Plogchaos: Dag 2

IMG_5182

Het is exact 7:17 uur als ik mijn computer aanzet. Dag 2 van de plogchaos is begonnen. Veel plezier weer!

IMG_5171

We beginnen de dag met koffie. What else?

IMG_5179

Ik draag vandaag Dreamy Garden van de Etos en ik … wtf? “Over 5 minuten gaat uw computer automatisch opnieuw opstarten.” Why? Ik wil zo de plog van gisteren in elkaar gaan zetten. Zucht….

IMG_5180

Wachten. Wachten. Wachten.

IMG_5185

Na al het wachten en nog een bak koffie ga ik de plog in elkaar zetten. Ik wilde eens gaan kijken hoe lang ik daar nou precies over doe, maar ja, je raadt het al: vergeten.

IMG_5189

Tijd voor ontbijt. De sinaasappelsap en yakult zitten al in de mik. Nu nog een boterham eten en de krentenbol neem ik mee voor het geval ik straks verdwaal tijdens het proefrijden.

IMG_5195

10:15 uur is het dan zover. Morgen heb ik de intake in Nijmegen, maar omdat ik negen van de tien keer heel ergens anders uitkom dan waar ik wezen moet, ga ik vandaag vast kijken hoe ik moet rijden. Ik neem mevrouw Googlemaps mee, anders wordt het bij voorbaat niets. Ik was nog geen twee straten verder en ik besefte me dat ik dan wel het adres moest doorgeven aan mevrouw Googlemaps. Ik zette de auto dus weer aan de kant, zocht het adres op en voerde het adres in. Vervolgens kreeg ik te horen dat ik rechts moest, waar ik alleen maar links kon. Een slecht begin is het halve werk, dat ben ik wel gewend. Al gauw waren we op de juiste weg en hoorde ik dat ik rond 10:44 uur op de plaats van bestemming zou moeten zijn. Mooi!

IMG_5199

Even een voorbeeldje waarom het niet zo gek is dat ik snelwegen niet snap. Ik bedoel, Rotterdam en Nijmegen op één bord? Wat is dat?

kaart

Kijk, ik woon in Wageningen. Ik moet naar Nijmegen en dat is toch echt niet dezelfde kant op als Rotterdam! Dat is gewoon bewust verwarring scheppen onder de weggebruikers. Maar goed, laat ik niet meteen helemaal uit mijn plaat gaan. Mevrouw Googlemaps roept alweer het één en ander.

Het verloopt allemaal redelijk soepel. Eén keer moet ik tegen haar roepen dat ze het nog een keer moet zeggen. Dat doet ze niet, maar ik heb gelukkig nog net het woordje Bemmel gehoord en dat komt overeen met iets wat ik op een bord zie staan. Ik neem de gok en volg de weg naar Bemmel. Het blijkt de juiste. De enige fout die ik maak is om heel hard mijn eindbestemming voorbij te rijden, maar dat geeft niet. Vanuit mijn ooghoeken heb ik gezien waar ik morgenochtend zijn moet. Gaat helemaal goedkomen.

Dan stuur ik medeblogster Elise, die mij spontaan uitnodigde voor een kop thee toen ze ’s ochtends las dat ik naar Nijmegen zou komen, een berichtje dat ik in de de buurt ben en vraag haar om haar adres. Ik toets het weer netjes in en mevrouw Googlemaps begint weer tegen me aan te praten. De weg is vrij, ze gaat mij de kortste route wijze en als ik die opvolg zou ik over negen minuten op de plaats van bestemming aan moeten komen. We gaan het zien.

IMG_5204

Ik rij over de beruchte brug Nijmegen binnen en dan stuurt mevrouw Googlemaps mij richting een straat, kade of plein waar het woord Karel en/of Keizer in voorkomt. Ik weiger haar aanwijzingen op te volgen. Ik ga overal naartoe, maar niet naar een Koning-, Keizer- of Karelpleinrotondeding. No fucking way! Ze past netjes de route aan en zonder fout te rijden met maar één keer een levensgevaarlijke manoeuvre uit te halen weet ik het huis van Elise te vinden.

collage

Elise heeft net haar hele tafel volstaan met prachtige edelstenen, omdat ze later op de dag een workshop geeft. Ik kan mijn geluk niet op en neus direct even rond. Deze steen heeft me meteen te pakken en ik laat hem dan ook niet meer los. We hebben een hele gezellige ochtend. Praten over bloggen, edelstenen, huisdieren en over de tuin. Voor ik het wist was het 12:30 uur. Tijd om weer naar huis te gaan.

collage1

De terugweg gaat echt turbo! In 21 minuten ben ik thuis.

Thuis krijg ik een berichtje van mijn moeder. ”Waar ben je?” Waar ben ik? Gewoon thuis, moeders. Hoezo? ”Omdat je niet op het goede nieuws reageert!” Ik heb wel een berichtje van mijn zus voorbij zien komen (Goed nieuws: er zijn geen verdikkingen in de klieren gevonden van papa, dus we kunnen opgelucht ademhalen!), maar ik had dit berichtje nog niet als definitief opgevat. Dat heeft twee redenen: Mijn zus is nogal eens overenthousiast en ten tweede ging ik er vanuit dat dit een voorlopige uitslag was. Mijn moeder zei dat dat niet zo was. Dat de behandelend arts hen ervan verzekerd had dat mijn vader schoon is. Ik heb haar nu alleen nog op de app gesproken, dus zal haar vanmiddag wel even bellen hoe het nou precies zit. Het lijkt in ieder geval heel erg positief allemaal.

IMG_5233

Om 13:30 uur krijgen we visite. De vader van Peter komt bijna iedere dinsdag bij ons op bezoek. Ik zet een flinke pot thee.

Welke landen heb ik allemaal bezocht? Ik ben al 20 jaar niet meer op vakantie geweest, maar dankzij mijn ouders heb ik toch redelijk wat van de wereld mogen zien. België, Frankrijk, Spanje (inclusief de Canarische Eilanden), Italië, Zwitserland, Griekenland, Turkije, Engeland, Duitsland, Amerika en Canada. Dat is toch geen verkeerd lijstje. Blij dat ik vroeger de kans gekregen heb om zoveel te zien. Nu zou dat absoluut niet meer kunnen.

IMG_5252

Dan is het tijd voor lunch. Ja, dit ziet er niet al te appetijtelijk uit zo in de vroege ochtend, maar gelukkig eet ik het ’s middag. Omdat we vanavond broodje vega-burger eten, eet ik nu vast mijn groenten. Snijbonen met witte boontje en een mosterdressing. Ziet er niet uit, maar het is heerlijk.

IMG_5234

Vandaag ga ik dan eindelijk het wenbrauwserum en het boekje Rust In Je Hoofd opsturen. Sorry voor de vertraging, dames.

IMG_5244

Mijn postzegels zijn op en op het postkantoortje koop ik hele mooie nieuwe zegels. Zijn ze niet mooi?

IMG_5248

Als je twee velletjes kocht (en dat deed ik) kreeg je er gratis een cadeauset bij. Een leuke set van placemets, menukaartjes en 1 ansichtkaart. Heb ik natuurlijk geen flikker aan, maar ja, je bent een Hollander of je bent het niet. Wie weet vindt mijn moeder ze wel mooi. Is het niet bijna moederdag?

IMG_5140

Dan nog even naar de Jumbo. Alles zit hier bij elkaar in een overdekt winkelcentrumpje op één minuut lopen van ons huis. Echt, ideaal!

IMG_5146

Zoals ik al zei eten we vanavond makkelijk. Kopje soep en een broodje vegaburger.

IMG_5237

Wat een pleurisweer. Dan gaat de telefoon. Een vriend van Peter die in de buurt is en even een kop koffie wil komen drinken. Ondanks het feit dat ik vanochtend al lang in de auto heb gezeten, zelf op visite ben geweest én we al visite gehad hebben, schiet ik niet in de stress. Ik heb zelfs niet de behoefte om me terug te trekken op de slaapkamer. Wauw, dit gebeurt me echt zelden.

IMG_5241

Als de visite weggaat is de middag al bijna voorbij. Ik ga nog even snel de kliko van buuf en ons aan de kant van de weg zetten voor morgenochtend.

IMG_3450

En dan ben ik op. Ik heb geen puf meer om foto’s te maken. Ik drink nog wat, praat nog wat met Peter, maar ga dan eten maken en naar bed. Ik ben zo moe dat ik niet eens wordfeud speel. Ik kan me dan ook niet herinneren hoe vroeg ik in slaap gevallen ben, maar als je de eerste keer wakker wordt en het is nog maar 22:36 uur, dan weet je genoeg.

Thanks voor het meelezen en bis Morgen! ♥

49 gedachten over “Plogchaos: Dag 2

 1. Zo goed Marion dat je niet gelijk in stress bent geschoten, maar visite hebt ontvangen: mooi overwinningsmomentje weer 😉 En inderdaad ziet het middageten er in de ochtend nou niet echt heerlijk uit haha, maar ik geloof jou gewoon hoor 😉

 2. Klinkt als een goede dag! Dat keizer karel plein hahaha, fluitje van een cent maar moet toegeven dat ik het in het begin ook wennen vond. Gezellig dat je nog even een bakkie bent gaan doen in Nijmegen, kommie de volgende keer bij mij? 😉

 3. Wauwie wat een volle dag! Leuk om zo met je mee te lezen. En wat fijn, op bezoek geweest en bezoek ontvangen, goed bezig!! En wat een heerlijk nieuws van je paps! Kus!

 4. En trouwens heel fijn om te lezen bij jou dat je ook twee velletjes postzegels koopt voor gratis meuk waar je niet op zit te wachten, mijn kast ligt vol met dat soort zooi 😂

 5. Verkeersbordenlogica…..herkenbaar.
  Tip: ga nooit met een verouderde tomtom naar een industrieterrein in Haarlem wat op de kop ligt. Haha. …alle hoeken van Schiphol gezien. Schiphol? Yep… 😐

  Wat een leuke dag had je en eat een prachtige stenen.

  Geweldig nieuws van je vader :-).

  Marion…als je deze og leest en denkt aan een jaar of twee jaar geleden. …wat een enorme groei heb je gemaakt! !

  Ik ben benieuwd hoe het ging vandaag maar dat lees ik morgen vast wel weer!!

  Fijne dag

 6. dat is toch een vooruitgang, niet in de stress schieten bij nog een extra bezoekje…
  En dat naar je afspraak rijden komt vandaag ook wel goed…
  Die steen ♥ prachtig…
  Ik heb nog heel wat te reizen zoveel landen heb ik helemaal nog niet gezien, gingen vroeger altijd in de buurt op vakantie….

 7. Bijna jammer dat je tegenwoordig in één keer goed rijdt, maar gelukkig kun je er nog steeds hilarisch over schrijven 🙂 Ik ben plaatsvervangend trots dat de bezoekjes thuis en uit nu zoveel beter gaan dan vorig jaar. Stiekem hoop ik je nog een keer te zien in Gelredome. Hoop doet leven 😉

 8. Wat super leuk dat je zo spontaan bij Elise op bezoek bent gegaan! Onwijs fijn dat de uitslag van je vader goed was 😉 moet een opluchting zijn voor jullie allemaal. Succes vandaag in Nijmegen!

 9. Ik vind het altijd zo leuk om je plogs te lezen!! En wow wat heb je veel landen gezien!! Super leuk!! En wat tof dat je langs Elise bent geweest in Nijmegen! En fijn dat je nu weet hoe je moet rijden naar je intake!! FIJN! 🙂
  Hihi je hebt dezelfde Dopper! Ennne ik zie echt dat je vooruit gaat meid!!! Goed zo!! En wat een fijn nieuws van je vader!!! xx

 10. Hahaha ik zou het Keizer-Karel-plein ook overslaan, al moet ik een half uur omrijden. No way dat ik daar ga rijden. Knap dat je zo goed reageerde op de visite, na je drukke dag zelfs! Vooruitgang hè. 😉 Mooie steen ook. 🙂 X

 11. Super dat het proefrijden gelukt is!! Ik hoop dat het vanmorgen ook weer soepel is gegaan!

  En GEFELICITEERD met het goede nieuws van je paps!!! Hij is schoon!!! Jeetje wat fijn!!! Nu moet hij goed en rustig gaan herstellen van alle ingrepen hoor!!

  En voor jou ook een mijlpaal!! Zo’n drukke dag en zo relaxed blijven bij zoveel visites op 1 dag.
  Ik snap dat je kapot was hoor!! Ik hoop dat je vannacht ook goed geslapen hebt.

  Echt een leuke fijne plog om te lezen 😘

 12. Ohhh YES je vader schoon!!!! Wauuuwwww!! Ik ben zo blij dit te lezen!
  Die rotonde in Nijmegen is echt de hell van Nijmegen, gelukkig ben ik niet bang aangelegd met autorijden en rij ik er als een heuse aso overheen, maar zodra ik van te voren ga nadenken dat ik erover moet flip ik haha.
  Als je eens richting Arnhem moet kom je hier maar een bakkie doen 🙂 Heeel leuk met de weg vinden (eenrichtingsverkeer heel fijn NOT) NOT haha. Ik ken het hier goed maar als er mensen op bezoek komen die arnhem niet kennen is het een drama om uit te leggen aangezien je niet vlakbij mijn huis kunt parkeren.

  Ik vind het echt leuk deze plogs!!!

  1. Mijn zus woont in Arnhem. Ik ben wel redelijk bekend in de stad. Ik moest een keer de parkeergarage van de Schouwburg vinden. Ik denk dat ik serieus 8 rondjes gedaan heb. Weer onder de Nelson Mandelabrug door, weer over die rotonde, wéér langs het park en ja hoor, wéér de verkeerde afslag. GEK werd ik ervan! Ik krijg het nog druk met al die koffiedates, want ik kom bij jou ook graag een keer een bakkie doen! Dan kan je ook met je hondjes knuffelen! :-)))))))))))))

 13. Ja hoor, weer die boterham met kaas en augurk! Het water loopt er weer van in mijn mond, maar heb weer pas net mijn boterham met enkel kaas op. Dom eigenlijk dat ik niet heb gekeken of we augurk hadden, chips zeg haha. Erg leuk weer om te lezen! En helemaal super dat je geen stress had, mag je wel flink trots op zijn! Xoxo

 14. Hehe, nu weet ik eindelijk waar Wageningen zich situeert. Had er geen flauw idee van. En wat je zegt, een hele vooruitgang. Na zo’n hectisch dagje niet in de stress schieten. Zou het die Fluoriet zijn? Vermindert stress lees ik. Hey, wat een geweldig nieuws van je vader.

 15. Enig, met veel plezier gelezen. Wat een (voorlopig) fijn nieuws van je zus. Het fout rijden/overal heen behalve de eindbestemming ken ik erg goed haha! Gelukkig is het wel goed gekomen 😉

 16. Haha, snelwegen zijn soms ook niet te snappen :-). Je uitleg plaatje maakte me aan het lachen, ik snap je precies! Wat ben ik blij het berichtje van je vader te lezen, X

 17. Wat heerlijk dat je bij Elise op de thee ging. Ben stiekem een beetje jaloers, maar het is je meer dan gegund en het verbaasd me ook niet echt dat het klikt tussen jullie 🙂

 18. Fijn nieuws betreft je vader! Kan me voorstellen dat je, zeker omdat het nog zo kort geleden is d schrik, niet meteen hoteldebotel werd van t smsje.. toch fijn dat t definitief is.

  Leuk om weer een dagje met je mee te mogen kijken en vooral ook lezen. En die postzegels zijn echt leuk!

  Xx Sam

 19. Oef zeg, ben ik toch niet de enige die zo kan klooien wanneer ze ergens naartoe moet en de logica van de verkeersborden niet snapt 🙂
  Super dat je vader helemaal schoon is!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.