Kladbloggen

Het Zwanenmeer IRL


Getagd: , , .

D1

Vakantie! En wat doe je als je vakantie hebt? Juist, relaxen. Tenminste, dat was de bedoeling. Wat ik gisteren te zien kreeg was een waar spektakel. Kijk mee.

D2

Ik zit op de loopbrug te genieten van alle vogels en andere dieren om me heen.

D3

Dan begint er een eind van mij vandaan een bijzonder schouwspel. Ik heb mijn camera bij me en probeer het รฉรฉn en ander vast te leggen, maar het is eigenlijk net iets te ver weg. Toch zijn er nog een paar acceptabele kiekjes uitgekomen.

D4

Twee zwanen zwemmen prachtig synchroon over het water.

D5

Het is adembenemend om te zien.

D6

Ik vermoed dat dit een soort paringsdans is, dus ik hoop dat het voorlopig nog even bij dansen blijft.

D7

Maar nee hoor, daar begint de ellende al.

D8

Ik weet dat het bij eenden al geen lolletje is, maar bij zwanen gaat het er nog een tandje harder aan toe.

D9

Het blijft echter soms mooi om te zien.

D91

De vleugels zijn werkelijk gigantisch.

D92

Ondertussen neemt het lawaai toe. De anderen vogels in het gebied gaan er vandoor.

D93

Dan begint het minder aangename deel.

D94

Paring bij zwanen is kennelijk echt geen feestje, want het vrouwtje probeert uit alle macht te ontsnappen.

D95

Even lijkt dit te lukken.

D96

Maar het mannetje vloert haar.

D97

Op dit moment vraag ik me serieus af of dit normaal is en of ik niet eens moet gaan ingrijpen. Ik realiseer me meteen hoe stom (lees: hoe menselijk) die gedachte is.

D98

Een andere zwaan is op het helse lawaai afgekomen. Het mannetje is afgeleid en het vrouwtje grijpt haar kans. Ze rent richting het gedeelte waar de paarden staan en dan gebeurt er iets bijzonders.

D991

Het vrouwtje rent een heuvel over en nog voordat het mannetje hetzelfde kan doen, komt er een groep paarden aanrennen. Ze gaan in een rij bovenop de heuvel staan, het mannetje en het vrouwtje uit elkaar houdend. Ik wist niet wat ik zag.

D99

Volledig uitgeput zit het vrouwtje tegen de rand van de heuvel aan. Ze blijft hier een poos zitten en dan langzaam aan verplaatst ze zich weer een stukje. Iedere keer als de zwaan een stukje verder loopt, lopen de paarden met haar mee. Lange tijd blijven de paarden om haar heen staan. Op een gegeven moment kom ik midden in de groep te zitten en ik merk dat ik de boel verstoor. Ik ga er vandoor, nog volledig onder de indruk van wat ik daarnet allemaal gezien heb. โ™ฅ

51 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s