APK

on

Vandaag ondergaat mijn bakkie de alom gevreesde APK. Voor veel mensen altijd een erg spannende dag, want zo’n APK kan soms tot onverwachte kosten leiden. Ik hoef me daar echter geen moment zorgen over te maken. Oh nee, Marion? Hoe dan? Vertel! Vertel!

De auto op bovenstaande foto is een beetje een familie-erfstuk. In het jaar 2000 kocht mijn vader hem nieuw. Drie jaar terug ontstond de situatie dat mijn ouders aan het nadenken waren over een nieuwe auto en mijn auto klaar was voor de sloop. Mijn vader vatte het ludieke plan op om de Toyota niet in te ruilen bij hun nieuwe aankoop, maar hem aan mij te schenken. Ik ben behoorlijk afhankelijk van een auto, omdat ik vaak niet kan fietsen en zelfs lopen naar de bushalte is regelmatig teveel voor mij. Daarnaast is het met één inkomen ook niet makkelijk om te sparen, dus een auto aanschaffen blijft lastig. Deze gulle gift van mijn ouders kwam dus als een geschenk uit de hemel.

Ik laat de auto hier in het dorp van mijn ouders keuren. De auto is hier al een poos in onderhoud, dus dat is wel zo prettig. Daarnaast is het makkelijk; ik breng de auto in de ochtend naar de garage en loop vervolgens naar mijn ouders die een paar straten verder wonen. Daar wacht ik tot ik een telefoontje krijg dat de auto klaar is. Vorig jaar liep mijn vader gezellig mee toen ik de auto op ging halen. Niet alleen liep hij gezellig mee, hij trok ook nog eens zijn pinpas bij het afrekenen. Ik kreeg de keuring van mijn ouders cadeau. Hoe lief is dat? “Volgend jaar een grote beurt erbij,” zei mijn pa. “Voel je je wel lekker?” zei ik. “Ik zit in de ziektewet. Ik rij op dit moment amper met dat ding!” “Ja ja ja,” was het antwoord en er volgde een veelbetekenende knik naar de garagemeneer. Meneer van de garage. Garage-eigenaar. De meneer die verstand van auto’s heeft.  Ach, weet ik veel hoe je de meneer die alles regelt bij de garage noemt!

Dit jaar moest ik dus een afspraak maken voor zowel de APK als een grote beurt. De kosten hiervoor hoef ik wéér niet zelf te betalen. I am a lucky, lucky girl. ♥

31 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sammie schreef:

  Wat super lief! Zo’n apk en beurt kan zomaar heel duur uitpakken, ik weer er alles van haha.

 2. Jenn schreef:

  Heerlijk! Ik wacht ieder jaar weer vol spanning op de uitslag van de apk…

 3. marielle schreef:

  Geweldig lief van je vader!!

  Wat een leuke foto van jou rechts in beeld (instagram)!

  Fijne dag!

 4. Lauriëtte schreef:

  Heel erg lief van je papa! Ik heb zelf pas één APK meegemaakt en gelukkig was die helemaal in orde! Ik hoop, ondanks dat je het zelf niet hoeft te betalen, dat alles goed is met je auto en die er weer even tegenaan kan! 🙂

 5. Isolde schreef:

  Dat is lief zeg! Zulke cadeaus helpen echt enorm 🙂
  Van mijn ouders kreeg ik voor mijn verjaardag (een deel van) mijn weekendvrij abonnement voor de trein cadeau, daar ben ik ook zó blij mee. Je krijgt in feite een stukje vrijheid.

 6. Anuscka schreef:

  Lief van je vader! (Maar zo zijn vaders, toch?) Bij de laatste apk van onze auto bleken alle banden aan vernieuwing toe te zijn en er was iets met de koppeling…. Dat was schrikken! Maar we zijn zo blij met onze toy-oto dat we het graag betaald hebben. En hij (zij?) rijdt nu weer als een naaimachientje! 🙂

 7. Gouden ouders. Logisch dat hun nakomelingen niet anders zijn…

 8. Evelyne schreef:

  Als ik naar de keuring moet met m’n auto laat ‘k altijd m’n vader gaan.. Om één of andere reden ben ‘k steeds bang om daar naar toe te gaan.

 9. Amy schreef:

  Super lief zeg!!! Mijn ouders helpen mij ook met zulke dingen. Of zoals nu wekelijks met wat boodschapjes. Super fijn. Ik mis mijn autootje soms wel maar parkeren waar in woon (centrum) is drama en vaak moest ik ver van huis parkeren. Dus eruit gedaan, ook omdat ik vlakbij de bussen woon. Nog geen halve minuut lopen haha. Maar toch is een auto vaak wel handiger.

 10. Roos schreef:

  Wat ontzettend lief van je vader! 🙂

 11. Morgaine schreef:

  Zo ontzettend lief van je vader! en je moeder natuurlijk ook, laten we haar ook niet vergeten 😉

  En zo kan het bij ons ook weleens gaan, het gaat vaak dan om kleding of zo, bereid en klaar om zelf te betalen en dan is mijn moeder daar….. Zo lief als ze dat doen!

  X

 12. Myriam schreef:

  Zalig om je zo gesteund te weten 🙂

 13. So Sweet Marion!
  Echt superlief van je vader!!
  Inderdaad You are a Lucky Girl!

  Have a Nice Weekend!
  Hugz,
  B.

  -XoXoX-

 14. frolijkmetfre schreef:

  Jeetje wat een mazzel zeg! 😉 Erg lief!

 15. Nina schreef:

  Is de APK wat wij hier in België de autokeuring noemen? Elk jaar een uurtje of 2 aanschuiven en bidden dat je iemand treft die een goede dag heeft en je auto als veilig & in orde beschouwt om weer een jaartje verder te rijden? Of is het een onderhoudsbeurt bij de garage zelf?

  1. Marion schreef:

   Bij ons gaat het iets anders. Het is wel de autokeuring, maar je maakt een afspraak voor een bepaalde dag, brengt je auto vroeg in de ochtend en gaat weer weg. Dan is het wachten tot ze bellen. Soms heb je mazzel. Bellen ze al rond het middaguur en valt het mee. Soms word je, zoals ik vandaag, pas rond 17:30 uur gebeld en dan ben je de Sjaak.

 16. Jaixy schreef:

  Wat onwijs lief!!! Gezegend met zulke lieve ouders!!
  (Knapt je paps wat op?? Ik hoop t zo)

  1. Marion schreef:

   Ja, heel langzaam aan lijkt het wat beter te gaan. Dinsdag nog wat spanning voor de echo van de klieren. Hopen dat die ook oké is en dan kan hij echt rustig herstellen.

   1. Jaixy schreef:

    Ik duim mee voor jullie dinsdag. Wat spannend zeg!! (In sommige gevallen kan je beter spanning hebben voor een APK 😁)

 17. Robin schreef:

  He, mijn bolide is ook van 2000 en is afgelopen maandag weer voor een jaartje goedgekeurd. Toyota’s zijn super betrouwbaar, dus gewoon netjes bijhouden en je kunt er nog jaren mee vooruit 🚗💨

 18. els schreef:

  Wat lief dat je de auto kreeg en straks weer niks hoeft te betalen :-). Ik mag in juli op voor mijn distributieriem….

  1. Marion schreef:

   Oh dat is ook altijd een prijskaartje ja. Nou, dat prijskaartje van gisteren mocht er ook wezen. Ik durfde de rekening niet eens aan mijn ouders te geven! 😮

 19. Ingrid schreef:

  Je boft maar met zulke ouders.

  1. Marion schreef:

   Absoluut… Zeker toen ik de nota zag 😮

 20. Christel schreef:

  Wat lief van de papa.

 21. Noirona schreef:

  Wat enorm superlief van je vader 😚

 22. joorloveswriting schreef:

  Wauw wat super lief van je ouders zeg!!! Lucky girl!!! 🙂 😀

 23. Sabine schreef:

  Dat kan echt in de kosten lopen dus wat een mazzel voor jou! 😀

 24. kaardawn schreef:

  Een garagist! 🙂 🙂 En wat ontzettend lief van je vader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.