Loving Lazy Sundays

Loving Lazy Sundays #83


Getagd: , , , .

LLSspring

Hoewel in de vroege ochtend het ijs nog op de autoruiten zit, is de lente al voelbaar. Ik ben een herfst- en winterliefhebber, maar zelfs voor mij heeft het nu lang genoeg geduurd. Laat de lente maar komen.

Sunday Sports
Hulde aan Heerenveen! Ze hielden gisteren uit bij PSV stand en snoepten zo twee punten weg bij de huidige koploper. Leuk voor de competitie en daarnaast gun ik het Heerenveen gewoon. Hulde ook aan Everton die Chelsea uit de FA Cup knikkerde. Mijn dank is groot. Ik twitterde het gisteren al: Dan denk je toch dat het na Didier Drogba niet veel erger kan, maar jawel hoor. Meet Diego Costa. Man man man, wat is dat een naar ventje. Dat riep ik al voor de rust en het verbaasde me dan ook helemaal niets toen ik vanochtend las dat hij uiteindelijk met twee keer geel van het veld gestuurd is. Ik las iets over een Suarezje? Ik ga het straks nog wel even opzoeken. Vanmiddag een mooie pot: Vitesse – Feyenoord. Aftrap 14:30 uur in De Gelredome. Ik heb er zin in!

Happy Stuff
Frozen fruit ♥ Zelf pizza maken ♥ Knopen doorhakken in therapie ♥  Muziek van vroeger luisteren ♥ Een nieuw telefoonhoesje ontvangen ♥ Genieten van koffie ♥ Vogels in de tuin ♥ Eindelijk weer een beetje in de leesflow komen ♥ Een ieniemienie blokje om in de zon ♥ Instagram ♥ Uitzending gemist ♥

Less Happy Stuff
Heel veel ontstekingen – Veel pijn hebben – Weinig kunnen – Paniekaanval dankzij het beruchte telefoontje – Aanbod om mee te werken aan tv programma moeten afslaan – Het resultaat van de belastingaangifte – Het nieuwe idiote containerbeleid hier in Wageningen.

Instalove is gone
What? Why? Dat werd een beetje eentonig, vond ik. Ik maak er nu On The Spot van. Ja, In The Spotlights zou meer voor de hand liggen, maar dat klinkt zo afgezaagd. On The Spot gaat het worden. Iedere week een instagramaccount, blog, documentaire, site, you name it, wat ik interessant, mooi of leuk vind en daarom graag met jullie wil delen. Laten we maar meteen beginnen!

On The Spot
Vandaag On The Spot de blog Huisvlijt. “Op Huisvlijt vind je dagelijks nieuwe posts over alles rondom gezin en huishouden. Informatie, inspiratie en herkenning voor jou!” Ik dacht eerst: gezin? Heb ik niet. Huishouden? Bah, dat doet Peter maar. Niks voor mij deze blog, maar jazeker wel! Het is een superinteressante blog. Zo schreef ze een artikel over dons. Dons? Ja, dons. Dat spul wat in je jas, dekbed of kussen zit. Over het verschil tussen plukdons en slachtdons en dat er een keurmerk is voor diervriendelijk dons. Belangrijk om te weten voor mij als dierenliefhebber en misschien ook wel voor jou. Nog twee interessante artikelen zijn dit artikel over budget begrafenissen en het artikel over de Pack-bag. Kortom, voor ieder wat wils. Ik zou zeggen, doe jezelf een plezier en neem eens een kijkje.

What’s Going On?

 • Afgelopen week was geen feestje. Dat was jullie waarschijnlijk al wel opgevallen. Naast de verplichte dingen die ik moest doen, heb ik eigenlijk geen stap buiten de deur kunnen zetten. Overal waar ik heenging, zelfs de kleine stukjes naar de stad of apotheek, moest ik met de auto doen. Ronduit irritant. Ik wil af en toe wandelen of fietsen, maar het was me deze week nog even niet gegund. De ontstekingen beperken me nu al ruim twee weken en het einde is voorlopig nog niet in zicht. Gemiddeld duurt het vier tot zes weken voordat ik er weer vanaf ben. Nog even doorbijten dus.
 • Komende week heb ik dan ook weer niet veel op de planning staan. Maximaal één ding per dag. Morgen maak ik een uitzondering, want ik moet naar de huisarts. Om 8:00 uur moet ik er zijn en om 14:00 uur ’s middags heb ik therapie. Dinsdag heb ik om 11:00 uur een afspraak met iemand van een (vrij onbekend) blad. Ze gaat mij interviewen over het leven met een chronische ziekte én psychische klachten. Hoe ik daarmee omga en hoe ik de moed erin houd. Daar heb ik wel zin in. Woensdag even niets. Enkel wat boodschappen doen en waarschijnlijk bijkomen van maandag en dinsdag. Donderdag is in principe de dag waarop ik mijn ”exposure-momenten” plan. Dat betekent afspreken met iemand of thuis bezoek ontvangen. Vrijdag is de dag dat we de weekendboodschappen doen, zodat we niet in de drukte op zaterdag de winkel in hoeven. Zaterdag is de dag waarop we de dingen doen die we eerder die week vergeten zijn en dan is de week alweer voorbij.

Music Maestro
Vorige week zei ik het al; ik ben even terug in de tijd en luister veel naar muziek waar ik vroeger naar luisterde. Het is ontzettend leuk om een hele ochtend lekker te zoeken en om de vijf minuten van die ooooooooh ja-momentjes te hebben. Hier is zo’n oooooooooooh ja!-momentje. Ik lag in katzwijm voor deze gast. Volgens mij hing hij zelfs levensgroot aan mijn kamerdeur. Enjoy Nick Kamen.

Ik wens jullie allemaal een hele mooie en zonnige zondag! ♥

40 Comments

 • Wat je hebt gelezen over dons geldt ook voor wol… Vooral de fijne merinoswol wordt vaak op zeer dieronvriendelijke manier verkregen (zal er je nu op zo’n lazy sunday niet mee lastigvallen). Fijne muziek, Nick Kamen… en ik ga Huisvlijt eens nader bekijken. Dank voor de tip en jij ook een heel fijne zondag! ❤

  • Ik ben niet thuis in de wol, maar echte wol draag ik nooit. Tenminste… Oh mijn god. Ik kijk even in mijn vest: Acryl, Polyamide en Elastane. Nee, goddank. Geen wol. Ja, Huisvlijt is echt een toffe blog. Lang niet alles is interessant voor mij, maar ik kom zeker een paar keer per week iets tegen. Hoop dat jij het ook wat vindt. Zou leuk zijn!

 • Viel jouw belastingaangifte ook zo tegen? Hier geen recht op aanrechtsubsidie, dat was een flinke domper.
  Fijn dat je ook nog happy stuff weet te benoemen.
  Hele fijne zondag en hopelijk eindelijk wat rust in de tent volgende week. Xx

  • € 300,- terugbetalen. Daar hadden ze me al voor gewaarschuwd doordat ik in die bezoldiging terecht kwam met mijn werk. Dat hebben ze ook niet meteen goed gedaan en ik krijg nu iedere keer € 400,- teveel en dat halen ze er de volgende maand weer af. Behalve natuurlijk de laatste maand, dan halen ze het er dubbel af en blijft er niets over…. Nou ja, ik heb er rekening mee gehouden, dat scheelt. Wij krijgen nog wel de aanrechtsubsidie, dus wacht, ik moet niet klagen. Ik moet dan wel terugbetalen, maar Peter krijgt nog € 1.100,- geloof ik. Ik neem mijn woorden terug.

   • Gelukkig was je zo slim om daar rekening mee te houden.
    Ik weet niet waarom wij geen aanrechtsubsidie krijgen. Ik denk dat het iets te maken heeft met de wia en dat Erik werkt en precies de hoeveelheid heffingskorting heeft gekregen die hij behoorde te krijgen.

    • Dat klinkt wel enigszins logisch ja. Peter heeft helemaal geen inkomsten, maar hij krijgt ieder jaar minder omdat hij na 1963 geboren is. Dit jaar nog 50% en ieder jaar minder tot in 2024, dan vervalt hij volledig.

     • Ja dat heb ik idd gelezen. Ze hadden mijn aangifte al vooraf ingevuld. Dat ik in loondienst was bij het UWV, hahaha 😂

 • Afgelopen week was niet zo echt top voor je!! Hopelijk gaat het de komende week beter!! En kan je nog genieten van het mooie weer! En wat leuk weer om ipv Instalove een On the spot te doen in deze artikeltje!! 🙂
  Leuk! Ik ga zo even neuzen!! Wel super tof dat je deze week een interview gaat doen!! LEUK!!!
  Fijne zondag meid!!
  xx

 • Ja Huisvlijt lees ik ook regelmatig terwijl ik van tevoren ook dacht dat er voor mij niets interessants bij zou staan. Rustig aan de komende week. Ik hoop dat het steeds weer wat beter gaat.

 • Flink wat ophef over meneer Costa ja, mijn hele TL op Twitter knalde zo’n beetje uit elkaar. Toch beweren ze allebei dat hij niet gebeten heeft… Ik vraag me af wat hij dan wel deed, maar goed.
  Tof, dat nummer van Nick Kamen! Lange tijd is dat een van mijn favoriete nummers geweest, maar toch had ik nog nooit een gezicht bij het nummer gezien. En ach, dat dat gezicht er best mag wezen is alleen maar mooi meegenomen, nietwaar? 😛

  Fijne zondag meid!

 • Oh Marion, we zitten geloof ik in dezelfde flow wat muziek betreft, qua oude artiesten, forgotten songs, of voor velen onder ons, niet eens bekend omdat ze nog zo jong zijn!

  De spijkerbroeken reclame en ontdekt door Madonna, maar 2 hits waar jij er nu eentje van neerzet, geweldig! 😉

  Verder wens ik jou niet anders dan licht, liefde en kracht toe, zoals elke dag ❤

  X

 • Tja Nick, daar val ik ook voor in katzwijm, al denk ik wel dat ie mij daar ook laat liggen, wat moet ie met een oud wijf van bijna 60.
  Voor de rest fijne zondag vrouwtje, elke dag weer fijn om je blog te lezen, al is het soms met tranen in mijn ogen x

 • oooooooooooh ja! heerlijk nummer. Snap dat je het in de spotlight breder wil trekken dan alleen IG accounts! Super tof van het interview, benieuwd welk blad het is!

 • Huisvlijt vind ik ook echt een super interessante site! Niet alles is van toepassing voor mij, maar wel heel veel! Nog een fijne zondag verder! -x-

 • Jeetje dat die ontstekingen aanval wel 6 weken herstel nodig hebben. Wat heftig voor je.
  Ik hoop dat je vandaag evengoed wat hebt kunnen genieten van het mooie weer. Dat het echt weer de favo dag van de week was. 😘

  • Die ontstekingen zijn echt rampzalig. Omdat ze onderhuids al beginnen zonder dat je het doorhebt, zijn ze meestal al behoorlijk in omvang als ze aan de oppervlakte komen. Het duurt inderdaad heel lang en als de enige oplossing rust nemen is, dan duren de weken helemaal lang. En dan te bedenken dat ik er ook jaren mee doorgelopen heb…. 😦 Ik kan nu echt niet meer begrijpen hoe ik dat volgehouden heb.

 • Hoi hoe was je dag?
  Ik hoop dat je snel de natuur in kan (zie instagram).
  Sterkte met alles en pas op jezelf aankomende week!

  Wil je delen welk blad het is of hou je dat liever anoniem?

  Sterkte weer!

 • Ik hoop écht dat je snel van die ontstekingen af bent en dat je weer meer kunt gaan bewegen en vrijer bent in je doen en laten. Het moet nu eens ophouden hoor! Ik duim voor je dat het snel weg gaat allemaal!
  Wel fijne momentjes heb je weer op kunnen schrijven deze week, ondanks de vervelende dingen. Knap van jou! Sterkte! Liefs 🙂

  • Ik zou ook zo graag willen dat het ophield, maar ja, helaas gaat het nooit meer over. Het is puur mazzel als ik weer een keer een periode ontstekingsvrij ben. Het is op het moment helaas 75-25. Dat moet beter kunnen! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s