Een Nieuw Begin

flower960

De lente is begonnen. Ik heb de bezem door mijn social media gehaald. Alles wat betreft mijn werk is bijna afgerond. Er komt weer een nieuwe therapie aan. Het is een periode van afsluiten, maar ook van “new beginnings” en daar past prima een nieuwe lay-out bij.

Computernerd
Nu ben ik niet zo handig met computers, websites en al dat soort dingen. Ik koop mijn lay-out gewoon bij WordPress. Natuurlijk is het leuker om alles zelf te ontwerpen en in elkaar te zetten, maar ik heb al een keer een laptop kapot geslagen uit frustratie. Laten we vooral geen gekke risico’s nemen. Het geld groeit me tenslotte niet op de rug.

Veggie Thema
Het thema wat ik kocht heet Veggie. Hoe freakin’ cool is dat? Het is een Premium Thema en kost € 79,-. Dat is een flinke smak geld, maar het is het waard. Dit thema heeft veel mogelijkheden. Zo kan ik de homepage op verschillende manieren indelen, bijvoorbeeld met drie kolommen zonder sidebar, zoals nu, maar ik kan ook kiezen voor een enkele kolom of twee kolommen naast elkaar. Dit kan zowel met als zonder sidebar. Ik heb nu gekozen voor deze opzet, omdat ik even geen sidebar meer wilde. Alleen wat informatie onderaan mijn blog, meer niet. Lekker strak en eenvoudig. Maar don’t worry, over een paar weken of maanden komt daar geheid weer verandering in.

Ik Ook Van Mij
Ik heb een nieuwe pagina toegevoegd in de menubalk; Ik Ook Van Mij. Hier vertel ik wat meer over het eetstoornisforum waar ik ervaringsdeskundige ben. Je kunt een klein stukje lezen uit mijn eigen voorstelbericht en ik leg in het kort uit wat we doen, waarom en wie er allemaal op het forum terecht kunnen.

Nog niet klaar
De komende dagen, weken wellicht, zal er vast nog regelmatig het één en ander veranderen. De foto in de header is bijvoorbeeld niet van mij. Helaas, moet ik zeggen. Ik mag deze gebruiken en vind hem ook prachtig, maar uiteindelijk wil ik natuurlijk graag één van mijn eigen creaties boven mijn blog hebben. Verder zijn er nog wat kleine dingetjes die aangepast moeten worden, maar daar zullen jullie op zich weinig van merken.

Even nog wat anders…
Gisteren ben ik gebeld door de huisarts. Mijn bloeddruk was gemiddeld 166/102. Dat is dusdanig hoog dat we direct met de medicijnen gaan starten. Voor nu twee weken en dan weer bloed laten prikken en mijn nierfunctie laten checken. Dat laatste is standaard, begreep ik. Ze gaf aan dat de anticonceptie soms voor een heel, heel, heel klein beetje verhoging van de bloeddruk kan zorgen, maar dat stoppen voor nu nog niet aan de orde is. Daar was ik heel erg blij om. Verder waren alle anderen bloedwaarden tiptop in orde. Geen verhoogd cholesterol, geen rare tekorten, geen andere extreem hoge of lage waarden. Godzijdank. Het is ook wel een keer genoeg allemaal of niet dan?

Wat vinden jullie van de nieuwe lay-out? Zijn er nog dingen die je mist of heb je nog tips voor me? Laat het weten in een reactie. Verder wens ik jullie natuurlijk weer een hele mooi dag vandaag. ♥

83 gedachten over “Een Nieuw Begin

 1. Je layout komt (op mn mobiel) lekker fris over. Voor wat ik nu kan zien vind ik ‘m erg mooi en mobiel vriendelijk. Mooi om t zo te doen en fijn dat t wat afleiding heeft gebracht (gaat een tijd in zitten he 😉).

  Fijn nieuws over je bloedwaarden. Fijn dat die wél in orde zijn, succes met de medicijnen. Ik weet dat t niet je voorkeur heeft, toch hoop ik dat je er snel baat bij zult hebben en je bloeddruk een beetje daalt.

  Wens je een fijne dag. ♡

  1. Ach ja, wellicht niet mijn voorkeur, maar als dit het beste is, dan doen we het op deze manier. Ik hoop ook dat het snel zal helpen. Fijn dat het er op mobiel ook goed uitziet. Daar had ik me nog niet zo heel erg in verdiept 🙂

 2. Fijn, zo’n digitale voorjaarsschoonmaak! Mooie nieuwe layout ook. Ik hou erg van strak en minimalistisch. Als een programma of site rommelig en onoverzichtelijk is, dan begin ik er niet eens aan, want het zegt wat over de mens erachter. Denk ik dan.

  Ondertussen druppelen hier de berichten uit Brussel binnen en wordt het toch weer een dag met een zwarte rand… 😦

 3. Fijn dat je gelijk gaat starten met de medicijnen want die bloeddruk is wel erg hoog inderdaad. Je nieuwe layout vind ik mooi, erg rustig. Mis wel een beetje de zijbalk hoor 😉

 4. Oh, ja, heel mooi geworden. Ik houd wel van dat strakke. Ben ik een zeurpiet als ik het jammer vind dat er onder de berichten op de hoofdpagina ‘continue reading’ staat in plaats van ‘lees verder’?

  Wel knap dat je een keuze wist te maken uit de verschillende ontwerpen op WordPress. Er zijn zoveel mogelijkheden!

 5. Uw thema, ik ben fan,………vooral de voorpagina, is leuk dat je artikels met foto’s worden geïllustreerd. De foto ben ik minder weg van, je hebt al leukere gehad. De tekst is wel duidelijker, goed lettertype ook en ik hou van een witte achtergrond. Wat je bloeddruk betreft, verzorg je!!

 6. Dat de medicijnen je maar snel mogen helpen en ik kom per mail bij jou binnen, dus zie ik eigenlijk nooit je start pagina, maar de foto header is mooi!

  Binnenkort zou je zelf zo’n foto van roze bloesem kunnen maken, ik heb er ook tientallen, moeten ze natuurlijk wel in je buurt staan, dat dan weer wel, hier staan ze overal.

  X

   1. hi hi ik zat vandaag ook al naar de roze bloesems te kijken, er staan hier verschillende soorten japanse kersen, en in het park weer engelse kersen/pruimen sier die zijn wit 😉

 7. Ik had gisteren al even gegluurd. Je lay out is heel mooi zo, vind het heel mooi hoe je alles zelf zo hebt aangepast naar je wensen. En hoe cool is dat, een theme dat Veggie heet. Ik hoop dat het goed gaat met je Marion, hopelijk kom je snel van die hoge bloeddruk af!

 8. Wat is je blog mooi geworden! Super chill ook dat je thema zo flexibel is qua hoe je het in wilt delen allemaal. Kan je toch veel kanten op!
  Echt fijn dat je in ieder geval niet hoeft te stoppen met anticonceptie. Dat was toch wel een ‘angst’ van jou toch? Gelukkig hoeft dat niet! Hopelijk is je bloeddruk weer snel binnen de grenzen.

 9. Hele mooie lay-out Marion, goede investering 🙂 En fijn dat de arts al op tijd gebeld heeft en ze medicatie voorschrijven, hopelijk heb je het snel onder controle!

 10. Ten eerste wauw wat een geweldige layout!!! Super mooi!! Ik zit zelf te twijfelen om een layout hier bij wordpress te kopen… Maar je kan dus veel meer mee doen dan zeg maar een gratis layout / thema ? . En fijn dat de arts heeft gebeld!! Hopelijk gaat je bloeddruk gauw omlaag!!! Sterkte meid!!
  En jij ook een fijne dag!! xx

  1. Ligt wel een beetje aan welk thema je neemt, maar als je op voorbeeld klikt kan je precies kijken wat het theme allemaal voor mogelijkheden heeft. Je kan het zelfs alvast helemaal aanpassen. Je kan dus exact zien hoe je site eruit komt te zien. Vind ik wel echt een pluspunt. En het is superleuk om te doen! Dank je wel, Joor! ♥

 11. Wow, dat was wel even schrikken, je nieuwe lay-out! Ik denk dat ik toch nog even moet wennen. 🙂
  Hopelijk slaan die medicijnen voor je bloeddruk aan. Gelukkig waren je bloedwaarden dan wel in orde!

 12. Oeee je nieuwe Lay-out is mooooooi!!! Ik heb er ook 1 gekocht maar nog niet online gegooid, er zijn zo onmogelijk veel opties dat ik eerst alles wil uitzoeken, en daar ben ik mee bezig haha.

  Wat balen van je bloeddruk, hopelijk gaan de medicijnen helpen!!

  Hugg

 13. Hoi Marion
  Gisteren schreef ik het al, ik vind de lay out geweldig! Heel mooi ook de homepage! Mooie foto inderdaad!

  Mbt je bloeddruk, goed dat er actie is ondernomen. Nierfunctie wordt standaard gecheckt bij hypertensie omdat langdurig hoge bloeddruk daar problemen kan geven dus goed dat ze dit nakijken!

  het beste ermee en nogmaals complimenten voor je blog!

 14. Lichtelijk jaloers hoor, op je layout! Ik vind hem erg mooi 🙂 Zonder al teveel poespas. Balen dat je nu medicijnen krijgt, maar goed dat er wat mee gedaan wordt.

 15. Nou het is toch wat geworden hoor, het mag er zijn! 😉 Wist niet dat je ervaringsdeskundige was, heel gaaf; eerlijk waar. Kan ik erg bewonderen. Ik hoop dat het wat betreft de stress en bloeddruk wat betert!

 16. Ik vind je lay-out heel mooi! Ook tof dat je je thema koopt. Ik durf dat niet zo goed. Nu kan ik zelf wel redelijk uit de voeten met css codes ed waardoor ik een gratis thema toch meer kan aanpassen, maar misschien heeft een betaald thema toch meer voordelen. Ik ben er ook nog niet uit of ik mijn huidige thema wil houden. Er zitten wat irritante mankementen in waar ik soms gek van word en niet kan oplossen met codes… Leuk om jouw ervaring ook te lezen! En fijn dat ze meteen zijn begonnen met medicatie. Lijkt me een goed plan met deze hoogte 🙂

  1. Ik heb onderhand al drie thema’s gekocht. Iedere keer raak ik er weer op uitgekeken, maar soms wissel ik weer terug naar een oude. Ik ben dus helemaal niet goed met die codes, maar mag ik jou dan wat vragen? Weet jij misschien of ik dat ”continue reading” kan aanpassen in ”Lees verder”? Ik heb overal gezocht, maar kan het nergens vinden.

   Ik hoop dat de medicatie snel en goed aanslaat. Zou wel fijn zijn, ook schijn je er zelf niet zo heel veel van te merken.

 17. Dat is me een potje wit zeg! Niet dat dat negatief is, ben het gewoon niet zo gewend van jouw blog. Ziet er erg mooi uit, dat zeker. Lekker rustig en overzichtelijk. Hopelijk slaan de medicijnen snel aan en fijn dat er voor de rest niets vreemds was aan je bloed. Xoxo

 18. Ik dacht al dat er iets anders was 🙂
  Heel mooi!
  De deze hier blijft nog altijd zoeken achter een lay out die haar echt ligt… 😀

 19. Inderdaad een lekkere frisse start, zowel qua lente maar zeker qua nieuwe lay-out! Echt top zo! Ik heb nu nog steeds een gratis thema, vooral omdat ik niet goed weet wat ik precies wil en zelf ook niet zo handig ben, dus maar even zien of ik toch nog overstag ga en er eentje koop of niet. Balen joh dat je bloeddruk zo hoog is! Hopelijk nu snel onder controle dankzij de medicijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.