Loving Lazy Sundays #81

LLSHeader

Het is weer zondag. Mijn favoriete dag van de week. Meestal word ik vrolijk wakker op zondag. Vandaag niet. Tsja, je hebt een depressie of je hebt het niet. Hoe dan ook, het is tijd voor Loving Lazy Sundays.

Nou ja, depressie…. Ik heb geen depressie meer. Ik heb dysthymie, maar dat woord vind ik gewoon klote om te schrijven. Ik zit altijd met die h te klungelen. Vaak noem ik het dan toch maar een depressie. Het is natuurlijk ook een depressie. Oh whatever! Waar gaat het over? Laten we het eens over sport hebben.

Sunday Sports
Zaterdagavond. Geen probleem. Thuis tegen Willem II. Dat zou je met twee vingers in je neus moeten winnen. Doen we dat dan ook? Neeeeeeee joh! Doe eens gek! Pleur op. Nou goed, snel vergeten. Vandaag een topper in de eredivisie: Ajax – AZ. AZ speelt goed de laatste tijd. Zal geen appeltje-eitje worden voor Ajax. Ik durf mijn geld er in ieder geval niet op in te zetten. Als ik dat zou doen, dan zou ik op een gelijkspel gokken. Dan is er nog een dijk van een wedstrijd in Engeland. Manchester United tegen Arsenal. De nummer 3 tegen de nummer 4. Leicester City deed gisteren wat het moest doen en staat dus, hoe dan ook, weer een week bovenaan. Tottenham en Arsenal staan 2 en 3 met allebei 51 punten. Ik verwacht dat Tottenham gewoon zal winnen vandaag. Zeker na de dramatische wedstrijd in de FA Cup vorige week. Over zaadpotten gesproken… Arsenal zal dus 3 punten moeten pakken willen ze bij blijven bij de nummer 2 van de Premier League. Beide wedstrijden in Engeland beginnen om 15:05 uur. Ajax – AZ begint om 16:45 uur. Een prachtige afsluiter van deze zondag.

Happy Stuff
De liefste ouders hebben ♥ Mijn vader die langzaam aan weer opknapt ♥ Chillen bij de kapper ♥ Pizzaaaa ♥ Sneeuw ♥ Back to blonde ♥ Een nieuw armbandje bestellen met de tekst Seek Justice ♥ Veel rusten ♥ Muziek luisteren ♥ Netflix ♥ Kaarsjes branden ♥ De zon ♥

Instalove
Deze week wil ik weer eens een medeblogger in de schijnwerpers zetten. Veel van jullie zullen haar wel kennen en wellicht haar blog al volgen. Het gaat om Els van de blog Nobody Els. Ze heeft een blog over creativiteit, maar is daarnaast ook een natuurtalent als het gaat om fotografie. Ben je benieuwd? Klik dan hier om naar haar instagramaccount te gaan. Heb je geen instagram, dan kan je ook hier doorklikken naar haar artikel van gisteren. Toevallig schreef ze gisteren op haar blog over haar instagramfoto’s.

Anderhalf uur later
Ja, zo gaat dat. Ik ging nog een kop koffie zetten, zag dat het houdertje van de Senseo schoongemaakt moest worden en voor ik het wist lag ik met mijn hoofd onder de gootsteen om een keukenkastje schoon te maken. Tenminste, zo gaat dat bij mij. De keuken is nu wel weer blinkend schoon. Oké, er is één keukenkastje schoon en het koffiezetapparaat is weer als nieuw.

Afgelopen week
Afgelopen week kwam de instorting. Alle spanningen omtrent mijn vader kwamen eruit, maar niet alleen dat. Ik werd ook aan het denken gezet over hoe nu verder met mijn therapie. Ik heb er de rest van de week over na zitten denken en ben wel tot een paar conclusies gekomen. Ik heb een aantal stukken gelezen over Borderline en heb twee documentaires gekeken. Dan valt er toch wel een heleboel op zijn plek. Vooral ook wat mijn gedrag van vroeger betreft. De woedeaanvallen, de enorme stemmingswisselingen, het terugtrekken, het blowen, het drinken, de eetstoornis enzovoorts. Ik kan nu ook beter begrijpen waarom ik bepaald gedrag van anderen zo lang getolereerd heb, waarom ik zo over mezelf denk en hoe dat mijn gedrag beïnvloedt. Mocht het zo zijn dat ik Borderline heb, dan denk ik dat het van belang is dat ik zo snel mogelijk overstap van de afdeling Angst naar de afdeling Persoonlijkheidsstoornissen. Het lijkt me in dat geval ook best logisch dat ik nu iedere keer vastloop in mijn behandeling.

Komende week
Zaak is nu om dat aan te geven bij mijn therapeute. Dat is lastig, want bij die gedachte alleen al krijg ik behoorlijk wat klappen om mijn oren. Wie denk jij dat je bent om dat aan te geven? Je denkt toch zeker niet dat je slimmer bent dan dat hele behandelteam bij elkaar? Ze lachen je recht in je gezicht uit. Me daar overheen zetten is niet makkelijk. Dit is niet de kritische stem die we allemaal wel eens horen. Dit is een dusdanig harde stem die kan leiden tot angst, paniek, wanhoop, woede uitbarstingen en zelfbeschadiging. Als ik me daar overheen kon zetten, voor mezelf kon opkomen, dan had ik dat allang gedaan. Op mijn werk. In mijn relatie. Op school. In mijn vriendenkring. Altijd. Ik zal proberen vandaag een mail te sturen aan mijn therapeute, zodat we dit morgen kunnen bespreken.

Maandag dus een pittige dag bij therapie. Dan dinsdag nog een spannende dag voor mijn vader, want dan worden de klieren op uitzaaiingen gecontroleerd. Woensdag heb ik de intake voor de dagbehandeling. Donderdag of vrijdag nog naar de huisarts voor een paar controles. Ik denk dat ik volgend weekend weer een innige relatie met mijn bed aanga.

Music Maestro
Written, recorded and produced in 6 hours on may 22, 2010 with Guy Sigsworth, on the sly, to surprise Souleye. Rendan Huza helped tell our story in moving pictures, bringing us up to this sweet moment. May this song take on ever-deepening meaning as each year goes by. xoxo. Aldus Alanis.

Dit nummer heb ik afgelopen week ontelbare keren geluisterd. Heel veel herkenning in de tekst en van de muziek word ik echt enorm rustig.

And out came depth
And out comes healing
Out comes friendship unlike any i have known

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag. ♥

47 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Isolde schreef:

  Dat is een heftige week die je voor de boeg hebt. Alweer. Tussendoor maar proberen om héél lief voor jezelf te zijn.
  Wel fijn te horen dat je vader langzaam opknapt, hopelijk goed nieuws wat dat betreft dinsdag.

 2. Lauriëtte schreef:

  Stom he, dat het vaak niet getolereerd wordt als je zelf tot inzichten bent gekomen. Jij bent tenslotte niet de specialist. Laat je daardoor niet tegenhouden, you can do this. Sterkte komende week, ik zal voor je duimen maandag en dinsdag. Binnenkort kan je in je Loving Lazy Sundays weer schrijven over Maxie! Heb je de training van afgelopen week een beetje gevolgd? Ik kan niet wachten totdat alles weer begint! Fijne dag vandaag, hopen dat je je vanmiddag weer iets beter voelt, knuf!

  1. Marion schreef:

   Oooh ik kan niet wachten tot het weer begint. Ik volg Max op instagram 😀

 3. Drie reacties heb ik doorgesast voordat ik ze zou op jr loslaten. Ik deed het niet, maar stuur je in de plaats een engelbewaarder die Peet en je familie zal helpen om je beter te voelen. Hij komt eraan, je herkent hem aan zijn groene oren.

 4. Myriam schreef:

  Vertrouw op jezelf. Je weet zelf beter dan welke therapeut ook wat er in je leeft. Sterkte xx

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Wat fijn dat je vader langzaam maar zeker opknapt! En jij ook een fijne zondag gewenst.

  En ik zou het zeker aankaarten bij de therapeut. Een goede therapeute zal zich niet aangevallen voelen, en open staan voor het perspectief van de cliënt!

 6. Anita | Mindjoy schreef:

  Aankaarten bij je therapeut mag altijd toch, ze zijn ook maar mensen die niet alles weten en het bij het rechte eind hebben! Ja Els is zo’n natuurtalent, mooi dat je haar in de schijnwerpers zet! Fijne rustige zondag! X

  1. Marion schreef:

   Ja, ik weet dat het mag en ik heb het ook al een paar keer voorzichtig aangekaart, maar het lukt me niet. Dat is het moeilijke ervan. Ik wil wel, maar ik kan het niet. Ik ga vandaag proberen te mailen, zodat ze de mail morgen al heeft. Jij ook fijne zondag. X

 7. Wilma schreef:

  Oeh, dat stemmetje, je ziet je therapeut al denken “zo mevrouw heeft zelf de diagnose al gesteld”.
  Zou het ook bespreken en afwachten hoe er gereageerd wordt. Je kent jezelf als geen ander, alleen het leren hoe er mee om te gaan, dat is zo verrekte moeilijk. De stemmingswisselingen gooien alles weer overhoop. De ene dag: dit is het!!! Volgende dag: oh nee dit wil ik helemaal niet!!!.
  Ik heb zelf alles wat betreft persoonlijkheidsstoornissen wel gelezen en bij borderline viel het kwartje. Wat hier stond was zo helemaal ik.
  Alle symptomen, alles klopt.

  Veel sterkte komende week, ook voor je lieve vader.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Wilma. Niets ten nadele van ieder ander die het goed bedoelt hier, maar het is zo fijn als iemand je echt begrijpt. Dat is ook waarom ik het moeilijk vind om nu die mail te sturen. Als ik morgen anders ben dan… Nou ja, dan kunnen er de gekste dingen gebeuren als ik die mail gestuurd heb. Ik wacht wel tot morgen. Anders wordt het hoe dan ook paniek.

   Dank je wel. X

 8. Morgaine schreef:

  Ik wil alle stukken over je vader nog even bijlezen, ga ik straks ook even doen, en ik hoop dat ze het goed oppakt waarin jij jezelf herkent, ik hoop zo, dat dit het is, want dan kom je weer ergens. Het is jouw intuïtie, dus dat moet goed komen!

  En de zon, ja, Els, ja geweldig mens! I love her!

  Rustig aan, en volg je hart en gevoel, verder heb ik je nog een tag gegeven die ik heb gekregen weer, deze besloot ik maar direct te doen en omdat jij ook zo met muziek bezig bent, vond ik het wel passen bij jou. Ik ben benieuwd of je hem aanneemt in deze drukke en onzekere periode. En ja, de tag die jij mij gaf, gaat ook komen van de week 😉

  Fijne zondag, en weet, hier brand ook een kaars in de avond, en in gedachten gaan jij en je vader mee.

  X

 9. altijdangelique schreef:

  Ik heb nog niet je hele stuk gelezen, maar even wbt de borderline. Je kan een borderline persoonlijkheidsorganisatie hebben. Dan heb je wel trekken hiervan en het bepaalt ook hoe je met dingen omgaat. Je hebt dan ook trekken van de persoonlijkheidsstoornis, maar voldoet niet aan alle kenmerken. Ik heb ook veel trekken van deze stoornis en een borderline organisatie, maar ik heb geen borderline. Het ligt dus nogal complex.
  Maar ongeacht of je het wel hebt of niet, blijft het zaak om de onderliggende persoonlijkheidsstoornis aan te pakken. Daarom ben ik ook nooit. Bij angst of depressie ingedeeld.

  1. Marion schreef:

   Ik voldoe aan alle kenmerken op de impulsiviteit na. Dit wordt beïnvloedt, denk ik, door de angst. Door de extreme angst komt dat in ieder geval niet tot uiting. De reden waarom ik bij angst ben geplaatst was omdat dat hetgeen was wat mij het meest belemmerde in mijn leven. Ik kon destijds nog geen telefoon opnemen en er mocht niemand bij ons in huis komen. Ik sleurde Peter mee in mijn angsten, waardoor hij ook compleet geïsoleerd raakte. Dat is nu gelukkig compleet anders dankzij die behandeling.

   1. altijdangelique schreef:

    Voor de dagbehandeling heb je allerlei vragenlijsten moeten doen als het goed is. Daar zouden dan aanwijzingen uit naar voren moeten komen om een aanleiding te geven tot nader onderzoek.
    Weet je al wat uit deze vragenlijsten naar voren is gekomen? Misschien kun je daar een aanknopingspunt vinden om het erover te hebben?

    1. Marion schreef:

     Oh ja! Thanks! Door die vragenlijst kwam ik erachter dat ik bijna 100% scoorde op Borderline. Dat is een perfecte aanleiding om het ter sprake te brengen. Oh, dank je wel, meis. Je hebt geen idee hoeveel je me hiermee helpt. ♥

 10. Ciska schreef:

  OOOHHHWWWW…. ik voel bijna wat jij voelt

 11. Marielle schreef:

  Goed plan die mail en Marion. Het is jouw behandeling dus jij mag komen met je gedachten en vermoedens!

  In elk geval succes morgen.

  M.b.t. je vader wat apart eigenlijk dat ze dat niet meteen doen?! Zal mijn logica wel zijn denk ik maar dat lijkt mij voor de patiënt wel zo prettig.

  Ik hoop dat je vandaag nog even kan genieten van de zon.

  Take care

  1. Marion schreef:

   Ik snap dat ik met vermoedens mag komen. Ik wil dat ook, maar ik kan het dus niet. Dat is het frustrerende. Wat mijn vader betreft, wellicht dat dat te maken heeft met dat vorige week alles nog heel erg opgezwollen was van de drie operaties. Zou kunnen. Ik weet het niet.

   1. marielle schreef:

    en ik snap helemaal dat jij snapt dat het mag en kan hoor!! Maar ja..het weten en het gevoel erbij…dat is zo lastig!
    Succes vandaag!

 12. altijdangelique schreef:

  En dat er sprake is van een persoonlijkheidsstoornis bij jou, daar twijfel ik niet aan (sorry niet lullig bedoeld 😉 ) Dus ik begrijp hoe dan ook niet waarom je bij angst bent ingedeeld.

 13. stilleschreeuw schreef:

  Lieverd dat stuk van borderline is zó herkenbaar! Bij mij werd dat ooit gedacht en toen werd ik doorverwezen naar GGNet, maar daar werd mijn problematiek niet serieus genomen. Die klap kwam heel hard aan. Ik voelde me zwaar depressief en ik werd weer op straat gezet. Ook mijn eetstoornis werd daar niet serieus genomen. Ik wist toch echt heel zeker dat ik al een aantal jaar in behandeling zat voor mijn eetstoornis en dat ik die dus wel had. Eerder werd ik zelfs door GGNet doorverwezen naar Amarum, vanwege die diagnose. Dus ik probeerde heel GGNet nu maar te vergeten en op zoek te gaan naar andere hulp. GGNet was voor mij niet het juiste adres. De motivatie om me volledig in te zetten voor een behandeling was er. Ik had ergens last van en wilde daar iets aan doen. Ik wilde veranderen.

  Voor lange tijd heeft het nog in mijn hoofd gespeeld. Want ja, ik herkende me er wel in. Maar wie was ik om te zeggen dat ik dacht een persoonlijkheidsstoornis te hebben? Ik meldde me weer aan bij Human Concern voor mijn eetstoornis, want die was ook nog steeds sterk aanwezig. Daar werd ik gelukkig wél serieus genomen.

  Ik kaartte bij het intakegesprek aan dat ik nieuwsgierig was naar of ik borderline had. Ik kreeg geen duidelijk antwoord. De systeemtherapeut sprak over hoogsensitiviteit en dat dat soms kan lijken op borderline. Mijn moeder was helemaal blij (die vindt borderline namelijk iets negatiefs). Ik hield me stil, maar voelde me verdrietig en niet serieus genomen. Ik moest weg bij een therapeut die ik heel fijn vond omdat zij mij niet verder kon helpen. Maar overal waar ik kwam leken ze het niet eens te zijn met de conclusies die zij trok. “Er is geen sprake van een persoonlijkheidsstoornis. Je bent gewoon hooggevoelig”, werd er gezegd.

  Ik vond het vreemd dat de systeemtherapeut die conclusie zo snel trok, want dit was alleen nog maar het intakegesprek. Maar goed, zij zal wel weten wat ze zegt, dacht ik. Tot het moment dat ik mijn behandelplan van Human Concern een aantal maanden geleden (volgens mij in oktober) in mijn handen kreeg en zag staan bij as II dat ik trekken had van BPS. Paniek! Waarom stond dat daar en waarom was dat niet eerder gecommuniceerd? Ik vroeg om duidelijkheid en wilde een afspraak met de psychiater. Trekken veranderde in een daadwerkelijke diagnose. Hij is nu eindelijk gesteld. Ze zijn nu bezig met de doorverwijzing naar Dimence voor een VERS-training die ik daar hopelijk kan gaan volgen. Daarnaast zal ik ook in behandeling blijven voor mijn eetstoornis bij Human Concern, omdat ik merk dat ik hier veel stappen zet en deze behandeling goed bij mij aansluit. Ik ben nu twee jaar verder.

  Ik wil je meegeven dat als jij echt denkt dat er sprake is van een persoonlijkheidsstoornis, dat je dat echt moet aankaarten. Dat moet onderzocht worden. Als ik twee jaar geleden al aangemeld had kunnen worden bij een instelling voor bijvoorbeeld een VERS-training, was mijn leven nu wel anders geweest. Ik besef me ook dat de diagnose nu is gesteld omdat ik ontzettend veel openheid geef bij mijn huidige therapeut. Bepaalde patronen werden eindelijk duidelijk.

  Als ik eerder hulp aangeboden had kunnen krijgen voor mijn persoonlijkheidsproblematiek, dan had ik mezelf veel beter kunnen begrijpen en had ik al handvatten kunnen krijgen om mijn emoties op een gezonde manier te reguleren. (Ik was er als voorbeeld van overtuigd dat ik me aanstelde vanwege die hevige stemmingswisselingen. Want wie voelt zich nu op het ene moment hartstikke goed en op het andere moment suïcidaal? Die persoon is dan toch gewoon niet goed in zijn hoofd?)

  Ik gun jou zó erg dat je de juiste hulp kunt krijgen voor dat wat je nodig hebt. Dat de problematiek duidelijk wordt. Ook voor jou. Om jezelf goed te begrijpen.
  Zie het als een kwetsbaarheid in je persoonlijkheid. Je bent een goed mens. Ik kijk zelfs tegen je op! Je hebt het alleen moeilijk. Maar je komt er wel! Ik geloof in je. 🙂

  Dikke knuffel!

  1. Marion schreef:

   “Gelukkig” is er al wel duidelijk dat ik een persoonlijkheidsstoornis heb. Daar werd in eerste instantie gedacht aan de ontwijkende vorm. Daar herkende ik wel iets in, maar het raakte over het geheel kant noch wal (sorry, dat moest er effe uit, klonk zo lekker).

  2. Marion schreef:

   Ik was nog helemaal niet klaar!

  3. Marion schreef:

   Dat wat jij zegt vind ik ook zoooo moeilijk! De ene dag helemaal blij worden van een groen grassprietje en de volgende dag jezelf de vangrail in willen boren. Dat kán toch niet? Kennelijk wel…. Dank je wel dat je je verhaal hebt gedeeld. Ik ga het morgen echt proberen te bespreken. x

 14. ikwordvrolijkvan schreef:

  Heftige week opkomst… Succes you can do it!

 15. Wat heftig dat je misschien borderline hebt. Ik heb iemand gekend die dat vermoedelijk ook heeft en ik had dat totaal niet in jou gezien. Daar moet je het dan zeker over hebben in therapie, hoor. Jij kent jezelf het beste, beter dan eender welke therapeut.

 16. Robin schreef:

  Gisterenavond was inderdaad een ‘zaadpot’. Voor het eerst sinds lange tijd zag ik weer witte zakdoekjes op de tribune. Niet terugkijken en snel vergeten dus.

  In je mail van vandaag hoeft eigenlijk alleen maar te staan dat je het maandag ECHT over je therapie wilt hebben maar dat niet kunt/durft. Leg de bal maar bij haar neer. Het is misschien niet hoe je het graag zou willen doen, maar het resultaat is nu even belangrijker, toch? Nu staan je problemen een effectievere behandeling in de weg en loop je steeds vast. ‘Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.’

  En als het nou niet lukt om uit te spreken wat je voelt en wilt, kun je dan je blogs van vorige week en vandaag niet afdrukken en meenemen? Je beschrijft het zo glashelder. Steek ze op zak en misschien voel je je daardoor alleen al sterker. Desnoods laat je ze door je therapeut lezen als plan B.

  Tot zover weer mijn ongevraagd advies, maar het doet me gewoon pijn om te zien dat je zo vast zit. Hoe laat moet ik aan je denken morgen?

  1. Marion schreef:

   Bedankt voor je tips. Alles wat ik vandaag doe zorgt al voor paniek, dus ik stel het uit tot morgen. Dat heeft in ieder geval de grootste kans van slagen. We hebben gelukkig al afgesproken dat we het morgen gaan bespreken, dus ze zal er hoe dan ook naar vragen. Morgen om 14:00 uur heb ik therapie.

 17. Dina schreef:

  Hhahaha dat stukje bij “anderhalf uur later”. :’) Dat heb ik ook altijd. Fijne dag lieve Marion!

 18. Christine schreef:

  Lieve Marion, veel sterkte morgen en ik hoop op een goede uitslag voor je vader!!! Wat een mooi lied ! Liefs

 19. els schreef:

  Ik dacht ook dat Vitesse wel zou winnen ;-)… maar gelukkig niet, wij hebben de punten helaas ook harder nodig :-).

  Heel veel succes morgen! En ik duim voor dinsdag x

  1. Els schreef:

   Ben ik je gewoon helemaal te bedankt voor mijn uittelichten. Schaam…. Sorry was er niet helemaal bij.

 20. Kim schreef:

  Poeh kan me voorstellen dat die documentaire dan wel even ‘aan’ komt. Wat kan ik zeggen lieve Marion, je doet je best. Kijk wat je allemaal al weer voor elkaar heb gebokst vandaag! Vind het heel knap dat je zo blijft vechten. Mag je echt trots op zijn.

 21. Berte schreef:

  Ik weet natuurlijk helemaal niet hoe dit werkt maar kun je het stuk uit je blog niet gewoon rechtstreeks mailen naar je therapeut? Je schrijft het hier volgens mij precies zoals je het zelf voelt. Daar kan toch nooit iets mis mee zijn?! Succes en dikke knuffel!

  1. Marion schreef:

   Daar zal vast niets mis mee zijn, maar het idee alleen al dat ze mijn blog leest! Ik schijt nu al duizend kleuren. Ik heb nu het één en ander opgeschreven voor morgen. Dat gaat ook wel goed komen. Ik heb er ondertussen met Peter over gepraat en dat geeft ook weer wat meer vertrouwen. XXX

 22. Berte schreef:

  Ik kan mijn reactie even niet meer zien want daar wou ik eigenlijk op reageren. Maar ik scroll nu pas even oor de andere reacties heen en ik lees zoveel reacties van mensen die het herkennen dat ik het gewoon bij de knuffel wil laten en heel veel sterkte voor je ouders! Ik bid voor een goede uitslag.

  1. Marion schreef:

   Ik heb je reactie ondertussen gelezen en beantwoord. 🙂 Thanks, Berte. ♥

 23. Anuscka schreef:

  Heel veel sterkte de komende week, knuffel! (En dat van die anderhalf uur later… oh ja, herkenbaar… 😉 )

 24. Noirona schreef:

  Ik denk dat het heel goed is om aan te geven. En moeilijk ook. Maar je zit er niet om je therapeut tevreden te houden maar voor je eigen herstel. En als ze je ideeën zonder geldige reden wegwuift klopt dat zeker niet. Is het sturen van de mail nog gelukt? Heel veel succes morgen en de rest van de week. Knuffel!

 25. Meike schreef:

  Ik wil je hierbij even een hart onder de riem steken! Ik volg je nu al een paar maanden en heb nog niet eerder gereageerd. Als ik zie wat jij allemaal te verduren krijgt vind ik het zo bizar tof dat jij hier nog openlijk over blogt en dat dat je mag helpen! Ik wilde het je toch even laten weten! Depressie is een b*tch, maar die kun je wel aan denk ik(:

  1. Marion schreef:

   Wat superlief! Dank je wel, Meike! X

 26. Roos schreef:

  Fijn dat je vader goed herstelt. Ik duim voor goed nieuws betreffende (geen!) uitzaaiingen. En tja, hoe lastig het ook is, je moet het inderdaad wel bij de psycholoog aangeven. Een persoonlijkheidsstoornis vraagt een hele andere benadering dan een angststoornis. Je gaat al zo vooruit Marion, in het accepteren van jezelf, in het ondernemen van dingen… Dus, ook dit met de psycholoog gaat je lukken. I believe in you! Succes X

 27. joorloveswriting schreef:

  Lieve Marion heel veel sterkte deze week!! ❤ Beetje laat met reageren aangezien het nu maandag is en geen zondag… Maar soms moet alle spanningen eruit ( ik kan er over mee praten) . Dan is het soms goed om alles eruit te gooien dan ben je het ook tenminste kwijt… En fijn dat je vader langzaam hersteld! FIJN!! xxx

 28. Ik wil je alleen even laten weten dat ik je blogje gelezen heb (liken komt zo raar over in dit geval). Ik vind dat je dapper bezig bent, en ik hoop ook dat het lukt dit serieus te bespreken met je therapeut, dat ze er ook open voorstaat. Maar ik denk zeker na de aanmelding voor dagbehandeling en de bijbehorende vragenlijsten er meer openheid moet kunnen zijn hiervoor. Ik hoop en gun het je dat ze de uitslagen met je bespreken en dat je er verder mee kunt.

 29. Jaixy schreef:

  Dikke knuffel!! En succes komende week! Pittig zeg!!! Wow!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.