Hoe je minder meldingen krijgt op facebook

Mindermelding

Gisteren kwam ik erachter hoe je ervoor kan zorgen dat je minder meldingen op Facebook krijgt. In eerste instantie dacht ik dat ik weer de enige was die dit nog niet wist, maar na een aantal mensen gevraagd te hebben, bleek dit niet het geval. Daarom deel ik het vandaag ook met jullie. 

Zoals jullie weten heb ik een enorme haat-liefde verhouding met Facebook. Al twee keer heb ik mijn hele account verwijderd, maar toch ga ik iedere keer weer overstag. Ondertussen is het weer zover dat ik me kapot erger. Mijn hele tijdlijn staat vol met vind-ik-leuks van anderen. Ik krijg informatie waar ik echt helemaal niets aan heb. En uitzetten kan je het niet! Nu kwam ik er gisteren achter dat Facebook het omgedraaid heeft. Wij geven zelf toestemming om al die meuk met anderen te delen. Je kan er dus niet voor zorgen dat jij minder meldingen van anderen krijgt. Je kan er alleen voor zorgen dan anderen minder meldingen van jou krijgen. Slimme suckers.

Jan is vrienden geworden met Piet. Piet heeft gereageerd op een bericht van Klaas. Klaas vindt dit bericht leuk (dit bericht houdt in dat Joop zijn profielfoto veranderd heeft). Om gek van te worden. Facebook denkt echter dat wij dit leuk vinden. Lees maar wat zij erover zeggen.

Mensen willen weten wat hun vrienden leuk vinden. Daarom laten we advertenties aan je vrienden zien aan de hand van door jou ondernomen acties, zoals het leuk vinden van een pagina of het delen van een bericht.

Nou, Facebook, misschien moet je je toch eens wat meer verdiepen in je ”klanten”, want wij vinden dit complete waanzin! Facebook is echter niet dom. Wij geven hier namelijk zelf toestemming voor. Zie hier.

Deze instelling is van toepassing op je vind-ik-leuks, reacties, deelacties, appgebruik en bijgewoonde evenementen die worden weergegeven met de advertenties die je vrienden zien. Advertenties als deze zijn alleen zichtbaar voor personen die toestemming hebben de acties te zien die jij hebt uitgevoerd.

Automatisch staan bij deze instelling je vrienden geselecteerd. Je kan echter ook ”Niemand” selecteren. Hoe doe je dat?

 1. Ga in het menu rechtsboven naar Instellingen.
 2. Klik vervolgens op Advertenties (links in het rijtje, onder Apps)
 3. Hier zie je drie instellingen die je kan bewerken. Het gaat om: Advertenties op basis van mijn acties op sociale media.
 4. Klik op bewerken. Je ziet dan een voorbeeld van een advertentie.
 5. Onderaan die advertentie staat: Mijn sociale acties met advertenties toevoegen voor … Waarschijnlijk staat bij jou ”vrienden” geselecteerd, want dit is de standaard instelling. Wijzig dit in ”Niemand”. Klaar!

Je hebt er nu voor gezorgd dat jouw vrienden niet meer al jouw vind-ik-leuks, deelacties en bijgewoonde evenementen op hun tijdlijn te zien krijgen. Je schiet er dus zelf nog niets mee op. Je zult aan je vrienden op Facebook moeten vragen of ze deze instelling willen aanpassen. Zelf heb ik een heleboel mensen ontvolgd, omdat ik gek werd van alle deelacties en vind-ik-leuks die op mijn tijdlijn terecht kwamen. Ik vind dat jammer, want daardoor loop ik de dingen die zij vanuit zichzelf plaatsen ook mis.

Er zullen vast mensen zijn die dit allang weten, maar er moeten ook veel mensen zijn die deze instelling niet kennen, anders zou mijn tijdlijn niet voor 90% vol staan met vind-ik-leuks van anderen. Dus, laten we Facebook weer gezellig maken! Wees lief voor je Facebookvrienden, pas de instelling aan en vraag aan jouw vrienden of ze dit ook willen aanpassen. Wie weet gaan we Facebook dan ooit weer echt liken.

Spread the message!

57 gedachten over “Hoe je minder meldingen krijgt op facebook

 1. Ik ben het meteen even na gaan kijken maar kennelijk had ik het al eerder gedaan. Hij stond al op niemand. Nu maar hopen dat mijn facebook vriendjes en vriendinnetjes volgen…

  X

 2. Dit wist ik niet! Wat een handige optie. Op Facebook word je inderdaad knetter gestoord soms van de nutteloze meldingen die je krijgt. Ik ga zo gelijk kijken op mijn laptop!

 3. Je kunt er ook voor zorgen dat je van anderen al die anderen niet te zien krijgt, hoor. Als ik met iemand vriend word, zet ik die standaard op ‘ik wil geen meldingen zien’. Dat gebeurt op de pagina van de persoon in kwestie, als ik me niet vergis. Op die manier moet ik dus al echt bewust de keuze maken om op hun pagina te gaan kijken om te weten wat ze schrijven. Heel soms is dat jammer, want dan heb je bv net even gemist dat iemand zwanger is ofzo. Maar meestal geeft dat alleen maar heel veel rust…

  1. Dat doe ik nu ook, maar dat schreef ik ook in het artikel, dat vind ik juist zo jammer. Je mist dan net de dingen die je wél wilt lezen. Maar rust geeft het zeker wel ja!

 4. Goeie tip! Die chaos was precies de reden waarom ik niks met Facebook doe. Toch ga ik ‘m maar niet toepassen, want ik heb mijn handen al vol aan blogs, Twitter en Instagram. En in mijn werk gaat ook al zoveel vrije tijd zitten 😀

 5. Oh dat wist ik inderdaad ook nog niet. :O Robert heeft een ’10-likes-per-dag-regel’ zodat hij niet te veel spamt bij anderen. Ik like alleen dingen die ik echt leuk vind en waarvan ik denk dat anderen het misschien ook geinig vinden. Maar toch wel handig om van die instellingen te weten. 🙂

 6. Heb je het dan over een kader in beeld, rechts meestal als ik bijv. bij mijn moeder kijk? Of doel je echt op je tijdlijn vind ik leuks, het eerste heb ik dus niet, wel gehad, maar verdween ook weer zomaar, ik heb veel van de instellingen zelf gedaan ooit eens, maar echt snappen doe ik het ook niet hoor, hahaha ik zal eens even kijken straks of ik dit kan vinden en hoe dat dan staat bij mij. Want ik zie wel veel winacties, maar ja dat moet ook op eigen tijdlijn gedeeld worden als je kans wilt maken op dat product of reis of whatever….

  X

 7. Hee, dat is slim, ga het gelijk even aanzetten 🙂
  Toevallig trouwens, mijn artikel van morgen gaat over slim smartphonegebruik, met tips om prikkels te verminderen, beetje eenzelfde idee.

 8. Ook ik heb een haat-liefde relatie met fb; heb de app sinds tijden niet meer op mijn telefoon. Ik ga eens kijken naar de instellingen in mijn profiel. Wie weet gaat het haat-gedeelte dan een beetje weg 😉 Bedankt voor deze info!

 9. Ik snap heel goed waarom je je account er twee keer hebt uitgeknikkerd. Ik heb geen privé account op FaceBook en ook nooit gehad, wel een pagina voor mijn blog en hier houd ik het bij.

 10. Super handig! Ik heb ook direct mijn zogenaamde advertentievoorkeuren verwijderd, hopelijk zie ik dan ook direct zelf minder advertenties 😀

 11. Ik wist wel dat dit kon, maar ik ben zelf niet van de vind ik leuks als het om onzin gaat, en al helemaal niet van de deelacties omdat ik het toch nooit kan winnen, haha maar het is inderdaad verschrikkelijk irritant, want echt zien wat je vrienden doen enzo, dat zit er nog maar weinig in, en ik dacht altijd daar facebook daarvoor bedoeld was

 12. Ja klopt… Maar werkt maar tijdelijk hoor. Dat vind ik ook het vervelendste aan fb… Dat je alle likes van je vrienden ziet… Bedoel dat hoeft niet van mij.
  Maar okay.

 13. facebook wordt er inderdaad niet beter op. Ik volg nu mensen die veel posten op FB al niet meer dat scheelt ook een stuk in mijn tijdlijn!

 14. Oh dat wist ik niet! Maar ik kijk ook nauwelijks op FB. Het viel me wel op dat als ik het dan weer een keer opende ik allemaal meldingen had die mij eigenlijk vrij weinig interesseerde haha.

 15. Ik heb gelijk gekeken dat had ik al uitgezet blijkbaar maar helpt toch niet voor alles. Ik doe namelijk heel vaak een event op misschien zetten dat ik er heen ga. Zo dat ik kan onthouden dat dat is. En dan altijd gaan er mensen uit mijn tijdlijn op reageren of liken. Dat vind ik zo irritant maar lukt me maar niet om dat te stoppen haha. Facebook is raar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.