Genegeerd worden door je werkgever

IMG_3115960

“Nee, ik stuur niet nog een mail. Ik laat me niet kennen. Ik ben het helemaal zat!” Om vervolgens vanochtend op te staan, computer aan te zetten en een mail te sturen. Waar is mijn ruggengraat als ik hem nodig heb?

Het lukt me gewoon niet. Negeren is niet mijn ding. Ik vind het kutgedrag. Ik vind het niet kunnen. Ik vind het onbeschoft. Hoe raar zou het zijn als ik dan zelf precies hetzelfde zou doen? Dat doe ik dus niet. Ik heb vanochtend naar mijn contactpersoon gemaild. Dat ik haar vorige week vrijdag een mail heb gestuurd en dat ze daar nog niet op heeft gereageerd. Of ze dat alsnog wil doen. Weet je dat ik gewoon bijna niet kan geloven dat dit me nu weer gebeurt? Ik dacht echt dat het aan mijn leidinggevende lag. Dat zij zo asociaal was om simpelweg niet te reageren. Niet één keer, niet twee keer, nee, tig keer! Een keer zelfs zes weken lang. Er was een storing in het systeem, krijg je dan te horen. Ja, my ass. Niet zes weken lang. Maar nu gebeurt het dus gewoon weer, maar dan met haar vervangster.

Jarenlang heb ik me uit de naad gewerkt voor deze werkgever. De grootste shitbaan die je binnen dit bedrijf kunt hebben, die had ik. Baliemedewerker bij een sociale dienst. Kun je je voorstellen hoeveel ellende je daar over je heen krijgt? Trust me. Enough! Daarbij ook nog eens altijd ziek zijn. Pijn hebben. Volhouden. Over mijn grenzen heengaan. Voor hen. En nu stank voor dank krijgen. Ik hoef echt geen staande ovatie hoor, die geef ik mezelf wel, maar het fatsoen opbrengen om een mailtje te beantwoorden lijkt me toch wel het minste wat je kunt doen. Maar goed, laat ik me maar kalm houden. Ik ga straks rond het middaguur het kastje voor de 24-uurs bloeddrukmeting ophalen. Laten we daar vooral niet met een valse start aan beginnen. Voor de rest zou ik willen zeggen … ♥

37 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sofie schreef:

  Pff wat rottig zeg!
  Ik vind het dan juist weer goed/dapper om wel te mailen, dat zou ik bijvoorbeeld niet durven. Nu laat je tenminste weten dat je daar niet van gediend bent!
  Succes met de bloeddrukmeting vandaag, en alvast een fijn weekend!
  Liefs, Sofie ♥

  1. Marion schreef:

   Zo is het. Dank je wel, meis. X

 2. Jessica schreef:

  Het ligt niet aan jou hoor. Het is tegenwoordig standaard dat je geen antwoord krijgt. Maar je moet wel zelf iedere keer vragen om een antwoord. Al is dat 20 keer. Anders toon je weer geen initiatief. Sorry dat ik al op de vroege morgen zo cynisch ben, maar ik begrijp je heel goed. En zelf ontwijken ze daar mee alle verantwoordelijkheid. Ik word er ook kotsmisselijk van. Succes vandaag met alles wat je MOET doen.

  1. Marion schreef:

   Oké, het ligt dus niet aan mij. Dat is nog veeeeeeel erger. Ik wacht nog even met gerichte vloek en scheldwoorden totdat ik mijn laatste betaling heb gehad 😀 Jij ook succes….

 3. Je laat jezelf niet kennen! Jij bent volwassen genoeg om een mail te sturen. Blijf sterk! Ik ben trots op je dat je zoveel kracht hebt.

 4. Jaixy schreef:

  Aso gedrag van hun kant!!! En bewondering voor jou omdat jij je niet laat verlagen tot dit aso gedrag

 5. Ben schreef:

  Marion, je drukt je goed uit hoor en je hoeft daarvoor echt niet veel woorden te gebruiken: twee is genoeg: fuck you !

  1. Marion schreef:

   Ik heb wonderbaarlijk genoeg nu meteen een reactie gehad en ik de dingen die ze willen bespreken (einddatum contract, hoe ze het contract gaan beëindigen, wat ik wel/niet wil bij mijn afscheid), die kunnen ook wel per mail. Het is genoeg geweest.

 6. Isolde schreef:

  Tjongejongejonge, ik hoop zo voor je dat het hele verhaal met hen eindelijk word afgesloten binnenkort. Dit is je energie echt niet waard.

  1. Marion schreef:

   Ik heb nu een reactie. Ik moet daarheen zodat zij mij kan vertellen hoe nu verder bij mijn werkgever (niet), per wanneer het ontslag is (8 april), wat ze gaan doen met mijn verlofdagen (leef je uit), wat ik wil met mijn afscheid (GEEN) en wat dit allemaal voor mij betekent (duh?). Nee. Nee. Nee. Nee.

   1. Isolde schreef:

    Nee, nee, nee, nee inderdaad. Totale verspilling van je tijd en energie.

 7. marjonmamatothemax schreef:

  Wat een nare situatie. Ik vind het knap van je dat je toch een mail hebt gestuurd. Het gaat namelijk wel om jou, dus daar moet je gewoon achter aan blijven gaan. Liefs Marjon

 8. Katrien schreef:

  Super van je dat je haar nog eens een “herinneringsmail” hebt gestuurd! Sterk! En de boodschap is blijkbaar aangekomen aangezien je onmiddellijk antwoord hebt gekregen. Dat heb jij voor mekaar gekregen. Sterk! Ik hoop dat je gauw verlost bent van al die zaken en je je kan richten op je persoonlijk leven en herstel.

 9. Jenn schreef:

  Pff belachelijk zeg. Asociaal gewoon.Goed dat je er nog een mail actheraan gestuurd hebt.

 10. Wat is dat toch met werkgevers / leidinggevenden? Maar het ligt echt niet aan jouw hoor! Last ze lekker in de stront zakken…

 11. christine schreef:

  Het blijft balen Marion, dit wil je dus ook niet. Geen afscheid begrijp ik. Mail het maar snel! Vraag maar of alles per mail kan, hoef je er niet meer heen!
  Succes met het kastje, je zult er wel slecht door slapen, ik ken het. Steeds die band die weer oppompt!
  Fijne dag en sterkte met alles!

 12. Morgaine schreef:

  Ja die stapels hey? Of je er nu zelf gewerkt hebt of niet denk ik dan nu. Ik hoop dat je nu wel wat sneller antwoord krijgt, negeren kan ik in dit geval dan ook niet, iets met goede voorbeeld geven of zo. Ik ben nu ontzettend benieuwd, er is geen datum genoemd in mijn geval, wanneer de werkmakelaar contact met mij op gaat nemen… in dit geval, kan ik zelf wel informeren natuurlijk als ik vind dat…. maar er is nul datum gezet, dus kan ik het ook echt af gaan wachten, ik geef hem nog een paar weken 😉

  X

 13. altijdangelique schreef:

  Laat je verlofdagen uitbetalen hoor. Dat is weer een financiële meevaller. Afscheid, daar zou ik inderdaad geen zin in hebben. Sterkte met je meting!
  Xx

 14. Sammie schreef:

  Fuck you inderdaad 🙂 Lekker nummer. Ben benieuwd of je nou wel antwoord krijgt op je mail, misschien had je dit nr als bijlage moeten toevoegen 😉

  1. Marion schreef:

   Heb al antwoord gehad en alles is afgehandeld. Ook geen afspraak meer dinsdag. Het is klaar! Punt. Uit.

 15. Robin schreef:

  Ja, zo leer je je werkgever kennen 😦 Ik ken leidinggevenden die standaard niet reageren op mails die ouder zijn dan een paar dagen. Mails die ze zelf hebben laten liggen dus. Ik vind dat onbeschoft en kan het niet. Iedereen krijgt netjes antwoord van mij, met als gevolg dat iedereen alles aan mij vraagt omdat ik ze zo fijn help :-/

  Mijn ervaring is dat niet de mensen met de beste capaciteiten op leidinggevende posities komen, maar mensen met de grootste bek of die het achter de ellebogen hebben. Voor 1890 hadden we helemaal geen managers! Ik stel voor dat we het weer een paar honderd jaar zonder gaan doen.

  Hee, dat lucht op 🙂

 16. Marushi schreef:

  Wat een vervelende situatie zeg. Sommige mensen moeten echt leren hoe ze met andere mensen om moeten gaan. Echt belachelijk dit, zeker van een leiding gevende. -x-

 17. Vind dat echt schandalig dat er niet gereageerd wordt. Het is een kleine moeite om even via de mail te reageren. En inderdaad een storing duurt echt geen 6 weken! Bah wat een excuus zeg.
  Sterkte

 18. pluseenbeetjenl schreef:

  Pfffff wat een gedoe zeg. Hoe moeilijk kan het zijn?

  Hang in there meisje en blijf vechten. Dont give up

 19. Anita | Mindjoy schreef:

  Ik lees dat je al een reactie hebt ontvangen, reminders sturen loont! Fijn dat het nu afgehandeld is. Succes met de 24 uurs meting en fijn weekend!

 20. Sabine schreef:

  Wat vreselijk kinderachtig van die mensen zeg. Hoe moeilijk kan het zijn? Zo zie je maar weer dat je ook al heb je nog zo een goede band met je werkgever en werk je nog zo hard, die werkgever heeft met name oog voor het bedrijf. Dat vind ik altijd zo lastig aan werken voor iemand. Ze kunnen doen wat ze willen.

 21. joorloveswriting schreef:

  Jeetje …….. wat zo niet tof van deze mensen om niet te reageren…. 😦 Sterkte meid met de 24 uur meting!! En nog hopelijk voor je een fijn weekend !! XX

 22. Anuscka schreef:

  Mooi dat je gewoon van je af blijft bijten – ook al zijn di soort mensen (en dit soort leidinggevenden al helemáál niet) de energie niet waard. Maar jij kunt echt je rug recht houden, en dat kan ik van je leidinggevende nou niet bepaald zeggen…

 23. frolijkmetfre schreef:

  Wees de volwassene persoon, de betere. Dat leerde ik altijd, nog steeds heb ik precies hier ook last van maar die gedachte klopt wel en helpt me eigenlijk ook wel. En vervolgens leren loslaten. Goed dat je die mail wel heb gestuurd, gun het haar echter niet je dag te verpesten! Fijne avond 🙂

 24. Noirona schreef:

  Aaaaaargh wat lekker frustrerend weer. Ik begin bijna te denken dat ze het er om doen. Maar oh wacht eens. Zieke werknemers zijn natuurlijk helemaal niet meer belangrijk voor de zaak.. uit het oog, uit het hart. Tssss.

 25. chucky1012 schreef:

  Echt zo vervelend voor jou!
  Ik hoop dat je bloeddruk goed was en is.

  Xoxo

 26. marielle schreef:

  pfffff…ik ben speachless.

  Succes met de meting!

  Goed weekend

 27. Roos schreef:

  En dan vraag je je af, “hoe moeilijk is het om een mail te beantwoorden?” Zeker frustrerend! Ik wacht al ruim een maand op goedkeuring voor mijn minor-ruimte en krijg de kriebels omdat mijn aanmelding binnen een maand rond moet zijn. Kan niet zonder toestemming van de examencommissie. Dus, ik netjes begin februari mijn aanvraag verstuurd, zou binnen 30 dagen reactie krijgen. Vandaag is de 35e dag. Ik ben ook gefrustreerd want als zij niet reageren, haal ik mijn deadline niet. Vreselijk om zo afhankelijk te zijn… Vooral omdat, als ik deze minor niet kan doen nu, ik een jaar moet wachten en dus onnodig studievertraging oploop. Maandag… dan ga ik ze bellen!

  Niet helemaal vergelijkbaar met jouw situatie, maar ik bedoel eigenlijk dat ik je frustratie snap. En, ik moest het eigenlijk ook even van me af klagen. Excuses-moi. *Klikt toch op send*.
  Ik hoop dat je nu wel snel een reactie krijgt! X

 28. ncophotography schreef:

  Wat vervelend.
  Het is wel goed dat je uiteibdleijk wel nog een mail terug gehad hebt.
  Ik hoop dat dit niet nog gaat gebeuren want het is vervelend.
  Maar heel erg veel valt er niet aan te doen, buiten nogmaals sturen dat of ze wil antwoorden x

 29. ja vreselijk irritant mensen die niet reageren op mail. k weet nooit of dat dan heel doelbewust negeren is, of gewoon laksheid.
  waar ik nog veel meer van onder de indruk ben, is dat ze nu wel gereageerd hebben en gewoon nóg een keer durven te zeggen dat je langs moet komen! niet normaal hoor! hoe duidelijk moet je zijn…
  ik herken het helemaal niet. wat dit soort dingen aangaat is mijn werkgever echt top. realiseer me steeds meer hoe bijzonder dat is.

 30. Wat super vervelend zeg! Dat mensen zo met elkaar omgaan he? Ongelooflijk vind ik het nog altijd… Sterkte ermee! (en probeer je niet te laten kennen. Het ligt meer aan hun dan aan jou!)

 31. Withlovefroms schreef:

  Wat erg voor je! Dat kan ik echt niet begrijpen dat sommige mensen niet eens de tijd nemen om een mailtje te beantwoorden. Of gewoon al iets laten weten dat ze het goed ontvangen/gelezen hebben …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.