Spijt van wat je niet deed

on

Onderstaand filmpje kwam ik tegen op de blogs van Bente en Isolde. Het filmpje duurt maar 3 minuten. Kijk even. Je zult er geen spijt van krijgen. 😉

Het blijkt dat we vooral spijt hebben van de dingen die we niet gedaan hebben. Niet alles kunnen we alsnog doen of ongedaan maken. We kunnen er wel voor zorgen dat de lijst met dingen waar we spijt van hebben niet langer wordt. Dus doe wat je wil doen en zeg wat je wil zeggen.

Wat ga jij doen, voordat je er spijt van krijgt dat je het nooit hebt gedaan? ♥

31 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Isolde schreef:

  Hee, wat toevallig! Ik kende Bentes blog nog niet zo goed, dat we zo op een lijn zitten deze week is reden genoeg om daar weer eens te gaan buurten 🙂

 2. ikwordvrolijkvan schreef:

  Wat een leuk filmpje! Mooie eye-opener 😊

 3. Jaixy schreef:

  Mooi!! Idd zorg dat je zo min mogelijk spijt hebt

 4. Ik heb spijt van het feit dat ik vroeger niet veel mijn haar kamde. Vandaag staat er bijna geen begroeiing meer op mijn schedel…
  Wat ik nog zal doen vooraleer ik er spijt van krijg het niet gedaan te hebben? Om te beginnen schrijf ik hier een reactie…

 5. Flavie schreef:

  Ik ben er stil van… er zijn dingen waar ik spijt van heb, maar inderdaad elke nieuwe dag is er eentje om het ‘goed’ te maken en mijn dromen, wensen… te volgen.

 6. Myriam schreef:

  Ik wil me graag inschrijven voor een cursus intuitief leven, ik wil meer reizen. Ik wil vooral meer en meer mezelf worden en tevreden met mezelf zijn. Niet alleen tevreden maar ook blij met mezelf. Ik ben bezig…

  1. Marion schreef:

   En je bent goed bezig!

  2. LiefsvanLieke schreef:

   Dit filmpje komt binnen zeg…
   Momenteel zit ik niet zo lekker in mn vel waardoor ik liever niets doe. Daar heb ik dan later spijt van.
   Tijd dus om weer wat te gaan doen en plezier te maken!
   (Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan)

   1. Myriam schreef:

    Ja, het is niet altijd makkelijk….

 7. Morgaine schreef:

  Zover is eigenlijk alles wat ik wilde toen ik tiener was uitgekomen of toen ik kind was, alleen prince charming de ware nog niet. En die is ook wat lastiger, maar spijt? Nee, ik doe graag wat ik leuk vind en tot heden lukt dat meestal ook wel, en wat niet lukt, kan altijd nog!

  En dingen zeggen tegen anderen doe ik ook al heel lang, iets wat ik geleerd heb toen ik mijn dochter kreeg zelfs, dat ik tegen hen die ik lief heb ook ben gaan zeggen, ik hou van je…. en ook dat doe ik nog steeds als ik iemand even spreek per telefoon of als ik weg ga bij hen waar ik geweest ben, in dit geval meestal familie, maar ook tegen vriendinnen.

  X

 8. Anita | Mindjoy schreef:

  Prachtig! Elke dag is een schone lei, we blijven te vaak hangen in wat we niet hebben gedaan dat we vergeten dat we er zelf zoveel invloed op hebben.

  1. Marion schreef:

   Iedere dag weer. Mooi gevoel hè! ❤

 9. resaarcle schreef:

  Ik kreeg er tranen van in mijn ogen. Maar ik heb voor zover ik weet nu geen sluimerende wens die dreigt onvervuld te raken, dus daarover kan ik voorlopig niets schrijven. Ik ga het wat laten bezinken, wie weet komt er stiekem wel iets boven.

 10. Robin schreef:

  Treffend. Mijn leven wordt voor een groot deel bepaald door wat ik allemaal NIET doe. Ik kan geen concrete dingen opschrijven waar ik spijt van heb, want ik heb niet echt een wens, plan, droom of visie. Ik stel mezelf geen doelen en heb het idee dat het leven een beetje aan me voorbij gaat. Zo zonde eigenlijk. Dysthymie maakt het voor mij moeilijk om ergens aan te beginnen of er van te genieten. Maar ik ben niet op zoek naar een verklaring, maar naar een verandering…

 11. misssexandthecity schreef:

  Ik heb spijt dat ik me te lang heb laten leiden door een negatief zelfbeeld en probeer die tijd in te halen met de dingen te doen die ik echt wil doen en mezelf volledig te ontplooien,…..

 12. Esther schreef:

  Mooi Marion, bedankt voor het delen! 😀

 13. Simplynspecial schreef:

  Waar ik spijt van heb, goede vraag. Het eerste wat in mij opkomt is studie. Dat ik ‘vroeger’ nooit echt mijn best heb gedaan en daardoor niet op het niveau zit wat ik zou willen en daardoor een lagere studie heb afgerond als wat ik aan kan.

 14. Roos schreef:

  Mooi stukje. Spijt… ja voor vanalles.. Niet voor mezelf op durven komen, teveel laten beïnvloeden door wat anderen denken, dat soort dingen. Maar ook spijt dat ik hoogtevrees heb en daardoor nooit zal parachutespringen terwijl dat me ontzettend gaaf lijkt!

 15. marielle schreef:

  Het raakt me :-(….

 16. Inge schreef:

  Kippenvel. Gewoon kippenvel.

 17. Sabine schreef:

  Mooi. Ik heb spijt dat ik een relatie niet eerder heb beëindigd. En dat ik nooit op dansles ben gegaan.

  1. Marion schreef:

   Dansles kan nog 🙂

 18. frolijkmetfre schreef:

  Ik heb eens een blog over ‘de grootste fout van mijn leven’ geschreven. Over de grootste fout die ik ooit heb gemaakt ook al is het niet zo zeer mijn schuld geweest. Waar ik in de toekomst het meest spijt van zou hebben als ik het nu niet doe is genezen en volop genieten van mijn leven en van wie ik ben! 🙂

 19. Noirona schreef:

  Prachtig filmpje en op het juiste moment nu ik op het punt sta om misschien wel net zo’n verkeerde beslissing sta te maken. En dat terwijl al lange tijd mijn motto is dat je beter spijt kunt hebben van iets dat je gedaan hebt dan van iets dat je niet gedaan hebt.

  Dank je wel voor het delen.

  X.

 20. Mrs Curly schreef:

  Ik heb dit filmpje een aantal dagen geleden gezien op het internet en het pakt je eigenlijk wel, niet? Het zet je tot nadenken… 1 van mijn motto’s is dan ook altijd: zorg dat je nergens spijt van hebt, zorg dat je op je sterfbed kan zeggen: ‘ik heb alles gedaan wat ik wou doen’. Ook al is het niet eenvoudig de dag van vandaag. Maar toch de moeite om het te proberen! 😉

 21. Wauw… Ik ben in een #ThinkingMood! Bedankt voor dit filmpje en artikel 🙂

  Liefs,B.

 22. Hilde schreef:

  Bedankt voor deze prachtige inspirerende video! Ik zag hem al een paar dagen geleden, en het bleef toch wel een beetje hangen. Nu ben ik eruit wat ik wil doen:
  Ik wil meer vragen stellen!
  En ik heb me net ingeschreven voor de Marikenloop 😀

  1. Marion schreef:

   Wauw, wat super! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s