Walking In A Winterwonderland

wwl

Een paar dagen geleden was het verdomd koud en ik wilde een flinke wandeling gaan maken. Dat zat er helaas niet in, want de ontstekingen in mijn lichaam houden op dit moment een vette houseparty. Geen wandeling, maar wat dan wel? Je moet tenslotte niet in beperkingen, maar in mogelijkheden denken.

wwl1

Ik keek naar buiten. De lucht werd steeds blauwer en de zon steeds feller. Warmte. Ik pakte twee tassen en begon spullen bij elkaar te zoeken. Een thermoskan hete thee, een beker, een speltkoek, orakelkaarten, twee edelstenen, mijn fotocamera, agenda, pen en een warme deken. Ready to go.

wwl6

Ondanks dat het al bijna 11:00 uur was, was de grond nog koud en bevroren. Dat leverde natuurlijk prachtige plaatjes op.

wwl5

Dat natuur van dichtbij is waanzinnig mooi. Soms zou ik bijna dankbaar zijn voor het feit dat ik zo ziek ben geworden. Toen ik nog werkte mocht ik blij zijn als ik een half uurtje per dag buiten kwam. Werken, naar huis, eten, naar bed en repeat.

wwl3

Check deze grassprietjes! Hoe cool! Het was overigens wel bikkelen om deze foto’s te maken. Liggend op de grond met weet ik hoeveel graden onder nul. Je zag iedereen die voorbij kwam in gedachten tegen hun voorhoofd tikken.

wwl11

Gelukkig brak het zonnetje steeds verder door en kon ik, onder mijn dekentje en onder het genot van een kop hete thee, heerlijk genieten van het prachtige uitzicht.

wwl9

Ik had mijn orakelkaarten bij me en trok deze kaart. Ik geloof dus echt no way in toeval.

wwl7

Dit lijkt op bergkristal, maar dat is het niet. Dit is lemurisch kristal. Ik kreeg deze edelsteen cadeau van medeblogster Elise. Ze stuurde mij een poosje terug een heel pakketje op met ontzettend mooie steentjes en een prachtige met de hand geschreven brief. Ik ben er nog steeds zo ontzettend blij mee.

wwl8

Dit stukje amethist kocht ik laatst bij Patricia. Ik heb thuis wel een grotere amethist staan, maar ik wilde heel graag een stukje hebben wat ik bij me kan dragen. Het is fijn om dit soort dingen gewoon te kunnen doen en er ook over te schrijven. Voorheen was ik enkel bang dat mensen me voor gek zouden verklaren. Nu denk ik veel sneller: So what? De één vermijdt E-nummers, de ander gaat op zondag naar de kerk, weer een ander staat zeven dagen per week in de sportschool en ik ga de natuur in met mijn orakelkaarten, edelstenen en fotocamera. Do more of what makes you happy.

wwl4

Ik geloof zelf heel erg in de rustgevende, kalmerende en zelfs genezende kracht van de natuur. Ik geloof niet meer in de manier waarop wij leven. Alleen maar werken, geld verdienen en presteren op ieder vlak in ons leven. Niets lijkt nog goed genoeg. Het moet altijd beter. Het moet altijd meer. Ik merk echter dat ik met minder en een pas op de plaats veel gelukkiger ben.

wwl2

I am evolving.
And it’s so damn beautiful. ♥

70 reacties op ‘Walking In A Winterwonderland’

   1. Nou dat is ook weer typisch ik zat net na ik de reactie geschreven had te denken als ze maar niet rare tekst leest… Volgens mij moet ik iets gaan doen met mijn heldervoelendheid. Niet normaal de laatste tijd.

     1. Bijna hetzelfde. Die grenzen heel nauw aan elkaar. Bij mij is het vaak een kwestie van een soort voorgevoel/onderbuikgevoel en dat vertaald zich direct in weten. 🙂 ♥

 1. Prachtige foto’s! En wat is het heerlijk om te lezen, dat ik niet de enige ben die zo in het leven staat.

  In het dagelijkse leven kom ik het bijna niet tegen, iedereen is druk, druk en nog eens druk. Het is zo heerlijk om je bewust te zijn, dat er meer is in het leven dan alleen maar werken, slapen en maar proberen in het maatschappelijke plaatje te passen.:-)

  1. Die wilde ik straks gaan bewerken en weer als header gebruiken. Ik ben een heleboel van mijn oude headers kwijt (verkeerd mapje in de prullenbak gegooid… I know….). Mumu Cow moet gewoon in mijn header. Punt. Uit. 😀

 2. Wauw wat mooi! Ik vind het jammer dat ik voor mijn huidige camera geen macrolens heb. De vorige camera ligt bij mijn ouders, want die is ook van mijn vader (samen gekocht), de macrolens ligt hier. :p

  1. Ik gebruik ‘m niet vaak, maar eigenlijk is dat zo zonde, want ik hou echt van het resultaat. Misschien kan je nog ergens een macrolens voor je huidige camera scoren. Ze zijn niet zo heel duur meer tegenwoordig!

 3. Mooie foto’s, en je laatste zinnen, zo waar. Waarom is het voor veel mensen zo moeilijk om gewoon tevreden te zijn, waarom moet het altijd maar meer? Werk om te leven, maar niet andersom ♥

 4. Wat een super mooie foto’s heb je geschoten. Super dat je toch naar buiten bent gegaan. Deze dag heb je een mooie invulling gegeven en wat maakt het uit wat je daarvoor mee neemt. Het is toch jou dag, jou moment!

 5. Heeft iemand al gezegd dat je prachtige foto’s maakt? 😀

  Ik ben blij dat ik kan werken en dat ik werk heb. Toch is het ’s winters niet echt leuk. Je gaat in het donker weg en komt in het donker thuis. Bah. Gelukkig ben ik absoluut geen carrièretijger en ben ik met weinig tevreden. Voordeel daarvan is dat ik prima uitkom met mijn modale inkomen. Draag bij naar wat je kan en geniet van wat je hebt. We hebben het heel goed in Nederland.

 6. Wow, schitterende foto’s! Mooi ook om te lezen dat je in oplossingen probeert te denken, in plaats van beperkingen. Ik ben trouwens om een andere reden ook blij met je verhaal erbij, want van die eerste steen dacht ik dat het een ijsblok was… Oeps!

 7. Prachtige foto’s! Ik geloof ook dat de natuur helend op je werkt. Dus ideaal als je dan even de natuur in kan op die manier.
  Wat lief trouwens ook van Elise! Mooie steen is dat!

 8. Mooie foto’s zeg! En heerlijk om op zo’n dag toch eventjes buiten te zijn 🙂
  Ik moest wel lachen om je tekst trouwens, heel toepasselijk om de grassprietjes ‘Cool’ te noemen!

 9. Prachtig die foto’s. Je herinnert mij er weer aan hoe mooi de natuur is! Ik moet ook maar eens foto’s maken als het weer eens gaat vriezen of sneeuwen. En inderdaad, je hebt helemaal gelijk. Je moet doen wat goed, of dat nou gekke orakelkaarten zijn of stenen. Just kidding 😉 Niks geks aan!

 10. Schitterend ! Bedankt voor je oog voor detail en het delen van je mening over de maatschappij. Ik krijg ook steeds meer de angst om het allemaal niet meer bij te houden. Alles draait om “targets”. Het is fijn te weten dat er mensen zijn van rond mijn eigen leeftijd doe dat ook zo ervaren. De natuur is ook een mooi voorbeeld. Het komt zoals het komt en als de tijd ervoor rijp is, zoiets 😉

 11. Supermooie plaatjes, klinkt alsof je echt genoten hebt daar.
  Ik krijg er helemaal verlangen naar om zelf eens de natuur in te gaan. Dat doe ik echt te weinig. Heel speciaal om zo te lezen hoe zo’n wandeling ervaren kan worden.

 12. Wauw Marion, wat maak je toch een prachtige foto’s! Lijkt me heerlijk buiten met je thee en dekentje 🙂 En goed dat je je niet zoveel meer aantrekt van anderen, ik doe met je mee!

 13. Wat een prachtige foto’s Marion! Ik vind je composities ook altijd erg mooi; het lijkt zo eenvoudig maar mij lukt het niet. Heb je toevallig wat foto-tips voor me? 🙂 Wil ook meer eigen beeldmateriaal gaan gebruiken, i.p.v. alles van internet te plukken.

  En ja, met onder 0 op de grond gaan liggen is misschien wel wat raar. Maar hè, so what! Het levert geweldig beeldmateriaal. 🙂

  1. Mijn tip is eigenlijk altijd: ga eens op de grond liggen. Of achterover hangen. Dat maakt de foto net even anders. Wat die compositie betreft; ik probeer als het even kan het kopstuk niet in het midden te zetten. Voor deze foto’s heb ik een macrolens gebruikt. Dat blijft fantastisch mooi. X

   1. Macrolens… Helaas heb ik alleen mijn telefoon. Maar dank! Niet te veel centreren dus en eens van perspectief/hoogteniveau veranderen. Ga het uitproberen. 🙂

 14. wat een prachtige foto’s !!! Ben er stil van!

  Dank je wel voor het delen en wat je zegt, de natuur is zo mooi en er gaat zoveel energie van uit!

  Je blog is ook weer iets veranderd, leuk is het!

 15. Mooie foto’s! Mooi om de natuur zo in beeld te brengen en het te delen. Ik kom weinig buiten momenteel, dus geniet extra van dit soort mooie plaatjes.

  Gaaf ook van die kaart trouwens. Hoewel ik niks met orakelkaarten heb merk ik zelf ook hoe passend sommige kaarten op een bepaald moment kunnen zijn. Zo bijzonder. ♡

 16. Prachtige foto’s, ben klein beetje jaloers op jouw talent! Mooie boodschap in de blog, ik vind het fijn voor je dat je gelukkig bent met minder. Kunnen hoop mensen voorbeeld aan nemen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.