Waarom?

bananencollagen

Met regelmaat vraag ik me dingen af. De meest eenvoudige dingen, maar ook de meest ingewikkelde dingen. Dingen die ik simpelweg niet weet of die ik wel weet, maar waar ik me altijd over blijf verbazen. Dingen waarvan ik niet begrijp waarom mensen ze doen en dingen waarvan ik niet begrijp waarom mensen ze niet doen. Kortom, dingen die ik mij afvraag.Β 

Waarom duiven monogaam zijn.

Waarom er een nieuw 20 euro biljet komt.

Waarom sommige mensen geen fatsoen hebben.

Waarom we niet nat willen worden in de regen.

Waarom we zo’n kuddevolk zijn geworden.

Waarom er harde stukjes in mijn neus zitten.

Waarom narcissen geel zijn.

Waarom inwoners van het AZC beschermd worden als het gaat om aanranding.

Waarom mensen het teveel moeite vinden om afval te scheiden.

Waarom de overheid meer aandacht heeft voor multinationals dan voor haar burgers.

Waarom we nog steeds de zomer- en wintertijd in stand houden.

Waarom er mensen klagen dat ze moeten betalen voor een plastic tasje.

Waarom vogels niet vaker ergens tegenaan vliegen.

Waarom mensen klagen in de rij bij de kassa als het lang duurt en vervolgens buiten een kwartier met buurvrouw Bea gaan staan beppen.

Waarom wij de enige organismen zijn die voor hun eten en drinken betalen.

Waarom het zo moeilijk is om dagelijks te mediteren.

Waaraan Michael Jackson nou echt is overleden.

Waarom mensen zich zoveel aantrekken van anderen.

Waarom ik het ’s ochtends altijd bloedheet heb en ’s avonds ijskoud.

Waarom de Wet van Murphy bestaat.

Waarom ik de kriebels krijg van de stem van Annie Lennox.

43 reacties Voeg uw reactie toe

 1. … omdat het leven zonder zich iets af te vragen bijzonder saai zou zijn!

 2. Haha ik herken mezelf hierin!

 3. Esther schreef:

  Hahahaha, alsof ik een kijkje neem in mijn eigen hoofd! Je bent niet gek, ik vraag me ook de meeste vreemde dingen af… Fijne dag!

 4. Ik herken je vragen en moet bekennen dat ik even met mijn neus wiebelde bij ‘Waarom er harde stukjes in mijn neus zitten.’ want nu je het zegt, ik heb ook werkelijk geen idee. Ik had vroeger (nou okΓ©, vorig jaar nog) een schriftje en daar schreef ik allerlei dingen in die ik me afvroeg. Je herinnert me er weer aan en ik ga het eens opduiken πŸ˜‰ Bedankt! Xoxo

 5. Morgaine schreef:

  Ik weet niet of duiven monogaam zijn, volgens mij dus niet, omdat ik weet waarom zwanen, kraaien en ka’s bijvoorbeeld wel monogaam zijn, het antwoord is meer simpel dan je denkt. Yvonne Kroonenberg schreef er een heel boek over zelfs, die ik in de kast heb staan en toen ik las waarom.. lag ik in een deuk, ja natuuurlijk!

  En het vertelt daarom ook waarom wij mensen dus niet monogaam zijn, van nature…

  Vogels met hetzelfde verenkleed, dus niet te zien is of je met een man of een vrouw te maken hebt, zoals bij zwanen, ka’s en kraaien, beide seksen hebben exact hetzelfde verenkleed, zijn monogaam.

  Zodra je verschil ziet tussen man en vrouw in de natuur, denk aan eenden, maar ook koolmezen bijv. of andere diersoorten, ja ook de zoogdieren, dan zijn ze dus vreemdgangers en houden er meerdere vrouwtjes op na…. En wij mensen, vrouwen en mannen zijn nog meer divers, dus is het de natuur die maakt dat wij helemaal niet monogaam zijn, hahahaha Er ging een wereld voor mij open toen ik dat boek las πŸ˜€

  het heet overigens: monogamie voor beginners en ja ook met humor πŸ˜‰

  X

  1. Marion schreef:

   Levenslange paarvorming wordt ook gevonden bij: Zwanen, Kraaiachtigen, Grote roofvogels, Brandgans, veel papegaaiensoorten, Duiven, Albatrossen, Grutto en scholeksters. Kiek an! Toevallig wist ik het van die duiven omdat ik een oudere meneer ken die vroeger duivenmelker was. Maar goed, dat terzijde. Bijzonder blijft het.

   1. Morgaine schreef:

    hahaha ja en je noemt allemaal vogelsoorten die dus zelfde verenkleed hebben, zowel man als vrouw πŸ˜‰ πŸ˜€ Dat is al een vraag minder en een waarom probleem opgelost hahaha πŸ˜‰

    1. Marion schreef:

     Ik zal de buurman er nog eens over aanspreken!

     1. Morgaine schreef:

      Nee hoeft niet, klopt ook wel, ook bij duiven, ook al zijn ze verschillende van kleur, dat zijn ze dan ook allemaal, zie een eend, mannetje kan kleuren hebben, vrouwtjes zijn altijd grijzig bruin πŸ˜‰ Dan heb je het echt over verschil. πŸ˜€

 6. Simplynspecial schreef:

  Haha, harde stukjes. Ieuw! Maar ja, ook die bestaan! En waarom, geen idee. Ik vroeg me laatst af of vogelnesten hergebruikt worden. Door een andere vogel of misschien zelfs door dezelfde? Of dat vogels het nest ‘afbreken’ en dan ergens anders opnieuw beginnen haha. Dat vraag ik me af!

  1. Marion schreef:

   Jaaaaaa! Dat is een goeie! Wil ik ook weten! Maar het dan verdomme om op te zoeken. Heerlijk! πŸ˜›

 7. Noirona schreef:

  Whaaa Marion, heel veel herkenbare vragen gelukkig is er nu voor 1 vraag een antwoord, ik hoop dat je lezers ook antwoorden hebben op de overige vragen.

  X.

 8. memyselfandwe schreef:

  Ik stel me liever niet te veel vragen, maar ik herken de jouwe wel. Ik ben blij dat jij ze hebt neergepend, want zo hoef ik daar mijn hoofd niet meer over te breken. πŸ™‚

 9. Haha, wat een hoop vragen! Duiven zijn trouwens niet monogaam, hoor. πŸ˜‰

 10. Sammie schreef:

  Oh sommige zijn zo herkenbaar πŸ™‚ Ik vraag me ook regelmatig af waarom mensen elkaar zo weinig gunnen, bijvoorbeeld op de weg. Als iedereen elkaar nou een plekje op de snelweg gunde hadden we veel minder file’s bij het invoegen πŸ™‚

 11. Jaixy schreef:

  πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ ja waarom?? Omdat het anders saai zou zijn en we niets zouden bijleren??

 12. jackiedeklerk schreef:

  Ooit kocht ik voor mijn jongens het waarom boek…
  ik zou eens kunnen kijken of er antwoorden voor je in staan πŸ˜‰

 13. Sabine schreef:

  Haha zo leuk om te lezen! Ik vraag me ook al jaren af waarom Michael Jackson nu eigenlijk is overleden πŸ™‚

 14. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Waarom Annie Lennox waarom?? Why?

  Toevallig had ik vanochtend zo 20 euro biljet in mijn handen en dacht ik ook why?

 15. Inge schreef:

  Hahaha ja ik kan mij ook vaak van dit soort dingen afvragen. Herkenbaar dus!

 16. Ilse Verhoeven schreef:

  De nieuwe biljetten zijn moeilijker na te maken, blijkbaar waren er heel wat valse briefjes van twintig in omloop.

  1. Robin schreef:

   Bah, wat logisch!

 17. BySilke schreef:

  Zo leuk haha en eigenlijk echt wel waar dat sommige dingen heel vreemd zijn! En van dat afval sorteren, hier in CuraΓ§ao sorteren ze dus NIETS en dat is echt zooo raar! En dat doet wel pijn aan mijn hartje haha πŸ™‚

 18. marielle schreef:

  haha, als je hierbij gaat stilstaan, ga je ineens anders naar dingen kijken, lollig

 19. Jenn schreef:

  Waarom mensen zo weinig fatsoen hebben, dat vraag ik me ook regelmatig af…

 20. Hhaha wat een vragen. Briljant! Veel van die vragen heb ik ook zeer regelmatig! Het wordt dan ook echt een probleem als ik het nut er echt niet van in kan zien… dan kan ik mijn koppie er over gaan breken πŸ˜€

  1. Marion schreef:

   Ik ook niet hoor! Google weet vast overal antwoord op πŸ˜‰

 21. Roos schreef:

  Haha heek herkenbaar! Waarom zijn bij pinguΓ―ns de mannetjes verantwoordelijk voor het ei? Waarom heet een jachtluipaard een lachtLUIpaard, als hij zo kneiterssnel is? Enz. Vragen, je zal er maar mee zitten. :p

 22. Anita | Mindjoy schreef:

  Waarom sommige dingen lang moeten duren terwijl het zo geregeld kan zijn…

 23. joorloveswriting schreef:

  Haha sommige dingen snap ik ook echt niet…..Waaronder dat sommige mensen geen fatsoen hebben & dat AZC ….. Oh joh ik wist niet dat er een nieuwe 20 euro biljet aan komt….

 24. Tja waarom? Wel een geluk dat vogels niet vaker ergens tegenaan vliegen. Vorige week is er hier nog eentje tegen het venster geknald. Tranen alom.

 25. frolijkmetfre schreef:

  Ik kan hier ook altijd uren bij stilstaan, ook al zijn sommige dingen in deze lijst goed verklaarbaar πŸ˜‰ Maar dat gaat het niet om! πŸ˜‰

 26. Lot schreef:

  Leuke vragen en stof voor andere leuke blogjes!

  Zelf vraag ik me wel eens af waarom ik sommige totaal onbelangrijke gewone dingen uit het verleden nog weet en vooral waarom die zomaar in me opkomen zonder enige context met dat moment.

 27. Robin schreef:

  Die titel “waarom?” en dan die bananenfoto’s eronder! Ik lag meteen in een deuk! Heeft verder niemand die grap begrepen? Vervolgens las ik “”Waarom zijn druiven monogaam?” en moest ik nog harder lachen. Dat er iets anders stond maakte toen al niet meer uit. You made my day πŸ˜€

  1. Robin schreef:

   Dat was ik dus, maar dan undercover πŸ˜€

 28. Dat soort dingen dus.
  Wel enorm mindfull ergens toch wel. πŸ˜‰

 29. Myriam schreef:

  Waarom o waarom is het zo fijn om die vragen van jou te lezen?

 30. depridebby schreef:

  Heb je dan ook dat je tijdens het douchen denkt het armoede probleem opgelost te hebben en verder gedurende dag moet nadenken over hoe veters strikken, ook alweer ging??? Hihi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.