Daar gáát ze weer!

Believeinyourself

Ja, ik heb weer de kolder in de kop. Mijn blog gaat voor nu even op zwart-wit. Niet helemaal overigens, want de linkjes blijven groen. Als ik die zwart-wit maak kan je natuurlijk niet meer zien dat het linkjes zijn. 

Voor de mensen die niet van zwart-wit houden en mij nog niet zo lang kennen: don’t worry. Geef het een week of twee en ik ben het weer zat. Dan ga ik waarschijnlijk in de compleet tegenovergestelde richting en krijgen jullie alleen nog maar rainbows en unicorns om je oren.

Gisteren ging ik dan toch naar therapie. Sinds deel II van de behandeling is gestart heb ik altijd de afspraken om 14:00 uur. Deze was echter om 13:15 uur. Ik was dus te laat en de afspraak kon niet doorgaan. Dat maakt mij oprecht niets uit (alhoewel mijn therapeute mij heel graag een keer stennis zou zien maken, maar wie schiet daar wat mee op?), maar ik sta wel op mijn strepen als er gezegd wordt dat de afspraak verzet is. Dat is ‘ie niet. Anders zou ik het weten. Ik ben namelijk een vreselijke perfectionist in afspraken. Vraag maar aan mijn ouders. Als ik met hen afspreek dat ik om 10:30 uur koffie kom drinken, dan ben ik regelmatig op de minuut af om 10:30 uur bij hen. Ik kan daar niets aan doen. Dat zit in mijn systeem.

Nog een voorbeeld. Het UWV heeft een keer mijn ziektewet uitkering niet uitbetaald, omdat ik niet bij de verzekeringsarts was geweest. Ik had de dag daarvoor een auto-ongeluk gehad en had een gekneusde enkel. Hiermee kon ik niet autorijden en ook niet naar de bushalte lopen. Ik belde dus af. De dame die ik aan de telefoon kreeg zei dat ik naar een ander nummer moest bellen om de afspraak af te zeggen. Dat deed ik. Vervolgens betaalde het UWV niet uit. Maak me gek. Ik ging direct in bezwaar en als ik in bezwaar ga, dan win ik. Trust me. Ik heb al meerdere bezwaren bij diverse instanties gewonnen. Ik ben een held in bezwaar maken. Ik vroeg bij mijn mobiele provider een lijst op van uitgaande gesprekken en stuurde hiervan een kopie naar het UWV. Zo konden zij zien dat ik de ochtend voor de afspraak zowel naar het kantoor van de verzekeringsarts als naar het UWV zelf had gebeld. Klaar.

Ook heb ik een keer geen WW gekregen, omdat ik een werkbriefje niet had verstuurd. Ik vroeg hen eens te kijken op welke data al mijn voorgaande werkbriefjes binnen waren gekomen. ”Ik kan u ervan verzekeren dat deze praktisch allemaal exact op de data dat ze binnen moeten komen ook binnengekomen zijn.” Hier had ik natuurlijk geen bewijs voor, maar het werkte wel. Mijn punctualiteit maakte het zeer aannemelijk dat er of iets bij hen of iets bij de post fout gegaan was. Zo zie je maar weer, soms kan je zelfs een bezwaar winnen zonder dat je bewijs hebt. Voor Peter heb ik nog een keer drie maanden extra WW weten te ontvangen. Ze hadden mijns inziens de uitkeringsduur verkeerd berekend. Dat was het geval. Ik had wéér gelijk.

Wat een piswijf ben ik, hè?

Begrijp me niet verkeerd trouwens, ik loop hier niet het UWV af te kraken (al is het natuurlijk wel ernstig dat er binnen één gezin al zoveel fout gaat), maar ik bedoel meer te zeggen dat een goed gegrond bezwaar echt wel ergens toe kan leiden. Geef dus niet te snel op als het op een bezwaar aankomt. Ik hoor veel te vaak mensen zeggen dat dat helemaal geen zin heeft, maar wie niet waagt, die niet wint.

Ik was dus helemaal niet van plan om hierover te gaan schrijven. Hoe kwam ik hier eigenlijk op? *scrolt even naar boven* Oh ja, ik ging van zwart-wit naar rainbows en unicorns, naar therapie, naar wel of niet verzette afspraken en als laatst naar het feit dat ik altijd gelijk heb. En zie? Zo komen we precies uit bij de tekst waar dit artikel mee begon:

Always believe in yourself!

33 gedachten over “Daar gáát ze weer!

 1. Hahah wat zijn jouw hersenspinsels toch heerlijk om te lezen Marion! En je hebt groot gelijk hoor, als de ander in de fout gaat, dan heb je alle recht om die daar op aan te spreken 🙂
  Liefs, Sofie ♥

 2. Geweldig!! Wow wat super goed!!! En ben ik zeker met je eens! Geloof in jezelf! Ik vind het zelf nog lastig om erachter aan te zeuren… Maar goed dat het wel bij jou werkt!

 3. Dear mrs. always right: we kunnen samen een bezwaar- en beroep adviesbureau beginnen! Niets maakt mij zo strijdbaar als een instantie die een fout maakt en vervolgens mij voor de gevolgen laat opdraaien. Vreet ze op!

 4. Ik ben nu momenteel onwijs veel bezwaar aan het maken maar de andere partij komt met een grote sanctie. Nu wordt het aanvechten helaas en alles goed verzamelen om mijn gelijk te gaan krijgen! Het vergt wel veel energie maar toegeven ga ik zeker niet doen, ik ben gek! Het is mij aangedaan!

  1. Goed zo. Het kost inderdaad vreselijk veel energie en ik heb soms het idee dat de grotere partijen ervan uitgaan dat de kleinere, wij mensen, uiteindelijk wel opgeven. Blij te lezen dat jij dat niet doet. Sterkte en succes!

   1. Thnx! Ze denken als ze je geen geld meer geven dat je dan vanzelf wel toegeeft. Think again. Maar het is inderdaad zo dat ze denken dat ze sterker staan, gelukkig heb ik ook een advocaat die zich voor mij inzet!

 5. Heel goed dat je tegen dingen waar je het niet mee eens bent in bezwaar gaat en heerlijk dat je het vrijwel altijd wint. Ik ben ook zo iemand, zo’n piswijf, die lekker overal tegen in bezwaar gaat als ik dat nodig vind. Ik kan echt mega nijdig worden om dingen die ik niet rechtvaardig vind en als je me tegen je in het harnas hebt gejaagd, dan ben je nog niet zomaar van me af. 🙂 Jij bent er dus ook zo een.

 6. Gaat jouw hoofd de hele dag zo door 😉

  Leuke blog weer.
  Wat goed dat je met dit soort dingen zo voor jezelf opkomt!

  Mooie foto van de vulpen en je zelfportret idem!

  Fijne dag

  Ps hoe gaat het met je vader?

  1. Mijn vader is net vanochtend weer naar het ziekenhuis geweest. Zijn wang zag er niet goed uit. Hij krijgt nu zalf en AB, dus hopen dat dat aanslaat. Dank je wel. Lief van je. ♥

 7. Het eerste wat ik dacht toen ik je blog ging bijlezen waar is de cabin in the woods gebleven. Die vond ik zo leuk , al heeft dit zwarte ook wel weer wat.

  In bezwaar gaan kan soms inderdaad zin hebben , helaas heeft het voor mij niks opgeleverd de laatste keer maar ik zal zeker de volgende keer weer in bezwaar gaan tegen iets als dat noodzakelijk is.

 8. Bezwaar maken heeft wel degelijk zin inderdaad, tot heden is alles in mijn voordeel uitgevallen eigenlijk, dus uhm bezwaar maken wat is dat? hahaha maar goed, er is nog 1 bezwaar die ik jaarlijks kan maken nu, en dat is de huursverhoging wettelijk, dat is mij 2 jaar geleden al vertelt, ga dat eens doen… want ik woon deze maand al 22 jaar in deze woning en ja.. alle beetjes helpen zegt men, dus dat moet ik zeker gaan doen dit jaar, niet geschoten is altijd mis!

  Misschien kan ik jou inhuren? Om dat bezwaar te schrijven straks? 😉

  X

 9. Hahaha waar je al niet op komt als je met schrijven begint 😉 En een piswijf echt niet dus! Ik zou willen dag ik hier zo goed in was. Iig weet ik nu bij wie ik moet zijn voor bezwaar-maak-adviezen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.