Kladbloggen

Hoe je minder meldingen krijgt op facebook


Getagd: , , , .

Mindermelding

Gisteren kwam ik erachter hoe je ervoor kan zorgen dat je minder meldingen op Facebook krijgt. In eerste instantie dacht ik dat ik weer de enige was die dit nog niet wist, maar na een aantal mensen gevraagd te hebben, bleek dit niet het geval. Daarom deel ik het vandaag ook met jullie. 

Zoals jullie weten heb ik een enorme haat-liefde verhouding met Facebook. Al twee keer heb ik mijn hele account verwijderd, maar toch ga ik iedere keer weer overstag. Ondertussen is het weer zover dat ik me kapot erger. Mijn hele tijdlijn staat vol met vind-ik-leuks van anderen. Ik krijg informatie waar ik echt helemaal niets aan heb. En uitzetten kan je het niet! Nu kwam ik er gisteren achter dat Facebook het omgedraaid heeft. Wij geven zelf toestemming om al die meuk met anderen te delen. Je kan er dus niet voor zorgen dat jij minder meldingen van anderen krijgt. Je kan er alleen voor zorgen dan anderen minder meldingen van jou krijgen. Slimme suckers.

Jan is vrienden geworden met Piet. Piet heeft gereageerd op een bericht van Klaas. Klaas vindt dit bericht leuk (dit bericht houdt in dat Joop zijn profielfoto veranderd heeft). Om gek van te worden. Facebook denkt echter dat wij dit leuk vinden. Lees maar wat zij erover zeggen.

Mensen willen weten wat hun vrienden leuk vinden. Daarom laten we advertenties aan je vrienden zien aan de hand van door jou ondernomen acties, zoals het leuk vinden van een pagina of het delen van een bericht.

Nou, Facebook, misschien moet je je toch eens wat meer verdiepen in je ”klanten”, want wij vinden dit complete waanzin! Facebook is echter niet dom. Wij geven hier namelijk zelf toestemming voor. Zie hier.

Deze instelling is van toepassing op je vind-ik-leuks, reacties, deelacties, appgebruik en bijgewoonde evenementen die worden weergegeven met de advertenties die je vrienden zien. Advertenties als deze zijn alleen zichtbaar voor personen die toestemming hebben de acties te zien die jij hebt uitgevoerd.

Automatisch staan bij deze instelling je vrienden geselecteerd. Je kan echter ook ”Niemand” selecteren. Hoe doe je dat?

  1. Ga in het menu rechtsboven naar Instellingen.
  2. Klik vervolgens op Advertenties (links in het rijtje, onder Apps)
  3. Hier zie je drie instellingen die je kan bewerken. Het gaat om: Advertenties op basis van mijn acties op sociale media.
  4. Klik op bewerken. Je ziet dan een voorbeeld van een advertentie.
  5. Onderaan die advertentie staat: Mijn sociale acties met advertenties toevoegen voor … Waarschijnlijk staat bij jou ”vrienden” geselecteerd, want dit is de standaard instelling. Wijzig dit in ”Niemand”. Klaar!

Je hebt er nu voor gezorgd dat jouw vrienden niet meer al jouw vind-ik-leuks, deelacties en bijgewoonde evenementen op hun tijdlijn te zien krijgen. Je schiet er dus zelf nog niets mee op. Je zult aan je vrienden op Facebook moeten vragen of ze deze instelling willen aanpassen. Zelf heb ik een heleboel mensen ontvolgd, omdat ik gek werd van alle deelacties en vind-ik-leuks die op mijn tijdlijn terecht kwamen. Ik vind dat jammer, want daardoor loop ik de dingen die zij vanuit zichzelf plaatsen ook mis.

Er zullen vast mensen zijn die dit allang weten, maar er moeten ook veel mensen zijn die deze instelling niet kennen, anders zou mijn tijdlijn niet voor 90% vol staan met vind-ik-leuks van anderen. Dus, laten we Facebook weer gezellig maken! Wees lief voor je Facebookvrienden, pas de instelling aan en vraag aan jouw vrienden of ze dit ook willen aanpassen. Wie weet gaan we Facebook dan ooit weer echt liken.

Spread the message!

57 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s