Plogchaos: Dag 4

IMG_5306

Nou, daar is ‘ie dan eindelijk! De plog van …. ja, van wanneer eigenlijk? Ik ben even helemaal de draad kwijt. Oh ja, de dag na de intake. Woensdag dus. Of toch donderdag? Huh? Nevermind, ik maak er wel wat van. Ik begon de dag in ieder geval met een rustige meditatie, twee dagkaarten en een kop koffie.

IMG_5312

Ah, daar hebben we het antwoord. Dit is de plog van donderdag. Gisteren dus en gisteren om 7:39 uur ging ik de plog van eergisteren in elkaar zetten. Lekker verwarrend allemaal.

IMG_5314

Ik ben helemaal into frozen fruits op het moment. Voor mij erg handig, want met die onrustige darmvoorraad van mij, weet ik nooit van tevoren of ik fruit kan eten of niet. Dan is het best zonde als je fruitschaal voor de helft ligt weg te rotten. Bevroren fruit. Ideaal en net zo gezond. Tenminste, dat vind ik.

IMG_5318

De tulpen staan er mooi bij. Ik vind witte bloemen zo vreselijk mooi.

Man, wat ben ik moe. Die hele intake van gisteren is me niet in de kouwe kleren gaan zitten. ik vermoed dat dit een hele saaie plogdag gaat worden. Verre van chaotisch in ieder geval.

IMG_5325

Na het fruit is het tijd voor nog een boterham en een kop thee.

IMG_5351

Ik loop even naar buiten. Een miniblokje om en dan bedoel ik ook echt een miniblokje. Even frisse lucht. Even de kou voelen. Er ligt zelfs een beetje sneeuw. Of een dwaas heeft met poedersuiker lopen strooien, maar dat lijkt me enigszins onwaarschijnlijk.

IMG_5352

Als de zon achter de wolken verdwijnt is het helemaal pleureskoud. Na 10 minuten ben ik weer binnen.

IMG_5332

Even appen met medeblogster Angelique en dan ga ik toch proberen wat blogjes te lezen. Ik lig nog steeds vreselijk achter en het zal me ook niet lukken om alles weer in te halen, maar ik lees in ieder geval bij op de blog van mijn lotgenoot Thomas.

IMG_5348

Daarna een half uurtje bijlezen en schrijven op het eetstoornisforum. Oh ja! Binnenkort hebben we een date met de teamleden! We willen in de toekomst wat vaker gaan afspreken met elkaar en dat lijkt me ontzettend leuk. In mei is ons eerste teammiddagje. Ik heb er zo’n zin in!

IMG_5337

16:00 uur en ik kan helemaal niets meer. Hoe in vredesnaam had ik gedacht die dagbehandeling te gaan doen? Afgelopen maandag een half uurtje therapie. Dinsdag naar Elise in Nijmegen. Kopje thee drinken. Anderhalf uur zitten. ’s Middags bezoek waarbij ik ook gewoon rustig bij kon blijven zitten. Gisterochtend een intensieve intake die twee uur duurde, maar nog steeds staat dat niet in verhouding met drie volle dagen dagbehandeling. Ik had gewoon ergens de hoop dat er iemand, zomaar uit het niets, met een briljante oplossing zou komen. Tegen beter weten in, ik weet het, maar hoop en wanhoop liggen op zo’n moment heel erg dicht bij elkaar.

En nu? Nu zit ik onder de plekken en met plekken bedoel ik kleine ontstekingen. Een soort uit de kluiten gewassen onderhuidse puisten (sorry voor de details) die, als ik niet rustig aan doe, tot flinke abcessen kunnen uitgroeien. Ik heb ze net voor de lol eens geteld en het zijn er precies tien. Nu moet ik ophouden, wat ik begin cynisch te worden en daar hou ik niet van. Het is in ieder geval duidelijk dat ik de juiste beslissing maak door nee te gaan zeggen tegen de dagbehandeling. Overigens moet ik dit ook volgende week aan het UWV doorgeven, want ik ben tenslotte afgekeurd omdat ik die dagbehandeling zou gaan volgen. Geen idee wat daar nu weer de gevolgen van gaan zijn.

IMG_5361

Ik eet een mandarijntje en dan is het genoeg geweest voor vandaag. Om 18:00 uur maakt Peter nog een bordje spaghetti voor me warm en als ik dat op heb ga ik op bed de eerste aflevering van “Als Je Me Echt Zou Kennen” terugkijken. Wat dat voor effect op mij had konden jullie vanochtend in dit artikel lezen. ♥

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik zou het absoluut geen dwaas vinden die met poedersuiker loopt te strooien, integendeel. Best een schitterend idee om iemand in augustus eens een loer te draaien :).
  Bij die mandarijnpartjes is er één koppel dat in slaap is gevallen. Zouden die beseffen dat ze straks worden opgegeten en vanavond zullen zwemmen in de spaghettisaus? Ik vraag me vaak af hoe de maaginhoud er uitziet tijdens het verwerkingsproces van het eten. Stel je voor: die boterham, die frozen fruits, die mandarijnen en die spaghetti. Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in je wasmachien, euh, maag.

 2. christine schreef:

  Meisje, zou je nu nog wel een keer gaan kijken?? Is dat niet net teveel? Zo voelt het voor mij een beetje maar je weet zelf het beste wat goed voor je is. Weer zoveel ontstekingen, zo akelig! liefs

 3. Heftig! Ik ben ook boos omdat ik geen kind heb kunnen zijn. Maar nog bozer omdat ik daar nooit boos voor ben geweest met als gevolg dat ik daar nu nog mee worstel. Het ergste is dat ik nu ook nog niet boos kan zijn, hoogstens op mezelf.

 4. Anuscka schreef:

  Ik vind het bewonderenswaardig waar je in zo’n week de energie vandaan haalt om ook nog eens te gaan ploggen. Elke dag. Lukt mij nu al gewoon niet eens: elke dag een stukje schrijven… ❤

 5. Marielle schreef:

  Hey Marion.
  He wat naar die ontstekingen (in wording). Ik gun je zo dat dit niet zo was :-|.

  Witte bloemen. ..vind ik ook zooo mooi!!

  Handig dat fruit kan je in de zomer ook pureren, heb je ijs :-).

  Wat leuk die teammiddag! Het lijkt me superfijn een bijdrage te kunnen leveren als teamlid. Mooi dat je dit doet.

  Slaap lekker en het beste weer!
  ♥♡♥♡

 6. Jeejtje, ik weet niet of ik een blogje gemist heb over je intake/besluit.. maar wat een dappere maar heftige beslissing. Ik gun t je dat er een oplossing komt waarbij je op jou tempo en de tempo van je lijf toch toe kunt komen aan verwerken. Schrijftherapie? Of iets waar je aparte modules kunt volgen.. iets wat goed is voor zowel lijf en geest (en die beide ook bij elkaar kan brengen ♡).

  Ik denk dat voorlopig Thomas de enige is die doorzet met zijn behandeling. Mijn verwijzing is afgewezen, dus moet ook weer verder opzoek. Zucht.

  Hoop dat je wat bijgekomen bent. ❤

 7. Heyhey meid leuke plog weer! Jammer van die ontstekingen..
  Ik ben ook fan van wite bloemen met name orchideeën.
  Soo Beautifull!!!!!

  Liefs,B.

  -XoXoX-

 8. chucky1012 schreef:

  Oh echt dat het daar gesneeuwd had….
  Gisteren zag ik hier ook wagens die strooizout aan het strooien waren!
  Helaas maar de winter duurt nog even voort….

  Xoxo

 9. els schreef:

  Hier is het nu wit! Nou ja, de mist is aangevroren. Wel mooi om te zien.

  Hopelijk gaat het vandaag met de ontstekingen beter? X

 10. Saar schreef:

  Dit moet zo moeilijk zijn om telkens weer met die grenzen geconfronteerd te worden. Je wilt psychisch beter worden, maar dat lukt lichamelijkniet helemaal. En lichamelijk lukt het waarschijnlijk ook niet helemaal omdat je psychisch niet 100% bent. Pfff, ik hoop dat je gisteren een betere dag had en een prachtig weekend!

 11. Morgaine schreef:

  Ik baal soms zo, dat je telkens weer ergens tegenaan loopt, ik zou zo graag willen dat je die rust vind, dat is echt mijn ultieme wens voor jou, en dat het stuk wat ik nog moet gaan lezen echt diep in je is gaan zitten is zelfs met achteruit kijken en lezen mij wel duidelijk.

  rustig aan Marion, en probeer te genieten, hier schijnt de zon nu nog met wat poedersuiker op de daken van de buren hier aan zij overkant 😉

  X

 12. Flavie schreef:

  Witte bloemen zijn gewoon vreselijk mooi 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.