Every Man Dies

Everymandies

Every man dies. Not every man really lives. Gelukkig heeft mijn vader dat wel gedaan. Dat maakt het slechte nieuws van vandaag niet minder zwaar.

De tumor die mijn vader heeft is kwaadaardig. Het is een plaveiselcelcarcinoom. Deze vorm van huidkanker ontstaat in de opperhuid en kan soms uitzaaien naar de lymfeklieren en andere organen. Normaal gesproken is een plaveiselcelcarninoom een langzaam groeiende vorm van kanker. Bij mijn vader groeit de tumor helaas erg snel. Dan heeft hij ook nog eens de pech dat de plek op zijn neus, vlakbij zijn oog zit. De vraag is of het mogelijk is om de tumor plus de wenselijke 5 mm extra te verwijderen. Hoe dan ook zullen ze de plek zo snel en zo compleet mogelijk weghalen. Komende vrijdag heeft hij een afspraak bij de KNO-arts en de chirurg. Dan hopen we meer te weten te komen over de mogelijkheden en wanneer de operatie plaats zal vinden. Er komt in ieder geval weer een hele spannende tijd aan.

We weten een klein beetje wat ons te wachten staat. In 2006 werd er bij mijn vader een Non-Hodgkin-lymfoom gevonden. Zijn milt werd verwijderd en hij kreeg een dubbele chemokuur. Hij genas uiteindelijk volledig van deze vorm van kanker. We gaan nu opnieuw het gevecht met de kanker aan, op een compleet andere manier, maar we gaan het gewoon weer doen.

And I loved deeper
And I spoke sweeter
And I gave forgiveness I’d been denying
Someday I hope you get the chance
To live like you were dying ♥

71 gedachten over “Every Man Dies

 1. Dat je hiermee ook nog moet dealen. Godverdomme echt. Ik ben boos op de hele wereld en juist dat jou dit weer moet overkomen. Keep strong, het is oneerlijk. Maar jij bent zo sterk, dat kaarsje Brand nog wel even. Voor kracht voor jou en je vader en heel veel knuffels. En bloemen. Sterkte marion.

  Liefs,
  Een boze Thomas

 2. Oh Marion, ik heb kippenvel over m’n hele lijf. Ik heb kanker een aantal keer van dichtbij in mijn omgeving meegemaakt helaas en ik weet hoe zwaar het is. Heel veel sterkte en kracht, ook maar vooral voor je vader! Knuf

 3. Wat een pokke nieuws, dat je dit er ook nog eens bij krijgt! Hoeveel kan een mens hebben? En dat het een zware tijd wordt? Breek me de bek niet open! Heel veel sterkte,

 4. Wat een k u t nieuws! Ik heb er geen andere woorden voor! Ik duim heel hard voor goed nieuws bij het gesprek van vrijdag en dat ze het veilig weg kunnen gaan halen! Heel veel sterkte! Kus

 5. Jeetje wat een slecht nieuws zeg! Maar meid voor jou en je familie wens ik heel veel sterkte deze komende tijd! Ik zal duimen voor dat alles goed zal verlopen! xx

 6. Ik was er al een beetje bang voor toen ik vanmorgen geen blogpost zag hier, en hoopte op het beste…Tjongejongejonge. Hele grote knuffel in elk geval! Ik ga (blijf!) voor je/jullie duimen.

 7. Wat kan het leven soms oneerlijk zijn. Stiekem hoopte ik nog op positief nieuws maar dit slaagt wel in als een bom. Ik leef zo met je mee. Hoop dat je vader de kracht heeft om dit gevecht voor een tweede keer aan te gaan. Liefs x

 8. Pff, dat is ontzettend zwaar nieuws dat er wel even inhakt! Wat een moeilijke tijd gaan jullie tegemoet… Heel veel sterkte en kracht voor jouw vader. Maar ook voor iedereen in zijn omgeving die hem de komende tijd waarschijnlijk de nodige steun zal bieden.

 9. Verdikkeme, wat een rotbericht 😦 Ik wens jou en je familie, maar vooral je vader natuurlijk, alle sterkte en kracht die nodig is voor de tijd die komen gaat. En ik duim voor een voorspoedige behandeling(en) en herstel voor je vader. Dikke knuffels!

 10. Lieve Marion, weet je dat ik gewoon niet weet wat ik moet zeggen? Ik vind het zo zo ZÓ oneerlijk en vreselijk voor jouw vader, jouw familie, maar ook voor jou. Heel veel sterkte. Ik hoop met heel mijn hart dat hij beter wordt! Dikke knuffel!

 11. Ah nee toch Marion 😦 Ik hoopte zo op ander nieuws! Jullie gaan een spannende tijd tegemoet. Ik wil jullie heel veel sterkte, moed en kracht toewensen. Denk aan jullie, liefs.

 12. OMG, wat een vreselijk verhaal en die huidkankers worden ook steeds aggressiever,…..ik hoop dat het goed te behandelen is en er snel positief resultaat is,….take care, ik weet hoe moeilijk dit is, je voelt je zooo machteloos,…..

 13. Oh, lieve Marion. Wat verschrikkelijk nieuws! Heel veel sterkte in deze moeilijke periode en hopelijk lukt het jouw vader nog een keer om te winnen van de K-ziekte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.