Psychische Shit

Stilte of Reggae


Getagd: , , , , , , .

reggaehart

Gisteren had ik een keer geen therapie. Ik was ziek. Niet dat ik zelf afgebeld had, ik zou niet durven, maar toen ik binnenkwam meldde de receptioniste meteen dat mijn therapeute ziek was. Ze hadden me wel gebeld, maar…  Shit! Mijn telefoonnummer!

Inderdaad. Ze hadden de voicemail van ene Wilfred ingesproken en waren al bang dat het niet helemaal goed zou komen. Het leek me niet verstandig om uit te gaan leggen wie Wilfred is en dus zei ik; “Nee, mijn fout. Ik heb een nieuw nummer en ben vergeten dit aan jullie door te geven.” “Wat vervelend voor je”, zei de receptioniste. “Joke is de komende twee weken ook nog eens vrij.” Mijn hart maakte stiekem een sprongetje. Dat is waar ook! Ik heb gewoon vakantie!

Nee, dit is niet oké. Therapie hoeft echt geen theekransje te zijn, maar een dag van tevoren al niets meer aankunnen van de angst en de dag zelf en de dag erna voor dood op de bank hangen, is niet oké. Ik heb het al eerder aangegeven en ik zal het opnieuw moeten doen; het teruggaan naar mijn kindertijd is letterlijk levensgevaarlijk. Ik denk dat het beter is als ik daarmee verder ga tijdens de dagbehandeling. Ik ben iedere keer op de terugweg na therapie een gevaar op de weg, zowel vanwege mijn moeheid als mijn achteloosheid. Ik wil dat niet meer. Niet voor mezelf. Niet voor anderen.

Donderdag het gesprek met de verzekeringsarts van het UWV en daarna heb ik even twee weken rust. Even niets. Even niet teveel nadenken. Even niet graven in het verleden. Lekker Netflixen, een beetje wandelen, foto’s maken en aan mijn blog werken. Misschien nog een keer lunchen met mijn zus, een keer naar Patricia en wellicht duik ik nog een ochtend de sauna in. Ik wil alleen maar stilte in mijn hoofd.

Of reggae natuurlijk.

We rejoice in good times
We rejoice in bad times too ♥

46 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s