Plogchaos: Dag 1

IMG_5102

Het is maandag 29 februari 2016, 8:30 uur, als ik spontaan het idee krijg om weer eens een week te gaan ploggen. Zo gezegd, zo gedaan! Hier is dag 1 van de Plogchaos.

IMG_5116

Het is bijna 9:30 uur. Ik ben al even wakker, heb het kick off artikel voor de plogweek al geschreven en wil nu zelf wat artikelen gaan lezen. Ik kan me echter niet concentreren op stukken tekst, daarom ga ik rustig een paar vlogs kijken.

IMG_5121

Ondertussen drink ik koffie en Yakult. Onlangs zijn er weer nieuwe onderzoeken geweest naar dit soort probiotica. Er zijn een aantal merken die je maar beter niet kunt kopen, maar Yakult is één van de merken die aantoonbaar resultaat oplevert. Je moet echter wel heel strikt zijn in het drinken van dit spul, want zodra je naar het toilet geweest bent en je darmen zijn leeg, dan zijn de probiotica ook daadwerkelijk weer uit je lichaam. Je moet dit dus echt iedere dag drinken wil het effect hebben. Ik drink het nu bijna een maand. In het begin leverde dat heel veel pijn en ellende op. Ik dacht er zelfs over om te stoppen, maar bedacht me ook dat die pijn wel eens te maken zou kunnen hebben met het effect van de Yakult. Ondertussen is de pijn inderdaad verdwenen en werken mijn darmen een stuk beter. Ik hou het nog maar even vol om te kijken of het zo blijft. Zou fijn zijn.

IMG_5117

Mijn geïmproviseerde make up tafel. Ik gebruik op dit moment dagcrème, BB cream, soms wat concealer en mascara. That’s it.

mugshot

Mugshots met en zonder. De BB cream is iets te bruin voor mijn gezicht, maar omdat ik op dit moment behoorlijk bleek ben vind ik het toch wel fijn. Het oogt net even iets gezonder.

Ondertussen is het bijna 10:00 uur. Tijd voor een boterham en een glas vers geperst sinaasappelsap.

IMG_5130

In de ban van de augurk.

IMG_5113

En natuurlijk tijd voor thee.

Ondertussen krijg ik een berichtje dat mijn vader terug is uit het ziekenhuis. Oeps, dat was ik vergeten. Hij moest vandaag terug om de hechtingen eruit te laten halen. Ze hebben ze er niet allemaal uit kunnen halen, maar dat is niet erg. Morgen dus weer terug voor een echo. Die man is wat heen en weer gereden naar het ziekenhuis de afgelopen weken zeg. Mijn moeder appte trouwens nog dat ze niet direct een uitslag krijgen van de echo. De arts krijgt die uitslag na een dag of twee. Ze bellen donderdag of vrijdag en alleen als het slecht nieuws is. Ze verwachten namelijk dat er niets gevonden gaat worden. Toch zal het spannend blijven tot vrijdagavond 18:00 uur.

IMG_20160229_105311

Peter drinkt zijn koffie staand bij de boekenkast. Hij heeft erg veel pijn in de ochtend en kan niet zitten voordat de medicatie goed werkt. Hij staat en ijsbeert dus altijd eerst een uur tot anderhalf door de kamer. Dat is, laten we eerlijk zijn, lichtelijk irritant, dus ik loop even naar de groenteboer hier op de hoek en haal een zak mandarijnen. Daarna ga ik even rustig op de bank liggen.

collage

Voor ik het weet is het tijd om naar therapie te gaan. Ik zie er erg tegenop, want ik ”moet” aangeven dat ik echt wil stoppen met de schematherapie. Het is te onveilig voor me. Het lukt om het te zeggen, maar als ik vervolgens de vraag krijg wat ik dan wel wil, dan heb ik daar geen antwoord op. Ik weet het namelijk niet. Ik weet niet hoe ik verder moet. Ik weet niet wat voor therapie mij wél kan helpen. Het frustreert me. Terwijl mijn sessie officieel tot 14:45 uur duurt, zit ik om 14:30 uur alweer in de auto. Ik weet het niet meer. Mijn therapeute weet het ook niet meer.

IMG_5136

Ik zet de auto halverwege de terugweg aan de kant. De zon schijnt en ik wil alleen zijn. De moed zakt me echt even in de schoenen. Moet ik zelf gaan aangeven wat voor hulp ik nodig heb? Hoe dan? Ik weet dat toch zelf niet?

IMG_5154

Dan ga ik verder. Ik zie dat ik moet tanken. Laat ik dat dan ook maar even doen. Beter nu, dan woensdagochtend in alle vroegte.

IMG_5164

Als ik thuiskom zet ik een kop thee en praat ik met Peter. Ik vertel hem dat we de intake van woensdag nog even afwachten, maar dat ik zeer waarschijnlijk niet meer verder ga bij mijn huidige therapeute. Ook als ik nog lange tijd op de wachtlijst kom, vraagt hij. Ja, ook dan. De therapie die ik nu krijg levert me niets meer op. Ik weet het niet meer. Mijn therapeute weet het niet meer. Hoe kan ik voor je zorgen, vroeg ze. Niet, antwoordde ik fel. Ik wil therapie. Ik wil niet dat er voor me gezorgd wordt. Ik wil niet dat mensen dichtbij me komen. Wat een gezeik allemaal. Ik ben er even helemaal klaar mee.

Kijk ik verkeerd naar therapie? Bekijk ik het te zakelijk, terwijl het wellicht iets persoonlijks zou moeten zijn? Ik wil materie waar ik wat mee kan. Ik wil geen arm om mijn schouder. Bereik ik daarom zoveel meer bij mannelijke therapeuten? Omdat die minder zorgzaam zijn? Ik weet het niet. Vragen die me bezighouden. Waar ik ook geen antwoord op verwacht van iemand. Sterker nog, ik twijfel de laatste tijd steeds meer of ik nog wel over mijn therapie moet schrijven.

Vervolgens ga ik maar wat afleiding zoeken. Ik app met mijn zus, kijk wat op instagram en probeer nog een paar blogjes te lezen. Ik lig vreselijk achter met het lezen, maar het is niet anders. Ik heb nu gewoon andere dingen aan mijn hoofd.

IMG_5169

Ik ben even genezen van de pannenkoeken en ben helemaal into het wokken op het moment. Vanavond maak ik noodles met vegareepjes en roerbakgroenten. Ik maak er een ketjapsaus bij. Heerlijk.

soultrees

Na het eten ga ik naar bed. Ik ben helemaal op. Ik krijg een berichtje van Allyson van Soultrees dat ze een reading heeft gedaan voor de komende week. Allyson is trouwens via mij in contact gekomen met Amy van Soulcandy (die van de stenen) en ze heeft nu dus ook een setje stenen besteld. Ze gebruikt ze hier in haar reading. Zo ontzettend tof dat je op die manier gelijkgestemden leert kennen, maar ook met elkaar in contact kan brengen.

Oké, terug naar de reading. Ik koos gevoelsmatig voor Breathe en I Am Beautiful.

Breathe – Earth
Take deep grounding breaths. Cleansing and clearing out old stagnate oxygen and energy. Do not underestimate the power of breath. It can heal, ground, bring clarity and shift energy. When you feel stressed or anxious, breathe. If you can, do this outside in nature.

I Am Beautiful – New Growth
Acknowledge the beautiful person and soul you have become and continually grow into. It is a different beauty then where you have been. It is more rich, soulful and light filled. Honor your inner and outher beauty with confidence. It will make you even more vibrant.

Hoe mooi is dit? Het zet me aan het denken en het maakt me kalm.

Ik speel nog een paar potjes wordfeud en val vroeg in slaap. Morgen proefrijden naar Nijmegen. Proefrijden? Ja, proefrijden. Lach maar. Ik zie jullie morgen weer! ♥

67 gedachten over “Plogchaos: Dag 1

 1. Ik lachte niet bij het proefrijden, ik zou hetzelfde doen! Als je even wilt pauzeren, ik woon in Nijmegen; just a message away! Wat die therapie betreft.. Lijkt mij lastig als de therapeute niet weet wat ze moet doen en het aan jou vraagt. Omgekeerde wereld? Fijne dag Marion!

 2. Hmmm. Ik heb hetzelfde gevoel bij mijn therapie. En toch snap ik het ergens ook wel. Zij kunnen allerlei dingen voor jou gaan bedenken, maar uiteindelijk moet jij het zien zitten en moet jij bedenken wat je denkt dat voor jou zou kunnen werken. Ik kan dat ook niet, hoor, begrijp me niet verkeerd … . Maar dat zie ik dan ook net als een groot deel van mijn probleem; dat ik zelf niet weet wat ik wil of nodig heb. En helpen ze me dan door het allemaal maar voor mij te beslissen? Daar ben ik nog zo zeker niet van …
  Ik duim alvast dat het intakegesprek je weer wat duidelijkheid gaat brengen.
  En dat proefrijden … dat deed ik – in een ver verleden waarin ik nog durfde te rijden – ook! 😀 Niks geks aan dus 😛 …

  1. Ik weet niet of ik begrijp wat je bedoelt, want hoe kan ik beslissen wat ik wil als ik niet weet wat er mogelijk is? Ik heb aangegeven wel verder te willen met schematherapie, maar niet bij haar, niet in van die korte sessies. Terug naar waar we al mee klaar zijn, heeft ook weinig nut. Wat is er dan mogelijk? Ik weet het niet. Als zij zou zeggen “dit of dat is mogelijk”, dat ze dán de beslissing aan mij overlaat, dat zou ik begrijpen. Maar goed, misschien bedoelde zij dat ook wel weer zo…. Blij dat je meedenkt hoor. Het is allemaal al lastig genoeg.

   Het proefrijden ging super! 😀

 3. Yeey, plogs 🙂 Ik heb er zelf gisteren voor het eerst een gemaakt.
  Vervelend van je therapie 😦 En sterkte met het wachten op de uitslag, spannend weer. Ik duim voor jullie!

 4. ik bedenk altijd half de dag dat ik wel had kunnen ploggen, binnen kort toch weer eens doen…
  Yakult, ik heb op het moment vooral ’s avonds onrustige darmen maar die ene keer dat ik 20 jaar geleden dit dronk vond ik het zo vies…
  Die stenen blijf ik prachtig vinden, fijn om zo nieuwe mensen te leren kennen

 5. Leuke plog weer! Ik hoop dat je met andere therapie verder komt.
  Yakult, toevallig heb ik er een heel blogje over geschreven, moet er alleen nog foto’s bij maken haha.

 6. Hoi Marion, ik lees hier al een hele tijd mee, maar ik heb nog nooit gereageerd. Je Plogchaos haalt me blijkbaar over de streep. Ik ben zelf ook in therapie, en (ook) bij mij is daar een hele zoektocht aan vooraf gegaan. Maar de therapeut die ik nu heb, helpt me geweldig. Onder meer net omdat zij en niet ik de beslissingen neemt over wat er nodig is en wat werkt bij mij. Ik zeg nu altijd tegen mensen om te blijven zoeken tot die klik er is. Therapeuten zijn geen vrienden (hoewel ze soms, in mijn geval, wel degelijk eng dichtbij staan) maar ook geen mensen van wie je bang moet zijn, of die meer last dan gemak geven.

  1. Dank je wel voor je reactie! Het is ook zo, het werkt voor iedereen anders. Ik ben inderdaad niet bang voor mijn therapeute, maar ik hou er zelf wel meer van als de afstand wat beter bewaard wordt. Ik denk dat dat per persoon heel erg kan verschillen en dat je inderdaad lang moet zoeken naar een goede match. Ik ben altijd snel geneigd de ”fout” dan bij mezelf neer te leggen. Het als falen te zien of dat het allemaal aan mij ligt. Dat is natuurlijk niet zo. Jouw reactie maakt dat weer even helder voor me. Het is niet erg om nu weer verder te zoeken. Dank je wel dat je de moeite hebt genomen om dit toch te schrijven. 🙂

 7. Ik voel je helemaal wat betreft therapie. Ik moet het ook zelf bedenken en weet het ook niet. Weet je wat ik gewoon wil dat ik niet meer depressief en angstig ben en dat die persoonlijkheidsstoornis er niet meer is. Tsja maar daar is therapie voor nodig, “wat denk je dat het beste bij je past”?, Grrrrrrrr! Soms denk ik, ik kap gewoon helemaal, ik ben klaar met ziek zijn. Dan denk ik weer nee ik kan niet zonder therapie. Het is zo frustrerend. Sorry ik wil dit niet over mij laten gaan, maar ik dacht wellicht herken je dit?
  Ik vind het heel leuk dat je weer plogt! Succes met proefrijden. Ik begrijp dat heel goed hoor.
  Xx

  1. Geeft niet hoor. Kan ik van jou wel hebben 😉 Ik heb wel van die periodes gehad dat ik er echt helemaal klaar mee was. Dat ik overal gewoon vanaf wilde, maar dat is nu weer wat naar de achtergrond. Ik begin steeds meer te beseffen dat dit een onderdeel van mij is waar ik wellicht al 30 jaar mee probeer te leven. Ik heb er zelfs wel vree mee als het nooit meer over zou gaan, maar dan wil ik er wel beter mee leren leven. Handvatten heb ik nodig en ik weet niet wat die handvatten zijn. Ik voel me zo’n verwend kreng, maar ik wil dat die mij aangereikt worden! Dus toch: Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

 8. Bijzonder, dit ploggen… En 1 zin die me opvalt: ‘Ik wil niet dat mensen dichtbij me komen’. Waarom? Weet je wat daar achter zit? En ik ben woensdag toch nog thuis, in Nijmegen. Ik zal aan je denken en je de goede richting op ‘sturen’…. En dat proefrijden? Niks mis mee 😉 Liefs!

  1. Ja, die zin klopt niet. Of wel? Ik wil niet dat ZIJ dichtbij mij komt. Ik wil de mensen die ik dichtbij laat zelf uitkiezen. Ik moet me veilig voelen bij hen en kennelijk voel ik me nu, bij deze therapeute, niet veilig. Gek genoeg vind ik dat heel moeilijk om toe te geven. Het voelt weer als falen. Je zet me aan het denken, Anuscka. Het proefrijden ging vanochtend goed en Nijmegen ligt veel dichterbij dan ik dacht! 🙂

   1. Je niet veilig voelen bij deze therapeute is verre van falen hoor! Het zegt mij juist dat je luistert naar je gevoel en (over deze therapeute/ therapie) best wel sterk in je schoenen staat, eigenlijk… Succes morgen, in Nijmegen! (Waar moet je eigenlijk ergens zijn, of is dat een impertinente vraag….)

 9. Ik heb nog nauwelijks ervaring, maar het het kan toch niet zo zijn dat een therapeut zegt dat ze het niet weet en het dan maar ‘opgeeft’? Ben benieuwd hoe het bij mij gaat lopen, maar ik denk nu al dat mijn verwachtingen te hoog gespannen zijn als ik alle ervaringen zo lees.

  Succes met proefrijden vandaag. Gelukkig heb je genoeg volgers in Nijmegen, dus als je op het Keizer Karelplein belandt (tip: je hoeft er niet te zijn) dan schiet maar een lichtkogel af 🙂

  1. Ze geeft niet op hoor. Nu moet ik het echt even voor haar opnemen. We voelen denk ik allebei wel aan dat we niet verder komen samen. in deze vorm van schematherapie (45 minuten) lopen we vast en met de angstbehandeling ben ik voor mijn gevoel wel klaar. Verwacht inderdaad geen wonderen hoor. Ga er maar met een ruime en open blik in. Dat maakt het ook minder moeilijk als je (zoals ik) vastloopt en weer verder moet gaan zoeken. Minder moeilijk. Het blijft moeilijk.

   Ik heb alle aanwijzingen van de googlemapsmevrouw die het woord Keizer of Karel erin hadden genegeerd, zodat ik zeker wist dat ik niet op dat verrekte plein uit zou komen. En het werkte. 🙂

   1. My bad :-/. Je hebt gelijk, je schrijft helemaal niet dat ze het opgeeft. Alleen dat jullie het alle twee even niet meer weten. Ik heb juist wel waardering voor iemand die dat gewoon zegt.

 10. En… is de proefrit geslaagd?

  Wat een lastige situatie mbt therapie, de vraag: ‘wat heb jij nodig” ….dat is een goede maar als je het ook niet weet is het heel moeilijk!
  Je schrijft: “ik wil therapie ipv iemand die voor me zorgt”, zou het kunnen dat daar juist ook iets zit? wat versta jij onder therapie en is het lastig voor jou om voor je te laten zorgen?

  Voel je niet verplicht dit hier te beantwoorden, het zijn zomaar wat vragen die bij me bovenkwamen na het lezen van je stukje

  Ik hoop echt dat je snel meer weet/duidelijk hebt hoe nu verder.

  Superleuk dat je weer aan het ploggen bent!!

  Fijne dag vandaag en sterkte met het wachten op de uitslag van je vader, het blijft nog spannend!

  1. Proefrit was meer dan geslaagd!

   Wat therapie betreft: Ik wil het zelf doen. Ik wil dat iemand mij de handvatten aanreikt die ik nodig heb en mij begeleidt om daarmee aan de slag te gaan. Ik wil ondersteuning. Als ik wil dat er voor me gezorgd wordt, dan klop ik wel bij Peter aan of eventueel bij mijn ouders. De mensen die dichtbij mij kunnen/mogen komen wil ik eerst vertrouwen. Niet alleen in therapie, zo ben ik privé eigenlijk ook.

   Dank je wel. Jaaa, ik vind ploggen ook weer superleuk!

 11. Een omgekeerde wereld, wat wil jij, iets wat ik al jaren zo ervaar, wat denk je dat je hebt…. bij de huisarts al, ja hey, waarom zit ik hier, als ik het zou weten dan…

  Er is echter wel iets wat ik zou weten, wat mij geholpen heeft, maar dat is ver rijden voor jou, helemaal naar Eemnes, als je meer wilt weten dan lees ik dat wel ergens, het wordt zelfs nog vergoed ook door de verzekering. 😉 Het valt onder alternatief.

  De eerste chaos dag is weer voorbij, nu ben ik wel nieuwsgierig waarom jouw Peter niet kan zitten als hij dan net wakker is, zijn rug of zo?

  Vandaag weer een nieuwe dag en dat proefrijden, ik doe dat ook met regelmaat als ik een nieuw adres moet zien te vinden voor wat dan ook, niks geks aan, dus lach ik daar zeker niet om!

  X

   1. Ik stond trouwens net pas onder de douche, don’t ask 😉 En ineens vraag ik mij af, heel af en toe hoor ik nog weleens een staartje Dr. Phil, en dan biedt hij een compleet onderzoek aan, een onderzoek wat gebaseerd is op alle stofjes in je lichaam en vooral in je hersenen, daarmee kan bijv. bi polar of wat dan ook aangetoond worden, en zo kan men dat weer gaan reguleren met die stofjes aanvullen of verminderen door medicijnen of suplementen denk ik dan, kennen we dat hier ook? Misschien is dat iets? Ik zou dat weleens willen doen zelf 😉 Zien of alles klopt…

    1. Bedoel je net als de serotonine heropname remmers? Want die slik ik nu waardoor de serotonine langer actief is. Ik denk dat dat mij ook wel geholpen heeft om van mijn eetstoornis af te komen. Eetstoornispatiënten hebben meestal ook een verlaagd serotoninegehalte. Ik vraag me ook af waarom die hersenscans niet vaker toegepast worden. Vaak kunnen ze daardoor zien welke gebieden in de hersenen actiever zijn, waardoor je direct aanwijzingen hebt voor bijv. bipolair of borderline. Zal allicht weer een geldkwestie zijn.

     1. Ik weet niet wat ze dan precies geven maar ik doel wel op die hersenscan onderzoeken, echt, het is meestal een staartje van die show wat ik soms opvang, meerdere malen gehoord. Wie weet is het dan ook dat wat jij al hebt gehad en nu slikt ❤

 12. Succes op het Keizer Karelplein, met oefenen. 🙂 Komt goed!
  Lastig, qua therapie. Ik snap dat je niet “verzorgd” wilt worden. Het zou mooi zijn als daar op door werd gepakt, want deels is dat denk ik wel de kern van waar alles om draait?

  Sterkte met het wachten op de uitslag van je vader. Stom dat ze alleen bellen als er iets mis is. Lijkt me niet fijn! Gewoon “om 10.00 bellen we je met de uitslag” geeft minder spanning, denk ik? Sterkte!

  1. Ik heb alles met de woorden Karel en Keizer vermeden. 😀

   Dat afstandelijke zou kunnen wijzen in de richting van borderline. Het afwachtende, het wantrouwende, de angst voor verlating of gekwetst te worden. Ik ga het in ieder geval meenemen morgen. Ik kijk ondertussen zelfs uit naar morgen.

   Dank je wel, Kim. XXX

 13. Het is lastig om aan te geven waar je behoefte ligt, of wat voor soort therapie jou kan helpen. Als je dat wist was het misschien heel anders, maar ik begrijp je heel goed. Als het voor jou niet goed voelt dan moet je er niet meer doorgaan. Goed dat je hier gehoor aan geeft. Proefrijden? Heb ik iets gemist? Haha.

  1. Ik vond het heel moeilijk om dat aan te geven, maar ik ben blij dat ik het wel gedaan hebt. Het werkte alleen maar averechts op deze manier.

   Ik heb morgen de intake voor de dagbehandeling in Nijmegen en ik ben niet zo goed met snelwegen. Omdat ik dan vet in de spits moet rijden, gaat dat natuurlijk helemaal mis en ik moet en zal op tijd op de intake zijn. Vandaar vandaag even proefrijden….

 14. Leuke plog meid!!! Lastig om precies te zoeken wat je nodig hebt! 😦 Succes met proefrijden meid!! Je kan het! 🙂 xx

 15. Zie je dat je geen zak aan die therapeuten hebt 😀 Is witte thee wit…vraag ik me af? Wat is BB cream…ook zonder parfum?

 16. Jeetje, wat maak jij mij nu jaloers op die boterham met kaas en augurk, zou ik nu wel lusten (ondanks dat ik net mijn lunch pas achter de kiezen heb). Vervelend met dat gedoe rondom therapie, ik hoop dat jij (jullie) eruit komen en snel ook. Xoxo

 17. Yakult, is dat lekker? Wij hadden ooit ‘Topvit’ in huis, best lekker spul. Alleen, ik dronk het altijd op terwijl mams het voor paps kocht. Dus stopte ze met kopen, haha.

  Therapie… Ja het is lastig. Jij weet het niet, de psychologe weet het niet… Wat verwacht je dan dat ze je voorstelt? Misschien is het een idee als je eerst weer een aantal tests doet om te kijken waar nou ‘het probleem’ ligt en dan van daaruit verder te werken en op zoek te gaan naar een behandelingsvorm. Of je vraagt aan haar wat zij denkt dat nu het beste is, of dat ze opties voor je heeft. Feit is wel dat jij je eigen demonen moet verslaan. Misschien ben je daar toch nog niet aan toe en slaat therapie daarom niet aan? Het verleden onder ogen zien zou misschien toch wel kunnen helpen… Al eens overwogen om een dubbele sessie te doen? Geeft jou wat meer tijd en daarmee ook meer rust.

  Die kaarten zijn echt heel erg mooi trouwens. 🙂
  X

  1. Nee, het is absoluut niet lekker, maar als het helpt, dan heb ik het er wel voor over. Wat betreft therapie, ik verwacht eigenlijk dat zij mij de mogelijkheden voorlegt. Welke andere vormen van therapie er geschikt of mogelijk zijn, of dat bij haar of bij iemand anders kan. Zoiets. Daar heb ik namelijk geen enkel zicht op. En morgen heb ik die test, dus dan hoop ik meer te weten.

   Het verleden onder ogen zien… Mijn verleden is voor een gedeelte niet zichtbaar en dat is helaas geen keuze die ik zelf maak. Ik hoop in ieder geval dat de intake morgen voor de dagbehandeling me verder gaat helpen.

   Ja, de kaarten zijn super! Ik heb ze zelf ook. Zo mooi!

   1. Hm, dan sla ik Yakult voorlopig nog even over, haha.

    Ja oké, dan begreep ik het wel goed. Zij moet jou gewoon ‘opties’ geven, zicht bieden op. Heb je al eens EMDR therapie gehad? Schijnt goed te werken bij angsten.
    Lastig van je verloren verleden, al zou dat (volgens psychoanalyse) nog wel ergens in je onderbewustzijn moeten zijn. Ben in ieder geval heel benieuwd naar hoe je intake morgen gaat en wat ze je daar kunnen bieden aan begeleiding.
    X

 18. Lieve Marion, soms is het gewoon op bij een therapeut en heb je het gevoel in cirkeltjes te blijven hangen of de verkeerde kant op te gaan. Heel goed dat je het aangegeven hebt! Slim om de route te oefenen, ik kijk altijd op google maps om bepaalde plekken dan te kunnen herkennen als ik er naartoe ga.

 19. Hey Marion,

  Wat goed dat je bent gaan volhouden met yakult, ik heb het ook een tijdje uitgeprobeerd maar door mijn PDS moest ik wel stoppen. Ugh, zo vervelend!
  En spannend de uitslag, sterkte met het wachten! En jeetje wat lastig van je therapie! En succes morgen met proefrijden 🙂 .

  Liefs!

 20. Vriendlief had ook het gevoel dat therapie hem niet hielp. Hij vindt meer in het zelf tekenen en samen omgaan met zijn gevoelens. In samen omgaan met bedoel ik dat ik soms op een ‘verkeerde’ manier reageerde als hij iets niet tot uiting kon brengen. Wat dan voor ruzie zorgde. Sinds ik ongeveer weet hoe ik best reageer in zo’n situatie, is er voor hem een last weggevallen. En dat tekenen hé. Altijd, maar dan ook altijd, heeft hij een schetsboek in de buurt. Soms wordt hij ’s nachts wakker om te schetsen; maar dat geeft niet, als het hem maar helpt.
  En dat niet weten of je er wél over wilt schrijven: dat moet je voor jezelf uitmaken. Wederom jij die moet bepalen waar je je goed bij voelt.
  Ik wens je heel veel succes toe! En euh; hopelijk krijgt je geen vader geen telefoontje voor vrijdagavond 18u!

 21. Erg leuk om te lezen. Die enkel alleen BB cream, zo simpel, ziet er prima uit… Gelukkig iemand die niet over de de top gaat 😉 Echt heel goed van de therapie, altijd aangeven. Hopelijk betert de situatie snel!

 22. Wat pittig zeg, en verwarrend ook, hoe kun jij nu aangeven wat goed voor je is? Als je dat zou weten dan zou je toch al die andere dingen die niet werken niet gedaan hebben? Is er ook een psychiater bij jou betrokken? die heeft de helicopterview en weet daardoor ook beter wat werkt bij jou. Althans, zo werkt het bij mij. Sterkte meid, laat je niet gek maken x

 23. Ik merkt dat ik mij ook niet goed kan concentreren op lappen tekst. Ik las bij het wokstukjes Viagra reepjes ipv Vega reepjes…
  Misschien moet ik ook in therapie….

  Maar ik blijf vinden dat je gelijk hebt. Een therapeut heeft er toch voor geleerd? Die moet kunnen aandragen welke opties of andere therapieen of therapeuten wel zouden kunnen werken?
  Doordat ze jou inmiddels wel wat kent moet ze gezien haar professionaliteit signalen herkennen? En daarmee iets anders kunnen aandragen? Of je meerdere opties kunnen geven?? Zodat jij daar over kan nadenken??
  Als jij dat zelf wist dan zat je niet bij je huidige – ex therapeut!!! Sorry je hebt er geen reet aan maar ik deel je frustraties!!
  En je paps…. Blijft ook wel heel erg spannend hoor!! Hopelijk gaat het steeds beter met hem! 😘 voor hem en jullie.

  Ik ga mij te goed doen aan een Viagra Wokgerecht… Al is het alleen maar om ff dwars te doen 😁

  1. Hahaha viagrareepjes 😂😂😂 Ik heb goede hoop dat ik morgen na de intake wat meer duidelijkheid heb. Het ziet er voor mijn vader heel goed uit in ieder geval!!! X

   1. Ja haha heb je als een hoofd overloopt 😂 dan maken je hersens andere woorden dan er daadwerkelijk staat 😂😂
    Maar wie weet… Hebben we nu een nieuw gat in de markt ontdekt

    Ben blij voor paps. Want ook dat geeft veel stress.

    Succes morgen. Ik hoop zo dat het je gaat brengen wat je NODIG hebt.

    😘 Dapper vrouw

 24. Zelf moeten aangeven welke hulp je dan nodig hebt… Overkwam mij vorige week maandag bij de huisarts. Zij denkt dat er een psychische oorzaak is voor de problemen met mijn gewicht (niet per se een eetstoornis, maar wel iets wat me tegenhoud). Ze stelde daarom voor dat ik weer naar een psycholoog zou gaan. Ik zie daar absoluut het nut niet van in. We hebben best lang gepraat (op zich geen slecht gesprek) en daarin zei ze: Wat voor hulp heb je dan nodig? Tja, als ik dat wist had ik het allang gezegd! Ik snap jouw moeilijkheden met de situatie dus denk ik wel.
  Oh ja, probiotica gebruik ik ook al een tijdje op aanraden van de diëtiste. Daar schijnt inderdaad veel verschil in te zitten. Ik gebruik capsules van Orthica, die moet je openmaken en de poeder oplossen in lauw water. Lijkt wel wat te doen voor mn darmen. 🙂

 25. Ik vind het echt jammer voor je aangaande die therapie. Je was zo goed op weg en dan krijg je dit. Soms werkt iets gewoon niet voor je. Jammer ook dat de therapeut het in jouw handen legt. Jij moet toch de therapie niet bepalen? Je kan enkel aangeven dat iets voor jou niet werkt!

 26. Er is al heel veel geschreven over je therapie. En ik weet eerlijk gezegd niet goed wat ik er aan toe kan voegen behalve dat ik het begrijp en hoop dat er een goede /passende/tijdelijke oplossing komt waar jij je goed bij voelt en mee verder komt.

  Wat goed ook om in de reacties te lezen dat je proefrit geslaagd is… bikkel.

  X.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.