Kladbloggen

Daar gáát ze weer!


Getagd: , , , .

Believeinyourself

Ja, ik heb weer de kolder in de kop. Mijn blog gaat voor nu even op zwart-wit. Niet helemaal overigens, want de linkjes blijven groen. Als ik die zwart-wit maak kan je natuurlijk niet meer zien dat het linkjes zijn. 

Voor de mensen die niet van zwart-wit houden en mij nog niet zo lang kennen: don’t worry. Geef het een week of twee en ik ben het weer zat. Dan ga ik waarschijnlijk in de compleet tegenovergestelde richting en krijgen jullie alleen nog maar rainbows en unicorns om je oren.

Gisteren ging ik dan toch naar therapie. Sinds deel II van de behandeling is gestart heb ik altijd de afspraken om 14:00 uur. Deze was echter om 13:15 uur. Ik was dus te laat en de afspraak kon niet doorgaan. Dat maakt mij oprecht niets uit (alhoewel mijn therapeute mij heel graag een keer stennis zou zien maken, maar wie schiet daar wat mee op?), maar ik sta wel op mijn strepen als er gezegd wordt dat de afspraak verzet is. Dat is ‘ie niet. Anders zou ik het weten. Ik ben namelijk een vreselijke perfectionist in afspraken. Vraag maar aan mijn ouders. Als ik met hen afspreek dat ik om 10:30 uur koffie kom drinken, dan ben ik regelmatig op de minuut af om 10:30 uur bij hen. Ik kan daar niets aan doen. Dat zit in mijn systeem.

Nog een voorbeeld. Het UWV heeft een keer mijn ziektewet uitkering niet uitbetaald, omdat ik niet bij de verzekeringsarts was geweest. Ik had de dag daarvoor een auto-ongeluk gehad en had een gekneusde enkel. Hiermee kon ik niet autorijden en ook niet naar de bushalte lopen. Ik belde dus af. De dame die ik aan de telefoon kreeg zei dat ik naar een ander nummer moest bellen om de afspraak af te zeggen. Dat deed ik. Vervolgens betaalde het UWV niet uit. Maak me gek. Ik ging direct in bezwaar en als ik in bezwaar ga, dan win ik. Trust me. Ik heb al meerdere bezwaren bij diverse instanties gewonnen. Ik ben een held in bezwaar maken. Ik vroeg bij mijn mobiele provider een lijst op van uitgaande gesprekken en stuurde hiervan een kopie naar het UWV. Zo konden zij zien dat ik de ochtend voor de afspraak zowel naar het kantoor van de verzekeringsarts als naar het UWV zelf had gebeld. Klaar.

Ook heb ik een keer geen WW gekregen, omdat ik een werkbriefje niet had verstuurd. Ik vroeg hen eens te kijken op welke data al mijn voorgaande werkbriefjes binnen waren gekomen. ”Ik kan u ervan verzekeren dat deze praktisch allemaal exact op de data dat ze binnen moeten komen ook binnengekomen zijn.” Hier had ik natuurlijk geen bewijs voor, maar het werkte wel. Mijn punctualiteit maakte het zeer aannemelijk dat er of iets bij hen of iets bij de post fout gegaan was. Zo zie je maar weer, soms kan je zelfs een bezwaar winnen zonder dat je bewijs hebt. Voor Peter heb ik nog een keer drie maanden extra WW weten te ontvangen. Ze hadden mijns inziens de uitkeringsduur verkeerd berekend. Dat was het geval. Ik had wéér gelijk.

Wat een piswijf ben ik, hè?

Begrijp me niet verkeerd trouwens, ik loop hier niet het UWV af te kraken (al is het natuurlijk wel ernstig dat er binnen één gezin al zoveel fout gaat), maar ik bedoel meer te zeggen dat een goed gegrond bezwaar echt wel ergens toe kan leiden. Geef dus niet te snel op als het op een bezwaar aankomt. Ik hoor veel te vaak mensen zeggen dat dat helemaal geen zin heeft, maar wie niet waagt, die niet wint.

Ik was dus helemaal niet van plan om hierover te gaan schrijven. Hoe kwam ik hier eigenlijk op? *scrolt even naar boven* Oh ja, ik ging van zwart-wit naar rainbows en unicorns, naar therapie, naar wel of niet verzette afspraken en als laatst naar het feit dat ik altijd gelijk heb. En zie? Zo komen we precies uit bij de tekst waar dit artikel mee begon:

Always believe in yourself!

33 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s