My Dream Cabin In The Woods en w.v.t.t.k.

Cabin960

Yes, ik heb weer eens een nieuwe header. Het is een foto van een huisje ergens in het bos aan de rand van het water. Het is het soort huisje waarin ik wil verdwijnen. Niet voor altijd. Voor een jaartje of zo. 

My Dream
Het is mijn ultieme droom om mij ooit een keer een jaar lang terug te trekken uit de maatschappij en mij volledig te richten op leven in eenvoud. Gisteren was ik aan het prutsen op mijn blog en vond deze foto op het internet. Ik besloot hem te gebruiken in mijn header, zodat ik dagelijks herinnert wordt aan mijn droom. De foto is dus niet van mij, maar ik heb toestemming om hem te gebruiken.

Dagbesteding
Ik heb de dagbesteding afgezegd voor de komende twee weken. De ontstekingen sluimeren overal in mijn lichaam. Ik kan maximaal twee uur per dag iets doen en dan is het klaar. Dat betekent dat als ik naar de de dagbesteding ga, dat het enige is wat ik kan doen op die dag. Dat trek ik nu even niet. Ik heb meer behoefte aan een wandeling door het bos dan een uurtje tekenen. Ik heb meer behoefte aan een gesprek met een vriendin dan een uur gezamenlijk mediteren. Niet lullig bedoelt tegenover de mensen van de dagbesteding, maar ik moet nu gewoon even aan mezelf denken. Ik heb rust nodig. Zeker met alle spanningen rondom mijn vader.

Share Some Happiness
In het kader van wat ik hierboven schreef heb ik deze maand het SSH-geld wéér aan mezelf besteed. Om 11:00 uur lig ik in een zeer comfortabele stoel en krijg ik een uitgebreide gezichtsbehandeling. Geen idee wat het allemaal precies inhoudt, maar ik krijg een reiniging, verzorging en massage. Verder worden mijn wenkbrauwen geëpileerd en mijn wimpers geverfd. Dat laatste is wel handig met het oog op de vele tranen die er tegenwoordig tijdens therapie aan te pas komen. Hoef ik ook niet meer te kloten met waterproof mascara en zo.

Zembla
Gisteren was er een uitzending over antidepressiva op tv. In Zembla werd gesproken over de ernstige bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van antidepressiva, vooral bij jongeren. Daarnaast werden er vraagtekens gezet bij de minimale werking van het medicijn bij matige en lichte depressies. Tsa, je hoeft de verwarming ook maar een paar graden hoger te zetten om het weer aangenaam te maken in de huiskamer, denk ik dan. Maar goed, de uitzending bevatte voor mij niet heel erg veel nieuwe informatie. Wat mij wel enorm verbaasde is dat als je 18 jaar of ouder bent, je zelf mag beslissen of je therapie of pillen wilt. Noem me ouderwets en/of naïef; ik laat dat soort beslissingen in vol vertrouwen over aan mijn huisarts, psycholoog en psychiater. Het grootste probleem op dit moment lijkt me heel erg duidelijk; de veel te lange wachttijden. Het zou niet zo mogen zijn dat iemand die nood heeft aan psychologische hulp uiteindelijk aan de pillen gaat, omdat de wachttijden in de zorg te lang zijn. Daarnaast zou iemand (als het aan mij zou liggen) ook niet zelf de beslissing mogen nemen of hij pillen of therapie krijgt. Volwassen of niet, de arts is de specialist. Die jongen die zelfmoord pleegde wilde geen therapie meer en kreeg daarom pillen voorgeschreven. Dat is toch de omgekeerde wereld of zie ik het nou verkeerd? Nou goed, ik ben blij met mijn pillen. Dankzij die pillen ben ik er nog. Werkte ze voor iedereen maar zo goed.

W.v.t.t.k.
Dat je om 4:00 uur ’s ochtends naar de wc gaat, de lamp aan wilt doen en enkel KUHPOEF hoort. Lamp stuk. Zit je daar in het donker. Als je een keer geen zin hebt om te koken dan moet je echt eens een keer Iglo Roerbaksensatie proberen. Wok pakken, inhoud in de wok, beetje water erbij en klaar. Ik had de tagliatelle met champignons en bospaddenstoelen. The bomb! Ze zijn wel duur, dus effe wachten tot ze in de aanbieding zijn. En last but not least: Sometimes all we need is a little kindness. ♥

38 reacties op ‘My Dream Cabin In The Woods en w.v.t.t.k.’

 1. Ik snap je punt van het luisteren naar de deskundige maar aan de andere kant heb ik door de geweldige acties van mijn psychiater wel een jaar lang nutteloos pillen geslikt in een ziekenhuis terwijl ik geen stap verder kwam… Dus tot op zekere hoogte vind ik wel dat je zelf de regie moet kunnen blijven houden, het blijft jouw lichaam. Ik ben wel voor eerst therapie en dan pas pillen. Dat hutje in het bos klinkt trouwens echt heel fijn!

  1. Ik bedoelde het puur voor mijzelf hoor, wat betreft het luisteren naar de deskundige. Vandaar dat ik er ook bij zette naïef en ouderwets. Ik vraag me alleen af in hoeverre je zelf in staat bent een beslissing te nemen over zoiets als je depressief bent of angsten hebt. Dat vind ik zo lastig en daarom geef ik zelf die beslissing liever uit handen, maar dat is dus puur persoonlijk. Het is wel heel erg vervelend dat je een jaar lang pillen geslikt hebt zonder verder te komen. Heel frustrerend. Ik ga er vanuit dat als de arts dat geweten had hij het niet op die manier gedaan had. Hoop dat je nu ondertussen wel de juiste medicatie/behandeling hebt. X

  2. Bij mij vroeg de huisarts (invaller) welke soort pillen wil je, dus de werkzame stof ( ik ben neuropsycholoog, dus ze ging er waarschijnlijk vanuit dat ik dat wist, wrong!) Nou daar word je ook niet vrolijk van. Daardoor ben ik nu verslaafd aan de pillen. Ik had er gewoon nooit aan moeten beginnen. Weet zeker dat mijn eigen huisarts het veel meer overwogen had gedaan. Soms is het goed dat je kan vertrouwen op professionals.

   1. Ja, ik vind dat helemaal niet kunnen. Een arts moet weten dat je dat soort beslissingen niet voor jezelf kunt maken in die situatie. En nu zit je eraan vast…. Ben benieuwd hoe het afbouwen bij mij zal gaan. Is nu nog lang niet aan de orde, maar ik ben toch wel nieuwsgierig.

 2. Ik wil ook in dat huisje 🙂 🙂 🙂 OMG, wat een ontzettend mooie plek. Wat zou ik daar kunnen schrijven schrijven schrijven…. Wat die therapie betreft, wat zeg je dat mooi van die verwarming enkele graden hoger zetten en wat voor verschil dat maakt. Iemand die nog nooit depressief is geweest heeft waarschijnlijk de uitspraak gedaan over de werking van medicatie bij lichte tot matige depressie…. Mocht ik die pillen niet hebben….De toestand in de geestelijke gezondheidszorg is vreselijk. In naam van het zelfbeschikkingsrecht komen zo vele mensen in de kou, ze kunnen gewoon zelf niet beslissen op dat moment maar moeten wel…over de wachtlijsten zwijgen we of ik moet mijn dosis anti depressiva verhogen….

  1. Geweldig hè! Ik zie het ook al helemaal voor me. Inderdaad, vooral heel veel schrijven. Misschien moeten de mensen die op de wachtlijsten staan die tijd in zo’n huisje doorbrengen 🙂

 3. Heel mooi dat huisje en lijkt me heerlijk om een jaar uit de maatschappij weg te zijn.

  Ik ga nu de herhaling van Zembla kijken. Ben benieuwd

 4. Mensen die in stilte lijden kunnen er inderdaad bij in schieten. Je mag het natuurlijk niet zeggen, maar soms baal ik wel eens dat ik net nooit helemaal instort. Als je een gevaar voor jezelf of anderen vormt, dan heb je via de crisisdienst en een opname ineens heel snel toegang tot allerlei voorzieningen: medicatie, psychotherapie, groepstherapie, creatieve therapie, enzovoort.

  Toch heb ik nog geen last van wachttijden gehad. Ik kon op de dag ik me voor het eerst bij de huisarts meldde, meteen bij de POH terecht en beginnen met medicatie (wel op duidelijk verzoek van mezelf, ze wilden eerst alleen gaan praten). Er is wel een enorm gat in wachttijden tussen POH en GGZ en tussen geplande zorg en spoedgevallen.

  1. De eerstelijns ging bij mij ook heel snel. Zelfde dag huisarts, zelfde dag AD en na 3 dagen zat ik bij de psycholoog. Pas toen gespecialiseerde GGZ in beeld kwam, kwamen ook de wachtlijsten om de hoek kijken. Ben benieuwd hoe lang de wachttijd voor jou gaat zijn. Hoop in ieder geval dat je mij niet gaat overtreffen hierin.

 5. Wat heerlijk dat je een uitgebreide gezichtsbehandeling krijgt! Wel goed je ogen dichthouden als je wimpers worden geverfd. Bij mij was er per ongeluk toch een kiertje waardoor de verf in mijn oog kwam en geloof me, dat wil je NIET. Haha.
  Goed dat je de twee uur per dag besteed aan iets wat je het liefst doet momenteel. En dat idee van dat huisje, dat klinkt erg goed moet ik zeggen. Ooit zal je je lekker even terugtrekken uit de maatschappij in zo’n huisje. 🙂

 6. Wat balen dat je weer zo’n last hebt van de ontstekingen! Sterkte daarmee.
  Ik zag van de week een programma op tlc of discovery.. kan even niet meer op de naam komen maar daar gingen gezinnen midden in de natuur wonen met niks. Moest er nu gelijk weer aan denken nu ik de foto van dat huisje zie.. Zodra ik de naam weer weet van het programma laat ik het weten hoor 😉 Hebbie nu helemaal niks an natuurlijk, maar toch 🙂

 7. Zo’n huisje zou echt fijn zijn om je even in terug te kunnen trekken, ik kan dat helemaal begrijpen
  Goed dat je nu keuzes maakt voor jezelf , nu ben jij even t belangrijkste 🙂

 8. Waarom zou je eigenlijk moeten kiezen tussen pillen of praten? Vaak vult het elkaar juist aan. Bij depressie bijvoorbeeld is de combinatie het meest effectief. Lekker die verwennerij van de schoonheidsspecialist. Dat kan je wel gebruiken in dit soort tijden.

 9. Er staat toevallig een soortgelijk huisje op mijn visionboard. heerlijk om daar te kunnen vertoeven! Heel goed dat je voor jezelf kiest en een lekkere behandeling krijgt. Ook goed dat je dagbesteding even laat voor wat het is!

 10. Lijkt me zalig dat huisje. Ik zou willen dat ik er nu direct naar toe kon gaan want de komende maanden gaan hels worden. Heel logisch dat je jezelf even op de eerste plaats zet en de dagbesteding even laat voor wat het is.

 11. Mooie foto. Kan me heel goed voorstellen dat je daar zo lekker in alle rust een tijdje zou willen bivakkeren. Overigens denk ik dat ze het op de dagbesteding heel goed begrijpen dat je niet komt, en zo niet, dan is het alsnog jouw eigen beslissing en daar hebben zij niets op in te brengen.
  Oh en even een noob-vraag, maar waar staat wvttk voor? 😮

 12. Herken dit idee/gevoel erg goed. Niet zo zeer een ‘cabine in the woods’, maar meer het normale simpele leven. Weg van de druk e.d. maar niet uit de samenleving. Geheel alleen zijn en wonen zonder buren of dorp in de buurt ben ik ten dode op geschreven hahaha 😉

 13. die droom van jou vind ik zo mooi. denk dat stiekem iedereen wel eens aan dat soort dingen denkt. hoe fijn het ook is om mensen om je heen te hebben die van je houden. hoe handig tv en internet en al die andere dingen die we altijd maar tot onze beschikking hebben… je moet steeds meer bestand zijn tegen alle prikkels om er niet aan onderdoor te gaan. zo lang het huisje nog niet in zicht lijkt kan een weekend in een tentje ergens in een bos misschien een mooi alternatief zijn. ik word altijd zo gelukkig van wakker worden in een tent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.