Kladbloggen

APK


Getagd: , , , .

Vandaag ondergaat mijn bakkie de alom gevreesde APK. Voor veel mensen altijd een erg spannende dag, want zo’n APK kan soms tot onverwachte kosten leiden. Ik hoef me daar echter geen moment zorgen over te maken. Oh nee, Marion? Hoe dan? Vertel! Vertel!

De auto op bovenstaande foto is een beetje een familie-erfstuk. In het jaar 2000 kocht mijn vader hem nieuw. Drie jaar terug ontstond de situatie dat mijn ouders aan het nadenken waren over een nieuwe auto en mijn auto klaar was voor de sloop. Mijn vader vatte het ludieke plan op om de Toyota niet in te ruilen bij hun nieuwe aankoop, maar hem aan mij te schenken. Ik ben behoorlijk afhankelijk van een auto, omdat ik vaak niet kan fietsen en zelfs lopen naar de bushalte is regelmatig teveel voor mij. Daarnaast is het met één inkomen ook niet makkelijk om te sparen, dus een auto aanschaffen blijft lastig. Deze gulle gift van mijn ouders kwam dus als een geschenk uit de hemel.

Ik laat de auto hier in het dorp van mijn ouders keuren. De auto is hier al een poos in onderhoud, dus dat is wel zo prettig. Daarnaast is het makkelijk; ik breng de auto in de ochtend naar de garage en loop vervolgens naar mijn ouders die een paar straten verder wonen. Daar wacht ik tot ik een telefoontje krijg dat de auto klaar is. Vorig jaar liep mijn vader gezellig mee toen ik de auto op ging halen. Niet alleen liep hij gezellig mee, hij trok ook nog eens zijn pinpas bij het afrekenen. Ik kreeg de keuring van mijn ouders cadeau. Hoe lief is dat? “Volgend jaar een grote beurt erbij,” zei mijn pa. “Voel je je wel lekker?” zei ik. “Ik zit in de ziektewet. Ik rij op dit moment amper met dat ding!” “Ja ja ja,” was het antwoord en er volgde een veelbetekenende knik naar de garagemeneer. Meneer van de garage. Garage-eigenaar. De meneer die verstand van auto’s heeft.  Ach, weet ik veel hoe je de meneer die alles regelt bij de garage noemt!

Dit jaar moest ik dus een afspraak maken voor zowel de APK als een grote beurt. De kosten hiervoor hoef ik wéér niet zelf te betalen. I am a lucky, lucky girl. ♥

31 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s