Productieve ochtend vanuit mijn bed

Bed

Wat flik je ons nou, Marion? Ga je alleen maar een berichtje schrijven over Internationale Vrouwendag? Dat meen je niet! Hoe was het gesprek gisteren bij therapie? Heb je kunnen zeggen wat je wilde zeggen? En wat zijn de plannen voor de vervolgbehandeling? Ik ga het jullie vertellen.

Vorige week had ik een intakegesprek voor de dagbehandeling die ik hoopte te kunnen gaan volgen. Tijdens het gesprek bleek dat de betreffende therapie uitermate passend voor mij zou zijn. Helaas bleek ook dat de therapie veel te intensief voor mij zou zijn. Daar waren mijn therapeute en ik al bang voor, maar toen ik de indeling van de behandeling hoorde wist ik het zeker: dat gaat mijn lichaam niet trekken.

Gisteren had ik mijn wekelijkse therapiesessie. Ik vertelde mijn therapeute meteen dat de dagbehandeling geen optie was. Dat ik de intake wellicht tegen beter weten in door had laten gaan, zowel vanuit hoop als wanhoop. Dat het wel een heel goed en ook verhelderend gesprek was geweest. Dat schematherapie, ondanks dat wij er samen niet veel verder mee komen, toch de juiste therapie voor mij lijkt te zijn. Dat ik daar graag mee verder wil, maar dan op een andere manier. Het viel haar op hoe zeker ik van mijn zaak was. ”Er zit iemand tegenover me die de touwtjes weer in handen heeft.” En zo voelt het ook voor mij op dit moment. Het feit dat ik afgelopen weekend de definitieve beschikking van het UWV heb ontvangen, zal daar ongetwijfeld een rol in spelen.

Mijn therapeute gaat mij aanmelden bij de afdeling Persoonlijkheidsstoornissen. Ik kan bij Pro Persona blijven, maar moet wel wisselen van locatie. Dat is geen enkel probleem, want de andere locatie is zelfs nog dichterbij huis. Bijzonder detail is dat dit ook de locatie is waar ik mijn eerste intake had in oktober 2014. Ik had toen eigenlijk al verwacht dat ik daar in behandeling zou gaan, maar werd toen doorverwezen naar waar ik nu zit. Ik hoop binnen nu en vier weken een intake te hebben en dan is het afwachten hoe lang de wachtlijst is. De vorige keer heb ik bijna negen maanden op de wachtlijst gestaan. Ik bereid me dus maar voor op het ergste, dan kan het alleen maar meevallen. In de tussentijd blijf ik gewoon in Veenendaal bij mijn huidige therapeute. Structuur & Ondersteuning noemen ze dat en dat kan ik wel gebruiken. De afgelopen dagen gaat het mentaal dan wel heel erg goed met me, ik weet als geen ander dat dit van tijdelijke aard is.

Aan het einde van de dag ging ik kapot van de pijn. Ik zal niet in details treden, maar ik heb op dit moment een abces… Het Tamumassief is er niks bij. Gelukkig is er vanochtend een uitbarsting geweest. Nu is dat nog steeds geen pretje, maar ik heb het ergste in ieder geval gehad. Ik bracht zo’n beetje de hele dag in bed door. Luie bedoeling zou je denken, maar dat leverde me een verdomd productieve ochtend op. Ik belde de huisarts. Stuurde een mail naar de dagbesteding. Belde met Pro Persona in Lent (die gaan mij nog terugbellen). Beantwoordde een mailtje over een samenwerking voor mijn blog. Kreeg een uitnodiging voor een interview én een uitnodiging voor een TV-programma. Nee, nu niet allemaal enthousiast worden; ik heb nee gezegd tegen dat laatste. Ergens vind ik het wel jammer, maar ook voor dit soort dingen geldt helaas dat het voor mij lichamelijk niet haalbaar is. Het lijkt er in ieder geval wel op dat steeds meer mensen mijn blog weten te vinden en daar ben ik echt superblij om.

De belastingaangifte, die ook op de planning stond voor deze ochtend, is daar blijven staan. Dat klusje ga ik morgen klaren. Voor nu wens ik jullie allemaal een hele fijn avond. ♥

28 gedachten over “Productieve ochtend vanuit mijn bed

 1. Wat klink je heerlijk energiek! Fijn! Ondanks de wetenschap dat er misschien een lange wachttijd is voor andere therapie.. ondanks je pijn en je uitbarsting. Petje af. Als ik een petje zou hebben… En nu ga ik even achterstevoren lezen, dus kom ongetwijfeld ook je Vrouwendagblog tegen. Fijne avond!

 2. Ondanks dat ik niet altijd reageer, ben je wel heel veel in mijn gedachten. Jij bent op dit moment mijn grote steun en voorbeeld met jouw blog. Jij geeft mij heel veel kracht en wens jouw heel veel sterkte en al het goeds wat ik je wensen kan voor de toekomst.

 3. Hehe, ik had dus een non-productieve dag in bed 😀 Het valt me op dat je verdomd goed weet wat je wil. Houden zo. Hopelijk valt de wachtlijst wat mee. Wat leuk dat alsmaar meer mensen de weg naar je blog vinden.

 4. Ben zo trots op je en petje af want ik heb respect voor jou.
  Laat anderen maar denken wat ze willen als jij rust nodig hebt dan is dat zo.
  Vaak begrijpen anderen niet wat pijn of moeheid is.
  Ga je straks ook voetballen kijken.

  Een fijne avond en lieve groeten….. Xx

 5. Het klinkt echt alsof er een gewicht van je afgevallen is nu je een keuze hebt gemaakt. Wat fijn. Fijn ook dat je weer wat energie (en vooral ook ruimte in je hoofd hebt) om andere dingen nu ook te regelen. In bed, uit bed.. wie ziet t. Goed dat je voor jezelf gekozen hebt en voor jezelf ook zorgt vooral. Dat kun je alleen zelf. ♡

  Succes met je nieuwe stappen en zal duimen voor je dat de wachtlijst wat mee zal vallen (al weet ik dat realiteit daarin tegen kan vallen).

  Ik vind je dapper ☆

 6. Wat een bikkel ben je toch, ik blijf het zeggen.. wat goed dat je je zegje hebt kunnen doen en je therapeut achter je mening staat en dat je zelfs al doorverwezen bent! Ik duim mee dat de wachtlijsten niet al te lang zullen zijn. X.

 7. Tot vorige week dacht ik nog dat je alle hoop op de dagbehandeling had gevestigd, dus ik schrok een beetje toen je er zo resoluut nee tegen zei. Gelukkig heb je meer ijzers in het vuur. Dichtbij is gewoon veel passender voor je dus ik hoop dat het lukt in Ede. Groepstherapie of psychomotorische therapie (boksbal!) lijkt me wel iets voor je. Gewoon mijn onderbuikgevoel. Of zei je nou dat in Ede alleen individuele therapie is?

  1. Ik weet het zelf nog niet. Ze hebben daar wel groepstherapie, maar ja, als dat ook drie dagen per week is, houdt dat natuurlijk ook op. Ik wacht de intake af en zie het wel.

 8. Fijn dat je op mentaal vlak je weer wat beter voelt.
  Alleen die klote abcessen!! Rotkrengen!!
  Zo dat is eruit.
  Fijn dat je nu ook qua therapie doorverwezen gaat worden. Ik hoop dat de intake niet al te lang op zich laten wachten. En ook dat die wachtlijst er gewoon niet is.
  En super dat steeds meer mensen je blog weten te vinden.
  Succes met de belastingaangifte!

 9. Je bent een topper en ben stiekem best nieuwsgierig naar dat interview, zo zie je maar in bed kan je ook productief bezig zijn haha (ik slaap liever #slaapkop). Succes vandaag met de belastingaangifte x

 10. Wat een mooi compliment om te krijgen, blijf die touwtjes dan maar goed vast houden..
  En een therapie waar je een goed gevoel bij hebt is altijd goed, hopen dat de wachtlijst mee valt..
  Terugvallen gaat zeker gebeuren, 1 rechte weg zonder obstakels bestaat gewoon niet, maar je zal vanzelf merken dat zo’n terug val anders voor jouw word..
  (ik kreeg gisteren een mail, pijnlijk riep echt heel veel woede op, de woede is onder tussen boosheid geworden, dat misselijke gevoel voel ik nu nog, maar toch was het anders, stiekem wel bang voor het gevolg, want op dit moment ben ik nog op oorlog uit)

 11. Wat goed dat je direct met de therapeut hebt besproken dat de dagbehandeling het niet gaat worden. Eigenlijk ben ik het volledig met haar eens: “Er zit iemand tegenover me die de touwtjes weer in handen heeft.” Maar dan: er schrijft hier iemand die de touwtjes weer in handen heeft. Ben trots op je, Marion! Goed bezig!

 12. Wat ontzettend goed meid allemaal wat je gedaan hebt!!! Ik ben echt trots op je!!! Je kan het !! hopelijk gaat het vandaag beter!! 🙂 x

 13. Wat fijn dat je zo veel hebt kunnen doen! Ook fijn dat je nu waarschijnlijk een therapie hebt gevonden waarmee je verder wilt. Ik hoop dat je snel kunt beginnen. Sterkte met je abcessen, X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.