Loving Lazy Sundays #86

cropped-llsspring.jpg

Het is zondag. De fijnste dag van de week. Een dag om even te relaxen als je daar de rest van de week nog niet aan toe gekomen bent. Ik ga voortaan iedere dag beginnen met een intentie voor de dag. Vandaag is dat er één die perfect bij Loving Lazy Sundays past; ontspannen en simpelweg genieten. 

Sunday Sports
Het is vandaag Super Sunday! Voor mij in ieder geval. Om 12:30 uur is de Gelderse derby: NEC – Vitesse. NEC staat negende in de competitie. Vitesse zevende. Als NEC wint komen we gelijk in punten, maar aangezien wij een beter doelsaldo hebben, blijven we hoe dan ook boven Nijmegen staan. Ja, dat is een dingetje hier. Dan om 16:45 uur speelt Ajax thuis tegen PEC. Ajax moet winnen om weer koploper te worden en niet alleen dat; Zwolle staat één plekje onder Vitesse en dat willen we graag zo houden. Probleem in de programmering van vandaag is wel dat Formule 1 om 17:00 uur begint. Zappen is zinloos in dit geval, want zodra je zapt gaat de wet van Murphy in en vallen er doelpunten als je naar Formule 1 kijkt en haalt Max Hamilton in als je net naar Ajax zit te kijken. Zo werkt dat. De keuze is in dit geval snel gemaakt en er valt met mij niet te onderhandelen vandaag: Formule 1 gaat ALTIJD voor op voetbal. Wacht, dat neem ik terug. Voetbal gaat … Oh laat maar. Dat wordt veel te ingewikkeld. Dan is er vanavond om 21:00 uur nog MotoGP, maar dat is echt te laat voor Oma Marion.

Happy Stuff
De maan ♥ Lammetjes ♥ Narcissen ♥ The Dreamer’s Journey bij Soul Trees bestellen ♥ Leren koken ♥ Oké, leren stomen ♥ Oké, water in een bak doen, groenten er bovenop gooien en in de magnetron zetten ♥ Griekse yoghurt met aardbeien ♥ Fijne interactie met jullie, mijn lezers ♥ Nieuwe inspiratie opdoen ♥ Nieuwe blogs ontdekken en oude terugvinden ♥ Meer leven in het NU ♥

On The Spot
Komende dinsdag wordt er op RTL4 in het televisieprogramma Koffietijd aandacht besteedt aan de ziekte die zoveel invloed heeft op mijn leven: Hidradenitis Suppurativa. Tijdens de uitzending komen dermatoloog Errol Prens en patiënte Esther van Zadel aan het woord. Ik ben ontzettend blij dat er heel langzaam aan steeds meer aandacht voor deze ziekte komt en ik ben dan ook heel erg benieuwd naar de uitzending. Voor meer informatie over de uitzending of HS, klik hier.

What’s Going On?

 • Afgelopen week was niet oké. De ontsteking in mijn oksel zette door, evenals die op mijn heup. Ik had pijn, maar kreeg een dag later nog veel meer pijn te verduren. Een niersteen, zo bleek. Leek moet ik eigenlijk zeggen, want bewijs hebben we niet. Enkel vermoedens. De pijn was heftig, maar verdween regelmatig weer en eergisteren was het helemaal weg. Ik trok kennelijk iets te snel de conclusie dat de niersteen er al uit was, want gisteren kwam de pijn weer in alle hevigheid terug. Komende dagen nog maar even afwachten. Ik ging niet naar de verjaardag van mijn moeder. Ik ging niet naar Patricia voor een massage. Ik ben enkel naar de huisarts, ziekenhuis, apotheek en naar therapie geweest. Dat was ook wel het maximaal haalbare.
 • Komende week hoop ik minder pijn te hebben. Ik kan nog niet veel, dus het zal een rustig weekje worden. Morgen ga ik even bellen om te vragen hoe lang het ongeveer duurt voordat ik een intake kan verwachten voor mijn vervolgbehandeling. Dinsdag weer naar de apotheek voor een nieuwe lading medicijnen en wat boodschappen doen. Woensdag moet ik weer bloedprikken en moet ik mijn ID-kaart laten verlengen. Donderdag heb ik een evaluatiegesprek over mijn huidige therapie. Vrijdag sluit ik de week ontspannen af met een massage. Volgende week is overigens ook de week waarin ik officieel werkloos ben en de WIA inga. Daar ben ik verder niet echt mee bezig, maar het is toch wel bijzonder. Na 20 jaar werken is het nu ineens over. Gek idee toch wel.

Music Maestro
Als ik afgelopen week een uur muziek geluisterd heb is het veel. Ik ben even meer into de stilte en het schrijven. Een nummer wat ik wel luisterde was Yours van Ella Henderson. Blijft prachtig.

Have a Loving Lazy Sunday! ♥

37 gedachten over “Loving Lazy Sundays #86

 1. Ik werd zo blij ten ik las dat de pijn van de (vermoedelijke) nierstern weg was, maar daarna las ik de zin dat het even later weer in alle hevigheid terug kwam. Jeetje mina, wat klote! Het moet gewoon snel weg gaan, punt uit.
  Van jeen happy moments word ik vooral heel blij van dit: meer leven in het nu. Goedzo! Probeer te genieten van de dingen die leuk zijn en nu spelen, ook al kan ik mij voorstellen dat dat lastig is momenteel. Sterkte en liefs!

  1. Ik vraag me af of het een steen is. De pijn schiet van boven naar beneden, van links naar rechts. Het zou me niet verbazen als er niets zit, maar dat het toch ”gewoon” mijn darmen zijn. Ik blijf het maar afwachten. Ja, dat in het nu leven is fijn. Behalve als er een houseparty is aan de overkant, zoals vandaag… 😉

 2. Ik zit mij ineens te bedenken… wie weet wisselen wij elkaar wel af zo meteen, jij na 20 jaar werken in de WIA ik heb op maandag 11 april, jij bent nummer 2 onder blogsters die het weet, heb ik mijn belastbaarheidsonderzoek via A-REA hier in Almere en een gesprek met een consulent der arbeid, wie weet ga ik nu eindelijk eens weer aan het werk? 😉

  Jij zit dus al lekker vol de komende week, hier net zo, hahaha Roos komt morgen weer, gezellig, dinsdag fysio en mijn medicijnlijst en huisarts verklaring regelen, woensdag? stemmen? donderdag werken, vrijdag uit eten met Natasja…. dan weekend, dan 11 april, en 19 april ook al een medische afspraak weer, oh ja het revalidatie centrum doet moeilijk, maandag dus ook even een schriftelijk verzoek indienen om mijn EIGEN dossiers in handen te krijgen… right? 😉

  Maar het is nog zondag, geniet er lekker van!

  X

   1. Het is nog maar de vraag of… en ja natuurlijk, logisch. Ik zag je instagram tekst, ja… herkenbaar, alles wat je van mij voorbij zag komen is allemaal thuis en binnen geweest, ben zelf de deur niet uit geweest, alleen op het balkon 😉 en ik zag ook die hele feed met…. :O

 3. He verdorie. Ben je dat rot ding nog niet kwijt. Zo gaat dat vaak met stenen. Tussenpozen van uren niet zoveel pijn en dan begint het weer.
  Ik heb sinds gisterochtend ook weer kolieken en vrij zeker een steen. Ben enorm verzwakt momenteel en slik een lading pijnstillers bovenop de morfine maar die pijn blijft hels. 😦
  Duim voor je dat ie er toch snel uit komt!!

  De aflevering van koffietijd ga ik zeker kijken!!

  Knuff

  1. Ik heb echt een hele dag geen last gehad. Twijfel nu zelfs of het wel een steentje is en niet ”gewoon” mijn darmen. Die pijn is echt hels ja. Ik hoop dat het snel beter zal gaan voor jou. Voor nu sterkte met de pijn.

 4. hoi Marion
  Hoe is je dag geweest? Heb je nog van de zon kunnen genieten?

  Ben heel blij te lezen dat er aandacht aan HS geschonken wordt op tv!!!

  Heel veel sterkte met alle pijn!!!

  Lieve groetjes

  1. Het was een ramp vandaag. Kan veel hebben, maar hier ligt wel een beetje de grens. Veel pijn, veel lawaai buiten, dus eigenlijk alleen maar op bed gelegen. Hopelijk dat jij hebt genoten van het prachtige weer vandaag!

 5. Ik hoop echt dat het de komende week beter gaat. Fijn dat RTL 4 aandacht besteden aan je ziekte. Meer bekendheid kan nooit kwaad!

  Fije avond nog :-).

 6. Via via ben ik op je blog gekomen, fijne en eerlijke verhalen, knap dat je steeds zo positief blijft! Ook nu weer ga je voor een nieuwe week met weinig pijn. Knap! Ik hoop met je mee op weinig pijn, want uit ervaring weet ik hoe erg het is om veel en lange tijd pijn te hebben. Fijne avond!

 7. Wat een vervelend idee dat je zo veel pijn hebt. Hopelijk heb je deze week geen ofwel minder pijn. Liefs Marjon

 8. Dat probleem, voetbal of formule 1, hebben wij gelukkig niet maar groot gelijk hoor om formule 1 boven voetbal te stellen! Wat een race van Max he? Echt ouderwets genieten hoor!

  1. Ik ben zo blij dat hij er is! Het heeft F1 weer helemaal teruggebracht in NL. Daarnaast is hij ook gewoon goed. Die inhaalactie waarbij hij meeliftte, daar zie je echt zijn talent!

 9. Ha Marion! Ik vulde mijn eigen naam in op Google.. en toen kwam ik op jouw blog terecht. Heb alleen dit blog nog gelezen, maar begrijp enigszins in wat voor (klote)situatie je zit. Las nog niet veel over HS, anders dan dat je het hebt.. maar dat zegt eigenlijk ook al genoeg. Helaas. 🙂 Ik blog er ook al een tijdje over, wellicht vind je dit leuk om te lezen als je afleiding gebruiken kunt? http://www.happyhisu.com Ik ga jouw blog iig volgen! groetjes, Esther van Zadel

  1. Hoi Esther! De naam van jouw blog komt me bekend voor. Denk dat ik die op het forum voorbij heb zien komen. Ik kom zeker een kijkje nemen op jouw blog. Er zijn wat dat betreft maar weinig mensen die er open over schrijven. Thanks voor je reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.