daar word je toch blij van? 😀

  1. Marion schreef:

   Daar werd ik heel blij van ja 😀

 22. dansenindestorm schreef:

  Wat fijn om te horen! 🙂 Mooi dat je zo anders reageerde dan je had verwacht. Al klinkt dat een beetje gek als ik het zo verwoord, haha. Ik bedoel vooral te zeggen dat ik het mooi vind hoe je jezelf soms kunt verrassen!

  1. Marion schreef:

   Ik snap je hoor. Ik ben blij dat dit gebeurde, anders had ik het nooit geweten!

 23. irene schreef:

  Wat een verassing, wel lief van je collega!! X

 24. IngridMoorenBlogs schreef:

  Nou,dat werd tijd 😉 dat kerstpakket! Pfff,begrijp je zo goed,dus ben reuze trots op je! Ps : wat een mooie header…

  1. Marion schreef:

   Ja, jij weet écht precies wat ik bedoel Dank je wel. x2

 25. marielle schreef:

  Wat fijn!! Je collega lijkt me heel begripvol!
  Mooie overwinning weer Marion!

 26. Wat lief van je collega! En wat goed om te lezen dat je heel anders reageerde dan je had gedacht. Ik krijg binnenkort mijn manager op bezoek en zie er nu al tegen op….

  1. Marion schreef:

   Oh gunst, ja ik kan me voorstellen dat je daar tegenop ziet. Ik heb zelf aangegeven dat ik dat niet wil. Ik heb contact met de bedrijfsarts en mocht een face to face gesprek per se nodig zijn, dan niet bij mij thuis. Ik vind dat gewoon niet prettig. Zou het makkelijker zijn om op neutrale grond af te spreken of is het bij jou de ontmoeting op zich waar je tegenop ziet? Hoe dan ook, ik wens je heel erg veel sterkte en succes.

 27. Manon schreef:

  Dat is echt heel lief! Alleen al dat ze aan je blijven denken en deze moeite doen 🙂 Wat onwijs fijn dat het zo gelopen is Marion!

 28. Dina schreef:

  Wat lief dat je collega langskwam! En soms is het inderdaad fijner dat zoiets gewoon lekker spontaan gebeurt, anders word je er inderdaad misschien maar zo zenuwachtig van. Leuk trouwens, je kerstpakket. Altijd een verrassing wat er dit keer weer in zit hè.

  1. Marion schreef:

   Ja, dit was me niet gelukt als het op afspraak was gegaan, dus ik ben blij dat ze het zo gedaan heeft.

 29. Sabine schreef:

  Wat lief van haar en supergoed van jou zeg! Met een megaleuke groene beloning 😉

 30. Godelieve schreef:

  Wat een leuke verrassing dat je collega je alsnog het kerstpakket kwam brengen 🙂
  Fijn dat je nu geen last van spanning vooraf had Marion.

 31. Sammie schreef:

  Wat lief dat ze het kwam langs brengen en fijn dat het voor jou een goede ervaring was. Toch ook leuk om nog even een kerstpakket te krijgen 🙂

 32. Myriam schreef:

  Fantastisch Marion

 33. Jaixy schreef:

  Wat onwijs lief van je collega!!!
  En wat fijn dat je zonder aarzeling de deur hebt open gedaan! Wauw.

 34. Morgaine schreef:

  Ah Groen is jouw kleur, en dan zijn er nog 50 tinten groen, hahahaha goed om te weten dat Groen jouw kleur is! 😛 Hier kan ik iets mee 😀 hahaha

  En te gek dat zij kwam, zij jou het pakket kwam leveren en wat goed dat ze gewoon aanbelde, en jouw reactie daarop, wat goed! Jammer? Misschien dat zij niet even binnen kwam al was het voor een kop thee. Maar mooi hoe ze het heeft afgesloten ook, ontzettend belangrijk!

  X

  1. Marion schreef:

   Groen is niet echt mijn kleur. Ik ben wel ”groen”. Groen als in milieubewust en zo. Verder ben ik blauw. Alle tinten blauw 😀 Mijn collega kwam overigens niet binnen omdat ze een etentje had. Anders had ze dat wel gedaan, maar goed, dan was ik weer over mijn grens gegaan, dus al met al goed opgelost.

   1. Morgaine schreef:

    Oh blauw… hier dito, alle 50, hahaha En ja zo is het heel mooi opgelost ❤

 35. frolijkmetfre schreef:

  Herken dit enorm; vertel je het dan zal ik er de hele dag aan denken met wellicht de nodige gevolgen. Fijn dat het verder goed is verlopen en je je toch beter voelde.

 36. Falderie schreef:

  Wat een lieve collega! 🙂

   1. Falderie schreef:

    Soms blijkt dat je kan rekenen op steun uit onverwachte hoek 🙂

 37. Ik ben trots op je! Fijn dat er ook zulke collega’s bestaan! Geniet van je kerstpakket!!

 38. En zo zie je maar dat het allemaal meevalt als je ineens met je neus op de feiten wordt gedrukt.Ben blij voor je dat je het zo hebt ervaren.En dan dat pakket,leuk toch.Ik zeg altijd maar zo alles wat je krijgt is meegenomen.En als je het helemaal niks vindt kan je er altijd een ander nog een plezier mee doen,liefs

  1. Ellen Holtkamp schreef:

   KAN IK HIER OOK NOG EEN FOTO VAN MIJZELF “INVULLEN”

 39. Wat een lief gebaar van je collega. Zo zie je maar, een vleugje menselijkheid doet wonderen.

 40. dirk1heidi schreef:

  Wauw zo ontzettend lief van je collega.

 41. Sytse schreef:

  Wat ontzettend lief van je collega zet! En wat fijn dat je zo ‘relaxed’ kon reageren. Dat moet zo’n fijn gevoel voor je zijn geweest. X

 42. Noirona schreef:

  Marion,

  Ik wordt helemaal blij van je blog. Wat fijn dat het zo soepeltjes ging aan de deur en door je lieve collega verwend werd met het kerstpakket. Leuk ook zo’n groen thema!

  X.

 43. leonieblogt schreef:

  Wat lief van je collega zeg! En wat zal het goed voelen dat het op deze manier ging. Misschien isnhet dus inderdaad maar goed geweest dat het zo onverwacht gebeurde! Maar ik vraag me nu dus af of je ook contact met haar gaat houden om eens bij te praten? 🙂
  Veel liefs!

 44. Flavie schreef:

  Heel lief van je collega!

 45. joorloveswriting schreef:

  Wat super lief van je collega dat ze langs kwam om het kerst pakket te geven aan je! En wow wat ben je veranderd zeg! 🙂 Super!!! En leuke kerst pakket meid!

 46. Anne schreef:

  Wat een toffe collega, écht iemand waar je iets aan kunt hebben, lijkt me. Klinkt als een heel lief en goed mens. En wat knap van je dat je op zo’n goede manier gereageerd hebt.
  Geniet van je kerstpaket

 47. Saar schreef:

  Het zegt ook wat over je collega en dat is best iets positief! Heerlijk dat er dan ook nog leuke dingen in het pakket bleken te zitten!

 48. chucky1012 schreef:

  Zo een lief gebaar!
  Fijn 😉

  Xoxo

 49. Natasja schreef:

  Wat ontzettend lief van je collega, en wat goed van jou dat je weer een overwinning hebt geboekt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.