Hoe je minder meldingen krijgt op facebook

on

Mindermelding

Gisteren kwam ik erachter hoe je ervoor kan zorgen dat je minder meldingen op Facebook krijgt. In eerste instantie dacht ik dat ik weer de enige was die dit nog niet wist, maar na een aantal mensen gevraagd te hebben, bleek dit niet het geval. Daarom deel ik het vandaag ook met jullie. 

Zoals jullie weten heb ik een enorme haat-liefde verhouding met Facebook. Al twee keer heb ik mijn hele account verwijderd, maar toch ga ik iedere keer weer overstag. Ondertussen is het weer zover dat ik me kapot erger. Mijn hele tijdlijn staat vol met vind-ik-leuks van anderen. Ik krijg informatie waar ik echt helemaal niets aan heb. En uitzetten kan je het niet! Nu kwam ik er gisteren achter dat Facebook het omgedraaid heeft. Wij geven zelf toestemming om al die meuk met anderen te delen. Je kan er dus niet voor zorgen dat jij minder meldingen van anderen krijgt. Je kan er alleen voor zorgen dan anderen minder meldingen van jou krijgen. Slimme suckers.

Jan is vrienden geworden met Piet. Piet heeft gereageerd op een bericht van Klaas. Klaas vindt dit bericht leuk (dit bericht houdt in dat Joop zijn profielfoto veranderd heeft). Om gek van te worden. Facebook denkt echter dat wij dit leuk vinden. Lees maar wat zij erover zeggen.

Mensen willen weten wat hun vrienden leuk vinden. Daarom laten we advertenties aan je vrienden zien aan de hand van door jou ondernomen acties, zoals het leuk vinden van een pagina of het delen van een bericht.

Nou, Facebook, misschien moet je je toch eens wat meer verdiepen in je ”klanten”, want wij vinden dit complete waanzin! Facebook is echter niet dom. Wij geven hier namelijk zelf toestemming voor. Zie hier.

Deze instelling is van toepassing op je vind-ik-leuks, reacties, deelacties, appgebruik en bijgewoonde evenementen die worden weergegeven met de advertenties die je vrienden zien. Advertenties als deze zijn alleen zichtbaar voor personen die toestemming hebben de acties te zien die jij hebt uitgevoerd.

Automatisch staan bij deze instelling je vrienden geselecteerd. Je kan echter ook ”Niemand” selecteren. Hoe doe je dat?

 1. Ga in het menu rechtsboven naar Instellingen.
 2. Klik vervolgens op Advertenties (links in het rijtje, onder Apps)
 3. Hier zie je drie instellingen die je kan bewerken. Het gaat om: Advertenties op basis van mijn acties op sociale media.
 4. Klik op bewerken. Je ziet dan een voorbeeld van een advertentie.
 5. Onderaan die advertentie staat: Mijn sociale acties met advertenties toevoegen voor … Waarschijnlijk staat bij jou ”vrienden” geselecteerd, want dit is de standaard instelling. Wijzig dit in ”Niemand”. Klaar!

Je hebt er nu voor gezorgd dat jouw vrienden niet meer al jouw vind-ik-leuks, deelacties en bijgewoonde evenementen op hun tijdlijn te zien krijgen. Je schiet er dus zelf nog niets mee op. Je zult aan je vrienden op Facebook moeten vragen of ze deze instelling willen aanpassen. Zelf heb ik een heleboel mensen ontvolgd, omdat ik gek werd van alle deelacties en vind-ik-leuks die op mijn tijdlijn terecht kwamen. Ik vind dat jammer, want daardoor loop ik de dingen die zij vanuit zichzelf plaatsen ook mis.

Er zullen vast mensen zijn die dit allang weten, maar er moeten ook veel mensen zijn die deze instelling niet kennen, anders zou mijn tijdlijn niet voor 90% vol staan met vind-ik-leuks van anderen. Dus, laten we Facebook weer gezellig maken! Wees lief voor je Facebookvrienden, pas de instelling aan en vraag aan jouw vrienden of ze dit ook willen aanpassen. Wie weet gaan we Facebook dan ooit weer echt liken.

Spread the message!

57 reacties Voeg uw reactie toe

 1. loenaaraya schreef:

  Goed dat je het zegt! Meteen even aangepast!

 2. debby schreef:

  Wat handig. Ik gebruik zelf geen Facebook, alleen een beetje voor mijn blog.

 3. Noirona schreef:

  Ik ben het meteen even na gaan kijken maar kennelijk had ik het al eerder gedaan. Hij stond al op niemand. Nu maar hopen dat mijn facebook vriendjes en vriendinnetjes volgen…

  X

 4. AroundSan schreef:

  Dit wist ik niet! Wat een handige optie. Op Facebook word je inderdaad knetter gestoord soms van de nutteloze meldingen die je krijgt. Ik ga zo gelijk kijken op mijn laptop!

 5. Ilse Verhoeven schreef:

  Ik heb dat blijkbaar al ooit aangepast, maar dat wist ik niet meer… toch bedankt ik ga dit delen…. 😉

 6. Dit is defenitly superfijn om te weten!! ThnQ ik zal het ook doorgeven aan mijn FB Friends.

 7. ikwordvrolijkvan schreef:

  Blijkbaar heb ik het al een keer gedaan… Hij stond namelijk al op niemand 😊

 8. upje schreef:

  Je kunt er ook voor zorgen dat je van anderen al die anderen niet te zien krijgt, hoor. Als ik met iemand vriend word, zet ik die standaard op ‘ik wil geen meldingen zien’. Dat gebeurt op de pagina van de persoon in kwestie, als ik me niet vergis. Op die manier moet ik dus al echt bewust de keuze maken om op hun pagina te gaan kijken om te weten wat ze schrijven. Heel soms is dat jammer, want dan heb je bv net even gemist dat iemand zwanger is ofzo. Maar meestal geeft dat alleen maar heel veel rust…

  1. Marion schreef:

   Dat doe ik nu ook, maar dat schreef ik ook in het artikel, dat vind ik juist zo jammer. Je mist dan net de dingen die je wél wilt lezen. Maar rust geeft het zeker wel ja!

 9. Robin schreef:

  Goeie tip! Die chaos was precies de reden waarom ik niks met Facebook doe. Toch ga ik ‘m maar niet toepassen, want ik heb mijn handen al vol aan blogs, Twitter en Instagram. En in mijn werk gaat ook al zoveel vrije tijd zitten 😀

 10. Roos schreef:

  Oh dat wist ik inderdaad ook nog niet. :O Robert heeft een ’10-likes-per-dag-regel’ zodat hij niet te veel spamt bij anderen. Ik like alleen dingen die ik echt leuk vind en waarvan ik denk dat anderen het misschien ook geinig vinden. Maar toch wel handig om van die instellingen te weten. 🙂

 11. Morgaine schreef:

  Heb je het dan over een kader in beeld, rechts meestal als ik bijv. bij mijn moeder kijk? Of doel je echt op je tijdlijn vind ik leuks, het eerste heb ik dus niet, wel gehad, maar verdween ook weer zomaar, ik heb veel van de instellingen zelf gedaan ooit eens, maar echt snappen doe ik het ook niet hoor, hahaha ik zal eens even kijken straks of ik dit kan vinden en hoe dat dan staat bij mij. Want ik zie wel veel winacties, maar ja dat moet ook op eigen tijdlijn gedeeld worden als je kans wilt maken op dat product of reis of whatever….

  X

  1. Morgaine schreef:

   Heb het al gevonden, staat nu ook bij mij uit, hahaha zo zie je maar weer 😉

   X

 12. jackiedeklerk schreef:

  ik had alles zo goed dicht getimmerd, dat ik er vorige week achter kwam dat niemand op mijn tijdlijn iets kon zien als ik iets poste, hahahahaha
  Dit ook gelijk even aangepast

  1. Marion schreef:

   Waaahahahahaah! Briljant!

 13. Isolde schreef:

  Hee, dat is slim, ga het gelijk even aanzetten 🙂
  Toevallig trouwens, mijn artikel van morgen gaat over slim smartphonegebruik, met tips om prikkels te verminderen, beetje eenzelfde idee.

 14. Japke schreef:

  Ook ik heb een haat-liefde relatie met fb; heb de app sinds tijden niet meer op mijn telefoon. Ik ga eens kijken naar de instellingen in mijn profiel. Wie weet gaat het haat-gedeelte dan een beetje weg 😉 Bedankt voor deze info!

 15. Anne schreef:

  Ik ben heel blij dat ik geen facebook heb!…

 16. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

  Ik snap heel goed waarom je je account er twee keer hebt uitgeknikkerd. Ik heb geen privé account op FaceBook en ook nooit gehad, wel een pagina voor mijn blog en hier houd ik het bij.

  1. Marion schreef:

   Het is dat ik via fb zo gruwelijk veel lezers heb op mijn blog. Tot 100 unieke bezoekers per dag erbij. Dat vind ik echt het enige pluspunt van fb 😉

   1. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla schreef:

    Je probeert mij te lokken hè 😉

    1. Marion schreef:

     Haaaahahahaha, je hebt me door!

 17. Super! Heb ik eindelijk meer tijd voor nuttiger dingen als mij de hele dag bezig houden wie wat leuk vindt. Ik heb het direct aangepast.

 18. Elise schreef:

  Super handig! Ik heb ook direct mijn zogenaamde advertentievoorkeuren verwijderd, hopelijk zie ik dan ook direct zelf minder advertenties 😀

 19. IngridMoorenBlogs schreef:

  Gedaan zeikerd 😉 maar weet niet wat.Wel ergens niemand ingevuld maar ook ergens wat vinkjes weggehaald….

 20. jannekeluijsterburg schreef:

  Ik wist wel dat dit kon, maar ik ben zelf niet van de vind ik leuks als het om onzin gaat, en al helemaal niet van de deelacties omdat ik het toch nooit kan winnen, haha maar het is inderdaad verschrikkelijk irritant, want echt zien wat je vrienden doen enzo, dat zit er nog maar weinig in, en ik dacht altijd daar facebook daarvoor bedoeld was

  1. Marion schreef:

   Ja precies, je kan fb echt niet meer gebruiken zoals vroeger. Echt zo jammer!

   1. jannekeluijsterburg schreef:

    veranderingen worden helaas niet altijd beter, en vooral niet als het om facebook gaat

 21. Sabine schreef:

  Dit wist ik dus ook niet! Supergoede tip! Thnx!

 22. Jaixy schreef:

  Ja klopt… Maar werkt maar tijdelijk hoor. Dat vind ik ook het vervelendste aan fb… Dat je alle likes van je vrienden ziet… Bedoel dat hoeft niet van mij.
  Maar okay.

  1. Marion schreef:

   Werkt dat tijdelijk? Oh neeee! 😦

   1. Jaixy schreef:

    Ja…. Heb het al een tijdje zo ingesteld. Maar mijn facebook staat weer echt vol met likes enz van mijn vrienden. Erg jammer.

 23. Ik wist dit ook niet. Dank voor de tip!

  1. Marion schreef:

   Pannenkoek! Ik waarschuw je!

 24. joorloveswriting schreef:

  Ik wist nog niet eens dat je dit kon doen op Facebook! Thanks! Ik heb het gelijk even veranderd!! 🙂

 25. Anita | Mindjoy schreef:

  facebook wordt er inderdaad niet beter op. Ik volg nu mensen die veel posten op FB al niet meer dat scheelt ook een stuk in mijn tijdlijn!

 26. els schreef:

  Ik denk dat is handig, ga ik gelijk aanpassen… Stond het al zo ingesteld ;-). Blijkbaar al eens gedaan :-).

 27. taraschrijft schreef:

  Aangepast naar niemand 🙂 Nu nog alle anderen motiveren ! 🙂

 28. Nicky schreef:

  Blijkbaar wist ik het al want bij mij stond het al op “niemand”. Toch bedankt voor het delen! 🙂

 29. chucky1012 schreef:

  Fijne en goede info….

 30. Thx, komt me goed van pas!

 31. levelieze schreef:

  Bij mij stond het al juist, maar er zijn wel wat mensen in mijn feed die dit ook eens zouden mogen doen 😉

 32. frolijkmetfre schreef:

  Haha geweldig. Ik ben ook klaar met bepaalde berichten, Facebook zelf ben ik nog niet zat omdat ik zo toch op de hoogte blijf van vrienden van ver. Ook wel haat-liefde denk ik dan 😉

 33. kim schreef:

  Oh dat wist ik niet! Maar ik kijk ook nauwelijks op FB. Het viel me wel op dat als ik het dan weer een keer opende ik allemaal meldingen had die mij eigenlijk vrij weinig interesseerde haha.

 34. Heeeeeeel erg handig! Ik kijk stiekem ook steeds minder op FB. Wel kom ik er voor een aantal groepen en mijn blog, maar daar is dan ook (bijna) alles mee gezegd.

 35. Thanks!! Ik had het zelf niet zo snel gevonden, maar nu staat het uit. 🙂

 36. Wat fijn dit, heb het gelijk gewijzigd *blij kijkt*

 37. kaardawn schreef:

  Ik wist het ook niet, maar bij mij stond ie al goed 🙂

 38. My Little Happiness schreef:

  Ik heb gelijk gekeken dat had ik al uitgezet blijkbaar maar helpt toch niet voor alles. Ik doe namelijk heel vaak een event op misschien zetten dat ik er heen ga. Zo dat ik kan onthouden dat dat is. En dan altijd gaan er mensen uit mijn tijdlijn op reageren of liken. Dat vind ik zo irritant maar lukt me maar niet om dat te stoppen haha. Facebook is raar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.