CTRL+ALT+DEL

Gezond

Zo, weg met die zooi. Ik had net een heel net en beschaafd blogje geschreven over hoe vervelend het is dat ik me nu eindelijk mentaal een keer goed voel en dat mijn lichaam me nu weer in de steek laat. Ik las het nog eens na en het was so not me! CTRL+ALT+DEL was het enige juiste wat ik kon doen.

Het is gewoon kut. Geen bh hoeven dragen is een klein feestje. Geen bh kunnen dragen is simpelweg fokt op. Ik banjer alweer dagen rond in een oude, oversized pyjamabroek. Ook dat is even leuk, maar na een dag of drie wil je gewoon weer normale kleren én ondergoed aan. De zon schijnt. Ik wil naar buiten. Ik wil wandelen. Ik wil naar de Rijn. Ik wil fietsen door de binnenvelden. Geduld. Ik moet nog even geduld hebben. Geduld is een schone zaak, maar niet iets waar ik in uitblink.

Geduld is overigens niet altijd een schone zaak, want net stond ik heel geduldig in de keuken een beetje weg te dromen en te wachten tot mijn boterhammetje geroosterd was, toen er ineens allemaal rook uit het apparaat omhoog kwam. Boterhammetje zwart. Nieuw boterhammetje erin. En dan duurt het ineens wel weer heel lang, hè? Typisch…

Ik ben zo klaar met het ziek zijn. Zo ontzettend klaar.

Telefoon.

Dat was een telefoontje van degene met wie ik de intake had vorige week woensdag. Ik ben kort in het behandelteam besproken en ook zij hadden hun twijfels. Zeer ernstige twijfels. Ze was dan ook blij dat ik deze beslissing zelf al had genomen. Wat zij nog wel wilde doen was contact opnemen met mijn huidige behandelaar en met haar overleggen of het niet verstandig was mij aan te melden bij iemand die gespecialiseerd is in schematherapie. Dat is precies wat wij ook dachten en afgelopen maandag alvast in gang gezet is. Verder gaat ze nog een verslag maken van ons gesprek en daarin worden ook de resultaten uit de vragenlijsten meegenomen. Ik ben ontzettend benieuwd naar dat verslag. Het is voor mij heel erg fijn om haar mening, conclusie en advies op papier te zien. Op het moment dat ik beter kan begrijpen wat er met mij aan de hand is, kan ik ook weer wat milder worden naar mezelf. Al merk ik dat ik daar vooral moeite mee heb op het lichamelijke vlak.

Zorg ik wel goed voor mezelf? Eet ik wel gezond genoeg? Leef ik wel gezond genoeg? Je beweegt te weinig, hoor ik meteen. Uh ja, ik kan niet anders. Je bent gewoon lui. Je hebt gewoon geen zin. Je maakt gewoon gebruik van je ziekte. Allemaal dingen die letterlijk tegen mij gezegd zijn. Door mensen die ik ken. Volwassen mensen. Kennissen. Collega’s. Die zinnetjes blijven, als aasgieren die boven hun prooi rondcirkelen, door mijn hoofd spoken. Ze doen pijn, vreselijk pijn, ondanks dat ik weet dat ze niet waar zijn. Ik weet het, maar ik moet er tegen blijven vechten. Jullie worden bedankt.

Ik ben het zat. Ik ben het even helemaal zat. Beam me up, Scotty. ♥

18 gedachten over “CTRL+ALT+DEL

 1. Lieve Marion… Hele dikke (maar voorzichtige, zachte) knuffel voor jou. Wat ongelofelijk naar dat je lichaam zo tegenwerkt. Hoop ontzettend dat het snel iets beter gaat. Dat je geduld niet te lang op de proef wordt gesteld.

  Liefs

 2. He bah. Bah bah bah. Zat het maar eens mee. Zeiden mensen maar eens minder kwetsende (achteloze) dingen. Of trokken we ons er maar wat minder van aan. Vervelend… Sterkte!

 3. Ik zou willen dat ik iets weg kon nemen van die stomme dingen die er tegen je gezegd zijn. Dit gaat niet, maar ik zou het wel willen. Knuf!

 4. Ik heb er geen woorden voor…..
  Loslaten had ik allang gedaan….
  Mensen die me niet kennen kletsen maar raak en willen dat wat hun zeggen uitkomt.
  Ik trap er niet in.
  Niemand maakt gebruik van een ziekte die men heeft.
  Mensen moeten nadenken voordat ze iets zeggen en 1000x nadenken voor ze iets uitspreken.
  Kwetsend is het dat ze anderen zo verdrietig maken….

  Héél veel liefs en knuffels….. Xx

 5. Jeetje wat een vervelende reacties. Belangrijk is achter de waarheid te staan die je zelf het best weet, maar met die opmerkingen kan dat nog eens moeilijk zijn. Ik hoop dat je je er niet te veel van aantrekt. Heel veel beterschap!!

 6. Hey Marion
  Die uitspraken, dat lijkt me heel moeilijk voor je, en ik hoop dat je die nagalm van deze stemmetjes uit je hoofd kan zetten want jij bent degene die weet wat wel/niet kan.

  Overigens heel frustrerend als je wilt maar niet kunt vanwege fysieke narigheid.

  Veel sterkte Marion, ik gun je zo je fietstochten en wandelingen.

  Lieve groetjes

 7. Ja mensen zijn echt hard hoor!! Ze denken echt dat dat ze alles weten en tegen je kunnen zeggen. Beschaafd vragen hoe het gaat is er niet bij… Zeker uit de cirkel die verder van je af staat…
  Maar die mensen zijn jou aandacht niet waard. Zij zijn het niet waard om jou kostbare energie aan te verspillen.
  Dikke knuffel want het is gewoon even KUT

 8. Heel sneu voor je meis dat je zo weinig kunt terwijl je zoveel zou willen doen , ik hoop dat je weer wat gaat opknappen en dat dat niet zolang hoeft te duren. Akelig die opmerkingen!! Sterkte lieve Marion! Liefs

 9. Ik begrijp wat je bedoelt. Die zinnetjes.. het maakt je zo klein, je denkt er constant aan & voelt je meteen een loser. Ik maak ’t ook mee, elke dag opnieuw. Toch heb ‘k er op een bepaald punt mee leren leven, al is dat niet makkelijk, dat weet ‘k. Dikke knuffel. Weet dat je niet alleen staat.

 10. Heel begrijpelijk dat je af en toe een enorme pleurisdag hebt. Vooral toelaten ook. Altijd overal de positieve kant van zien en omdenken houdt toch geen mens vol? Ik heb tenminste nog snipperdagen en kan me ziek melden. Jij bent meer dan fulltime ziek en bezig met herstellen. Neem rustig wat vaker een baaldag op, Marion!

 11. Veel van die dingen, dat ik niet gezond genoeg leef, meer moet bewegen hoor ik helaas ook vaak. Ziek zijn is kut, maar de reacties van anderen maakt het vaak nog vele malen erger. Veel sterkte.
  En ik hoop zo voor jou dat je lichaam weer snel eens een beetje mee wil.

  1. Dank je wel, meis. Ja, ik heb het idee dat mensen dat niet altijd beseffen. Ik hoor zo vaak: zet je erover heen. Trek je er niets van aan. Was het maar zo makkelijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.