Loving Lazy Sundays #76

on

LLSregen

Het is nog geen zeven uur in de ochtend en de tweede kop koffie staat al naast mij. De regen slaat genadeloos hard (pfffff, overdrijven is ook een vak, zeg) op het dakraam. Ik steek een geurkaarsje aan en zet mij neer achter de laptop. Ready to blog. Tijd voor Loving Lazy Sundays.

Sunday Sports
Ik hobbel met mijn dekbed onder de arm de trap af. Het is bijna 19:45 uur. Ajax-Vitesse. Peter kijkt verbaasd als ik de kamer binnen kom. “Ja, ik dacht, laat ik eens een wedstrijdje proberen vol te houden.” ”Leuk!” roep Peter enthousiast. “Je bent precies op tijd. Het is net bego….. GOOOOOOAAAAAAAL!!!!!” Ik pak mijn dekbedje weer op en hobbel de trap weer op naar boven. Rot effe lekker op, zeg.

Happy Stuff
Hotstone massage ♥ Winterweer ♥ Foto’s maken ♥ Vers fruit ♥ De zon ♥ Narcissen ♥ Veel rust ♥

Instalove
Afgelopen week kwam ik via instagram in contact met Anna-Maria. Geen idee meer hoe dat precies ging, maar dat vind ik juist het toffe van instagram. Je komt in contact met mensen van over de hele wereld. Je hoeft alleen maar even elkaars account te bekijken en je weet eigenlijk al vrij snel of je een beetje op dezelfde golflengte zit. En dat zaten wij. Haar account heet moonlightmysteries. Heel veel prachtige natuur (ja, toch weer natuur), bloemen, kaarsen, dieren en engelen. Helemaal mijn ding. Binnen een paar dagen absoluut één van mijn favoriete accounts geworden.

How’s Pixie doing?

“And we were winning the battle with Pixie until the complications of recent days set in. Pixie’s welfare has always been at the core of everything we have done and with the heaviest of hearts, we know the time has come. We have exhausted all avenues open, for we see a hurdle before Pixie that even she, with all her determination and our veterinary team with all of their skill, cannot surmount. And so the time has come to set Pixie to run free forevermore. Run free sweet girl, run free.”

Afgelopen Week
Daar kunnen we kort over zijn; afgelopen week was shit. Maandag begon met een heerlijke hotstone-massage. Ik heb er ook intens van kunnen genieten, maar ik voelde me niet goed. Lichamelijk gelukkig! De ophoging van de paroxetine lijkt nog steeds een goede stap te zijn. Ik merk wel dat ik nog steeds aankom. Ik ben iemand die twijfels heeft bij het aankomen van medicijnen. Ik denk altijd eerder dat je vocht vasthoudt of dat je eetlust toeneemt en dat je, vaak zonder dat je er erg in hebt, meer gaat eten en dus aankomt. Ik had echter niet het idee dat ik zoveel meer was gaan eten. Ik deed iets wat ik gedacht had nooit meer te doen; ik ging een weekje calorieën tellen. Ik wilde toch echt weten of ik niet gewoon meer was gaan eten. Dat was niet het geval. Ik kom dagelijks rond de 1800 calorieën uit en dat is voor iemand die veel tijd op bed doorbrengt prima. Wellicht dan toch de medicijnen. Wie zal het zeggen.

Komende Week
Morgen weer therapie. We gaan beginnen met een inleiding voor schematherapie. Daar moet ik morgenochtend nog een hoofdstuk voor lezen. Ik vind het prettig om dat op de dag zelf te doen, want mijn geheugen is een zeef. Als ik dat vandaag doorlees ben ik het morgen gewoon weer kwijt. Verder was het advies van de behandelgroep dat ik zou moeten oefenen met situaties door middel van rollenspellen. Rollenspellen is iets waar iedereen een hekel aan heeft, maar voor mij is het een bijna onmogelijke opgave. De vorige keer heb ik dat op het allerlaatste moment mijn strot uit weten te krijgen vlak voordat ik wegging. ”Als ik rollenspellen moet doen is de kans groot dat ik niet meer kom.” Ik ben zo blij dat ik dat eruit kreeg. We gaan het er morgen verder over hebben. Verder deze week alleen dagbesteding en vrijdag poging nummer twee om bij mijn collega op bezoek te gaan in Utrecht. Oh ja, en ik moet een afspraak maken om mijn bloeddruk op te laten meten. Dat moet ik echt niet vergeten!

Music Maestro
Oké. Als je van muziek houdt of van Ed Sheeran of van allebei, doe mij dan een lol en neem 11 minuten de tijd om deze clip te bekijken. Ik krijg hier echt een lach van op mijn gezicht, die krijg je er de komende zes uur nog even niet van af.

Enjoy and have a loving lazy Sunday! ♥

30 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mijn buurman steekt enkel een geurkaarsje aan als hij een scheet heeft gelaten. ‘Viezerik!’, zei ik hem onlangs, waarop hij mijn brievenbus aan diggelen hamerde en ik hem als tegenzet vastbond aan zijn appelboom. Moest hij maar weten, de stinkaard.
  Slecht nieuws van Pixie, de tranen staan in mijn ogen. Die rosse zanger met ongekamd haar kan dit niet goedmaken, helaas…

 2. wilma schreef:

  Balen dat het afgelopen week zo slecht ging. Als je nog vermoeider bent dan normaal, komt dat waarschijnlijk ook door de ophoging van de paroxetine. Tenminste dat is mijn ervaring.
  Enne… Ik wil niet vervelend overkomen, maar focus je niet al teveel op het aankomen. Laat het geen triggger zijn! (Maak me een beetje zorgen, als ik calorieen tellen lees)
  Heeel, heeel veel sterkte voor morgen en de komende week.
  Leef met je mee😘

  1. Marion schreef:

   Geen zorgen hoor. Ik wilde alleen voor mezelf weten dat ik onbewust toch niet veel meer was gaan eten. Het aankomen op zich is geen probleem. Ik heb er helemaal geen moeite mee. Dat verbaast me zelfs als ik kijk hoe lang ik ermee geworsteld heb. Heel gek… De link met de moeheid en de paroxetine had ik nog niet gelegd. Ik bedenk me nu dat dat ook wel eens de reden kan zijn van mijn heftige dromen die ik sinds een paar weken weer heb. Dank je wel. X

 3. Flavie schreef:

  Geniet van je zondag!

 4. altijdangelique schreef:

  Volgens mij is het aankomen door medicijnen een combinatie van vocht vasthouden en een tragere stofwisseling.

 5. dirk1heidi schreef:

  Leuke artikel heb je geschreven.
  Een fijne zondag nog meid.

 6. Omg Pixie, de tranen biggelden over mijn wangen. Zo triestig. Nope, zelfs Ed Sheeran kan dat mij niet meer doen vergeten, al is hij wel heel indrukwekkend. Mss moet je de ophoging toch maar in vraag gaan stellen als je terug calorieën gaat tellen. Soit, ik hoop dat komende week beter wordt. Vooral niet te veel piekeren. Fijne zondag Marion!

  1. Marion schreef:

   Piekeren doe ik niet hoor. Ik wilde gewoon weten dat het goed zat. Fijne zondag.

 7. dansenindestorm schreef:

  Ik wens je een betere week toe dan je afgelopen week hebt gehad! 🙂
  Super knap (en goed!) dat je eerlijk bent geweest omtrent de rollenspellen. Het is goed dat ze dat weten. Wellicht kunnen ze je niet geven wat je het liefst zou willen: nooit een rollenspel. Maar het is wel iets om rekening mee te houden en om verder uit te zoeken. Goed bezig!

  1. Marion schreef:

   Het zou zonde zijn om de therapie daarmee te blokkeren. Wie weet straks in de groepsbehandeling. Dat vind ik al een stuk fijner, omdat ik dan niet alleen ben. X

 8. Robin schreef:

  Haha, die goal heb ik ook niet live gezien. Ik zat nog te kloten met een Russische livestream op de PC 😖 Je hebt verder niets gemist aan de wedstrijd, blergh.

  Sneu van Pixie 😢 en succes bij alleen al de gedachte aan de rollenspellen, yikes! 😱 Ik ben ook geen prater, maar de pillen helpen wel. Wie weet ga je jezelf verbazen 😉

  1. Marion schreef:

   Ik ben blij dat het me lukte om te zeggen. Zou toch zonde zijn als de therapie daardoor weer vast zou lopen.

 9. Morgaine schreef:

  Dank je wel voor de instalove 😉 hahahaha Ik doe nog steeds te weinig gewoon met instagram, en dan doel ik op rond kijken buiten de bloggers om, en het gekke is, ben ik de enige daarin? Dat rare vogels mij gaan volgen, met name bedrijven en zo, merk ik op twitter ook, een accountants kantoor of zo, of een bedrijf aan de andere kant van de wereld, en dan vraag ik mij echt af, hoe kom je hier terecht! hahahaha

  Nou goed, als ik klaar ben met mijn haakverslaving weer eens wat andere dingen doen, maar ik ben bang 😛

  En Pixie, dank je wel voor het delen, tranen in mijn ogen.. Ed staat nu op, maar ik ken hem niet zo goed, zou niet weten als ik de radio aan heb staan of hij het zingt of niet… 😉

  X

 10. ik schrok ook even van het calorieën tellen. maar ik snap dat je voor jezelf wilt weten waar je gewichtstoename vandaan komt.
  hoop dat de komende week leuker voor je wordt. zaggies aan X

 11. joorloveswriting schreef:

  Kende het niet van Ed sheeran…. 😛 maar fijne zondag Marion! 🙂

 12. irene schreef:

  Ik heb het liedje geluisterd, ik van ED zo goed!! X

 13. Hilde schreef:

  Wat een prachtige foto’s op het account van Anna-Maria! ❤ Droom er helemaal bij weg 🙂 🙂

 14. marielle schreef:

  Fijne zondag Marion.
  Succes deze week!

 15. Mariska schreef:

  Aan de calorietjes zal het dan niet liggen. Zo’n massage is wel een goed begin van de week! Maak er een lekker luie zondag van 🙂

 16. Sanne schreef:

  Hele fijne zondag!!
  & echt prachtige foto’s op het account van Anna-Maria (:

 17. Femke Steketee schreef:

  Arme Pixie 😦 Tijd voor massages! x

 18. frolijkmetfre schreef:

  Leuk dat iemand zo blij kan zijn als je toch in de avond zo iets dergelijks probeert, heel sterk! Ook goed om dat van het rollenspel te zeggen, anders hik je telkens tegen zo iets naars aan! Het nummer van Ed Sheeran kende ik, het blijft alleen wel zo fijn zo een muzikale en aardige man dit zo gepassioneerd te kunnen zien doen!!

 19. Wanda schreef:

  Rot joh dat je week niet echt lekker liep. Die rollenspellen… bah, moest dat op mijn vorige week ook een paar keer doen tijdens een workshop, nou, wist totaal niet waar ik het moest zoeken. Zo niet mijn ding en dan blokkeer ik compleet. Ga zo even kijken op het instagram account wat je noemde, altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen!

 20. chucky1012 schreef:

  Zulke prachtige songs!
  Wat vervelend van de gewichtstoename.
  Je drinkt al erg veel thee en dat is zeker goed.
  Dat medicijnen mensen laat aankomen begrijp ik niet.
  Maar niet getreurd als je dit over een maanden goed in de hand heb zal het allemaal wel goed komen.
  Wat wel erg vervelend is… is de kleding.
  Heb namelijk de ervaring dat ik mijn kleding maten groter moest kopen….

  Xoxo

 21. Sabine schreef:

  Hopen op een betere week vanaf nu! De song van Ed Sheeran kende ik helemaal niet, maar net als de rest is ook deze goed 🙂

 22. Roos schreef:

  Zou best kunnen dat je vocht vasthoudt door die medicatie. Bleekselderij en tomaat schijnen goed te helpen bij vochtafvoer. En je moet maar zo denken, als je (binnenkort) weer afbouwt met die medicatie, wordt je gewicht wel weer wat lager. Moet trouwens zeggen dat ik het ontzettend knap vind van je dat je calorieën telt zonder het obsessieve van de eetstoornis, maar gewoon vanuit een objectieve blik om te kijken hoe en wat qua voeding. Nog een herstelbewijs. 🙂
  Ed Sheeran heeft ook geweldige muziek. Vind ‘I see fire’ erg mooi, maar dat heeft mede te maken met mijn liefde voor Tolkiens verhalen. :p

  1. Marion schreef:

   Ik vind het helemaal niet erg om aan te komen. Ik wilde alleen wel of het aan mijn eten lag. Zeker met het oog omdat ik richting de grens overgewicht ga en qua gezondheid vind ik dat wel belangrijk. Het was wel fijn om te merken dat ik die app na een week er zonder moeite weer af kon gooien. Zeker een bewijs van herstel. I see fire is ook prachtig. Die luister ik regelmatig. ♥

   1. Roos schreef:

    Begrijpelijk dat je dat wilde checken. Vandaar ook dat ik het zo knap vind dat je er niet ‘weer in mee gaat’. Kun je echt ontzettend trots op zijn! 🙂
    X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.