De Medische Malle Molen

mallemolen

Daar gaan we weer. Een rondje in de medische malle molen. Iedere keer ben ik toch weer blij als ik erin mag. Dat klinkt misschien raar, maar de hoop blijft dat er ooit iets gevonden wordt wat kan bijdragen aan een betere kwaliteit van mijn leven.

Vanochtend om 8:00 uur had ik een afspraak bij de huisarts. Mijn huisarts is een leuke, lieve, rustige vrouw die veel weet, de tijd voor je neemt, maar ook streng kan zijn. Toen ik vanochtend de ontstekingen op mijn lichaam liet zien, was het eerste wat ze vroeg: “Rook je weer?” Daarin is ze bikkelhard. Ik weet zeker dat als ik weer gerookt zou hebben, ze me zonder pardon de praktijk had uitgezet. Ik hou van dat soort doortastende mensen. Aan de andere kant zegt ze ook rustig: “De huid is de weerspiegeling van de ziel.” Als het onrustig is in je hoofd, je hebt veel angst, veel zorgen, veel stress, dan nemen huidproblemen als eczeem, psoriasis en hidradenitis toe. Ik ben blij dat zij ook daar voor openstaat en niet meteen roept: “Stress creëer je zelf. Los het dan ook zelf maar op.”

De plekken op mijn lichaam lijken heel erg veel op hidradenitis. Het aparte is echter dat er geen vochtophoping lijkt te zijn. Na een klein kopje op de ontsteking, trekt deze na twee dagen alweer weg en lijkt de plek op te drogen. Dan blijft er een week of twee een ronde rode, schilferige plek zichtbaar en als die uiteindelijk ook verdwijnt na nog een week of twee, drie, dan blijft er een donkerpaars littekentje achter. Ik heb nu zalf gekregen om te kijken of dit de plekken sneller doet verdwijnen. Ze zijn gelukkig maar een paar dagen echt heel erg pijnlijk, daarna is het goed te doen en beperkt het me verder niet, zoals dat met de plekken in bijvoorbeeld de lies wel het geval is.

De plek op mijn borst is een ander verhaal. Die is een stuk groter, er lijkt vocht in te zitten, maar er zit ook verhard weefsel omheen. Bij de kleinere plekken op de romp en benen is dat weer niet het geval. Daarnaast blijft deze plek pijnlijk, dusdanig dat ik geen bh kan dragen. Dat is geen ramp, maar wel vervelend. Deze plek wil ze in de gaten houden. Over twee à drie weken moet ik weer bij haar terugkomen. Zelf maak ik me er geen zorgen om, want dit lijkt wel heel erg op hidradenitis. Wel ben ik blij dat ze het zo secuur in de gaten wil houden.

Mijn bloeddruk was, net als in december tijdens de afspraak met mijn psychiater, licht verhoogd. De vraag is of dat komt doordat ik meer dan gemiddelde angst en spanning heb voor dit soort afspraken of dat mijn bloeddruk simpelweg licht verhoogd is. De enige manier om daar achter te komen is een 24-uurs meting. Vrijdagmiddag ga ik het kastje ophalen en dan ga ik 24 uur gemonitord worden. Als laatste ga ik nog een bloedonderzoek laten doen. Beetje de standaard dingen die ze testen bij een verhoogde bloeddruk; glucose, cholesterol, HDL, LDL, triglyceriden, etc.

Vanmiddag therapie voor structuur en ondersteuning. Benieuwd hoe dat zal gaan. Ik kwam er net achter dat ik nog geen nieuwe afspraak bij mijn psychiater heb en dat mijn medicijnen volgende week op zijn. De kans is dus groot dat er nog een afspraak bij komt. Kortom, een week met, voor mijn doen, veel afspraken en onderzoeken. Ik zit weer even in de medische malle molen en ach, zolang het zonnetje schijnt, geniet ik ondertussen gewoon van het uitzicht. ♥

47 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mooi, dat je kan blijven genieten van het uitzicht en het zonnetje! Fijn dat je ook een goede, lieve huisarts hebt die je goed in de gaten houdt. Veel succes met je therapie vanmiddag!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel. De therapie ging gelukkig heel goed. Eindelijk weer een keer 🙂

 2. Morgaine schreef:

  En ik hoop dat men goed kan vinden wat dit alles de kop in kan drukken, goede huisarts heb jij, die had ik dus ook ooit, helaas is die verhuisd om zelf een praktijk ergens aan de kust te starten, mis hem nog, hahaha

  Nou ja, voor mij ben ik er ondertussen, weet ik waar ik heen moet als het echt nodig is, het enige minpuntje is, het wordt vergoed, maar vooruit betalen en dan pas terug vragen, de eeuwige strijd….

  En ik hoop dat jij dit ook kunt en zult vinden in the end.

  X

 3. Britt schreef:

  Succes deze week Marion!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Britt 😊

 4. Robin schreef:

  Haha, dat ‘witte jassen syndroom’ herken ik wel. Normaal heb ik rust een bloeddruk van 125/80 en een hartslag van 60. Laatst in verband met nieuwe medicatie even bij de psych gemeten: 140/85 en hartslag 80. En dan ben ik voor mijn gevoel niet eens nerveus. Volgende keer zal ik mijn eigen bloeddrukmeter eens meenemen om te vergelijken. Die thuismeters zijn niet allemaal even nauwkeurig. En ik blijf een techneut natuurlijk 🙂

  1. Marion schreef:

   Voor nu ga ik maar vanuit dat het kastje goed gaat werken. Anders krijg ik daar straks weer een hoge bloeddruk van… 😉

 5. Roos schreef:

  En toch is het fijn dat er iets gebeurt, dat er onderzoek plaatsvindt. Uitslagen werken ontnuchterend en dan maak je jezelf minder van slag. Althans, dat had ik enkele jaren geleden. Op een gegeven moment was ik bang dat ik een hersentumor had, terwijl het uiteindelijk een onschuldige variant van dystonie bleek te zijn.
  Je komt deze week wel door, zoals altijd ben jij een doorzetter dus ik heb er alle vertrouwen in! X

  1. Marion schreef:

   Ik ben er ook echt blij om.

 6. joorloveswriting schreef:

  Wel erg fijn dat je door de molen word gehaald!! Sterkte deze week meid!! 🙂 xx

  1. Marion schreef:

   Zeker! Geeft weer even wat meer zekerheid. X

 7. marielle schreef:

  He Marion
  Goed dat je arts die onderzoeken ingezet heeft!
  Mb.t. je borst, goed in de gaten houden inderaad!

  Een vraag uit interesse: is er voor hidradenitis ook nog iets mogelijk buiten het reguliere circuit? Overigens, dat kost helaas vaak wel veel geld natuurlijk.
  Het is zo’n onbekende ziekte, ik hoop echt dat er nog eens iets gevonden wordt wat jou en vele anderen kan helpen.

  Succes vanmiddag en sterkte met alles

  1. Marion schreef:

   Wat bedoel je precies met buiten het reguliere circuit?

   1. marielle schreef:

    Complementair, dus aanvullend..ik bedoel dus naast regulier, iets van bijv. orthomoleculaire zorg of andere soorten (ik ken er wel wat van naam maar heb er geen ervaring mee).

    Overigens niet als verwijt oid he!! Puur interesse en omdat ik het jou zo gun dat het beter gaat.

    1. Marion schreef:

     Nog nooit van gehoord! Dat zal inderdaad vast niet vergoed worden. Nee, verder dan specialist en wat alternatieve methoden kan ik niet. Volgende stap zou operatie zijn. Meerdere operaties waar je jaren zoet mee bent en het verplaatst enkel het probleem, dus daar bedank ik voor. Natuurlijk geen verwijt! Ik weet ook van mezelf dat ik alles wat ik kan en wil doen geprobeerd heb. X

     1. marielle schreef:

      Thanks ik mail je nog even

 8. Jaixy schreef:

  Fijn dat je huisarts zo meelevend en meedenkend is.
  Succes in de malle molen. Ik hoop dat je zalf zal gaan werken.
  (Hoe herstelt je paps?) 😘

  1. Marion schreef:

   Ik beken met het schaamrood op mijn kaken dat ik hem niet gesproken heb vorige week. Wat wel een goed teken is dat we weer samen wordfeud spelen en dat betekent dat hij de kleine lettertjes weer kan lezen! Ik denk dat dat een heel goed teken is 🙂

   1. Jaixy schreef:

    Hahaha ik vind dat een heel goed teken. Fijn!
    Nu mag jij gaan herstellen van die klote ontstekingen

 9. chucky1012 schreef:

  Je hebt zo een goede huisarts!
  Ik ben zo benieuwd naar dat kasje wat je krijgt eind van de week.
  Geniet tussen alle afspraken door van de zon.

  Xoxo

  1. Marion schreef:

   Er komt zeker een verslag van die 24 uur 🙂

 10. jackiedeklerk schreef:

  die huisarts (ik type huisvrouw, wahaha) van jouw he, blij dat ik die niet heb.. Mijne is dan wel anti roken, hij zet me er niet uit.. Moet eigenlijk ook terug, maar niet zo’n zin omdat er niets veranderd is..

  Die ontstekingen, klinkt niet prettug..
  En fijn toch dat zulke dingen als bloeddruk monitoren bestaat,

  1. Marion schreef:

   Dat behoeft inderdaad wat extra uitleg: Mijn huisarts zou jou nooit de deur wijzen, want jij hebt geen hidradenitis. Er is maar één ding heel erg duidelijk bij deze verrekte rotziekte en dat is het verband met roken. 80% (!!!) van de patiënten rookt of heeft gerookt. Dus vandaar dat ik haar doortastendheid hierin wel kan waarderen. 😉

 11. Anne schreef:

  Ik denk dat streng of bikkelhard zijn ook wel bij een bepaalde bezorgdheid kan horen.
  Klinkt heel waardevol: om te weten dat er iemand is die je een beetje in de gaten wil houden, ook al baart het je zelf geen zorgen. Het is fijn dat ze je serieus neemt.

 12. Kirsty schreef:

  Wat fijn dat je huisarts zo doortastend is maar je wel serieus neemt, dat doen niet alle dokters. Die plek bij je borst lijkt mij ook wel handig om in de gaten te houden. Hopelijk is de therapie goed gegaan!

 13. Lou-ann schreef:

  Het weer is inderdaad heerlijk! Al moet ik zeggen dat de wind, ook al lijkt het niet zo, toch vrij hard én vooral ook koud is. Fijn dat je een huisarts hebt die zo is, draait er niet omheen maar let wel goed op. Heel veel succes komende week! Xoxo

 14. Berte schreef:

  Wat fijn zo’n huisarts! Altijd wel weer prettig om wat dingen uitgezocht te hebben. Dan is dat uit je hoofd (bij mij in ieder geval) ik laat een keer in de zoveel tijd naar mijn moedervlekken kijken en evt weghalen. Veel te vaak in mijn leven verbrand door de zon (geheel eigen schuld) dat ik die plekken altijd grondig in de gaten hou

 15. Ilse Verhoeven schreef:

  Zo een zonnetje kan toch goed doen hè.

  Goede huisarts heb je zeg! Zo zou het moeten!
  Veel succes met de molen verder. Hou je goed hè.

 16. ikwordvrolijkvan schreef:

  Hopelijk kan je er nu wat meer mee… Volhouden en lekker blijven genieten van de zon!

 17. joysiebers schreef:

  Heel veel succes deze week, gelukkig blijft het weer zo mooi!

 18. Inge schreef:

  Wat fijn dat je een betrokken huisarts hebt! Een hele geruststelling ook denk ik dat je in de gaten gehouden wordt. Kan geen kwaad natuurlijk. Ik ga eigenlijk nooit naar de huisarts tenzij er écht iets is en zelfs dan geven ze je het gevoel alsof je voor een wissewasje komt.. best vervelend.

 19. Noirona schreef:

  Wat fijn dat je zo’n prettige huisarts hebt. Ik kan dat ook wel waarderen. Ik hoop dat je/ze de plek op je borst goed in de gaten blijft houden want dat klinkt wel eng. En hopelijk werkt het zalfje een beetje..
  Heel veel succes met de rest van de afspraken deze week.
  X.

 20. Natasja schreef:

  Sterkte met alle afspraken deze week, en wat heb jij een geweldige huisarts! Volgens mij houdt de zon morgen en overmorgen een korte pauze, maar komt ze daarna weer stralend terug, geniet er van!

 21. Sabine schreef:

  Het is altijd fijn als de huisarts je in ieder geval serieus neemt en dit soort dingen goed in de gaten houdt. Je weet immers maar nooit! Ook fijn dat je zo lekker positief blijft 😀

 22. Anuscka schreef:

  Heerlijk, zo’n doortastende huisarts, ik wou dat ik die had. Die van mij vraagt altijd: ‘wat denk je zelf?’ Ja, duh, dat weet ik dan dus niet, anders zat ik daar niet. Hoop dat het vanmiddag goed is gegaan!

  1. Marion schreef:

   Wat denk je zelf? Nee…..

   1. Anuscka schreef:

    Ja, dat zou een heel fijne voor jou zijn… Ik ‘troost’ me maar met de gedachte dat hij deze vraag niet standaard aan iedereen stelt…

 23. Fijn dat je zo’n huisarts hebt. Hoor ook andere verhalen, en dan ga je er echt niet snel naar toe.
  Hoop dat de plekken snel over gaan.
  Heel veel sterkte. 💐

  1. Marion schreef:

   Ja, ik prijs me echt heel gelukkig met zo’n fijne arts. Dank je wel.

 24. Lonneke schreef:

  Blijf inderdaad ook genieten van de mooie en kleine dingen. Ik heb het opgegeven met hulp van instanties etc. Ik ga nu binnenkort spiegelen met paarden en hopelijk dat dat helpt.

  1. Marion schreef:

   Dat is zo ontzettend mooi! Ik heb er een keer een documentaire over gezien. Wat mooi dat je dit gaat doen. Ik weet zeker dat het je gaat helpen. ♥

 25. debby schreef:

  Niets is fijner dat als je in deze molen zit een arts te hebben die lief aardig en met je meedenkt. Geniet van je week lieve marion en schrik niet van mijn comment 🙂 Sinds vandaag begeef ik me weer in die mooie blog wereld

  1. Marion schreef:

   Hahaha, ik schrik niet hoor. Blij dat je weer terug bent. Hoop dat het goed met je gaat. X

 26. Bianca schreef:

  Vind het toch mooi om te lezen dat je ondanks alles zo positief blijft! Ik wist trouwens niet dat er voor Hidradenitis zalf bestaat (of een soort van Hidradenitis), krijg namelijk niks van mijn huisarts maar heb er wel last van x

  1. Marion schreef:

   Wat ik nu krijg is een antibioticazalf (fusidinezuur). Ik heb de crème nog nooit gebruikt, dus ben wel benieuwd. Mocht het goed helpen, dan laat ik het je wel weten. Het is enkel op recept verkrijgbaar. Ik heb ooit nog een andere zalf gehad van mijn specialist in Deventer en dat was een ramp. Die zalf maakte de huid letterlijk dood, zodat het abces sneller zou breken. Echt, de vellen hingen er iedere ochtend bij, behalve op het abces. Dat bleef netjes intact. Waardeloos. Maar ik hou je op de hoogte. Ga de zalf straks halen en dan vandaag beginnen met drie keer per dag. X

 27. frolijkmetfre schreef:

  Wat fijn die huisarts, zo zijn er niet veel! Lekke genieten van die zon inderdaad, en laat die molen maar draaien 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.