Chronisch ziek

Als zelfs bloggen niet meer lukt


Getagd: , .

Eerst was ik blij als ik na het eten op bed kon gaan liggen. Afgelopen week moest ik al bijna iedere dag rond 16:00 uur plat. Toen ik vanochtend na een uur al bijna niet meer overeind kon blijven, besloot ik dat het genoeg geweest was. Je gaat NU de huisarts bellen, zei ik tegen mezelf.

De assistente maakte een afspraak voor vanmiddag 14:45 uur. Tot die tijd maar rustig op de bank liggen. Laptop erbij. Artikeltje schrijven. Paar blogs lezen. Maar het ging niet. Ik had zoveel pijn dat ik niet eens fatsoenlijk kon schrijven. Ik en niet kunnen schrijven? Dat komt echt zelden voor.Β Ik besloot mijn moeder een berichtje te sturen. “Koffie?” “Gezellig.” Zo gezegd, zo gedaan. Ik liep nog even naar de winkel. Kaartje kopen en op de bus doen. Daarna stapte ik in de auto en reed naar mijn ouders. Niet dat ik daar geen pijn had, maar daar had ik in ieder geval afleiding. Rond het middaguur weer terug naar huis. Even op de bank liggen. Weer staan. Weer zitten. Toch weer liggen. Eindelijk was het tijd om naar de huisarts te gaan. Ik vreesde met grote vrezen dat ik lang zou moeten wachten, huisartsen lopen nu eenmaal vaak uit, maar ik was precies op tijd aan de beurt. Super.

Ik mocht weer op de behandeltafel gaan liggen. Eerst even luisteren. Normale buikgeluiden, was de conclusie. Dan begint het voelen, duwen en trekken. De pijn zit vooral rond de navel en iets aan de rechterkant. Dit is de locatie van de ingang van de dikke darm. Wellicht dus toch weer mijn darmen. Om hier zeker van te zijn moeten we verder onderzoek laten doen. Met een verwijzing naar het ziekenhuis en een recept voor nieuwe medicatie, liep ik de praktijk weer uit.

Volgende week vrijdag heb ik een afspraak in het ziekenhuis voor de buikecho. Tot die tijd zal ik het rustig aan moeten doen. Als de pijn blijft aanhouden op deze manier, dan denk ik dat het bloggen ook even op een laag pitje komt te staan. Het is even niet anders. Ik hou jullie op de hoogte. β™₯

63 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s