Het Telefoontje

Het Telefoontje

Een eeuwige optimist. Dat ben ik. Ondanks mijn dysthymie. Ondanks mijn angst. Ondanks mijn chronische ziekte. Maar soms…. Soms wordt het ook mij even teveel.

Donderdagavond om 23:00 uur kreeg ik een mail van mijn contactpersoon van het werk of ze mij vrijdag na 15:00 uur mocht bellen. Omdat ik het zo spuugzat was en het deze keer niet kon opbrengen om mezelf weer klein te maken, om weer de schaamte te voelen, om weer uit te moeten leggen waarom ik liever een afspraak maak via de mail dan via de telefoon, zei ik: “Ja. Bel maar.” Doe dat dan maar, als jullie dat zo graag willen, dacht ik. De gevolgen waren groot.

Om 16:30 uur ging de telefoon. De spanning was echter al zo hoog opgelopen dat Peter, aan wie ik niet had durven vertellen dat ik mijn werk toestemming had gegeven mij te bellen, zich ernstig zorgen over me maakte. Dit had hij lange tijd niet meegemaakt. Waar komt die spanning ineens vandaan? Waarom verkramp je? Waarom ben je er niet helemaal bij? Wat is er aan de hand? Wat kan ik voor je doen? Ik kon niets meer doen dan mijn schouders ophalen. Er kwam geen woord meer uit me. Toen de telefoon ging kon ik met pijn en moeite hallo, ja, nee, dan kan ik niet en dat is goed zeggen en dat terwijl ik een juist een heleboel vragen had. Waarom moeten we nu ineens bellen als we elkaar volgende week op de afspraak zien? Waar gaat de afspraak precies over? Wat bedoel je iedere keer met ”even een lijstje doornemen”? Wat moeten we dan doornemen? Wat is het voor gesprek? Moet ik iets meenemen? Moet ik nog spullen inleveren? Ik wilde het allemaal vragen, maar ik klapte door de angst en de spanning volledig dicht.

Na het telefoongesprek van amper een minuut begon de hel. De bitch met de smerige lach stond al klaar om mij uit lachen. Je kan niet eens normaal een telefoongesprek voeren. Ik voelde de minderwaardigheid over me neerdalen, zoals ik die tot een jaar geleden nog dagelijks voelde. Schaamte omdat ik niet voor mezelf op durf te komen. Frustratie vanwege het onbegrip. Machteloosheid omdat ik er even weer helemaal alleen voor stond. Ik voelde de paniekaanval opkomen en zelfs Peter kon het deze keer niet tegenhouden. Het enige wat ik wanhopig kon denken was: “Als het maar niet omslaat in woede. Als ik maar niet ga schreeuwen. Als ik maar niets kapot maak. Help me dan alsjeblieft…”

Allemaal voor een telefoontje van één minuut.

Sorry dat ik hier overigens over door blijf gaan, maar ik doe dit om inzicht te geven in de ernst van een psychische stoornis. Niet alleen die van mijzelf, maar ook die van vele anderen. Hoe een, voor een ander ogenschijnlijk heel eenvoudig iets, mij een paniekaanval en een slapeloze nacht bezorgd. Dat vandaag en morgen voor mij in het teken staan van herstel. Niet de spierpijn die ik heb vanwege het vele verkrampen, maar het mentale herstel. Ik zal heel veel met Peter moeten praten. De schaamte langzaam weer loslaten. Het schuldgevoel niet laten overheersen. De stem, die mij de grond intrapt, de baas zijn. Mezelf ervan overtuigen dat ik sterk genoeg ben om dit aan te kunnen. In mezelf blijven geloven.

De dame die mij gisteren belde heeft nu lekker weekend. Zij gaat genieten en ontspannen en denkt geen moment meer terug aan dat ene korte telefoontje wat zij gisteren aan het einde van de middag pleegde. Ik daarentegen ga twee zware dagen tegemoet. Dat had voorkomen kunnen worden als mijn wens, om via de mail in plaats van de telefoon contact te hebben, gerespecteerd was. Voor één minuut van een ander ben ik drie dagen kwijt. De dag van het telefoontje en twee dagen herstel. Ik snap dat dat voor een ander niet te begrijpen is en dat hoeft ook niet. Je hoeft mij niet te begrijpen, maar ik zit niet voor niets al twee jaar thuis. Ik raak niet voor niets mijn baan kwijt. Als ik dus aangeef dat ik iets niet kan, geloof mij dan ook. Respecteer dat en denk met mij mee in plaats van het per se op jouw manier te willen doen.

Ik wens jullie een fijn weekend. ♥

77 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Poeh heftig voor je zeg! Ik hoop voor je dat je een beetje van het weekend , het zonnetje kan genieten.. Sterkte!

  1. Marion schreef:

   Dank zij al jullie lieve reacties gaat dat zeker lukken. X

 2. chucky1012 schreef:

  Meid toch….
  Wat verschrikkelijk voor jou!
  Waarom bestaat er geen begrip??
  Het is goed te begrijpen dat je met dmv van je artikelen anderen kunt laten zien hoe iemand zoals jij je voelt….

  Sterkte…. Xoxo

  1. Marion schreef:

   Ik weet het niet. Geen moeite doen echt te verdiepen in de situatie? Ik weet het echt niet. Dank je wel, meis. X

 3. Taallent schreef:

  Ik vind je een held Marion. Niet om je op te willen hemelen, maar ik vind het zo knap dat je hier zo over durft en kunt schrijven. Hopelijk opent het ogen…
  Sterkte dit weekend!

  1. Marion schreef:

   Ik hoop het ook en dank je wel. Zo’n reactie doet goed en ik zit alweer wat rechter overeind. Dank je wel.

 4. Stef Den Flater schreef:

  Ik wens je een fijn weekend toe, ondanks de onbegrip van sommigen.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Stef.

 5. Ben schreef:

  Misschien eens goed om een heel boos mailtje naar die persoon te sturen? En dan wel voor het weekend, beter nog voor haar vakantie. Wraakgevoelens? Nee hoor!

  1. Marion schreef:

   Ik heb al een mailtje gestuurd, Ben, alleen natuurlijk weer geen boos mailtje. Wel een mail met dat ik echt eerst de inhoud van het gesprek wil weten. Ik heb namelijk zo’n vaag vermoeden dat ik daar volgende week praktisch voor Jan Doedel heen ga.

 6. Meid toch, wat ontzettend klote!

  1. Marion schreef:

   Zeg dat. Gelukkig gaat het ondertussen weer een beetje. Ik heb zelfs de weg naar buiten gevonden en even van de zon kunnen genieten!

 7. Nina schreef:

  Ik begrijp je. 😦

 8. Bianca Schrijft schreef:

  Zo naar, zij heeft “haar taak volbracht.” Sluit het boek en gaat het weekend in. Dat is zo’n teken dat er totaal geen respect of werkelijk bewustwording van de situatie heeft. Vertrouw je vriend, samen dragen maakt het vaak niet een ietsie pietsie makkelijker. Geniet zo veel mogelijk van dit mooie zonnige weekend. *knuffel*

  1. Marion schreef:

   Dat zeg je precies goed. Ze is zich helemaal niet bewust van de situatie. Haar vreselijke vrolijk en blij doen aan de telefoon verraadde dat ook al. Hoe kan je nou zo heppiedepeppie doen tegen iemand waarvan je weet … Oh nevermind. Dank je wel, Bianca. Ik ga zo even in het zonnetje zitten.

 9. bakkerannekeab schreef:

  Zo, dat is heftig! Je zou inderdaad mogen verwachten dat men, ook al snapt men het niet, toch rekening probeert te houden met jouw ziekte.

  1. Marion schreef:

   Zeker na twee jaar ja….

 10. wilma schreef:

  Nou ik begrijp je helemaal. Totaal jezelf niet meer zijn, verkrampt, en kop die op ontploffen staat, trillen, zweten en geen woord uit kunnen brengen.
  Naderhand je telefoon af moeten drogen, omdat die druipt van je zweethanden.
  Janken, kwaad op jezelf en alle energie is volledig weg. Doodmoe.
  Hoop dat je nog wat aan je weekend hebt. Misschien even lekker buiten in het zonnetje zitten en verstand op nul.
  Niet denken aan volgende week, zover is het nog niet❤

  1. Marion schreef:

   Gekke is dat ik voor dat gesprek niet zoveel angst heb. Het is echt het telefoneren wat bij mij niet gaat. Die afspraak komt wel goed. Daarom neem ik het ze ook zo kwalijk. Ik had al gezegd dat een afspraak oké was. Dat ik op dinsdag en vrijdag bijna altijd kan. Kwestie van een datum en tijd mailen.

   Het is toch altijd fijn om dan nu weer even te lezen dat er ook mensen zijn die het begrijpen. ♥

 11. Els schreef:

  Ik snap niet zo goed waarom er niet naar je is geluisterd. Een mailtje was toch een heel mooi alternatief? Hopelijk kun je nog een beetje genieten van je weekend. X

  1. Marion schreef:

   Dat begrijp ik dus ook niet. Gebrek aan inlevingsvermogen? Eigen zin doordrijven? Ik weet het niet… Dank je wel.

 12. altijdangelique schreef:

  Het gaat niet om het telefoontje an sich, maar dat iemand geen rekening met je houdt. Je wordt gekleineerd, er wordt niet naar je geluisterd. Ik hoop dat je op een dag boos kan worden op de ander ipv jezelf. Wat het is gewoon een bitch actie van dat mens.

  1. Marion schreef:

   “Ik hoop dat je op een dag boos kan worden op de ander ipv jezelf.” Die is wel raak…

 13. christine schreef:

  Wat klote!!!! Kan niks anders bedenken dat dit woord!
  Zou je toch niet, ook tegen haar , nogmaals duidelijk kunnen zeggen dat je alleen maar dan ook alleen per mail contact wilt hebben? Dat kan toch best? Hou je goed neis en sterkte dit weekend!
  liefs

  1. Marion schreef:

   Ik heb al een mail gestuurd om opheldering te vragen. Ik had het liever direct aan de telefoon gedaan, maar ja, ik leg me er bij neer dat dat niet lukte. Dank je wel, lieverd. Ik mail je snel weer. X

 14. Morgaine schreef:

  Weet je? Zelfs als je het wel kunt en vraagt of MEN wil meedenken en dan heb ik het niet over werk of instanties maar ook artsen en andere mensen waar je eventueel mee te maken krijgt en niet verder lijkt te komen, denk eens mee, dat is ook altijd wat ik aan geef, ik heb iemand nodig die mee denkt! En nog doen ze het niet, of… mag ik zeggen dat ik donderdag iemand heb getroffen die heeft geluisterd en nu voor mij absoluut juist in de denktank zit? Dat is totaal nieuw voor mij nu ook, even afwachten ook… maar hij brengt hoop, dat het ook anders kan.

  Ik wens je een heel fijn weekend toe.
  X

  1. Marion schreef:

   Fijn dat je iemand gevonden hebt die hoop brengt. Hoop doet leven.

 15. Lieve Marion vreselijk ken het heb dat ook wel eens gehad.Nu ik wat ouder ben en ook daadwerkelijk meer voor mijzelf kan opkomen is het beter.Maar ik zou als ik jou was er een mail achteraan sturen om iit te leggen dat je het verdomd moeilijk vind om deze gesprekjes aan te telefoon te hebben.Dat je niet voor niks thuis bent en dat je hoopt dat ze daar rekening mee willen houden.Laat je weekeinde er beslist niet door verpesten hoor zij zit er ook niet mee.Houd je haaks meis een heel dikke knuffel uit Koog aan de Zaan.💋

  1. Marion schreef:

   Ik vrijwel direct na het telefoontje een mailtje gestuurd. Dit kan gewoon niet zo. Ik wil dit uitgesproken hebben voordat ik de afspraak met haar heb. Ik heb geen puf om ook dát op dat moment te gaan bespreken. Thanks. XXX

 16. IngridMoorenBlogs schreef:

  Ik herken het allemaal zo. Mijn opmerkingen waren ook niet grappig bedoelt hoor….meer sarcastisch. Ik snap ook wel dat het moeilijk te begrijpen is…ik snap het zelf ook niet. Het is inderdaad een kwestie van voor jezelf opkomen denk ik,maar dat is juist zo moeilijk.Donderdag moet ik voor mijn diabetes naar de praktijkondersteuner,voetonderzoek en huisarts,dat moet dan één keer in het jaar…..ik zou het ook zo graag allemaal via de mail doen.

  1. Marion schreef:

   Ik vond ie op facebook echt hilarisch. Nu tenminste. Gisteren wist ik dat grappig was, maar het kwam nog even niet binnen. Wij zitten wel op één lijn wat dat betreft. En met nog wat meer dingen ben ik bang 😉 Succes donderdag.

 17. Voor mij is dit niet ‘raar’ meer, maar net wat je schrijft.. het is voor mensen zonder psychische problemen (op dat vlak) waarschijnlijk niet voor te stellen of te begrijpen. Ik vergeet dat wel eens en vind de meest onlogische dingen ondertussen logisch. Ik vind t knap dat heb iets wat moeilijk te verwoorden is, toch zo goed verwoord.

  De gevolgen vind ik naar voor je. Dat allemaal vanwege een telefoontje.. wees niet boos op jezelf voor je reactie. Heb geduld met jezelf en hoop dat je volgende keer wel je grensen durft en wil bewaken. ❤

  1. Marion schreef:

   Klopt ja! Ik vergeet het ook wel eens. Dan denk ik: dat is toch heel normaal? Oh nee… dat is het niet.

   Ik hoop het ook. X

 18. levelieze schreef:

  Oog Marion, wat erg. Dikke knuffel.

 19. ikwordvrolijkvan schreef:

  Zo naar dat een ander niet kan voorstellen wat het met je doet. Wat je zegt… Voor die vrouw 1 minuut maar voor jou 3 dagen… Mooi geschreven!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel 🙂

 20. Simplynspecial schreef:

  Klinkt heftig meis! Nu krijg ik nog een beter beeld van hoe dit voor jou zou moeten zijn. Lijkt me enorm lastig. Dikke knuf.

  1. Marion schreef:

   Het is inderdaad heftig. Als ik er nu, een dag later, aan terugdenk, voelt het ook heel onwerkelijk. Toch gebeurt. Djw. XX

 21. Roos schreef:

  Nee hè… 1 minuut met zoveel impact. Kan het goed begrijpen, wat een kl*tezooi! Rustig aan, gewoon bijkomen. Knuff! X

  1. Marion schreef:

   Ben vandaag inderdaad heerlijk aan het bijkomen. Zelfs al even gewandeld. XX

   1. Roos schreef:

    Ah fijn! Voel je je ondertussen al wat rustiger? X

 22. Robin schreef:

  Wat naar, hoe je door één telefoontje een jaar wordt teruggeworpen in de tijd. Dat je akkoord ging met de belafspraak terwijl je al wist wat de gevolgen zouden kunnen zijn, geeft al wel aan dat je er nog helemaal niet bent. Door je leuke blogs vergeet ik dat wel eens.

  Ik hoop dat je wat naar buiten kunt dit weekend. De natuur in. Het is zo’n mooi weer! En als je nog een keer een boksbal zoekt om je woede op te botvieren, dan mag je me mailen. Al ben ik ook wel een beetje bang voor je als alle woede en verdriet er in één keer uit komt…

  1. Marion schreef:

   Ik vergeet dat zelf ook wel eens moet ik heel eerlijk zeggen. Alle woede en verdriet er in één keer uit? Nee, dat overleef ik zelf niet eens 😮

 23. BySilke schreef:

  Oh Marion 😦 Hoe stom dat je zo’n zware gevolgen doormaakt door een telefoontje.. Het helpt inderdaad wel heel erg om te snappen wat er door je heen gaat, je hebt het echt heel mooi geschreven. Maar wel heel stom dat je daarvoor eerst zoiets naars moet meemaken. Hopelijk respecteren ze je in het vervolg! Liefs ❤

  1. Marion schreef:

   Ik hoop dat dit het laatste telefoontje ooit met hen was 😉

 24. Jeetje zeg. Echt vervelend voor je hoe het is gegaan/en gaat.
  Hoop dat je wel beetje van het ☀️ kan genieten. Last je weekend niet door haar verpesten.
  Sterkte 🍀

  1. Marion schreef:

   Ik ben net lekker even buiten geweest. Heel even, maar ik knapte er meteen van op. Dank je!

   1. Gelukkig maar. Wat het mooie weer al niet kan doen. 😉

 25. misssexandthecity schreef:

  Ik vind dit lezen heel erg heftig,….wat moet het dan voor jou zijn,…..mensen kunnen toch zo doordrammen. Per mail kan toch ook waarom persé doorduwen per telefoon als je al hebt aangegeven dat je dit niet wil, wat de reden dan ook is en het is van ondergeschikt belang of ze het begrijpen of niet. Het is een vorm van respect. En mensen die niet lijden aan een angststoornis kunnen het mss niet altijd begrijpen hoe het is om te leven met, dat moet ik toegeven, als je iets niet zelf meemaakt is het altijd een beetje gissen, naar wat de andere doormaakt,…. je hebt het aangegeven, je deed wat je moest doen. En je hebt het al 100 keer uitgelegd,…..ik word daar boos van, luisteren mensen dan niet??? Of waren ze bij het begrijpend lezen niet aanwezig in de les? Grrrrr

  1. Marion schreef:

   Ik ben aan haar overgedragen omdat het contact met mijn leidinggevende niet goed verliep. Lijkt me toch dat één van de eerste dingen die overgedragen dient te worden: de wijze van contact onderhouden, hoe en waarom. Nee, ik begrijp er ook geen barst van. Nog drie weken en dan is het voor altijd verleden tijd.

 26. Anita | Mindjoy schreef:

  Poeh Marion wat een kl*te situatie!! Onbegrijpelijk dat mensen NIET luisteren en gewoon maar doen! Ik hoop van harte dat het minder lang duurt dan dat je nu denkt!

 27. Emily schreef:

  Onbegrijpelijk. Zoals Angelique als zo mooi opmerkte: ik hoop dat je op een dag boos kan worden op de ander in plaats van op jezelf. Zo mooi gezegd en zo waar. ❤

 28. Getver, zo vervelend. Bijna niet te geloven dat een telefoontje je zo van slag kan brengen. Nou bel ik ook niet heel graag maar dit lijkt me toch nog wel iets heftiger. Goed dat je dit even van je hebt afgeschreven. Sterkte! x

 29. joorloveswriting schreef:

  Jeetje meid……… pff ik snap echt niet dat ze geen rekening houden met je dat je het liever via de mail dingen bespreekt dan via een telefoon. Echt heel vervelend voor je meid! hopelijk kan je nog wel even genieten van het mooie weer dit weekend!! Doe rustig aan meid! XX

 30. Sabine schreef:

  Ach meid ik vind het zó naar voor je! Hoezo is dat lastig te begrijpen?? Ongelooflijk…

 31. Anuscka schreef:

  Zo, raak beschreven. Ik heb het met je te doen. Weet je, die ander heeft een plank voor de kop en WEET dat niet eens. Da’s pas erg. Ik hoop dat je verkrampte spieren en de bitch met de smerige lach dit weekeinde verdwijnen, oplossen…

 32. Inge schreef:

  Ik las het al op twitter. Jeetje wat onwijs vervelend voor je dat mensen niet naar je luisteren als je iets aangeeft. Ik word er gewoon boos om, veel mensen denken inderdaad alleen maar aan zichzelf. Ik hoop dat het beter met je gaat en dat je een beetje van de zon kunt genieten. ♥

 33. Jaixy schreef:

  Jeetje!! Ik blijf het dapper vinden dat je dit zo deelt!
  Vreselijk dat ze dan toch zo nodig moest bellen… Dit had echt via de mail gekund….
  Het effect op jou is enorm… Ik moet eerlijk zeggen ik zou dat ook niet geweten hebben..
  Jij hebt het vaak bij haar aangegeven dus ze zou het moeten weten wat het effect zou zijn.
  Dikke dikke knuffel!!!

 34. Noirona schreef:

  Verschrikkelijk! Hoop dat het heel zachtjes aan iets beter gaat. Knuf.

 35. ncophotography schreef:

  Wat vervelend.
  Ze kennen je situatie en dan nog moet je bellen. Ik snap niet zo goed waarom het niet gewoon per mail kon. Dan zou jij op je gemak zijn en voor die andere zal het toch geen verschil maken? Ik hoop wel dat je nog kunt genieten van het weekend en dat je nog iets leuks gedaan hebt om je gedachten wat te verzetten x

 36. Mrs Curly schreef:

  Zijn mensen dan zo onwetend? Of willen ze het gewoon niet inzien? Komaan zeg, hoe vaak moet je hen er op wijzen?!
  Ik hoop toch dat je, ondanks dit, toch nog ergens kan genieten van het weekend. Al is het maar een kort moment of iets klein… het is iets :*

  1. Marion schreef:

   Ah, we zitten tegelijkertijd bij elkaar te lezen. Grappig 😀 Het gaat alweer een stuk beter met me. Het mentale herstel gaat een stuk sneller dan ik dacht. X

   1. Mrs Curly schreef:

    Haha! Telepathie 😀
    Ik ben blij dat het sneller gaat dan je dacht! Echt!
    Ooit lukt het je, je geraakt er wel. Sterke vrouwen geraken er altijd 😉

 37. frolijkmetfre schreef:

  Heel goed om hierover te schrijven, het geeft inderdaad voor mensen die geen psychische ziekte hebben oid is dit denk ik altijd handig om te lezen! Wat vervelend allemaal, hopelijk helpt het beterende weer nog steeds (ik lees dat je er al wat van hebt kunnen genieten! 😉 )

 38. Berte schreef:

  Wat heftig Marion! Echt respect dat je dit het openbare web op gooit! Hoop dat het bijdraagt aan de acceptatie en aanpassing van de wereld om jou en andere die hiermee kampen. Ontzettend trots op jou, fijn dat ik op deze manier een kijkje in je leven krijg. Dikke kus!

  1. Marion schreef:

   Wat lief, Berte! Vind ik echt fijn dat zo reageert. Dank je wel. X

 39. Begrijpelijk dat het ook jou soms te veel wordt. Belachelijk ook dat die afspraak telefonisch gemaakt moest worden. De empathie is ver te zoeken. Dikke knuffel!

 40. Amy schreef:

  Wat heftig zeg. Maar heel stoer dat je dit deelt, er moet meer bekendheid in komen en dus ook meer begrip. Er zijn zo ontzettend veel mensen met bel angst, ik ook, en ook genoeg mensen die dat niet begrijpen.

  Hoop dat je je vandaag mentaal weer iets beter voelt. Vreselijk als zo iets zo’n invloed op je heeft.knufff

 41. joysiebers schreef:

  Poeh, wat heftig zeg! Hopelijk voel je je nu weer wat beter.

 42. Sammie schreef:

  En dan ook nog te laat bellen, naar dat het weer zo gelopen is. Straks ben je van deze werkgever af, zal een hoop ellende schelen!

  1. Marion schreef:

   Ik doe nog net geen rondedansje…

 43. jackiedeklerk schreef:

  afhankelijk van wie er mij belt (iets met bjz in het beeldscherm)
  herken ik dit helemaal…
  de angst en dat gevoel om op te nemen, de gene die ik hoor praten en ik eigenlijk zelf ben… de dagen erna dat het door mijn hoofd blijft spoken, dat kotsmisselijke gevoel wat je overhoud aan dat telefoontje
  Blehhhh

 44. kaardawn schreef:

  Ik denk dat een groot deel van het probleem is dat mensen het niet geloven. Het is zo alledaags, zo normaal, dat men niet kan geloven dat het voor jou zoveel angst, frustratie, paniek oplevert. Dat je geen emotionele gesprekken kan voeren via telefoon, dat wilt men nog wel begrijpen. Maar gewoon om een afspraak vast te leggen? Dat is gewoon een alledaags iets. Op mijn werk wordt vaak gezegd: “Neem je telefoon ipv te mailen, ondanks dat klanten het vragen. Het is klantenbinding, zo horen ze je nog eens, zo kan je inspelen op wat men zegt. Bovendien krijg je sneller antwoord, dan per mail” – waarschijnlijk denkt jouw werkgever/leidinggevende ook, dat bellen soms beter is dan email. Hoe dan ook, voor jou blijft het vreselijk. Veel sterkte ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.