Zomertijd & Tornado’s

tornado

De zomertijd gaat komende nacht weer in. Ik ben er wel blij om, want in vogelland is de zomertijd duidelijk al een week eerder ingegaan en ik vind 3:30 uur toch net iets te gortig om wakker gefloten te worden. Een uurtje later moet kunnen.

Komende nacht gaat de klok één uur vooruit. Voor wie nog steeds niet weet wanneer de klok nu voor of achteruit gaat; in het voorjaar gaat de klok vooruit. Als je zondag dus om 8:00 uur wakker wordt is het stiekem al 9:00 uur. Of als je om 9:00 uur wakker wordt is het stiekem nog maar 8:00 uur, maar toch 9:00 uur. Het is maar net hoe je het bekijkt. Ik zet de klok altijd al vooruit als ik ga slapen. Dat om verwarring te voorkomen. Voor je het weet zet je de klok nog een keer een uur vooruit en dan ben je helemaal de kluts kwijt.

Morgen is mijn moeder jarig. Dat is altijd dubben voor mij. Ga ik wel of ga ik niet. In de avond is geen optie. ’s Ochtends zou kunnen, maar dan zouden mijn ouders de hele dag bezoek hebben. Het is wel prettig om in ieder geval één dagdeel voor jezelf te hebben. Dan blijft de middag over. ’s Middags komen mijn zus, zwager en nichtje, twee ooms en twee tantes en natuurlijk zijn mijn ouders er zelf. Dat zijn in totaal negen mensen. Dat is teveel voor mij. Gaat ‘m niet worden.

Vier of vijf mensen is voor mij eigenlijk de grens. Behalve als mijn zus er is. Die telt voor twee. Heel soms, als ze een slechte dag heeft, dan telt ze maar voor één, maar dat komt eigenlijk nooit voor. Mijn zus is een soort tornado. Niet zomaar een tornado, nee, hou het maar rustig op een F4. Mijn zwager daarentegen is meer een soort chill, kabbelend lentebeekje. Zo hoort dat ook in relaties. Je moet elkaar in evenwicht houden. Dat doen zij goed. Deden zij goed, moet ik eigenlijk zeggen.

In 2001 werd mijn nichtje geboren. Dan kan je alleen maar hopen dat ze niet al teveel genen van mijn zus geërfd heeft. Helaas, het hopen mocht niet baten. De dame in kwestie is nu veertien jaar oud en ondertussen al opgeschaald tot een F3. Zet moeder en dochter, oftewel F3 en F4, bij elkaar in één ruimte zetten en je hebt binnen no time een F5 door je woonkamer razen. Op verjaardagen gaat het dan ongeveer zo.

Je zit eerst rustig in je auto. Er is nog niks aan de hand. Je parkeert de auto op de parkeerplaats en loopt de woonkamer van de jarige Job binnen. F3 en F4 zitten ogenschijnlijk rustig op de bank. Je loopt op ze af om ze te begroeten, ze staan allebei op en dan ….

Om vervolgens naar huis te gaan en jou en de rest van de familie in shock achter te laten. ♥

28 gedachten over “Zomertijd & Tornado’s

 1. Wrijf maar in je handjes met die mooie familie van je. Je hebt heerlijke ouders en een fantastisch zusje, lawaaimaker of niet. En natuurlijk moet je je mama opzoeken op haar verjaardag. Spreek desnoods een rustig momentje af op voorhand en verwen haar met een mooie ruiker bloemen.

 2. Sorry Marion maar ik heb vreselijk moeten lachen om je verhaal en filmpje. Je beschrijft het zo leuk dat ik het helemaal voor me zie. De aanhang van mijn broer is ook zo. Verjaardagen aan die kant sla ik mede daarom over. Toch uiteraard van harte gefeliciteerd met je moeder, ik las dat je al een prima oplossing had… wens je een goed weekend. X.

 3. Hilarisch verhaal 🙂 Volgens mij staan je antennes alweer een stuk beter.

  Dit jaar heb ik mezelf voor het eerst toegestaan om niet tussen 30(!) man bij de verjaardag van mijn vader te gaan zitten. Omdat we tegelijk jarig zijn, was het zo gegroeid dat ik er altijd bij was. Nu hebben we het vooraf in kleine kring gevierd. Daarna lekker thuis op de bank. Het was een verademing!

 4. Die gast 😂😂😂😂 zo dom, maar hilarisch 😂😂😂😂
  Jullie houden het gezin zo mooi in balans met een enorm drukke dame en een zeer kalme dame. Houden je ouders elkaar ook zo in balans?
  Alvast gefeliciteerd met jullie mama. Fijn dat je de volgende dag toch nog even langs kunt gaan.
  Xx

 5. Haha…..ik ben zo blij dat ik niet de enige ben die dat heeft,maar het blijft voelen alsof ik niet normaal ben. Wat jij hebt dan hè. Alvast gefeliciteerd met je moeder. Even kijken hoor,nu spuit ik mijn insuline om half 7 en dat moet altijd op dezelfde tijd dus dat wordt half 8 dan toch.Inderdaad fijn dat die vogels d’r kop dan een uurtje langer houden…

 6. Hahaha moet echt even lachen van die F4 en F5 tornado’s en dan dat filmpje!!! Het geluid van mijn pc kan het al bijna niet aan, dus kan je nagaan wat er gebeurt als dat in de huiskamer zit 😛 Heel goed om de dag erna te gaan las ik al 😉 Bij ons blijft de tijd gelijk, dus vanaf morgen 7 uur tijdsverschil ipv 6 uur 🙂

 7. Gefeliciteerd met je moeder! En van mij mogen ze het afschaffen, die hele zomertijd. Ik ben de hele zomer de kluts kwijt… 😀 tot het weer ‘gewone’ tijd wordt. Zucht.

 8. Ik was dus al geheel vergeten dat de zomertijd eraan zat te komen, oeps hihi, gelukkig kwam ik er vanmiddag op tijd achter (bovendien doet de telefoon en computer het zelf dus was ik veilig). Hopelijk lukt het een beetje met de verjaardag. vooral doen wat goed voelt voor jou en zo te zien doe je dat, heel goed! 🙂

 9. Gefeliciteerd met je moeder!!
  Haha, wat heb je het toch weer grappig uitgelegd met die F3, 4 en 5’s. Ik begrijp wel wat je bedoelt hierdoor, haha. Ik moet zeggen dat ik ook altijd voor de rustigere momenten kies als ik naar een verjaardag ga. Hopelijk kun je alsnog nog even langs op een oke tijdstip! Fijne dag alvast. 🙂

 10. Nog gefeliciteerd met je moeder!! En wat heb je het toch weer leuk geschreven! Wow dat ze zo druk zijn… haha en goed om voor je zelf te kiezen dat je op een rustig moment naar die verjaardag gaat… x

 11. Van harte met je moeder..
  jouw zus klinkt als die van mij, al heb ik er natuurlijk gewoon 3
  maar als ik naar mijn ouders ga, en weet dat er 3 zusjes zijn, 3 zwagers, 2 neefjes 2 nichtjes dan kan ik daar best even tegen op zien..
  Al die drukte…

 12. Gefeliciteerd met je moeder! Weet je dat wij Tornado’s prachtig vinden om te zien? Maar natuurlijk niet in woonwijken of waar mensen leven, gewoon op de zee of in de natuur (ver van mensen of dieren).

 13. I feel your pain… ik heb zo’n broer lopen. Zaterdag was ie hier de hele dag voor het feestje van zoonlief, ik heb de hele zondag nodig gehad om te bekomen. Oh ja, en een paar pijnstillers voor de migraine 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.