Alarmbellen

IMG_20160110_1146511

Het is best lang rustig geweest wat betreft mijn somberheid. De medicatie, die vanaf december is opgehoogd, doet zijn werk. Ik heb weinig last van extreem sombere dagen. Ik denk niet na over de dood. Ik word vrolijk wakker en sta iedere ochtend met plezier op. Dat is wel eens anders geweest.

Ik kan me nog herinneren dat ik hele ochtenden of middagen doorbracht op het kerkhof. Naarstig op zoek naar rust. Rust om me heen. Rust in mijn hoofd. Rust in mijn lichaam. De dood leek de ideale oplossing, maar dat vond ik zo zonde van het leven. Dan maar proberen er zo dichtbij mogelijk te komen. De stilte op de begraafplaats was het enige wat mij nog een beetje rust en vrede kon bieden. Aan zo’n depressieve periode gingen vaak een paar dagen van extreme drukte vooraf. Drukte in mijn hoofd. Onrust in mijn lijf. Amper slaap nodig hebben. Extreem veel pijn kunnen verdragen.

Ik slaap normaal gesproken erg veel. Doordat ik chronisch ziek ben heeft mijn lichaam meer rust nodig dan het lichaam van een ander. Met meerdere ontstekingen in mijn lijf, plus een niersteen die ik eruit probeer te werken, zou je denken dat ik nog meer rust nodig heb. Toch zag ik het vannacht vier uur worden en zit ik hier om 8:00 uur alweer een blogje te typen. Ben ik enthousiast over het feit dat ik straks therapie heb, terwijl ik daar normaal doodsangsten voor uitsta. Stond ik vanochtend dansend onder de douche, waar ik gisteren nog over de grond rolde van de pijn. Nergens last van. Ik voel het wel, maar het lijkt niet tot me door te dringen. Adrenaline. Een natuurlijke pijnstiller.

Ondertussen gaan hier de alarmbellen af. Peter houdt me nauwlettend in de gaten en zet zich schrap voor wat er komen gaat. En ik? Ik neem het er nog even van. Voor zolang als het duurt.

But you don’t wanna be high like me
Never really knowing why like me
You don’t ever wanna step off that roller coaster and be all alone ♥

30 reacties op ‘Alarmbellen’

 1. Goed dat je (en Peter) de signalen herkent. Lukt het je ook er iets mee te doen, iets minder te doen zodat de dip erna misschien ook meevalt?
  Je patroon is in elk geval wel heel herkenbaar. Ook hier soms hyperdagen, en daarna dagen dat ik volledig crash, al uit een crash zich bij mij wel anders. Sinds de mindfulnesscursus ben ik me daar we bewuster van, net als jij voel ik de alarmbellen al afgaan als ik me nog ‘goed’ voel, soms lukt het om dan wat meer rust te nemen en ontspanning te nemen, maar vaak ook niet.

  1. Als mijn lichaam het trekt pak ik wat extra beweging. Wandelen of zo. Het is zo’n chaos in de bovenkamer. Het enige wat dan helpt is lichamelijk moe zijn in de hoop dat ik nog een beetje slaap kan pakken. Baal wel een beetje van de therapie vandaag. Dat brengt nog meer onrust met zich mee, maar we moeten de evaluatie van volgende week voorbereiden. Wel een duidelijk doel. Dat is dan wel weer fijn. We gaan het zien!

 2. Hoi Marion
  Eigenlijk lastig, ergens is het fijn dat je jezelf fitter voelt maar op deze manier…als alarmbel is dat natuurlijk een heel ander verhaal!

  Pas op jezelf!! Ik hoop zo oprecht dat het meevalt met de evt diepte.
  (mmm dit klinkt gek maar ik bedoel het goed)

  Sterkte

  ik hoop dat je wat kan genieten van de beloofde zon de aankomende dagen.

  ps…lekker maaltje op de foto rechts, “chefwaardig” 😉

 3. Ik begrijp de alarmbellen die je voelt en het is goed dat je zelf merkt dat er iets gaat komen. Dat je zelf de symptomen herkent. Geniet van de goede flow en sterkte voor alles wat mag volgen!

 4. Geniet van dit moment dat het even beter met je gaat! God, en nu ook nog een nierstern er bij. Het zit je écht niet mee… Maar wauw, jouw doorzettingsvermogen en kracht is wel bewonderingswaardig hoor! Succes bij therapie en nogmaals: geniet van het feit dat je je nu even goed voelt! Liefs

 5. Fijn dat je je mentaal zo voelt.
  Ik hoop echt dat dat nog heeeeeeeel lang mag duren.
  Maar waarschijnlijk herkent jou lieve Peter bepaalde signalen.
  Ik hoop dat je je lichamelijk ook snel goed gaat voelen 😘😘😘

 6. Ik ken deze dingen niet, en het klinkt goed dat je je nu goed voelt. Maar zo te lezen zijn de alarmbellen niet helemaal onterecht. Afwachten is de optie, misschien is dit wel een nieuwe overwinning en behoren die alarmbellen steeds weer een beetje meer tot het verleden!

 7. Herkenbaar. Landen of toch nog even ‘genieten’? Te is nooit goed, al hoop ik echt dat het is omdat de medicatie werkt. De ophoging leek in elk geval goed en he.. blijf contact houden, want mocht je landen kan de omgeving je helpen om dat om een wat zachtere manier te doen. 😚

  Fijn om te horen dat dit al wel goede periode is.

 8. Fijn dat er toch wat positiefs is, maar nooit vergeten wat er wel is en kan komen. Dan is een klap minder hard. Ik gun het je enorm na al het naars.. het zit niet mee, hopelijk gaat de v(f)rolijkheid nog even door! 🙂

 9. Ik zag je de laatste dagen al opvallend laat (zeker voor jouw doen) op Twitter en IG rondstruinen. En dan die tweets van vannacht 😅 Lachen hoor, maar pas goed op jezelf de komende dagen. Gelukkig houdt Peter en oogje in ’t zeil 😘

 10. Ik herken het helemaal. Chronisch moe, lijkt het wel.. En daardoor kunnen ”wij” misschien extra genieten op dagen dat het beter gaat en je dansend onder de douche kunt staan!

 11. Ambigu. Ergens is het heel fijn dat je je nu zo goed en positief voelt, maar de alarmbellen zijn ook erg begrijpelijk. Ik hoop dat je nog even in deze euforische staat mag blijven en dat die diepteval niet komt of heel erg meevalt! X

 12. Ja die alarmbellen, manisch haast, ken het gevoel Marion, gelukkig weet ik ook dat het echt kan verdwijnen en dat is wat ik jou zo gun, dat je net als ik ergens, ooit ergens weer heel mag zijn en kunt zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.