Stilte of Reggae

reggaehart

Gisteren had ik een keer geen therapie. Ik was ziek. Niet dat ik zelf afgebeld had, ik zou niet durven, maar toen ik binnenkwam meldde de receptioniste meteen dat mijn therapeute ziek was. Ze hadden me wel gebeld, maar…  Shit! Mijn telefoonnummer!

Inderdaad. Ze hadden de voicemail van ene Wilfred ingesproken en waren al bang dat het niet helemaal goed zou komen. Het leek me niet verstandig om uit te gaan leggen wie Wilfred is en dus zei ik; “Nee, mijn fout. Ik heb een nieuw nummer en ben vergeten dit aan jullie door te geven.” “Wat vervelend voor je”, zei de receptioniste. “Joke is de komende twee weken ook nog eens vrij.” Mijn hart maakte stiekem een sprongetje. Dat is waar ook! Ik heb gewoon vakantie!

Nee, dit is niet oké. Therapie hoeft echt geen theekransje te zijn, maar een dag van tevoren al niets meer aankunnen van de angst en de dag zelf en de dag erna voor dood op de bank hangen, is niet oké. Ik heb het al eerder aangegeven en ik zal het opnieuw moeten doen; het teruggaan naar mijn kindertijd is letterlijk levensgevaarlijk. Ik denk dat het beter is als ik daarmee verder ga tijdens de dagbehandeling. Ik ben iedere keer op de terugweg na therapie een gevaar op de weg, zowel vanwege mijn moeheid als mijn achteloosheid. Ik wil dat niet meer. Niet voor mezelf. Niet voor anderen.

Donderdag het gesprek met de verzekeringsarts van het UWV en daarna heb ik even twee weken rust. Even niets. Even niet teveel nadenken. Even niet graven in het verleden. Lekker Netflixen, een beetje wandelen, foto’s maken en aan mijn blog werken. Misschien nog een keer lunchen met mijn zus, een keer naar Patricia en wellicht duik ik nog een ochtend de sauna in. Ik wil alleen maar stilte in mijn hoofd.

Of reggae natuurlijk.

We rejoice in good times
We rejoice in bad times too ♥

46 thoughts on “Stilte of Reggae

 1. Jeetje dat was balen voor je…. dat daar stond.
  Heerlijk tijd om voor jezelf te nemen en naar een wellnessoord te gaan.
  Fijn om eens een dagje uit te gaan met je zus.
  Yeah…. love this music 😉

  Mooie dag Xoxo

 2. Arme Wilfred. Misschien zie je hem straks wel bij de dagbehandeling omdat hij er niet meer tegen kon 😀

  Ik heb het gevoel dat de groepstherapie meer voor je gaat doen dan dat graven in je verleden. Gewoon ervaren in de groep dat je OK bent, dat je er toe doet en dat je aandacht mag vragen voor jezelf. Als je straks nog intensiever gaat graven en daardoor niet meer in staat bent om met het groepsproces mee te doen, schiet je er ook niets mee op. Gewoon mijn gevoel, niet gehinderd door enige kennis van zaken 😉

  Succes alvast voor donderdag!

  1. Oh Myriam, ik zou zo graag willen dat ik daar heel enthousiast JAAA op zou kunnen antwoorden. Maar ik kan het niet. 😦 Het is teveel, te ver, te lang voor mij nu en daar voel ik mij dan weer echt schuldig over.

 3. Mijn psycholoog bleek vandaag ook ziek te zijn, enkel hadden ze door een administratieve fout ook een verkeerd nummer in hun systeem staan haha. Daarnaast is mijn psycholoog vanaf volgende week ook met vakantie. Hopelijk gaat je therapie straks beter en gaat het op een manier die beter bij je past of wat je in ieder geval aan kan. Veel liefs!

 4. Ik denk dat het heel goed is om nu rwee weken “rust” te hebben en probeer te “genieten” van de muziek, Netflix en sauna. En met je zuster lunchen? Dat moet vast gezellig zijn.

 5. Soms is even rust ook fijn. En het is begrijpelijk dat je er steeds zo tegenop ziet, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat je hierdoor vooruit gaat. Adem in, adem uit. Rustig aan en lekker even twee weken Netflixen en relaxen.
  X

 6. Even rust, daar kun je echt naar snakken soms. Ik voelde me ook altijd opgelucht als mijn psychologe ziek was (uiteindelijk is ze overspannen weggegaan, dat was dan weer alles behalve leuk!). Ik voelde me zelfs opgelucht als de klarinetdocent afbelde voor de les. Want nou ja, ik wil het wel goed doen en gaat het niet goed, dan ben ik een gevaar voor mezelf en anderen. Ik wens je lekker veel rust en heel veel reggae toe.

  1. Eigenlijk baal ik er nu van dat die keuring er tussendoor komt, anders was het echt drie weken ontspanning geweest. Maar goed, twee weken is ook al heel erg fijn. Dank je wel!

 7. wilfred kijkt bijna nooit in zn whatsapp… 😀
  doordat ie zolang offline was geweest bedacht ik me pas dat jij een nieuw nummer had. benieuwd of ie nog gaat reageren.
  en fijn voor jou die twee weken bijkomen. vind het ergens wel raar dat ze vanwege een vakantie een therapie stop zetten. sommige mensen zullen het juist nodig hebben lijkt me… maakt ook niet uit, voor jou komt het nu even heel goed uit. geniet ervan!

  1. Wilfred heeft ook nog niet op mijn bericht gereageerd 😛 Er is wel vervanging voor nood inderdaad, maar bij mij is die nood op het moment niet zo hoog. Ik ga inderdaad even genieten. X

 8. Wat balen Wilfred, uhhhh Marion 😉 Maar gelukkig keek je er niet bepaald naar uit, dus in dat geval was het misschien wel fijn dat het niet doorging. Geniet lekker van je rust!

 9. Maak je geen zorgen dat je hart een sprongetje maakte hoor. Ik had dat vroeger voor school en afspraken ook, ook al vond ik dit helemaal niet zo erg. Ik hoop dat je in de toekomst het wél gaan wel iets fijner ervaart, maar dat sprongetje mag je blijven maken hoor 😉 Geniet van je rust!

 10. Eens kijken of ik vandaag geen phising aanval melding krijg.. Wat lekker dat je aankomende twee weken even rust hebt. Lekker de sauna in duiken is absoluut een goed idee om je hoofd eventjes leeg te maken.

 11. Zo. Zo’n sprongetje kan wel een eye-opener zijn zeg. Zo opzien tegen therapie is ook wel heftig. Komende twee weken moed bij elkaar rapen om te bespreken? Wie weet zijn er andere manieren om (op andere vlakken) ook zinvolle stappen te zetten.

  Als ik dit lees ben ik blij dat t kaartje vandaag aangekomen is (en niet zoals gepland op zaterdag).

  Succes en sterkte bij uwv. ♡

  1. Ik ga het absoluut bespreken. Ik heb namelijk tot de laatste weken eigenlijk altijd uitgezien naar therapie. Niet zo van ”oh joepie, gezellig een uurtje therapie”, maar het werken aan mezelf vind ik gewoon heel erg fijn. Dit is denk ik echt nog een stap te ver.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s