Hallo Niersteentje

Stenen

De tijd dat ik dacht dat ik een lage pijngrens had of een aansteller was, is ondertussen wel voorbij. Het laatste restje twijfel werd weggenomen in december 2008, toen bleek dat ik al een paar dagen rondliep met een acute blinde darmontsteking. Ik werd laat in de avond met spoed geopereerd en de chirurg kwam mij de volgende ochtend vertellen dat ik geen halve dag langer door had moet lopen. De blinde darm had letterlijk op ontploffen gestaan. 

Gisteren schreef ik dat ik sinds een paar dagen behoorlijke pijn in mijn buik had. Dat ik het nog één of twee dagen aan wilde zien voordat ik naar de huisarts zou gaan. Daar reageerde een aantal van jullie op. Of dat wel verstandig was. Of ik niet beter meteen een afspraak kon maken. Ik keek op de klok. 9:50 uur. Tot 10:00 uur knn ik de assistente bereiken. Toch maar bellen dan. Toen ze mijn klachten hoorde, mocht ik meteen langskomen. Ik stuurde Patricia, met wie ik om 10:30 uur een afspraak had voor een massage, een berichtje en ging op pad.

De huisarts duwde op verschillende plaatsen op mijn buik en in mijn zij. Ik vloog een paar keer door het plafond van de pijn. Ik kreeg het zoveelste labformulier mee om bloed te prikken, deze keer vergezeld met een potje om in te plassen. Belangrijkste was om te kijken of er geen bloed in mijn urine zat. Om 13:00 uur moest ik weer terugkomen. Ondertussen kon ik bloed gaan prikken. Tussendoor even naar huis. Even bijkomen. Terug naar de huisarts. De assistente ging meteen aan de slag en jawel, bloed in de urine. Dat was de eerste aanwijzing op een niersteen.

Weer naar huis. Even later telefoon. Bloedonderzoek was wonder boven wonder oké. Ik was er bijna al vanuit gegaan dat ook daar weer wat fout zou zijn. Overleg. De plek van de pijn en de soort pijn wijst op een niersteen. De medicatie die ik gebruik kan hier een rol in spelen, maar ook het feit dat ik moeite heb met voldoende drinken en dat ik weinig kan bewegen. Daarnaast zijn er nog een paar dingen in mijn medische situatie die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van nierstenen. Aangezien je niet al teveel kan doen aan nierstenen, behalve pijnstilling en veel drinken, besloot de arts het hierbij te laten. Alles bij elkaar opgeteld leek dit een behoorlijk heldere zaak. Er lag een recept voor me klaar bij de apotheek.

Op naar de apotheek voor pijnstillers. Weer een doosje erbij. Het past ondertussen niet meer in het medicijnbakje op het aanrecht, maar dat terzijde. De komende dagen veel water drinken, pijnstillers slikken en rustig aan doen. Als de pijn volgende week niet zwaar verminderd of verdwenen is, dan komt er nog een vervolg in de vorm van foto’s of een echo. Voor nu gaan we er vanuit dat ik een niersteentje heb. Laten we het hopen, want dat betekent dat ik er binnenkort gewoon weer vanaf ben. ♥

About the Author

Posted by

Categorieën:

Persoonlijk

Tags:

63 Reacties

Je zult het inmiddels wel behoorlijk zat zijn, maar je doet er zo weinig aan. Hopen dat het inderdaad een niersteen is en dat het hierna een tijdje klaar is. De lente komt eraan, tijd om van de zon te gaan genieten! Veel beterschap.

Je bent gewoon een stoer wijf. Gelukkig niet te stoer om toch naar de huisarts te gaan. Ik ben blij dat je gegaan bent.
Nu moet je dat steentje uitplassen toch. Ja dat zijn geen leuke grapjes.
Onwijs veel sterkte en beterschap.
Xx

Wat ik begreep is het vastzitten van de steen het meest pijnlijk. Nu dus. Het uit plassen, waar ik altijd horror verhalen over heb gehoord, daar schijn je niets of amper iets van te merken. Komt goed. Dank je wel.

Klopt. Wanneer de steen voor de uitgang van de nier ligt (waardoor de nier niet goed leeg loopt) of al in de urineleider zit (wat dus ook verstopping veroorzaakt) ga je echt door de grond van de pijn. Uitplassen heb ik nog nooit gevoeld en ik heb er toch al tig uitgeplast.

Pff Marion, nu dit weer, wat naar voor je!!

Beterschap en veel sterkte…en neem evt klachten ajb serieus!! Je bent geen aansteller!!!

Lieve groetjes

Gossie meis, wat vervelend dit nu weer! Ik hoop dat door veel drinken de niersteen uitgeplast gaat worden! Sterkte Marion! liefs

Jeetje mina. Dit heb ik even gemist. Ik hoop dat je snel genezen bent. Ik ken t gevoel van aanstellen, maar beter controleren dan niks doen.Dan weet je het zeker 😉 Sterkte en beterschap.

Ik klik wel like, maar jezus mina! Zie? Bij pijn, die blijft altijd gaan, ik twijfelde nog of ik het zou zeggen, zou je niet, maar ik ben net als jij vaak, ik kijk het nog even aan, net als met de griep toen dat ik dat blogte, toen zei ook iemand, waarom wachten… en ze had gelijk… ik dacht dat ik geen griep had, wel dus.

Dus ben ik blij met die mensen die wel wat gezegd hebben tegen jou en dat jij gegaan bent. Sterkte en beterschap lieverd! ❤

X

Hier dito, daarom zei ik ook niets, ik ben ervan uitgegaan dat je het zelf wel weet. En soms moeten mensen als ‘wij’ gestuurd worden, i know, ja het komt goed! Wil je een kaarsje straks? ❤

Dan verguizen ze hem 🙂 en als hij te hard is om te verguizen dan gaat het via een operatie. Met een laser de blaas is en van binnen vergruizen. Beide best goed te doen gelukkig. Beter dan die helse pijn die zo een klote steen geeft.

Nee niet dat ook nog. Die pijnen heb ik dus 24/7. In het begin kon ik het redelijk opvangen met diclofenac. Maar inmiddels dus niet meer.

Tips: wordt de pijn te erg laat je opnemen en een infuus buscopan geven.
Buscopan is sowieso een hele goede tegen koliekpijnen.
Kruik!!!! Echt, maak een kruik en leg die tegen je flank.
Eventueel iets om je blaas te ontspannen.
En plas door een zeefje. Dan weet je wanneer die eruit is.

Als je vragen hebt, stel ze gerust. Is de steen er na een week niet uit ga dan aub terug voor een ct-scan. Misschien is ie te groot of te hardnekkig, dan kunnen ze vergruizen.

Hele dikke knuffel!!!

He bah, wat naar! Helaas de nodige ervaring mee, al voelde ik ze niet in mijn buik maar onderin mijn rug. Diclofenac idd, en als het echt niet te houden is: ga naar de huisarts voor een spuit, die werkt sneller dan een pil. In hoeverre je het uitplassen voelt is natuurlijk afhankelijk van de grootte van het steentje, hoe groter hoe vervelender, maar in mijn ervaring bij lange na niet zo pijnlijk als het bewegen van de niersteen. je kan hem beter kwijt zijn dan rijk, sterkte!

Moet ik wel even bekennen dat deze foto niet van mij is. Die is van Pixabay en dan hoef je niet aan bronvermelding te doen, vandaar dat er niets bij staat. Ik heb op dit moment nog niet de energie om zelf weer foto’s te maken. Hoop binnenkort wel weer even naar het water te kunnen en dan ga ik er meteen weer een flink aantal maken! Dank je wel voor je beterschapswensen!

He bah, zo vervelend dit. Marvin had vorig jaar ook een keer nierstenen, bleek heel erg pijnlijk te zijn. Hopelijk ben je er snel van af! ❤ Beterschap!

Ah nee.. Sucks! Lijkt me zo rot… 😦 Maarja, daar heb je natuurlijk weinig aan. Pak maar weer lekker je rust en heel veel beterschap.

Hoe vervelend een niersteen ook is, ik hoop met je mee dat het dat maar is en binnenkort weer weg is! Andere opties zijn nog minder aangenaam hè…

😦 Heel veel sterkte en beterschap! Hopelijk is het dan maar een nierstern en ben je er binnenkort vanaf, hoe k*t het nu ook is.

Ik denk dat de ik gewoon alles voor de komende drie jaar in drie maanden over me harses heen krijg. Dat betekent vanaf morgen twee jaar en negen maanden dik chill :- D

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers liken dit: