Ziek, zwak en Netflix

cropped-header2.jpg

Netflix. Spotify. YouTube. Uitzending Gemist. Wat een wereldleven hebben we tegenwoordig. Ja toch? Je voelt je niet lekker, duikt je bed in en waar je vroeger veroordeeld was tot een boek of een eenvoudig radiootje, kan je nu kijken en luisteren wat je wilt. 

Gisteren voelde me ik in de loop van de dag steeds beroerder worden. Pijn in mijn lichaam. Steken in de gewrichten. Extreme moeheid. Geen moeheid van ik val in slaap, maar moeheid in de zin van “waarom stroomt er in ene loodzwaar cement door mijn lichaam in plaats van licht, helderrood bloed?” Die moeheid. Iedere stap, iedere beweging, iedere slok drinken kostte moeite. Rond 16:00 uur gaf ik het op en dook mijn bed in. Ik voelde me zo immens beroerd dat ik ervan overtuigd was dat ik de hele komende week in bed zou moeten doorbrengen en dus bestelde ik Netflix voor een maand.

Wat wil ik allemaal gaan kijken?

Kurt Cobain: Montage of Heck. 
Deze keek ik gisteren. Ik was een groot Nirvana fan vanaf de brugklas tot aan de dood van Kurt Cobain. Er waren bijna geen beelden in deze documentaire te zien die ik nog niet eerder had gezien, behalve de beelden van toen hij klein was. Het was bijzonder om allemaal nog eens terug te kijken. In en in triest om te zien hoe twee zwaar verslaafde mensen elkaar nodig hebben en tegelijkertijd ook de afgrond in helpen. De beelden met dochter Frances waren de ene keer ontroerend en de andere keer shockerend. Geen briljante documentaire, maar voor de liefhebber én de fans van Kurt toch wel een must see.

Pantani: The Accidental Death of a Cyclist
De Tour de France was (en is) een sportevenement waar ik ieder jaar weer naar uitkijk. Vroeger waren we vaak tijdens de Tour in Frankrijk en gingen we er altijd wel een dagje naar toe. Prachtige dagen waren dat. De hele dag langs de kant van de weg staan. Wachten op de Tourkaravaan en de renners. Ondertussen luisteren op de radio wat er tijdens de rit gebeurde. Ja, ik vond het machtig mooi. De tijd van Pantani maakte ik mee via de televisie. Ik was geschokt toen ik hoorde van zijn dood en dat terwijl ik toch maar weinig van hem wist. Weet, moet ik zeggen. Daarom ben ik erg benieuwd naar deze documentaire.

Reincarnated
Een documentaire waarin Andy Capper van Vice Magazine Snoop Dogg volgt naar Jamaica. Ik vind Snoop Dogg een zeer grappige persoonlijkheid en ook al komt hij niet voor in één van mijn Spotify-lijsten, ik luister zijn muziek graag. In deze documentaire gaat hij naar Jamaica waar hij de reggae-artiest gaat uithangen. Ik hou van reggaemuziek, dus ik ben heel erg benieuwd wat Snoop ervan gaat maken.

Verder staan nog op mijn lijstje:
Cowspiracy: Ontdek hoe de bio-industrie de natuurlijke hulpbronnen op aarde decimeert, en waarom deze crisis grotendeels genegeerd wordt door vele grote milieuorganisaties.
Twinsters: Het waargebeurde verhaal over een Franse modestudente die via internet een identieke tweelingzus ontdekt van wie ze het bestaan niet kende.
Mission Blue: Een documentaire waarin oceanograaf Sylvia Earle wordt gevolgd tijdens haar campagne om de oceanen te redden van bedreigingen als overbevissing en giftig afval.
Virunga: Een film over een groep rangers die hun leven riskeren om het nationaal park en de gorilla’s die daar leven, te redden.

Verder heb ik de documentaire Living On One Dollar al gezien, wat echt een aanrader is, en de serie Sense8. Sense8 is een serie waar je van moet houden. Acht personen ervaren via telepathie elkaars leven. Briljant. Ik vond het echt geweldig! De eerste aflevering moet je even doorheen, maar daarna is het in één ruk door tot het einde.

Hebben jullie Netflix en zo ja, wat is jouw favoriete film, documentaire of serie? ♥

48 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lot schreef:

  Ik moest meteen denken aan een hele oude soap, getiteld SOAP en di eindigde altijd met de zin: confused? You want be after the next episode of Soap!
  Geen idee of daar iets van te vinden is.

  Mijn favoriete film: Les unes et les autres, deze film eindigt met de Bolero van Ravel
  De film is alleen op DVD te verkrijgen tegen absurt hoge prijs, ruim honderd euro. Zelf heb ik een slechte copie van videoband gemaakt.

 2. Morgaine schreef:

  Heb je even? Ik heb Netflix met grote dank aan mijn ouders, nu er op de gewone tv weer zoveel series zijn gestart die ik volg, echt volg, kwam ik er al enige tijd niet meer om te ontdekken dat seizoen 2 van The Originals eindelijk op Netflix staat (ik heb het al gezien elders stiekem al lange tijd terug, maar ja, ondertiteling is dan niet zo best, hahaha)

  Per ongeluk heb ik Shadow Hunters aangeklikt gisteren ook best grappig, een meer moderne Charmed eigenlijk, qua begin story, maar die serie is nog niet compleet en elke woensdag komt er een deel uit, Netflix special made staat er bij, maar ik laat hem nu staan tot ik alles in 1x kan zien als ik nog wil.

  Orphan Black, die staat in mijn lijst, eerlijkheid dient mij te zeggen dat ik die vergeten was, heb ik dus wel gezien en ik weet nog, dat ik die ook om zo maar te zeggen, zo snel mogelijk heb afgekeken.

  Making a Murderer is het laatste wat ik zag een paar weken terug omdat iedereen het erover had, dat moet je zelf maar even bepalen of je dat wilt zien, het is niet echt een must, tenzij je nieuwsgierig bent waar de hype om draait, zit je er eenmaal in, blijf je ook kijken, is mijn ervaring en lees ik ook bij iedereen terug dat dit dan zo is, hahaha

  Prison Break, alle 4 seizoenen compleet, derde seizoen is in deze het seizoen waar je even doorheen moet bijten.

  Lie to Me, het begin is best goed, maar ik snap waarom de plug eruit is gehaald, serie is dus compleet en leer je ook weer van, hahaha

  Suits!!! Ook hier kreeg ik netjes de melding, dat eindelijk het nieuwe seizoen beschikbaar is, ook al ben ik ook met deze serie bij zoals in Amerika, Netflix is ook traag met aankopen, zal gerust met de prijs te maken hebben en zo, maar goed… zie je het voor je? Suits, nu on SALE 😛

  Ken je de Blacklist? Ik zag nu ook 2 seizoenen beschikbaar, op tv zitten we al nu in 3….

  Oh de serie Rita, dat was één van de eerste die ik zag, is wel Deens geloof ik, maar daar kijk je zo doorheen omdat die serie echt steengoed is!

  Oh ja, Reign, maar dat zie ik jou niet kijken, dat is kostuum serie… wel heel mooi als je ervan houdt.

  Sleepy Hollow, erg mysterieus en is al op tv geweest maar nu ook op Netflix te vinden.

  Ik zit even in mijn lijst te kijken, maar zie als nieuw toegevoegd, An Invisible Sign, lijjkt mij ook mooi… nog niet gezien dus!

  Verder heb ik nog Homeland staan, ik lees dat dit ook een goede serie is, die had ik al in mijn lijst staan, maar staat nog als nieuw… 😉

  Drop Dead Diva, maar dat zie ik jou niet kijken, nieuw seizoen eindelijk beschikbaar, ook al heb ik die ook al allemaal gezien elders ooit 😉

  verder wens ik jou beterschap, en hoop ik dat de zon voor ons allemaal buiten snel weer zal schijnen, want als jij je al niet lekker voelt werkt het weer niet echt mee nu.

  1. Morgaine schreef:

   Oh ja, The Help, film, die heb ik al op tv gezien, tranen in mijn ogen, film met waar gebeurde feiten….. echt.. een must!

  2. Marion schreef:

   Rita ben ik wel benieuwd naar en Blacklist ga ik opzoeken. Thanks!

 3. Jaixy schreef:

  Nee ik heb geen netflix…. Ik doe het met spelletjes op de ipad, uitzending gemist en een boek…
  Ben nu net met mijn vriend begonnen met de Blacklist… Heb 2 afleveringen gezien en dat is best okay.

 4. ikwordvrolijkvan schreef:

  Orphan black is een hele goede serie, orange is the new black is een grappige serie en ik ben nu Jessica Jones aan het kijken, die is ook wel tof! Qua films disney films natuurlijk! En er staan ook een aantal gave natuur documentaires op 😊

  1. Marion schreef:

   Net de eerste aflevering van Jessica Jones gekeken. Inderdaad tof!

 5. Lonneke schreef:

  Nou gaan maar lekker goed uitzieken en rusten. Ik heb hier ook een zieke thuis. Beterschap xxx

 6. Hilde schreef:

  Ik heb geen Netflix, ben bang dat ik elke dag, all day long series ga kijken als ik het wel heb haha :p want dat gebeurd nu al af en toe met uitzending gemist websites :p
  Een paar series die ik samen met een vriend van me wel eens keek zijn; Modern Family, Antony Bourdain; No Reservations en Top Gear :p

 7. marielle schreef:

  Beterschap!!!!

 8. Sabine schreef:

  Jaaaa! Geweldige uitvinding Hahaha. Heb echt al heel veel films gezien. En gister zijn vriend en ik begonnen met how i met your mother te kijken. Ik kende de hele serie niet maar de eerste aflevering belooft veel goeds. Veel beterschap trouwens!

 9. levelieze schreef:

  Hier nog geen Netflix, al zou ik het abonnement van mijn zusje kunnen delen.
  Er zitten toch wel een aantal series op die ik graag zou zien, dus het gaat er zeker nog van komen.

 10. altijdangelique schreef:

  De films Juno ( over een zwanger tienermeisje, een beetje raar en leuk), Marley and me ( lijkt een domme komedie, maar is echt heel mooi). De series modern family, how I met your mother en new girl. De documentaire fat, sick and nearly dead.
  Ik hou over het algemeen van luchtig, no brainers en komedie.

  1. Marion schreef:

   New girl ben ik ook wel benieuwd naar. En ik zal Marley and Me ook opzoeken. 😀

 11. jackiedeklerk schreef:

  ik vind het wel een voordeeltje van ziek zijn… Al die mogelijkheden
  In het weekend zorgen die zelfde mogelijkheden er soms voor dat ik te weinig doe..
  Kurt cobain wil ik ook gaan kijken…
  Cow spice en twinsisters heb ik gezien, indrukwekkende documentaire’s

 12. Godelieve schreef:

  Lieve Marion, ik wens je van harte beterschap met de griep 🙂

  Op Netflix staan veel mooie films en series maar ook documentaires en ik heb al heel wat gezien. Het ligt eraan waar je van houdt. Het laatste wat ik samen met zoonlief heb gekeken is Black Sails! Een prachtige serie over piraten op Nassau in een historische setting. Ik weet niet of dat iets voor je is, zoons vonden het beiden geweldig!

 13. Ik heb geen netflix, maar wel 30 reserve rollen toiletpapier.
  Beterschap gewenst!

 14. Mary-Lou schreef:

  We hebben Netflix maar doen er zo weinig mee. Veel gehoord over Making a Murderer én het verhaal spreekt me aan dus als ik iets ga kijken binnenkort zal dat het zijn. Heel veel beterschap!

  1. Marion schreef:

   Staat inderdaad ook al in mijn lijstje. Ben heel benieuwd.

 15. Nicole Orriëns schreef:

  Ik ben echt dol op Netflix! Als ik ziek word ga ik zeker een Netflix marathon houden. Ik ben o.a. dol op The Walking Dead, Nashville en House of cards.

 16. joorloveswriting schreef:

  Beterschap Marion!!! En wat fijn om netflix te hebben en heerlijk op bed series / films enzo te kijken!! Wat je allemaal op noemt ken ik niet… Maar ik ben nieuwsgierig om te gaan kijken! Ik kijk het liefst films / series.

 17. Robin schreef:

  Ik heb geen Netflix, Spotify en andere moderne diensten. Daar zou bij mij niets van terecht komen. Ik download af en toe een blockbuster film die vervolgens maanden op mijn harde schijf blijft staan voordat ik hem een keer kijk. De laatste ‘grote’ serie die ik volgde was ER, nou dan weet je het wel. Een enkele Nederlandse serie zoals ‘Smeris’ kijk ik ook.

 18. Jenn schreef:

  Ik heb geen netflix, maar krijg steeds vaker de neiging om er wel aan te beginnen. Beterschap!

 19. Madeleine schreef:

  Beterschap!!!! ❤ Ik heb netflix en ik kan nooit kiezen wat ik moet kijken! Heel veel plezier met kijken 🙂

 20. Katrien schreef:

  Ik heb geen Netflix maar vind het wel super handig om digitaal te kunnen kijken en series en films te kunnen opnemen om er dan op het ideale zelfgekozen moment van te genieten. Veel beterschap, Marion

 21. Voorlopig nog niet maar ben er wel aan het denken om een proefmaand te nemen. Die documentaire van Kurt Cobain lijkt me interessant. Was ook een groot Nirvanafan, a long time ago… En van Sense8 heb ik idd al veel positieve dingen gehoord dus ook heel benieuwd naar. En hoop dat je je snel wat minder beroerd voelt.

 22. boomhutaanzee schreef:

  Beterschap! Wat een fijn kijklijstje geef je. Ik vond Homeland heel indrukwekkend, wel heftig. Orange is the New Black is ook een aanrader, veel vrolijker. Shameless is ook heel grappig en goed gemaakt!

 23. KarenMee schreef:

  Ik lig met griep op bed nu, zo fijn om dan netflix te hebben heh! Ik kijk nu Homeland (en heb eindelijk weer eens tijd om andere blogs te lezen en te reageren 😉 ) maar die is hierboven ook al genoemd net als een hoop andere favorieten van me. Genoeg om je mee te vermaken dus. Beterschap!

 24. daenelia schreef:

  Eerlijik gezegd kan ik me niet herinneren dat ik vroeger toen ik ziek was geen tv kon kijken :S Er was vanaf begin jaren 80 toch al vrij vroeg in de middag tv, en daarbij kwamen de commerciele ‘sateliet’ zenders opzetten, zoals Sky en Musicbox, als ik me goed herinner. Veel leuke series gezien destijds.
  Ik weet niet of Netflix het aanbiedt (vast wel) maar Being Erica is ook erg leuk, en Community. En misschien kun je ergens de hand leggen op Hustle, een BBC serie.
  Het ligt er ook aan of je hoofd er naar staat en of je niet ligt te ijlen van de koorts. Want in zo’n geval neem ik niet in me op wat ik kijk. Dan slaap ik liever.

 25. The Vampire Diaries en Teen wolf. Veel beterschap!

 26. Evelyne Vergote schreef:

  Ik heb geen Netflix, maar wel Stievie Free. Dat is uiteraard niet ’t zelfde, want op Netflix kan je verschilende films & series die niet op tv te zien zijn bekijken. Op Stievie kan je programma’s van op tv herbekijken. Ik moet eerlijk bekennen dat ‘k ’t nog maar een paar keer gebruikt heb & er eigenlijk eens de tijd voor moet nemen, maar ja..

 27. frolijkmetfre schreef:

  Heb hier een handje vol van. Ik heb veel series tot het einde gezien en volg er ontiegelijk veel, oeps! Films kan ik ook wat van, ga er een paar hiervan zeker proberen! 🙂

 28. Dina schreef:

  Bluh wat vervelend dat je je niet goed voelt. Hopelijk voel je je snel weer een stuk beter. Best wel handig inderdaad, als je je niet lekker voelt, dat je eigenlijk altijd wel iets te doen is. Ik voel me op het moment ook niet echt lekker, iets van een griepje onder de leden denk ik, dus ik zoek ook iets om de tijd een beetje te doden. 😛

 29. IngridMoorenBlogs schreef:

  Zo is het leuk om ziek te zijn 😉 beterschap xx

 30. els schreef:

  Wat vervelend dat je je zo voelt, maar Netflix is dan wel weer leuk. Ik kan Suits aanraden. Ik hou van die serie :-).

 31. Ja, ik heb dat verslavend ding ook. *zucht *
  The Blacklist
  Once upon a time
  White Colar
  Merlin
  Downton baby
  Teen Wolf

  Gewoon te veel…

 32. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat naar dat je je zo voelt. Hier geen netflix, maar klinkt als een interessant lijstje! Sense8 klinkt erg goed.

 33. AroundSan schreef:

  Bleehhh wat rot dat je je niet lekker voelt. Heel veel beterschap! ♡
  Leuke series en films? Oeh, ik ben daar niet zo goed in. ‘The Bridge’ is wel een gave serie op Netflix. 🙂

 34. Rippling schreef:

  mooie lijst hoor, twisters wil ik ook graag zien. Lijkt me mooi, Top of the lake is ook prachtig. ik heb onlangs op mijn blog mijn favorieten Netflix gezet 😉

 35. Beterschap zeg!
  Ik ben ook zo’n Netflix verslaafde, hier staat The Blacklist, Scorpion, Dexter en Grimm vaak op 🙂

 36. Anne schreef:

  Van deze lijst heb ik Pantani en Twinsters gezien, vooral die eerste wel een aanrader.

  Ik denk dat je de documentaire Alive inside wel mooi zal vinden. Ouderen met alzheimer (of andere beperkingen) die in verpleeghuizen zitten weg te teren krijgen een koptelefoon op met hun favoriete muziek van vroeger. Ze leven helemaal op, heel indrukwekkend!

 37. Eline van Vliet schreef:

  Ik kijk momenteel naar Rectify, ook vanwege ziek zijn. Ik voel me btw nooit veroordeeld tot een boek hoor. Daar is niks mis mee. Maar ja, als je hoofdpijn hebt en ziek, zwak en misselijk bent, dan is een makkelijke serie idd wel lekker relaxed. Orpan Black kan ik ook van harte aanbevelen en bloodline. En de scandinavische series natuurlijk. Luther en The Fall zijn ook heel erg de moeite waard.

 38. Cowspiracy wil ik ook nog zien, dank voor de reminder! Ik ga binnenkort met Downtown Abbey starten; nog nooit gezien..

 39. Roos schreef:

  Netflix is geweldig! Ik kijk via het abonnement van mijn beste vriendin. Vooral films trouwens, maar ook de serie ‘Pretty Little Liars’. 🙂 Ken je trrouwens ‘The Dutchess’? Prachtige film! In en in triest, ontroerend, en toch ook ontzettend mooi. Kan ‘m je echt aanraden!

  1. Marion schreef:

   Nee, die ken ik nog niet. Ga ik opzoeken! Thanks.

 40. Sammie schreef:

  Sense 8 ga ik onthouden voor als ik de tijd heb 🙂 Klinkt als iets wat ik wel leuk vind om te zien. Twinsters staat ook nog op mijn wil ik nog zien lijstje. Ik heb al aardig wat boeiende docu’s gezien op netflix maar vergeet de namen altijd…. Maarrrr ik heb even gespiekt op netflix site hihi
  Keith Richards: Under the Influence, mooie docu.
  Human Planet ook erg mooi. Unhung Hero, boeiend maar vooral grappig.
  Men at Lunch, super gaaf.
  Being Elmo: A Puppeteer’s Journey
  Hot Girls Wanted, Kids for Cash, allebei interessant.

 41. Flavie schreef:

  Wij hebben het niet… als er tijd is om tv te kijken, zou ik het wel willen… als er geen tijd is om tv te kijken (meestal) zou het zonde zijn om ervoor te betalen.
  Hopelijk ben je al wat beter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.